Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Evolve Hands-On

*
Σε κάθε Ε3 υπάρχει ένας τίτλος που ρίχνει γροθιά στο κατεστημένο, ή έστω προσπαθεί. Μερικές φορές η γροθιά βρίσκει στόχο προκαλώντας θετική αίσθηση ενώ άλλες αφήνει άπαντες με ένα απορημένο βλέμμα. Ευτυχώς το Evolve βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και φαίνεται ικανό να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα, καινοτόμο εναλλακτική στο είδος των multiplayer FPS.



Και αν δεν το έχετε ακουστά δικαιολογείστε, καθώς αποκαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Δημιουργός είναι η Turtle Rock Studios, υπεύθυνη για το Left 4 Dead πριν το αναλάβει η Valve και πλατφόρμες τα Xbox One, PS4 και PC. Η τομή του gameplay βρίσκεται στο "τέσσερεις εναντίον ενός" που εισάγει. Τέσσερεις πάνοπλοι στρατιώτες κυνηγούν ένα εξωγήινο τέρας που όσο περνά η ώρα εξελίσσεται, αποκτώντας νέες δυνατότητες. Οι τέσσερεις classes είναι Hunter, Assault, Support and Medic με κάθε μία της να περιέχει τρεις χαρακτήρες προς επιλογή, ο καθένας με τις δικές του ιδιότητες. Για τα τέρατα υπάρχουν πολλές και διάφορες επιλογές που ποικίλουν από πλοκαμοφόρα αμφίβια πλάσματα μέχρι σαρκοβόρα και τεράστια βουνά από κρέας. Ο ίδιος ο χάρτης είναι γεμάτος κινδύνους, με την πανίδα και τη χλωρίδα να παίζουν κεντρικό ρόλο. Τα δέντρα και οι θάμνοι αποτελούν κρυψώνες, άγρια ζώα θα επιτεθούν ή θα γίνουν τροφή και γενετικό υλικό για το τέρας, μέσω του οποίου θα εξελιχθεί, σαρκοβόρα φυτά θα αιχμαλωτίσουν τους στρατιώτες, και ασφαλώς πολλές σκιές και αλλαγές επιπέδου. Η έμφαση πέφτει στην απόκρυψη, τον αιφνιδιασμό και τη σωστή κάλυψη, όχι στην κατά μέτωπο επίθεση και τους ανηλεείς πυροβολισμούς.



Το gameplay ξεχώρισε αμέσως γιατί γίνεται σαφές από το πρώτο λεπτό πως η ομαδική δουλειά είναι απολύτως απαραίτητη. Τακτικές Rambo ή μοναχικές κινήσεις είναι καταδικασμένες σε αποτυχία όχι μόνο ατομική μα ολόκληρης της ομάδας, καθώς κάθε μέλος της είναι αναγκαίο. Οι στρατιώτες πρέπει όχι μόνο να καλύπτουν σωστά την περιοχή μα και να φροντίζουν ώστε το τέρας να μην έχει την ευκαιρία να θεραπευτεί και να εξελιχθεί. Η δυναμική ήταν αρχικά με τη μεριά των πεζοναυτών και το πλάσμα να είναι πιο ευάλωτο, δίνοντας την αρχική εντύπωση του μονόπλευρου παιχνιδιού, μα στην πορεία φάνηκε καθαρά πόσο λανθασμένο ήταν κάτι τέτοιο. Το θηρίο απέκτησε πρόσβαση σε νέες ικανότητες και τη δυνατότητα να ενδυναμώσει τις υπάρχουσες, αν ήθελε, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Το ενδιαφέρον ήταν πως το σημείο καμπής δεν ήταν σαφές και δε δόθηκε η αίσθηση πως νομοτελειακά "στην αρχή πλεονεκτούν οι άνθρωποι ενώ μετά το τέρας". Σε κάθε φάση οι πιθανότητες είναι με το μέρος αυτού που παίζει καλύτερα και πιο πειθαρχημένα, αν και το τέρας βρίσκεται από νωρίς σε πίεση. Εννοείται πως οι τακτικές αλλάζουν σε σχέση με τις ιδιότητες του πλάσματος. Άλλα μπορούν να σκαρφαλώσουν και να πηδήξουν σε μεγάλες αποστάσεις, άλλα έχουν ισχυρές επιθέσεις από απόσταση και άλλα είναι ικανά στη μάχη σώμα με σώμα. Η Turtle Rock έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ισορροπία του gameplay, στην αίσθηση γάτας - ποντικιού και στο να διατηρηθεί ο δυναμικός του χαρακτήρας κατά τη διάρκεια του match.



Ο τεχνικός τομέας ήταν ικανοποιητικός, με ιδιαίτερη έμφαση στο σκοτάδι και τις σκιές. Η βλάστηση και η μορφολογία της πίστας που είδαμε είχαν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται μια απόκοσμη, απειλητική αίσθηση που θύμιζε τίτλο stealth ή horror παρά το συνηθισμένο corridor ή wide area shooter gameplay που συνηθίζεται. Το Evolve ταρακούνησε τα νερά και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η κεντρική του ιδέα έδειξε πως είναι κάτι πολύ περισσότερο από gimmick μα απεναντίας προσφέρει ουσιαστική διαφοροποίηση σε ένα gameplay που μέχρι τώρα ακολουθούσε διαφορετικούς δρόμους... εξέλιξης; Γιατί όχι άλλωστε. Ο τίτλος αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά και το Enternity θα σας κρατά ενήμερους για τις τελευταίες λεπτομέρειες.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Turtle Rock Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Evolve
    • 16+ pegi 16+
      • 6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (9)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://evolvegame.com/ FOLLOWERS 4 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Πολύ ενδιαφέρον σαν ιδέα,και είναι ωραίο να είναι και κάποιος ο κακός,το θέμα είναι αν υλοποιηθεί σωστά αλλά από τη στιγμή που λέει ο Παύλος ότι "πως το σημείο καμπής δεν ήταν σαφές και δε δόθηκε η αίσθηση πως νομοτελειακά στην αρχή πλεονεκτούν οι άνθρωποι ενώ μετά το τέρας" δείχνει ότι είναι αρκετά ισορροπημένο.

    • JimShark
    • Για τους λατρεις του ειδους μπορει να φαινεται πολυ καλο,εμενα προσωπικα με αφηνει σχεδον αδιαφορο το συγκεκριμενο παιχνιδι.
      Ο Παυλος βεβαια που κατεχει τη γνωση και το βλεπει και πιο σφαιρικα κατι παραπανω θα ξερει,οποτε +1 απο εμενα

    • gamelover
    • θα εμπιστευτώ την κρίση του Παύλου...αν και δεν με εξιτάρει το 4v1 μου αρέσει όμως το γεγονός ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο παιχνίδι τουλάχιστον απο άποψη γραφικών

    • ABTR
    • Αυτο ειναι ολο δηλαδη; multiplayer 4vs1 run and gun one guy; καθολου single player; και με τοσα GAMES βγηκε το καλυτερο; ποσο broken θα γινει στην πορεια αυτο οταν μαθουν να παιζουν και βρουν το τροπο να σκωτοσουν τον εναν οπως συμβαινει σε καθε multiplayer game; ναι αυτοι οι pro που παιζουν συνεχεια. Θυμασται ενα game dark sector? το ιδιο multiplayer ειχε πρωτοπορια κατα τ'αλλα . Τραγικα πραγματα με το βραβεια στο τελος τις Ε3 οπως και περσι με το titanfail

*