Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεν σταματά τελικά τις μεγάλες παραγωγές η Konami

Την προηγούμενη εβδομάδα η Konami φαινόταν έτοιμη να αφήσει στη μοίρα τους τις κονσόλες χωρίς να δείχνει διατεθειμένη να ασχοληθεί με κάποιον από τους τίτλους της σε αυτές, εκτός από το Pro Evolution Soccer. Κάποιος πάντως στο Reddit δεν ήθελε να αφήσει τα πράγματα στη μοίρα τους, ρωτώντας την Konami αν θα συνεχίσει τελικά τις μεγάλες παραγωγές στις κονσόλες. Η απάντηση ήταν καταφατική, με εκπρόσωπο της εταιρίας να ανακοινώνει πως δεν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν περί παύσης παραγωγής τίτλων και πως σίγουρα θα δούμε στο μέλλον νέα Metal Gear, PES, Castlevania, Silent Hill κ.λπ. Μένει να δούμε τι μορφή θα έχουν αυτά όταν έρθουν.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
24 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mazos
    • Μου θυμιζει ολο αυτο δηλωσεις Βαρουφακη αλλες το πρωι αλλες το απογευμα αλλαες το βραδυ,για το ιδιο θεμα..

    • Alias
    • Μαδαει μαργαριτες η κοναμι μου φαινεται για το θεμα αυτο (βγαζω ΑΑ δε βγαζω ΑΑ). Οτι να' ναι.
      Παντως εχει βουιξει ολο το ιντερνετ επι μερες και δεν σχολιαζει, και σχολιαζει για εναν που εγραψε στο reddit? Οχι γραψτε μου σχολιο στο στατους μου στο φμπουκ την επομενη φορα.
      Σοβαρα παντως, το θεωρω δεδομενο σχεδον οτι σταματαει τους ΑΑΑ τιτλους.Ο καπνος ειναι υπερβολικα πολυς για να αγνοηθει

    • evergrey
    • Δεν εγκαταλειπουν τελικα ε?Μαλλον θα βγαλουν pachinko "ντυμενα" με Metal Gear, PES, Castlevania, Silent Hill κ.λπ!

    • PORTAL
    • Castlevania, Silent Hill, Metal Gear, Pro Evolution Soccer και πολλα αλλα. Παιχνιδαρες που μας εδωσε η Konami τοσα χρονια. Μαγκες, news flash. Η Konami δε σας χρωσταει τιποτα. Εταιρια ειναι, οχι ο κολλητος σας. Και οσον αφορα στον Kojima (γιατι γι'αυτο κλαινε ολοι), η Konami του εδωσε 80 εκατομμυρια για ενα project που κρατησε 7 χρονια να ολοκληρωθει. H Konami τον εβαλε στη βιομηχανια των video games οταν ειχε φαει πορτα παντου. Και στην αρχη ηταν αμπαλος ως προγραμματιστης, αλλα τον κρατησανε και μετεπειτα του αναθεσανε να γινει επικεφαλης ενος project που λεγοταν Metal Gear... (μπειτε wikipedia και διαβαστε). Και ο Kojima εγραψε 30 χρονια στην εταιρια. Εκει εκανε το ονομα του και εκει εγινε πλουσιος. Οποτε ξεσκοτιστε μας ολοι με την Konami και δειτε τα πραγματα πιο σφαιρικα. Και φτανει με την ειδωλολατρεια. Ο κοσμος δεν αποτελειται απο καλους ηρωες και απο κακους που κινουν τα νηματα στο παρασκηνιο. Ειπαμε να παιζουμε βιντεοπαιχνιδια, οχι να τα πιστευουμε κι ολας.

    • chris redfield
    • H Konami έχει πλέον σταματήσει όλες τις παραγωγές AAA τίτλων, με εξαίρεση το Pro Evolution Soccer, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για άλλο τίτλο στη σειρά Metal Gear (μετά και την αποχώρηση του Hideo Kojima). Σε αυτό προστίθεται και η αποχώρηση του Julien Merceron, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τεχνική στρατηγική της εταιρείας και την Fox Engine, με τους λόγους να οφείλονται στην αλλαγή εστίασης της Konami από το console gaming στο mobile και τα pachinko...

      Αυτό ηταν το αρχικο νέο της είδησης ότι σταματάει η ΚΟΝΑΜΙ τους ΑΑΑ τιτλους...

      Δεν αναφερει πουθενα πηγή για την ειδηση,ποιος το ειπε?ποτε?γιατι?που το ειπε?

      3 μερες μετα βγαινει επισημα η κοναμι και διαψευδει κατι το οποιο ποτε δεν ειπωθηκε και ο κοσμος κραζει την κοναμι και όχι τους ιδιους που διαβαζουν και την καταπινουν αμασητα...

      Τι να πει κανεις...

      Υ.Σ. δεν αφηνω μομφή για το site σε όλα τα μεσα πουθενα γραφτηκε πγη κτλ απλα και μονο σε καποια μεσα ότι καποιος εγραψε κατι στο reddit περι αυτου...

    • periklis
    • Την αλήθεια την ξέρουν μόνο οι ανθρωποι της κοναμι.
      Εμείς ως video gamers το μόνο που ξέρουμε ειναι οτι θέλουμε τα προιόντα τους να αξιζουν τα λεφτά τους διότι δε τα γεννάμε ουτε εχουμε λεφτά για πέταμα!
      απο κει και περα ομως, ως εταιρία η Konami τα τελευταία χρόνια, εχει δώσει αφορμές και δικαιώματα στο καθένα μας για να την θεωρούμε μια υπο-διάλυση εταιρία που καποτε βασίλευε!
      κριμα....

    • Connie GR
    • Η αποχώρηση του Julien Merceron έσκασε ως είδηση από το GameBlog.fr, ενώ στην συνέχεια το IGN επιβεβαίωσε την είδηση μέσα από ανεξάρτητες πηγές.

      Η είδηση ως προς τα σχέδια της Konami και τα ΑΑΑ games ήταν επίσης από το Gameblog.fr. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το Eurogamer, ενώ επίσης (το Eurogamer) προσέθεσε ότι οι λόγοι της αποχώρησης του Merceron ήταν πράγματι η εστίαση της Konami στα mobile games και pachinko.

    • chris redfield
    • Σε κανενα από τα παραπανω μεσα που αναφέρεις δεν λεει από που βγηκε αυτή η ειδηση...σε όλα τα παραπανω το μονο που αναφερθηκε είναι...our sources our sources our sources

      Eurogamer
      Konami has ceased all triple-A console game production on everything but Pro Evolution Soccer and there are currently no plans for a big new Metal Gear game, while worldwide technology director Julien Merceron has left the company. That's according to a pair of reports on French site Gameblog. Eurogamer understands both reports to be true

      Αναφέρεται σε αυτά που γραφει το Gameblog
      Το Gameblog αναφερει τα εξης

      According to our information, this departure could be related to the lack of ambitious developments on consoles at Konami. Fears formulated some time ago a developer focusing on the mobile market, pachinkos, and licensing operations existing seem to take more and more body.

      Παλι λεει According to our Information δηλαδή δεν μας λεει τιποτα...

      Με λιγα λογια πολυς χαμος για το τιποτα...απλα εχει στοχοποιηεθι η κοναμι δικαιολογημένα η μη...εχει παραγινει τελευταια...

    • yaponvezos
    • @chris redfield

      Ως γνωστόν, υπάρχουν πηγές που προτιμούν την ανωνυμία. Το Μέσο δεν είναι υποχρεωμένο να αποκαλύψει πηγές. Και σε αυτό το προστατεύει και ο νόμος. Από εκεί και πέρα είναι δουλειά του Μέσου να κάνει τη διασταύρωση. Εφόσον ένα μέσο σαν το Eurogamer ή κάτι ανάλογο δηλώνει ότι έγινε διασταύρωση, το κατά πόσο η δήλωση αυτή είναι αρκετή, εξαρτάται από την εικόνα που έχει ο καθένας για το ίδιο το μέσο, βάσει προϊστορίας.

      Μπορείς να πεις ότι όσο δεν ονοματίζεται συγκεκριμένη πηγή (που και να ονοματίζεται, πάλι κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει το αν ειπώθηκε όντως το Α ή το Β) δεν μπορούμε να ξέρουμε αν κάποιος λέει αλήθεια η ψέμματα γιατί δεν υπάρχει τρόπος να γίνει επαλήθευση από τρίτο.

      Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι όπως δεν αποδεικνύεται πέραν κάθε πιθανής αμφιβολίας ότι ειπώθηκε το συγκεκριμένο, δεν αποδεικνύεται ούτε ότι δεν ειπώθηκε.

    • chris redfield
    • yaponvezos

      Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι όπως δεν αποδεικνύεται πέραν κάθε πιθανής αμφιβολίας ότι ειπώθηκε το συγκεκριμένο, δεν αποδεικνύεται ούτε ότι δεν ειπώθηκε.

      Φυσικα και αποδεικνύεται με την δηλωση της κοναμι ότι δεν σταματάει τις μεγαλες παραγωγες...που σημαινει ότι αυτό ελεγαν τα παραπανω μεσα ηταν λαθος...διοτι τετοια μεγαλης στρατιγικης σημασιας αποφασεις δεν παιρνονται σε 2 μερες...δηλαδή τη μια μερα σταματάμε τις παραγωγες και την άλλη όχι...

      Απλα ηταν εξαρχής ραδιο αρβυλα η ειδηση όπως τελευταια ακούγονται για την κοναμι...

      Το αρχικο μου σχολιο δεν στοχευε τοσο πολύ τα μεσα αλλα εμας που πρεπει πρωτα να διαβαζουμε σωστα μια ειδηση και μετα να κραζουμε και όταν ακουμε our sources,our information τοτε παιρνουμε λιγο με grain of salt την ειδηση...

    • yaponvezos
    • @chris redfield

      Αν κάθε δημόσια δήλωση εταιρείας ή δημοσίου προσώπου είναι αυτόματα αξιόπιστη, τότε ισχύει πέρα από κάθε αμφιβολία και το αμίμητο "λεφτά υπάρχουν". Γιατί ο ένας πρέπει να σου αποδείξει ότι ισχύει αυτό που έμαθε, αλλά η δήλωση της εταιρείας αναγάγεται αυτόματα σε γεγονός;

      Και ποια εταιρεία χρειάζεται 2 μέρες για να διαψεύσει κάτι τέτοιο;
      Όσο για αλλαγές στρατηγικής σε χρόνο μηδέν, μπορώ να σκεφτώ διάφορα παραδείγματα (π.χ. Apple το 1997 αλλά και πρόσφατα με το Apple Music). Και αντιπαραδείγματα (Microsoft με τις παρουσιάσεις του Xbox One).

      Όλα γίνονται. Εκτός από του Σπανού τα γένια που λέει και το γνωμικό.

      Τώρα για το grain of salt, ως γενικότερη συμβουλή, συμφωνώ. Μόνο που το αλατάκι μπαίνει ανάλογα με την προϊστορία του Μέσου, όχι αυτόματα με το που ακούγεται η φράση "σύμφωνα με πηγές μας διασταυρώσαμε ότι".

    • V.for.Veteran
    • Να προσθέσω πάντως ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Konami έχει διαψεύσει ακόμα και... τον εαυτό της! :P Για εμένα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Σε μερικές εβδομάδες εδώ θα είμαστε, όταν η εταιρεία προβεί σε... νέες ανακοινώσεις. Γιατί όπως λέει και ένα άλλο γνωμικό: «Χωριό που φαίνεται… κολαούζο δεν θέλει» :)

      Θυμίζω: Ακυρώνεται το Silent Hills, δεν ακυρώνεται το Silent Hills, τελικά ακυρώνεται το Sillent Hills (ακόμα αναμένουμε ανακοινώσεις για το μέλλον του franchise). Φεύγει ο Kojima, δεν φεύγει ο Kojima, τελικά πούλο ο Kojima. Από επίσημα χείλη βγήκε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στο mobile gaming, από επίσημα χείλη διαψεύστηκε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα...

      Τελευταία περίπτωση που σηκώνει ΚΑΡΓΑ κράξιμο είναι η περίπτωση της έκδοσης του PES 2016 για PC... χωρίς περαιτέρω σχόλια.

    • GamingFun
    • Ότι και να κάνει η Konami η σειρά Metal Gear Solid και να συνεχίσει να κυκλοφορήσει δεν θα είναι ίδια χωρίς τον "πατέρα-δημιουργό" του.
      Μακάρι να κάνει AAA τίτλους χωρίς να χαλάσει την ποιότητά τους, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρει... Μια από τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύσουν για την επιτυχία των τίτλων, είναι οι καινούριες ομάδες πρέπει να είναι το ίδιο ταλαντούχες με τις προηγούμενες που κατάφεραν να κάνουν αυτούς τους τίτλους επιτυχημένους.

    • tazboy90
    • Δεν ξέρω τι θα κάνει η Konami πάντως με την τρολιά που μου έκαναν σήμερα να αγοράσω το MGS V ΓΙΑ PC retail και το cd να έχει μέσα μόνο 8 mb και όλα τα άλλα κατέβασμα με τρέλαναν.....

*