Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέες φημολογίες σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Kojima και Konami

Η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei φέρνει στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με το πως επιδεινώθηκε η σχέση του Kojima με την Konami, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στην Kojima Productions. Σύμφωνα με τον Thomas James, από τον Απρίλιο του 2015, ο προϋπολογισμός του Metal Gear Solid 5 ξεπέρασε τα 80 εκ. δολάρια. Ο James, ο οποίος εργάζεται ως ανεξάρτητος game localiser, αναφέρει ότι ο δημιουργός του Love Plus αποχώρησε από την ιαπωνική εταιρεία, ενώ σταμάτησε και η ανάπτυξη των Tokimeki Memorial και Suikoden. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο λόγος για αυτή την κατάσταση -εκτός από τη φαινομενικά ατελείωτη ανάγκη του Kojima για μεγαλύτερο budget- έχει να κάνει και με το mobile game Dragon Collection. Ο εν λόγω τίτλος, ο οποίος κόστισε στη Konami 1 εκ. δολάρια, απέφερε πολλά χρήματα στην ιαπωνική εταιρεία, ενώ ήταν ένας από τους λόγους που ο γνωστός publisher ξεκίνησε την αναδιάρθρωση της στρατηγικής του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα console games. Ένας άλλος λόγος -για αυτή την αναδιάρθρωση- ήταν και η καθυστέρηση του Metal Gear Solid 5, που σημαίνει ότι δαπανήθηκαν ακόμα περισσότερα χρήματα.



Σε ό,τι αφορά στις άσχημες συνθήκες εργασίας του προσωπικού της Kojima Productions, το Μέσο σημειώνει ότι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον «έξω κόσμο» είναι μέσω email και συγκεκριμένα μέσω τυχαίων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αλλάζουν σε τακτική βάση (το Kotaku σημειώνει μάλιστα ότι δεν αποτελεί νέα τακτική για την Konami). Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν επίσης “time cards” για τα διαλείμματα τους και αυτοί που ξεπερνούν τον προβλεπόμενο χρόνο «εκτίθενται» δημόσια. Η Nikkei προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι «θεωρούνται άχρηστοι» μεταφέρονται στη «γραμμή συναρμολόγησης» στα εργοστάσια Pachinko της Konami, όπου και αναλαμβάνουν καθήκοντα φύλαξης ή τον καθαρισμό σε γυμναστήρια της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρούνται τα ανώτερα στελέχη.



Επιπλέον, το προσωπικό της konami παρακολουθείται στενά, με την εταιρεία να τιμωρεί μάλιστα όσους (από το προσωπικό της) έκαναν “like” σε δημοσίευμα πρώην εργαζόμενου (της Konami) στο Facebook. To αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι φημολογίες περί διάλυσης της Kojima Productions και ότι το box art του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain δεν θα φέρει το λογότυπο (του στούντιο) και το όνομα του Kojima.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Kojima Productions

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Konami

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Thomas_Th
    • Νομίζω πως μόλις δικαιώθηκε ο Κουτσούμπας για αυτήν τη σύγχρονη μορφή "καρμανιόλας"!

      Από αστεία έως επικίνδυνα τα πράγματα..

    • GamingFun
    • Ναι, θα φανώ υπερβολικός αλλά μου φάνηκε σαν κέντρο συγκέντρωσης εργαζομένων που αν κάποιος εργαζόμενος δεν αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα τιμωρείται.
      Πάντως με τον υπερβολικό φόβο δε νομίζω να καταφέρουν κάτι. Οι υπάλληλοι θέλουν να νοιώσουν κάποια "ασφάλεια" και να έχουν κίνητρα για να αποδώσουν.
      Αν ο υπάλληλος νοιώθει ευχαριστημένος από τη δουλειά του θα αποδώσει καλύτερα.

    • Pirederas
    • Έχω διαβάσει πολλά για την σχέση Konami-Kojima, αλλά υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που προς το παρόν μένουν κρυφά. Ο Igarashi που έχει φύγει κι αυτός, πριν λίγο καιρό είχε παρομοιάσει εμμέσως πλην σαφώς την Konami με την μαφία, ότι απειλούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους να μην μιλάνε στον Τύπο ή στο internet. Καταλαβαίνω ρε Πρόεδρε να κράξεις τον κάθε Kojima επειδή ξεπερνά το budget και καθυστερεί, αλλά να φτάσεις στο σημείο να τον ξηλώνεις ταπεινωτικά ενώ πριν τον είχες στέλεχος και αντιπρόεδρο και να διαλύεις το studio του μου φαίνεται τουλάχιστον περίεργο.

      Πάντως το MGS V δεν κινδυνεύει να "μπει μέσα". Ακόμα και αν κοστίσει $90 εκατομμύρια στο τέλος, με 5 εκατομμύρια πωλήσεις σε βάθος 6 μηνών ως και 1 έτους κάνει άνετα τζίρο περίπου $150-200 εκατομμύρια (δεν θα πουληθούν όλα τα αντίτυπα στα $60, θα υπάρξουν και προσφορές, ενώ υπάρχουν και έξοδα όπως μεταφορικά, ΦΠΑ, royalties των Sony/Microsoft, κλπ). Εγώ πιστεύω ότι θα πουλούσε ακόμα παραπάνω αν δεν υπήρχε αυτή η ατυχής ιστορία με την αποπομπή του Kojima. Μπορεί να κοντράριζε ακόμα και το GTA V.

    • Thomas_Th
    • Φίλε GamingFun εξυπακούεται πως θα συμφωνήσω και θα ήθελα να τονίσω λίγο περισσότερο το εν λόγω θέμα και υπό την ιδιότητά μου του Ψυχολόγου (αν και η ειδικότητά μου ασφαλώς και δεν είναι στην Εργασιακή ή Οργανωτική/Βιομηχανική Ψυχολογία). Πέρα από το κατάλληλο κλίμα σε συμπεριφορικό επίπεδο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει ισχυροποίηση του "μοντέλου απαιτήσεων-ελέγχου", καθώς οι εργασιακές απαιτήσεις είναι υψηλές και ο έλεγχος από μέρος τους εργαζομένου (π.χ. πλάτος απόφασης) μάλλον ανύπαρκτος, ενώ από την άλλοι οι εργασιακοί πόροι (σωματικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, οργανωσιακές πτυχές της εργασίας για επίτευξη εργασιακών στόχων, περιορισμό απαιτήσεων και σχετικού κόστους, όπως και ενίσχυση της ατομικής εξέλιξης υπό το πρίσμα της παρεχόμενης, κατά τα άλλα, εργασιακής ελευθερίας) όπως γίνεται κατανοητό είναι όρος άγνωστος για το δυναμικό της εν λόγω εταιρείας. Αναρωτιέμαι αυτοί που βρίσκονται στη διοίκηση προσωπικού τί ακριβώς ρόλο παίζουν και πώς συνδράμουν σε αυτό το μονόπρακτο. Εύχομαι να υπάρχουν κάποιοι, γιατί δε δίνεται αυτή η εικόνα βάσει των παραπάνω.
      Το burnout/σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης δεν υλοποιείται στα πλαίσια της αναφερόμενης "εργασιακής εξουθένωσης" μόνο, καθώς η ψυχολογική αποτελεί την πρώτη και πιο ασφαλή οδό σε αυτό το απάνθρωπο και καταστροφικό αδιέξοδο.

      Πολύ λυπηρό να μιλάμε για τέτοια θέματα σε αυτόν τον τόσο "αναπτυγμένο" κόσμο..

    • mysterious
    • Η γελοιοτητα σε ολο της το μεγαλειο...ποσο ΜΠΟΥΦΟΙ πρεπει να ειναι οι της Konami για να πιστευουν οτι οι εργαζομενοι θα αποδωσουν υπο αυτες τις συνθηκες;ουτε στρατοπεδο συγκεντρωσης να ηταν.Αλλα καθε εμποδιο για καλο.Ο Κοτζιμας επιτελους απαλλαχτηκε απο την Μαφια και χειροτερα δεν προκειται να βρει με τιποτα.Konami αν το εχεις καταλαβει διασυρεσαι...

*