Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Clandestine

Στο πλαίσιο της φετινής Gamescom το Enternity είχε την δυνατότητα να συναντήσει τα μέλη της Logic Artists και να μιλήσει με τον Alex Mintsioulis, με αφορμή το επόμενο project τους. Για τους… παρατηρητικούς, η Logic Artists ήταν η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το Expeditions: Conquistador, έναν τίτλο με αξιοσημείωτη επιτυχία στην crowd-funding πλατφόρμα Kickstarter. Από τον 16ο αιώνα λοιπόν και τον «Νέο Κόσμο», η ομάδα των 12 ατόμων από την Κοπεγχάγη αποφάσισε να κάνει το άλμα στο 1996, με ένα κατασκοπικό θρίλερ που αντλεί την έμπνευσή του από τις ταινίες και τα βιβλία της αντίστοιχης θεματολογίας. Το όνομα αυτού; Clandestine.



Όπως είναι λογικό, το είδος του κατασκοπικού θρίλερ δεν αποτελεί και την πλέον ‘εύκολη’ θεματολογία ενός video game, με την ομάδα ανάπτυξης να στοχεύει σε μια πλούσια εμπειρία η οποία δεν επιτυγχάνεται μέσω της μίμησης, αλλά μέσα από την από το ίδιο το gameplay και τον τρόπο με τον οποίο η ατμόσφαιρα "εφαρμόζεται" σε αυτό. Η ιστορία λαμβάνει χώρα μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου και πραγματεύεται την μυστηριώδη εξαφάνιση Αμερικανών και Ρώσων κατασκόπων. Όπως είναι λογικό, παρά το γεγονός ότι η CIA και το FSB δεν μπορούν να μείνουν άπραγοι, οι… κακίες του παρελθόντος δεν τους επιτρέπουν την πλήρη συνεργασία και έτσι οι «κατώτεροι» διευθυντές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, δημιουργώντας μια συνδυασμένη ομάδα από «αναλώσιμα» μέλη, ούτως ώστε να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τις εξαφανίσεις των μυστικών πρακτόρων. Το Clandestine είναι ένα action stealth game με δυνατότητα co-op και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον twist, το ασύμμετρο gameplay του. Στον πυρήνα του τιμά τις «ρίζες» του spy/stealth genre, με κεντρικά στοιχεία του την έμφαση στο spy fantasy, το 90’s σκηνικό και φυσικά το μοναδικό του co-op. Τι ακριβώς όμως κάνει το συνεργατικό παιχνίδι τόσο ενδιαφέρον; Οι πρωταγωνιστές του Clandestine είναι δύο: Η Katya, μια Ρωσίδα field agent και ο Martin, ένα αμερικάνος hacker. Οι δύο τους καλούνται να συνεργαστούν και να φέρουν σε πέρας μια σειρά από αποστολές, με τον καθένα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.



Η Katya είναι αυτή που βρίσκεται (σε όρους φυσικής παρουσίας) στο πεδίο της δράσης και χρησιμοποιώντας το stealth εξερευνεί την περιοχή για πληροφορίες. Στο οπλοστάσιό της έχει μια γκάμα από gadgets και ένα πιστόλι, το οποίο όμως χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, με την τακτική προσέγγιση να αποτελεί μονόδρομο, αφού η ευθεία αντιπαράθεση σπάνια θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται αφενός μεν στην απουσία του auto-heal, αφετέρου δε στο γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο η Katya αφήνει «ίχνη», τα οποία μετά το πέρας της αποστολής μαρτυρούν την παρουσία της.
Η ιστορία λαμβάνει χώρα μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου και πραγματεύεται την μυστηριώδη εξαφάνιση Αμερικανών και Ρώσων κατασκόπων.
Όταν η πρόοδος απαιτεί την εξόντωση κάποιου φρουρού, η πράκτορας μπορεί να χρησιμοποιήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού ή τον εξοπλισμό της, όπως για παράδειγμα μια συσκευή που αναισθητοποιεί τους αντιπάλους. Η Katya μπορεί να είναι μόνη της στο πεδίο της δράσης, στο «πλευρό» της όμως έχει πάντα τον Martin, ο οποίος αναλαμβάνει να την βοηθήσει από μακριά, χρησιμοποιώντας τις hacking ικανότητές του. Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης που αναλαμβάνει τον ρόλο του hacker βρίσκεται μπροστά από ένα εντελώς διαφορετικό «τοπίο» και είδος gameplay, αφού η δράση του γίνεται μέσα από ένα περιβάλλον 4 παραθύρων σε network view με node systems, όλα με την αισθητική και το UI ενός υπολογιστή της εποχής. Μέσα από αυτά μπορεί να hack-άρει συσκευές και να αποκτήσει «όραση» από τις κάμερες παρακολούθησης, ούτως ώστε να βοηθήσει την Katya στο έργο της. Ταυτόχρονα, ένα wall του δίνει εποπτεία στον tactical map του χώρου.



Το hacking γίνεται μέσω ενός app interface με pop-ups, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ανάλογα με την προσέγγιση που θα ακολουθηθεί, ο hacker επίσης αφήνει ψηφιακά ίχνη που μπορούν να προδώσουν την παρουσία του. Τέλος, όταν η κατάσταση ακολουθήσει το χειρότερο δυνατό σενάριο, μπορεί να κάνει χρήση του Remote Rifle (The Jackal, anyone?), το οποίο εισάγεται στο πεδίο σε ένα προκαθορισμένο σημείο και μπορεί να προσφέρει άμεση κάλυψη με ζωντανά πυρά. Η παρουσίαση του Clandestine αφήνει την εντύπωση ενός τίτλου με ουσιαστικό βάθος, μέσα από το «αναδυόμενο» gameplay και το μοναδικό co-op, ενώ οι πιθανότητες που προκύπτουν μέσα από αυτόν τον ασύμμετρο τρόπο συνεργασίας δύο παικτών προσφέρουν συναρπαστικές σκηνές που καθορίσουν με μοναδικό τρόπο την συνολική εμπειρία. Τέλος, η άντληση έμπνευσης από τα κατασκοπικά βιβλία και τις ταινίες της ανάλογης θεματολογίας και η εφαρμογή της βάζουν τις βάσεις για ένα πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα, το οποίο μάλλον θα βρει μεγαλύτερη απήχηση στο ηλικιακό κοινό των 20-35+.



Το Clandestine θα κυκλοφορήσει για PC στα τέλη του 2014 με αρχές 2015, ενώ πίσω από τον τίτλο θα βρίσκεται η μηχανή γραφικών Unity και αναμφισβήτητα βάζει υποψηφιότητα για μια από τις πλέον αναμενόμενες indie κυκλοφορίες της χρονιάς. Για περισσότερα… παιχνίδια κατασκόπων, μείνετε συντονισμένοι.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Logic Artists

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Logic Artists

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Clandestine
    • 18+ pegi 18+
      • 7 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.clandestinethegame.com/ FOLLOWERS 3 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Roronoa
    • Παρα πολυ ενδιαφερων παιχνιδι, πρωτη φορα παντως που διαβαζω για αυτο, ελπιζω να παρει περισσοτερη προβολη γιατι φαινεται καλο.

    • Sisyphus
    • Όντως δείχνει πολύ ενδιαφέρον και κάτι που λείπει από τα παιχνίδια των ημερών μας. Σενιόρ Καλκάνη όταν δεν παίζεις co-op ξέρουμε πως και αν θα παίζεις και με τους δύο χαρακτήρες, εναλλάξ, ταυτόχρονα?

    • Connie GR
    • Απ'όσο γνωρίζω, θα υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής χαρακτήρων.

      Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο Clandestine... stay tuned. ;)

    • aplwsninja
    • Σαν τεραστιος fan της σειρας metal gear, πρεπει να πω οτι μου φαινεται παρα πολυ εινδιαφερον ο τροπος προσεγγισης του παιχνιδιου. Σιγουρα μεσα στα παιχνιδια που θα αναμενω με ενδιαφερον.

    • GamingFun
    • Παρομοίως και εγώ ως οπαδός της σειράς Metal Gear Solid, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι. Ιδιαίτερα αν αληθεύει ότι υπάρχει η επιλογή να αφήνει αναίσθητο τους αντιπάλους, η ιδέα αυτή μου αρέσει πάρα πολύ. Το κακό είναι ότι είναι για υπολογιστή και ο δικός μου είναι για κλάμματα...

    • korko
    • ωραίο και πάνω στην αγαπημένη μου θεματολογία τα κατασκοπευτικά.απλά ας ελπίσω το σενάριο να μην με ξενερώσει όπως γίνεται συχνά σε τέτοια παιχνίδια.

    • ZazzyJr13
    • Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι φαίνεται μακάρι οι indie παράγωγες να είχαν και καλύτερο οπτικό τομέα αλλά νταξ δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή...

    • TheLuckyShamrock
    • Δε μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά αφού έφτιαξαν την παιχνιδάρα Expeditions: Conquistador, λογικά θα είναι και αυτό πολύ καλό παιχνίδι. Θα το τσεκάρω στο μέλλον.

*