Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κορυφαίο σε πωλήσεις οικιακό σύστημα στην Ιαπωνία το PS4

Σύμφωνα με το τελευταίο διάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Media Create, το PlayStation 4 είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις οικιακό σύστημα στην Ιαπωνία για το 2014. Συγκεκριμένα, η κονσόλα της Sony πούλησε 970.667 συστήματα, με το Wii U να μένει αρκετά πίσω με 618.150 τεμάχια. Όσον αφορά στις φορητές κονσόλες ισχύει ακριβώς το αντίθετο, με το Nintendo 3DS να είναι πολύ μπροστά σε πωλήσεις (3,176,525 τεμάχια) σε σχέση με το PS Vita (1,168,570). Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά διαγράμματα με τις πωλήσεις της κάθε κονσόλας κατά τη διάρκεια του 2014, μέσα από τα οποία μπορούμε να πάρουμε μια σαφή εικόνα για τις τάσεις της ιαπωνικής αγοράς κατά το περασμένο έτος.



Φαίνεται πως το 2014 ήταν μία μάλλον δύσκολη χρονιά για τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας στην Ιαπωνία, με το PS4 να ξεκινάει σχετικά καλά, αλλά στη συνέχεια να ακολουθεί μία «κοιλιά» στις πωλήσεις της κονσόλας λόγω έλλειψης τίτλων στην εκεί αγορά, για το συγκεκριμένο format. Ωστόσο, υπήρξαν σημάδια ανάκαμψης τον τελευταίο καιρό, χάρη στις ανακοινώσεις που έκανε η SCEJA σχετικά με τους επερχόμενους τίτλους που αναμένεται να διατεθούν τους επόμενους μήνες. Από την άλλη, η Nintendo είδε να απογειώνονται οι πωλήσεις του Wii U -ξεπερνώντας μάλιστα τον ανταγωνισμό για το μεγαλύτερος μέρος του Δεκεμβρίου- κυρίως μετά τις κυκλοφορίες σημαντικών τίτλων, όπως το Super Smash Bros.



Η εταιρεία του Κιότο είδε μάλιστα να θριαμβεύει το νέο 3DS, το οποίο πούλησε 1.236.364 συστήματα μέσα σε λίγους μήνες. Το περασμένο έτος, ντεμπούτο στην ιαπωνική αγορά έκανε και το οικιακό σύστημα της Microsoft και δυστυχώς για την αμερικανική εταιρεία, το Xbox One έχει καταφέρει να πουλήσει μόλις 43.267 συστήματα από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τέλος, τον περασμένο Ιούνιο η Sony ανακοίνωσε ότι η παραγωγη του PSP στην Ιαπωνία θα τερματιστεί, σηματοδοτώντας έτσι το «τέλος» της φορητής κονσόλας μετά από σχεδόν 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά.





 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Η επιτυχία που έχει το PS4 στην Ιαπωνία λίγο πολύ είναι αναμενόμενο για εμένα. Απλά εγώ θεωρώ καταπληκτικές τις πωλήσεις των φορητών κονσόλων της Nintendo, Nintendo 3DS. Παρόλο που έχω ακούσει ότι τα σπάει η κονσόλα, μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα. Και μάλλον το αξίζει, παρόλο που είμαι ανίδεος όσον αφορά το φορητό gaming (εννοώ τις φορητές gaming κονσόλες).

    • GooDShiveR
    • Αν και είμαι Nintendo fanboy, χαίρομαι που το Ps-Vita κάνει τόσο σημαντικές πωλήσεις. Μπορεί να είναι πολύ λιγότερες απο το 3DS αλλά δεν παύουν να είναι αρκετά υψηλές. Θεωρώ ότι το vita είναι καλύτερο του 3DS και αξίζει να είναι ένα επιτυχημένο φορητό κ ελπίζω να ακολουθήσουν και οι δυτικές αγορές ώστε να δούμε καλά και original games να αναπτύσονται για αυτό

    • Scott_Pilgrim
    • Πολύ περίεργη η αγορά της Ιαπωνίας. Λογικά το 2015 που έρχονται πάρα πολύ δυνατοί Ιαπωνικοί τίτλοι και κυρίως JRPGs θα ανέβει και άλλο το PS4...

*