Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σωρεία ανακοινώσεων για Steam Machines από τη Valve

Την πολυπόθητη ανακοίνωση με την ημερομηνία κυκλοφορίας των Steam Machines και Steam Controller έκανε επιτέλους η Valve, αναφέροντας πως θα τα δούμε όλα εντός του 2015 και συγκεκριμένα εντός Νοεμβρίου. Η γνωστή εταιρεία αναφέρει πως το πλεονέκτημα των Steam Machines είναι πως θα υπάρχει μεγάλη γκάμα μηχανημάτων από διαφορετικούς κατασκευαστές για να διαλέξει ο χρήστης, με τις φήμες να λένε πως τα φθηνότερα μοντέλα θα κοστίζουν περίπου 350 με 400 δολάρια. Στόχος της Valve είναι να προσφέρει συσκευές με τιμές οικιακής κονσόλας, αλλά σαφώς περισσότερη ιπποδύναμη. Το Steam Controller κοστολογείται στα 50 δολάρια, όπως και το ολόφρεσκο Steam Link, συσκευή που επιτρέπει να «streamάρετε» περιεχόμενο σε πολλαπλές συσκευές (Steam Machines, PC, Mac, Linux) σε 1080p60. Η Source Engine 2 είναι επίσης μια πραγματικότητα, δίνοντας περισσότερη ευκολία στους developers αλλά και στους «κοινούς θνητούς» gamers που θέλουν να δημιουργήσουν περιεχόμενο για τους αγαπημένους τους τίτλους. Η Source Engine 2 θα διατεθεί δωρεάν στους developers.



Τέλος η Valve αποκάλυψε το room tracking system που θα χρησιμοποιεί το HTC Vive (VR Headset) με ονομασία «Lighthouse». Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε άλλες συσκευές (τηλεοράσεις, smartphones, headsets κ.λπ.) για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μάλλον λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα φωτεινά leds του Project Morpheus, ώστε να μπορεί μια camera να αντιληφθεί προς τα που έχει στραμμένο το κεφάλι του ο χρήστης που φορά τη συσκευή.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • zerocool7545
    • Ωραία όλα αυτά.Για κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα pc αλλά δεν γνωρίζει από τεχνικά χαρακτηριστικά, τα Steam Machines μοιάζουν να είναι καλή λύση.
      Για εμάς τους υπόλοπους νομίζω είναι αδιάφορα.Για μένα τα Steam Machines δεν έχουν καμία αξία εκτός και αν "φοράνε" το SteamOS, κάτι όμως που δεν αναφέρεται στο άρθρο.

      Το SteamOS, αν γίνει σωστή δουλειά και μας δώσει την δυνατότητα να χειριζόμαστε το λειτουργικό σύστημα με το gamepad, θα είναι επανάσταση και θα κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να συνδέσουν το pc τους στη tv.Το SteamOS μπορεί να φέρει το pc στο σαλόνι μας μια και καλή, όλα τα άλλα είναι απλά γαρνιτούρα.

    • Roronoa
    • Οι παραδοσιακες κονσολες θα δεχτουν μεγαλες πιεσεις αυτην την χρονια.
      Steam machines, steamOS, Steam Link, Virtual Reality, Direct X 12. Ολα αυτα θα φερουν πολυ μεγαλες αλλαγες στο σκηνικο.
      Κατα την γνωμη μου οι κονσολες αν δεν αλλαξουν και δεν γινουν πιο ανοιχτες δεν θα καταφερουν να επιβιωσουν,σιγα σιγα ο κοσμος θα τους γυρισει την πλατη.
      Τα steam machines αν διαφημιστούν σωστα θα φανε μεγαλο κομματι απο την αγορα της κονσολας.
      Μια ανοιχτή, αναβαθμίσιμη "κονσολα" η οποια δεν χρειαζεται online συνδρομη ,εχει φτηνοτερα παιχνιδια ,μια τεραστια βιβλιοθηκη παιχνιδιων εαν προσφερει στην σωστη τιμη τοτε εχει ολα τα φοντα να πετύχει.

      Το steam link το θεωρω πολυ σπουδαια κινηση αφου θα ειναι ενας πολυ πρακτικος τροπος να φερεις το PC στο σαλονι.

      Το steam controller εχω μεγαλη περιέργεια να δω..

    • billbig
    • Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι πάντως την ουσιαστική ύπαρξη ενός Steam Machine για κάποιον που δεν έχει πρόβλημα να έχει ένα συμβατικό tower με SteamOS.

    • Volga
    • @billbig η χρησιμότητα είναι κυρίως στο οτι θα ειναι small factor για το σαλονι κατι που το γκουμουτσοcase που εχουμε δεν ταιριαζει...

    • billbig
    • @Volga

      Για αυτό λέω για όποιον δεν έχει θέμα να έχει συμβατικό tower, ακόμα και στο σαλόνι (όπως εγώ π.χ.). Αντιλαμβάνομαι το τι θέλει να "πουλήσει" στο κοινό, αλλά αν δεν υπάρχει ιδιαίτερο σκάλωμα για πιο "σαλονάτη" εικόνα, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

    • Roronoa
    • @billbig

      Ακριβως, αλλα για οσους θελουν κατι ευκολο στην χρηση και στυλατο εχει νοημα, αυτους εχει σαν στοχο.

    • Dyolf
    • Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φανεί πολύ γρήγορα αν θα οδηγήσει σε φούσκα ή αν θα ανοίξει καινούργια αγορά η Valve. Είναι μεγάλο το άνοιγμα για να τραβήξει καιρό σε περίπτωση αποτυχίας.

      Παραμένω απαισιόδοξος όμως, το παρελθόν μας έχει δώσει και κάτι αντίστοιχο (περίπου) με το 3DO.

*