Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Assassin’s Creed: Syndicate Preview

*
Η ετήσια κυκλοφορία του Assassin’s Creed δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η εμβληματική σειρά της Ubisoft φροντίζει με κάθε νέα προσθήκη όχι μόνο να συναρπάζει τους fans των Ασσασσίνων, αλλά και να φέρνει νέα μέλη στις τάξεις της -όχι και τόσο, τελικά- μυστικής αδελφότητας. Μετά τις περιπέτειες του Arno Dorian στο Παρίσι της Γαλλικής Επανάστασης, ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σταθμός για την σειρά; Το Enternity είχε τη δυνατότητα να μάθει ακριβώς αυτό, αλλά και πολλά περισσότερα, αφού ταξίδεψε στο Quebec του Καναδά και στα γραφεία της Ubisoft Quebec, όπου και έγινε η αποκλειστική αποκάλυψη του νέου τίτλου. Assassin’s Creed: Syndicate λοιπόν, και στο χώρο της παρουσίασης μια εικόνα στο background με τα χέρια ενός μαυροφορεμένου Ασσασσίνου έδινε από την αρχή τα πρώτα hints.



Η αρχή έγινε με τον Managing Director, Nicolas Rioux, ο οποίος και μίλησε για την gaming σκηνή στην πόλη του Quebec και πώς αυτή γνώρισε αλματώδη πρόοδο τα τελευταία δέκα χρόνια, με την Ubisoft Quebec να παίζει φυσικά σημαντικό ρόλο στην παραπάνω εξέλιξη. Στη συνέχεια, ο Rioux έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ομάδας και μοιράστηκε τη φιλοσοφία της Ubisoft Quebec και το όραμά της. Το Assassin’s Creed: Syndicate είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Quebec αφού και αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια ως lead studio. Το πρώτο video δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του, με τον αφηγητή να μιλάει για τη Βιομηχανική Επανάσταση και το επίκεντρο της, το Λονδίνο. Σε αυτήν την ταραγμένη εποχή ο κόσμος συρρέει στην πρωτεύουσα τις πάλαι ποτέ μεγαλύτερης Αυτοκρατορίας, η οποία αλλάζει και θέτει τα θεμέλια για τις περισσότερες πτυχές του σύγχρονου κόσμου. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται, αφού η πρόοδος έρχεται πάντα με ένα τίμημα, πολλές φορές αόρατο. Αν και η Μεγάλη Βρετανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που απαγόρευσε τη δουλειά, η σκλαβιά έρχεται σε πολλές μορφές - και εν προκειμένω έρχεται με τη μορφή της εκμετάλλευσης των ανθρώπων, τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, με τους Templars φυσικά να βρίσκονται στο παρασκήνιο και να κινούν τα αόρατα νήματα, κρατώντας τους ανθρώπους υποδουλωμένους. Αυτό όμως πρόκειται σύντομα να αλλάξει, αφού οι δρόμοι του Λονδίνου ετοιμάζονται να υποδεχθούν ένα δίδυμο που έχει σκοπό να διορθώσει την αδικία…



Τη σκυτάλη ανέλαβαν οι Francois Pelland και Marc-Alexis Cote, Senior Producer και Creative Director του τίτλου. Ο Pelland στάθηκε στο γεγονός ότι το Assassin’s Creed: Syndicate σηματοδοτεί μια νέα εποχή, αφού είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς που λαμβάνει χώρα στη μοντέρνα εποχή. Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, το 1868, λίγα μόλις χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά εν τω μέσω ίσως της σημαντικότερης περιόδου στη σύγχρονη ιστορία, οπότε οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι αλματώδεις και η καθημερινή ζωή του κόσμου αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Αρωγοί σε αυτό είναι η ανακάλυψη του σιδηροδρόμου, οι αλλαγές στην επεξεργασία των υλικών, η χαλάρωση της εκκλησιαστικής κυριαρχίας, η σύγχρονη ιατρική και η ανακάλυψη του τηλέγραφου, μεταξύ άλλων. Το Λονδίνο αποτελεί το επίκεντρο του νέου, βιομηχανοποιημένου κόσμου - και φυσικά το αρχηγείο των Templars. Οι τελευταίοι έχουν πια αναδειχθεί νικητές του αόρατου πολέμου που εδώ και αιώνες λαμβάνει χώρα. Μέσω των δολοπλοκιών και των αέναων σχεδίων τους καταφέρνουν να κρατάνε τους πάντες υπό έλεγχο, με τις συμμορίες των δρόμων του Λονδίνου να αποτελούν ένα από τα δυνατά χαρτιά τους. Στο Λονδίνο λοιπόν καταφθάνουν, από την μικρή πόλη του Crawley, οι δύο πρωταγωνιστές, ο Jacob και η Evie Frye, τα δίδυμα αδέρφια που είναι αποφασισμένα να αλλάξουν την τύχη τους - και στην πορεία το ρου της ιστορίας. Ο θερμόαιμος Jacob ήταν στο επίκεντρο της παρουσίασης, με ένα video να αναλαμβάνει τη γνωριμία μας μαζί του, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα μια σειρά από στοιχεία που αναμένονται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο gameplay.



Στο σύντομο αυτό video, ο Jacob αντιμετωπίζει πληθώρα αντιπάλων, χρησιμοποιώντας μια σειρά από εργαλεία και όπλα, με τη δράση να σταματάει για την καλύτερη εξέταση αυτών. Μεταξύ των ήταν το Kukri (ένα μαχαίρι από το Nepal), το περίστροφο, αλλά και το Gauntlet, μια συσκευή που «αγκαλιάζει» το χέρι και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε εργαλεία όπως το “σήμα-κατατεθέν” hidden blade, αλλά και το rope launcher. Εν συνεχεία αποκαλύφθηκε η σκηνή της περιπέτειας, η οποία δεν είναι άλλη από την πόλη του Λονδίνου, με τις 7 διαφορετικές περιοχές (boroughs) της. Η κάθε μια από αυτές θα αποπνέει μια ξεχωριστή αίσθηση, η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο στην αισθητική και την ατμόσφαιρα, αλλά και το gameplay - όπως για παράδειγμα το Whitechapel, όπου και η παρουσία της αστυνομίας θα είναι μηδενική, ακολουθώντας πιστά τα ιστορικά στοιχεία. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο μέγεθος του χάρτη, αφού αυτός θα είναι κατά 30% μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν του Unity, ενώ για ακόμα καλύτερη αντίληψη του μεγέθους, αξίζει να σημειωθεί η περιοχή του κέντρου του Λονδίνου θα έχει το μέγεθος του χάρτη του Brotherhood.
Η σειρά μέχρι στιγμής στηριζόταν σε τρεις πυλώνες: Το stealth, την πλοήγηση και την αναμέτρηση. Όσον αφορά στο πρώτο, βελτιώσεις έχουν γίνει στη χρήση «φυσικού stealth», με την κίνηση να είναι πιο ρευστή και την αποφυγή του “hard snap” στις επιφάνειες. Ταυτόχρονα, πλέον δίνεται η δυνατότητα απόσπασης της προσοχής των εχθρών με τη δημιουργία θορύβου (όπως τη ρίψη μαχαιριών σε κοντινούς τοίχους) ή σφυρίγματος για το κάλεσμά τους στη θέση του παίκτη. Η μάχη εξελίσσεται ούτως ώστε να προσφέρει μοντέρνα εμπειρία, με το latency να μειώνεται κατά το ήμισυ, ενώ το revolver αναμένεται να δώσει ολοκαίνουρια διάσταση στο gameplay, τόσο με τη δυνατότητα free aim, όσο και το snapping σε στόχους. Τέλος, όσον αφορά στην πλοήγηση, το σύστημα ελέγχου είναι βασισμένο σε αυτό του Unity και παρουσιάζεται ραφιναρισμένο, με μεγαλύτερη αμεσότητα. Η σημαντικότερη προσθήκη δεν είναι άλλη από το rope launcher που επιτρέπει στους παίκτες την άμεση πρόσβαση σε ψηλά σημεία (ή και το αντίστροφο), διατηρώντας το momentum.



Ο τέταρτος και νέος πυλώνας του gameplay είναι τα οχήματα και η χρήση τους, κάτι που παρουσιάστηκε στο pre-alpha live demo το οποίο παρουσιάστηκε με ένα μέλος της ομάδας ανάπτυξης να παίζει ζωντανά στο PlayStation 4. Σε αυτό είδαμε ένα από τα πολλά activities, τα οποία και θα «δένουν» με την αφήγηση. Πιο συγκεκριμένα, στο live demo ο Jacob ανέλαβε την εκκαθάριση ενός Stronghold, ούτως ώστε να αποδυναμωθεί η επιρροή των Templars στην πόλη. Εκεί, ο πρωταγωνιστής μπορούσε να προσεγγίσει την περιοχή από οποιοδήποτε σημείο, με το rope launcher να αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος, επιτρέποντας την άμεση πρόσβαση στις οροφές των κτιρίων, την «αόρατη» μετάβαση από την μία οροφή στην άλλη (και τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει για stealth kills από ψηλά, κατά την διάρκεια της μεταφοράς με το σκοινί), ή και τη γρήγορη κατάβαση. Αξίζει να αναφερθεί πως το σκοινί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, κάτι που εγγυάται την πληθώρα των διαφορετικών τρόπων και προσεγγίσεων της κάθε κατάστασης, αφήνοντας την επιλογή στη διακριτική ευχέρεια των παικτών. Για την διατηρήσει την παρουσία του στο χώρο απαρατήρητη, ο Jacob μπορεί να μετακινήσει τα πτώματα των θυμάτων του, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα contextual kills, ή αλλιώς ο τρόπος με τον οποίο αυτά επιτυγχάνονται βάσει του περιβάλλοντος χώρου. Στο παραπάνω instance την εμφάνισή τους έκαναν και τα παραισθησιογόνα βέλη, τα οποία έχουν και ΑοΕ (Area of Effect) αν χρησιμοποιηθούν σε εστίες φωτιάς, βοηθώντας τους παίκτες να επιτύχουν τα side-objectives με μεγαλύτερη ευκολία. Άξιο λόγου είναι πως το όλο instance άφησε έντονη γεύση… Arkham, με τον Jacob να έχει το ρόλο του κυνηγού και να διαλέγει τα θύματά του ένα προς ένα, αφήνοντας την ίδια αίσθηση ικανοποίησης μετά από την εξόντωση του κάθε στόχου.



Όπως ο Pelland εξήγησε, αυτές οι δραστηριότητες αργά η γρήγορα θα τραβήξουν την προσοχή των Templars, όπως και έγινε στο τέλος, με τη stealth δράση να διαδέχεται ένα κυνηγητό με άμαξες στους δρόμους του Λονδίνου. Τα παραπάνω δεν είναι scripted, ενώ η χρήση οχημάτων δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα sequences, αλλά είναι ελεύθερη καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε στιγμή οι πρωταγωνιστές είναι ελεύθεροι να…επιτάξουν ένα όχημα και να πλοηγηθούν γρηγορότερα στους δρόμους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο το ΑΙ αντιδρά στις παραπάνω περιπτώσεις, αφού η άμαξα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «άσυλο», με τους αντιπάλους να πλευρίζουν και να πλαγιοκοπούν ή ακόμα και να πηδούν στην οροφή του οχήματος, προσπαθώντας να ρίξουν τον πρωταγωνιστή στο έδαφος. Δυνατές είναι και οι αναμετρήσεις στις οροφές των οχημάτων εν κινήσει, με το αποτέλεσμα να αναμένεται αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Τέλος, το κυνηγητό διαδέχθηκε μια ανοιχτή μάχη με πάνω από 20 NPCs, όπου και δόθηκε μια ακόμα γεύση του συστήματος μάχης και των διαφορετικών τύπων εχθρών.



Κάπου εκεί η παρουσίαση του Assassin’s Creed: Syndicate έφτανε στο τέλος της, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να σταθεί κανείς είναι παραπάνω από αρκετά. Αρχικά, η αλλαγή του σκηνικού και ο τρόπος με τον οποίο αυτό μπορεί να βοηθήσει τη σειρά στην ανάγκη για πρωτοτυπία, χαρίζοντας στο Syndicate μια γεύση διαφορετική από τους προκατόχους του. Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία όχι ενός, αλλά δύο πρωταγωνιστών, με τον θερμόαιμο Jacob να συμπληρώνεται από την Evie και την «ψυχρή» προσέγγισή της ως master του stealth. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τα οχήματα και το πώς αυτά αλλάζουν την εμπειρία και το gameplay, όχι μόνο με τη χρήση τους, αλλά και με τον τρόπο που διαμορφώνουν την ίδια τη δομή μιας πόλης, αφού πλέον οι δρόμοι καταλαμβάνονται από τις άμαξες και οι πεζοί κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια.



Η πρώτη εντύπωση που αφήνει το Assassin’s Creed: Syndicate δεν μπορεί παρά να είναι θετική. Η νέα εποχή και οι τεχνολογικές εξελίξεις που αυτή φέρνει φαίνονται να εντάσσονται με εξαιρετικό τρόπο στο gameplay και να προσφέρουν στη σειρά αυτό το «κάτι» καινούριο που χρειάζεται για να ανανεωθεί αλλά και να κρατήσει το ενδιαφέρον ψηλά, ενώ ταυτόχρονα, η ύπαρξη δύο πρωταγωνιστών αναμένεται να δώσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή στην αφήγηση. Ως νέο entry της δημοφιλούς σειράς, το Assassin’s Creed: Syndicate θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στους μήνες που απομένουν μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας του, με τα πρώτα δείγματα να φανερώνουν πως η Ubisoft Quebec δείχνει να πατάει σε πολύ γερά θεμέλια και να ακολουθεί τα σωστά βήματα για έναν τίτλο πραγματικά αντάξιο του ονόματος Assassin’s Creed.



Δείτε περισσότερο υλικό από το Assassin's Creed: Syndicate στην επόμενη σελίδα!

























 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
23 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Quebec

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Geovra
    • Καλκανης εγγυηση. Ας ελπισουμε ολοι ...να μην χρειαζεται 10 Patch για να γινει playble οπως με το προηγουμενο...αδιαφορω αν θα ειναι καλο η οχι...επιτελους να δουμε ενα παιχνιδι που να μην εχει θεματα στο Launch

    • Panagiotis54
    • εε...ποιο πολυ σε καιει αν δεν εχει θεμα στο launch απο το αν απλα ειναι μαπα και πεταξεις τα λεφτα απο το παραθυρο?!! ο.Ο

    • Geovra
    • Ναι...γιατι αν ειναι μαπα υπαρχουν τα reviews για να κρινω....και για τα προβληματα στο Launch εινια γενικοτερο θεμα των Next gen τιτλων οπως εχουμε δει μεχρι τωρα

    • Pirederas
    • Το trailer μου έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, αλλά δεν πρόκειται να παρασυρθώ πριν δω reviews και διαβάσω αναλυτικά τον Richard Leadbetter του DF. Το grappling hook του Batman δεν μου λέει κάτι ως καινοτομία της σειράς, αλλά τουλάχιστον διευκολύνει το σκαρφάλωμα σε κτίρια. Απ' ό,τι είδα, λιγότεροι NPCs (σε σχέση με την πολυκοσμία στο AC Unity) λογικά θα μεταφράζονται σε καλύτερο frame rate χωρίς να βγουν πρώτα άπειρα patches. Η κατάληψη περιοχών με συμμοριτοπόλεμο μου θύμισε την ταινία Συμμορίες της Νέας Υόρκης. Για να δούμε αν θα είναι το πρώτο Assassin's Creed (μετά το AC 2) που θα με ιντριγκάρει.

    • DevilSpawn
    • Το θέμα με τα patch ειναι καθαρά θέμα των δωρεάν ανέσεων που προσφέρουν οι εταιρίες. Όσο τα patch κόστιζαν χρήματα δεν υπήρχαν ή υπήρχαν το πολυ 4-5 Mb! Από τότε που ο τζάμπας άρχισε να ανεβαίνει, θα δημιουργούνται και τα προβλήματα.

    • Harkyn
    • Παιδια δοξα το Θεο για αυτο υπαρχουν τα reviews.Εγω λεφτα για τιτλο αν δεν διαβασω αποψεις για το το γινεται, δεν ξαναδινω.Αυτο που βλεπω προς το παρον μου αρεσει αρκετα.

    • john-data
    • Kαλκάνη δεν πιστέυω να πείραξες κανένα κορίτσι και να μπαίνει ο χαρακτήρας μέσα στον τοίχο πάλι...

    • Blackstorm
    • Αναμένουμε το επόμενο να είναι στην Ελλάδα: Assassin's Creed: The Glory of Navarino (αν θέλει πάλι ναυτική μάχη) ή The Glory at Dervenakia (για παρκούρ).

    • illuminati23
    • Αλλη μια φανταστική σχεδίαση απο την ubi αυτή την φορά την τιμητική τής την έχει το Λονδίνο! Νομίζω απο άποψη σχεδιαστικής λεπτομέρειας η ubi κ η rockstar είναι πολύ μπροστά!μακάρι να έχει και ωραίο σενάριο γιατί τα τελευταία ηταν πολύ ρηχά! Έχει χαθεί η ατμόσφαιρα και το μυστήριο που είχαν οι πρωτες σειρές!

    • GamingFun
    • Νομίζω ότι γίνεται κάποιος επαναπροσδιορισμός στη σειρά. Μακάρι να ξάναπάρει τα πάνω της η σειρά.
      Αυτός ο τίτλος φαίνεται ενδιαφέρον τελικά..

    • liapis81
    • Πλέον το μόνο θετικό στις συνεχείς εκδοσεις AC ειναι οτι τα υφισταμενα παιχνιδια που ειναι και καλα αν δεν τα παιξεις day 1,πεφτει η τιμη τους γρηγορα σε χαμηλα επιπεδα!!

    • Scott_Pilgrim
    • Μόνο θετικό είναι το κόψιμο του multiplayer. Δεν θα με χάλαγε βέβαια να είχε πάλι Co op αλλά με καλύτερους μηχανισμούς.

      Για pre alpha είδα ωραία πράγματα με αποκορύφωμα το "άοπλο" σύστημα μάχης. Έχει γίνει πιο γρήγορο και οι κινήσεις είναι ανανεωμένες. Αυτό που με χάλασε είναι οι φωνές αλλά και λίγο οι φάτσες των πρωταγωνιστών. Ας βγει καλό το τελικό προϊόν και αυτά δε θα είναι τίποτα..

    • marius_octavus
    • να πω την αλήθεια μου άρεσε. αν δεν ήταν οι προηγούμενες αποτυχίες ίσως να ήταν και day 1. φαίνεται καλό, αλλά με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις.

    • bolbarival
    • Είναι ενα unity χωρίς bugs και με ένα αρκετά μεγάλο interactive κόσμο.Αν δεν συνεχίσουν την original ιστορία (πέρα απο blades,tracing,killing etc) όμως θα περάσει λίγο αδιάφορο.

    • AlexAp98
    • Εγω περιμενε AC στην Αρχαια Ελλαδα ή στην επανασταση του '21! Να δω ελληνα assassin και τι στον κοσμο :p

*