Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στην κορυφή το PS4 για 9ο μήνα

Μπορεί η συνολική πορεία της αγοράς των video games στις ΗΠΑ να παρέμεινε σταθερά πτωτική, ωστόσο την βοήθησε αρκετά η κυκλοφορία του Destiny και οι πωλήσεις των PS4 και Xbox One. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η NPD, ο τζίρος σε φυσικά αντίτυπα έφτασε το 1.1 δισ. δολάρια (2% πάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά με 36% χαμηλότερη κερδοφορία), ενώ οι πωλήσεις hardware σημείωσαν άνοδο 136% (σε σχέση με πέρση) και δημιούργησαν τζίρο 432 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Destiny της Activision κατάφερε να πιάσει κορυφή στον πίνακα του software με εντυπωσιακές επιδόσεις κυρίως στο PS4. Αναλυτικά, το top 10 software στις ΗΠΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο είχε ως εξής:

1. Destiny (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3)
2. Madden NFL 15 (Xbox 360, PS4, PS3, Xbox One)
3. FIFA 15 (PS4, Xbox 360, PS3, Xbox One, Wii, Vita, 3DS)
4. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (3DS)
5. Middle-earth: Shadow of Mordor (PS4, Xbox One, PC)
6. NHL 15 (PS4, Xbox One, 360, PS3)
7. Minecraft (Xbox 360, PS3)
8. The Sims 4 (PC)
9. Disney Infinity 2.0 (Xbox 360, PS3, Wii U, PS4, Xbox One)
10. Diablo III: Reaper of Souls (PS4, Xbox 360, PS3, Xbox One, PC)

H Sony ανακοίνωσε πως ο Σεπτέμβριος ήταν ο κορυφαίος μήνας σε επίπεδο πωλήσεων, αφού σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα νούμερα του Αυγούστου, ενώ τα FIFA 15, NHL 15 και NFL 15 πούλησαν περισσότερο στο PS4 παρά στο Xbox One. Όσον αφορά στο PSN, ο Σεπτέμβριος ήταν ο κορυφαίος μήνας σε επίπεδο τζίρου, σημειώνοντας αύξηση 90% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2013. Το Destiny ήταν ο τίτλος που αναπαράχθηκε περισσότερο από τα PS4 σε όλο τον κόσμο, ενώ βοήθησε και το PS Plus να ανεβάσει τα ποσοστά συνδρομών του κατά 115%. Επίσημα νούμερα από πλευράς Sony δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα, ωστόσο οι εκτιμήσεις μιλούν για πωλήσεις 538 χιλιάδων συστημάτων μέσα στον Σεπτέμβριο.

Από πλευράς Nintendo, το Super Smash Bros. για το Nintendo 3DS κατάφερε να πουλήσει 705 χιλιάδες αντίτυπα σε δύο μέρες, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με τα top software του μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 135 χιλιάδες κόπιες του τίτλου πουλήθηκαν μέσα από το Nintendo eShop. Το Nintendo 3DS κατάφερε να πουλήσει 140 χιλιάδες συστήματα, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 55% σε σχέση με τον Αύγουστο. Από πλευράς Wii U, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 50%, κυρίως χάρη στο Hyrule Warriors και το Mario Kart 8. Οι πωλήσεις του Hyrule Warriors έφτασαν τα 190 χιλιάδες αντίτυπα σε 5 μέρες, ενώ το Mario Kart 8 κατάφερε να πετύχει πωλήσεις άλλων 60 χιλιάδων αντιτύπων, φτάνοντας συνολικά το 1.2 εκ. συνολικά στην αγορά των ΗΠΑ. Επίσημα στοιχεία για το Xbox One δεν υπάρχουν και η Microsoft αρκέστηκε απλά να δηλώσει πως η φετινή εορταστική περίοδος θα είναι η καλύτερη όλων, χάρις στα εξαιρετικά games που έρχονται. Οι εκτιμήσεις μιλούν για πωλήσεις 284 χιλιάδων συστημάτων μέσα στο Σεπτέμβριο για την αγορά των ΗΠΑ.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
32 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • PS4
    • 3+ pegi 3+
      • 8.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (104)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://gr.playstation.com/ps4/ FOLLOWERS 379 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • RODIFIRE
    • να τα βλέπουν οι άλλες 2 να σκάνε!!! και να θυμουντε εποχές ps2 μακάρι να σκάσουν από το κακό τους μόνο και μόνο για όσες παπάρες έκαναν σαυτην την γενιά λες και δεν είχαν ξανά βγάλει κονσόλα στην ζωή τους! και το ps4 χωρίς να κάνει τίποτα κάλο (η κακό) βγήκε μπροστά επειδή άπλα δεν έκανε την βλακείες των άλλων!!!

    • TomTom
    • Είτε χωρίς προβλήματα το PSN,
      είτε με προβλήματα.
      Είτε εκτός έδρας (Αμερική),
      είτε σε ουδέτερο γήπεδο,
      είτε εντός έδρας.
      Με update (το XBOXONE),
      χωρίς update (το PS4).
      .
      .
      .
      Aπλά ήρθε για να μοιράσει πόνο το PS4. :-) :-) :-)

      Πέρα από την πλάκα τώρα :
      Λογικό το Destiny να είναι στην κορυφή και να έχει πουλήσει περισσότερα κομμάτια στο PS4.

      Copy/Paste από Geovra : Eντυπωσιακότο smash bros για το 3ds...αλλά και το Fifa αφού μιλάμε για Αμερική.

    • kakashi_hatake
    • Η πλάκα είναι ότι το Destiny έχει περισσότερες πωλήσεις στο XBOXONE και μετά στο PS4, μετά XBOX360 και τέλος PS3. Δεν ήξερα όμως ότι δεν μετράνε τις πωλήσεις ενός παιχνιδιού που βρίσκεται σε bundle με τις κονσόλες.

    • Havok-Alex
    • Φυσικά και μετράνε τα bundle, πως νομίζεις ότι έφτασε τα 82 εκ. το Wii Sports?! Απλά οι πωλήσεις του Destiny στο PS4 ήταν διπλάσιες από αυτές του XO παγκόσμια και τουλάχιστον 30% παραπάνω για την αγορά της Αμερικής.

    • Tim of Heavens
    • Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που το PS 4 πουλάει τόσο καλά και ο ανταγωνισμός παλεύει πολύ για να ανταπεξέλθει. Δεν είναι δα ότι τα games της κονσόλας είναι τόσο διαφορετικά ή τόσο καλύτερα που να δικαιολογεί τέτοια έξαρση. Μάλλον οι 2 άλλες ανταγωνίστριες ακόμα συνεχίζουν να πληρώνουν τα λάθη τους ή αλλιώς το 1080p είναι ένας πολύ δυνατός ψυχολογικός παράγοντας. Εν πάσει περιπτώσει, πολλά Kudos στην Sony που τα πηγαίνει τόσο καλά χωρίς καν να δείξει τα δυνατά χαρτά της. Μακάρι ο ανταγωνισμός να ανακάμψει ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η κούρσα της πρωτιάς.

    • kakashi_hatake
    • Εγώ αναφέρομαι στα της Αμερικής. Που έχουμε πρώτο σε πωλήσεις το Destiny για XBOXONE παρόλο που το PS4 έχει τριπλάσιες πωλήσεις σε θέμα hardware. Γιατί όλα τα ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι στις μετρήσεις της NPD δε λαμβάνονται υπόψιν ως γνωστόν οι digital εκδόσεις και απότι φαίνεται και τα bundle. Και βγήκε πρώτο στο XBOXONE γιατί καταγράφονταν τα αντίτυπα που δίνονταν με τη κονσόλα της Microsoft ως έξτρα ενώ του PS4 που ήταν μέσα στο πακέτο όχι. Όλα τα ξένα site λένε πάνω κάτω αυτό το πράγμα. PS4 hardware bundles don’t count towards overall sales but the free copies that came with Xbox One consoles did. It’s a bit of a flawed system in that regard.

    • RODIFIRE
    • το ίδιο απορώ και εγώ με τον tim Πόσο πολύ πληρώνουν τα λάθη τους οι άλλοι δυο... και η sony δεν προσπαθεί καν

    • Ben Masters
    • Δεν υπάρχουν λόγια .
      Ακόμα και με bundle και επιπλέον δωρεάν παιχνίδι , δεν ...
      O κόσμος απλά δεν θέλει Χone . Με τίποτα . Εκανε την επιλογή του .
      Ελπίζω να νιώθουν περήφανοι οι Μάτρικ , Μπάλμερ , Σπένσερ και λοιποί .

      Καλωσορίσατε το νέο PS2 .

    • kokouman
    • Εγω πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα προκαταληψης..Τι εννοω με αυτο..εννοω οτι οταν συνεχεια ο απλος καταναλωτης (π.χ γονεας) και οχι αυτος που ψαχνει καθημερινα τα νεα παει να αγορασει κονσολα,ακουγοντας απο τη μια ολα αυτα τα αρνητικα για το One και το WiiU και απο την αλλη ολα αυτα τα θετικα για το PS4,ε τοτε θα διαλεξει το PS4.Και αφου ετσι φευγουν οι περισσοτερες πωλησεις,απο αυτους τους ''απλους'' καταναλωτες,ειναι επομενο το PS4 να εχει τετοιο μεγαλο προβαδισμα.Αληθεια εχει αυτη τη στιγμη το PS4 καλυτερα games απο το One ή ακομα περισσοτερο απο το WiiU ? Σε καμια περιπτωση..Δεν γινεται να ειμαι ο μονος που το πιστευει αυτο..

    • RODIFIRE
    • kokouman εγώ μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος με της αποκλειστικότητες που έχω παίξει και παίζω στο Wii U (όπως είπες και εσύ) και δεν έχω δει πολλές αποκλειστικότητες που να είναι ΑΑΑ όπως αυτές τις Nintendo μόνο Multiplatform third part όποτε συμφωνώ και εγώ μαζί σου σε ότι είπες παραπάνω :)

    • iankysyrath
    • το ps4 ειναι ο ορισμός του πιο πετυχημένου marketing...το wiiU είναι ο ορισμός του "τσιπικου" εως ανυπαρκτου marketing...το xbone ειναι ο ορισμός του χειρότερου marketing!!!

      το ps4 εχει τα λιγοτερα exclusives, κακης ποιοτητας χειριστηρια και ενα OS που ειναι σαν του ps3!Το bluray του και οι media δυνατοτητες του ειναι κλειδωμένες και δεν έχει backwards compatibility (to cloud gaming παιχνιδιων ps3 ακόμα το περιμένουμε!

      Το xboxone εχει αρκετα exclusives που μοιραζεται με pc, ενα εξαιρετικο interface, αλλα εχει κάνει τεραστια πατατια σε σχεση με την αδυναμία του xboxone να μεταφερει απο το xbox360 ολο το download content για το οποιο εχει πληρωσει 7 χρόνια τωρα ο κάθε xboxlive χρηστης ενώ λειτουργούν οι μισες app υπηρεσίες του xbox360!

      το wiiU εχει τα πιο ποιοτικα 1st party backward compatibility, virtual console και αρα πραγματικους λογους να το αγορασεις, παραυτα εχει σοβαρότατο προβλημα με τη μη υποστηριξη απο 3d party!

      οποτε όλοι μας μπορούμε με βεβαιότητα να πουμε οτι όσοι έχουν τη δυνατοτητα να χουν 2 κονσόλες, δεν εχουν καποιο λόγο να νοιωθουν μπερδεμενοι..

      ..όσοι πρεπει να επιλέξουν μια κονσόλα για την επομενη γενια, τοτε πρέπει να σκεφτουν καλα τι θελουν βασει παιχνιδιων κι οχι Μαρκετινγκ!

    • Shepard
    • Ο κοσμος τιμωρει μια ΜΣ που πηγε να μας βαλει ολους ως gamers σε ενα μαντρι με ηλεκτροφορα σιδερα. Θυμαστε, ετσι δεν ειναι;
      Μετα εχει κανει ολες τις σωστες κινησεις αλλα την κυνηγαει η υποδεεστερη αναλυση.

      Ολα ειναι στο "ονομα" που θα χτισεις. Τωρα πλεον η εταιρια θα πρεπει να κανει τα τριπλασια απο τον ανταγωνισμο για να πεισει.

      Οι αλλοι χτισανε σωστα θεμελια και πουλανε χωρις καν να κουραζονται.

      Κατα τα αλλα, χαρειτε τα games και οχι τα κουτια.

    • RODIFIRE
    • συμφωνώ με τον iankysyrath
      η sony έκανε τα κολπάκια της έφτιαξε όνομα και όλα οκ! στην αρχή έλεγε τα ίδια με την Μ$ άλλα τα άλλαξε όλα νωρίς για να φανεί η Μ$ ότι έχει πρόβλημα! επίσης η Nintendo που έκανε το λάθος και βγήκε ένα χρόνο νωρίτερα όπως βγήκε! και η ελλείψει τρίτων την έκαναν ζημιά! και να πεις δεν ξέρουν πως έχουν τα πράγματα...

    • GamingFun
    • Αφού το είπαμε. Το PS4 είναι το κτήνος και μοιράζει πόνο. Έτσι παίζει μόνη της η SONY μπάλα.
      Το θέμα είναι κατά πόσο ωφέλιμο είναι για εμάς τους gamers. Μακάρι με εκτός από την πρωτιά της η SONY να μας δώσει και καταπληκτικούς τίτλους και να μην κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος.
      Δυστυχώς κάποια αποκλειστικά παιχνίδια για το PS4 φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις ότι η SONY επαναπαύεται στις δάφνες τις. Επιπλέον, επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι το μονοπώλιο δεν ωφελεί κανέναν.
      Πάντως οι άλλοι παίκτες θα μπουν και αυτοί στο παιχνίδι πιο ενεργά αφού στοχεύουν στη μείωση της ψαλίδας.

    • diver_gr
    • Και θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα έτσι όπως πάει το πράγμα . Η παρουσίαση του ΧΒΟΧ ΟΝΕ πιστεύω και η πρώτη Ε3 έκαναν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ότι τα 900p.............

      Βέβαια εξακολουθώ να πιστεύω και να λέω πως είναι ακόμα πολύ νωρίς και τίποτα δεν έχει κριθεί εκτός αν ξεχνάτε το τραγικό λανσάρισμα του PS3 και τις πωλήσεις που έκανε τα πρώτα 4-5 χρόνια σε σχέση με το ΧΒΟΧ360 .

    • diver_gr
    • @commenter ''Δες για παράδειγμα το PS3 που τα τελευταία χρόνια είχε καλύτερα multiplatform (λόγω εκμετάλλευσης του Cell), όπως π.χ. το LA Noire και η πλειοψηφία είχε ακόμα την εντύπωση ότι τα multiplatform έτρεχαν καλύτερα στο XBOX360.''

      Καλά με 5-6 καλύτερους multiplatform τίτλους δεν λες ότι είχε καλύτερα multi τα τελευταία χρόνια , ακόμα και σήμερα το ΧΒΟΧ360 εξακολουθεί αν έχει καλύτερους multi τίτλους .Υπάρχουν τα DF στο Eurogamer δεν είναι κρυφά .

    • Ben Masters
    • Θα συμφωνήσω με diver_gr , ποτέ δεν ξεπεράστηκε το ζήτημα των multiplatform μεταξύ 360/ps3 .
      Sure υπάρχουν τίτλοι ανά περίπτωση που είναι πιο καλοί στο ps3 , αλλά συνολικά , όχι . Ακόμα και στα τελειώματα της γενιάς αυτής , παραμένει από πάνω το 360 .

    • RODIFIRE
    • diver_gr μετά δεν πήρε μπρος το ps3 άπλα, όμως κάτι έτυχε και στο 360 και σταμάτησε αυτή την δυναμική αρχή που έκανε. γενικά το 360 όταν πολύ το κατέκριναν κατάφερε και βγήκε δυναμικά! και όταν απέκτησε όνομα σταμάτησε τον αγώνα που όλοι αγάπησαν και έκανε περισσότερο Kinect, με αποτέλεσμα να βοηθήσει πολύ το ps3 να ανεβαίνει!

    • SuperNino
    • οταν βγαινει παιχνιδι για τις κονσολες της nintendo μπαινουν στο top 10. Η τακτικη δινω παιχνιδα με το σταγονόμετρο εχει αποτέλεσμα

    • liadman
    • @commenter

      μα γιατι το λες αυτο? αφου εχουμε αναπτυξη :P
      δυστυχως ετσι ειναι φιλε αλλα εκει θα ηθελα να δω sony & ms

    • deratop
    • Κατάφερε και γύρισε τη κατάσταση στην προηγούμενη γενιά, με τρελή υποστήριξη μέχρι τέλους στο ps3, θα φοβηθεί τώρα; τη στιγμή που και το μηχανημά της είναι και δυνατότερο; και κυρίως έχει μάθει απο τα λάθη της.
      Η sega ας βγάλει το shenmue 3 που το περιμένουμε πάνω απο 10 χρόνια γιατί για κονσόλα χλωμό το βλέπω η εταιρειά δεν νομίζω να θέλει να ξαναμπεί σε αυτον τον χώρο, είναι και το χρήμα στη μέση, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε.

    • RODIFIRE
    • Η sega όντως δεν προκειτε να βγάλει...
      καταρχήν η sega της Αμερικής παράτησε πολύ νωρίς την κονσόλα της
      2 δεν συνεργαζόταν με της κονσόλες τότε... μετάξι τους Αμερική Ιαπωνία...
      άσε που ποιος θα πάρει sega? δεν νομίζω να έχει και πολλούς τίτλους να τραβήξουν κόσμο... μην σου πω και από τρίτες εταιρείες δεν θα έχει πολλά... εδώ δεν τα καταφέρνει η nintendo πολύ καλά...

    • Tim of Heavens
    • Πάντως μας βλέπω όλους να βγάζουμε τα μποξεράκια και να τα κάνουμε κολλάρο ότι αν ο Phil Spencer κάνει καμιά κίνηση κρυφή τελευταίας στιγμής και ανακοινώσει Shenmue 3 αποκλειστικό ή ημιαποκλειστικό στο Χουάν. LOL

      Το Halo: MCC είναι καλός κράχτης ακόμα και για όποιον δεν καίγεται για νέα κονσόλα.

    • marius_octavus
    • αυτά τα νούμερα είναι λογικά. και να μην ξεχνάμε, πως αν έρθει πρώτο κάποιο μήνα το one και πάλι θα είναι πάρα πολύ πίσω σε συνολικές πωλήσεις, που στη τελική αυτό μετράει. Το xbox έκανε το λάθος με την e3 του '13 όπου τους άκουσε η sony τι κράξιμο φάγανε, μετά τα άλλαξε(μάλλον) τα δικά της που μπορεί να ήταν και ίδια, και την ισοπέδωσε. + το ότι κυκλοφορούσε αν δεν κάνω λάθος το πσ4 σε περισσότερες χώρες, σε αντίθεση με το one που έκανε 1 χρόνο περίπου. από εκεί και πέρα σημαντικό ρόλο θα παίζει το ότι το πσ4 είναι καθαρά κονσόλα για παιχνίδι σε αντίθεση με το ονε που έδωσαν βάση και σε άλλα πράγματα. Και αυτός που θα ρίξει χρήμα θέλει το καλύτερο στη κονσόλα, που μόνο το πσ4 του δίνει αυτή τη στιγμή. Και από τα πιο τραγικά λάθη, το ότι ήταν μαζί με τη κάμερα(sony και καλά) με τιμή στα 500 ευρώ. ενώ το πσ4 410 ή αν θες με κάμερα 460-470. Ε μετά πως να μην τους έχουν μονότερμα;;;;;

*