Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Forza Motorsport 6 Hands-On

Η σειρά Forza είναι ό,τι πιο κοντινό σε simulator με controller έχουν επιτύχει οι κονσόλες. Επίσης είναι το franchise με τα ομαλότερα, ομορφότερα γραφικά αυτή τη στιγμή. Τέλος, το τελευταίο μέρος της δέχτηκε σφοδρή κριτική για την πολιτική DLC του και τα οχήματα που παρείχε, και όχι άδικα. Πιάσαμε στα χέρια μας το Forza Motorsport 6 στο περίπτερο της Microsoft και έχουμε τις πρώτες απαντήσεις για τον επόμενο επίδοξο βασιλιά των racing.



Καταρχάς τα σαγόνια μας έπεσαν στο πάτωμα. Η λεπτομέρεια των μοντέλων ξεπερνά οτιδήποτε έχει πετύχει η σειρά στο παρελθόν, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο. Αντανακλάσεις του φωτός, αληθοφάνεια, γυαλάδες, ταμπλό και γενικά εσωτερικά και ό,τι σχετίζεται με το αυτοκίνητο έχει φτάσει ένα νέο επίπεδο. Οι ρεαλιστικές ζημιές στο αυτοκίνητο επίσης. Δεν μας δόθηκε κάπου η αίσθηση του προϋπολογισμένου ή του ψεύτικου, όλα έμοιαζαν ρεαλιστικά. Στο περιβάλλον, τα εφέ νερού έκλεψαν την παράσταση όχι μόνο οπτικά αλλά και τεχνικά. Τα νερά που λιμνάζουν στην πίστα είναι τρισδιάστατα μοντέλα πλέον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υδρολίσθηση -που κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της και μας δυσκόλεψε αρκετά μέχρι να συνηθίσουμε την ύπαρξή της και την ανταπόκριση -και την οδηγική αίσθηση. Μάλιστα, οι λίμνες εμφανίζονται στις πίστες με βάση πραγματικές μετρήσεις και γεωμετρικές αναπαραστάσεις σύμφωνα με το τι θα συνέβαινε στην πραγματικότητα. Η πιθανότητα βροχής θα υπάρχει στις περισσότερες πίστες και οι developers μας διαβεβαίωσαν (και είδαμε και μόνοι μας) πως έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη ρεαλιστική απεικόνιση του νερού και το πώς μεταβάλλει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Ο συνδυασμός βροχής και νύχτας, όπου δε μιλάμε για το γνωστό γκραν πρι της F1 αλλά για μια διαδρομή με λίγες λάμπες και πυροτεχνήματα, αναμένεται εφιαλτικός.



Όλα τα σιρκουί του Forza 5 θα είναι παρόντα συμπεριλαμβανομένων όσων κυκλοφόρησαν σε DLC (ναι, το παλιό Nurburgring μας περιμένει). Θα υπάρχουν 10 νέες πίστες καθώς και 450 αυτοκίνητα διαθέσιμα, ενώ θα γίνονται και νυχτερινοί αγώνες. Η οδηγική αίσθηση, τέλος, στο σύντομο χρονικό διάστημα που πιάσαμε χειριστήριο στα χέρια μας, ήταν βελτιωμένη. Νιώθαμε τη ροπή του κινητήρα και την κλιμάκωση των στροφών με τρόπο που δε μας τιμωρούσε υπερβολικά αλλά ήταν σαφώς κάτι παραπάνω από arcade. Η συμπεριφορά στις στροφές και στα curbs ήταν επίσης η πρέπουσα, και χαρακτηριστικό ήταν το πόσο έντονα επηρεαζόταν το αυτοκίνητο στις απότομες αλλαγές ταχύτητας ακόμα και με σταθερό τιμόνι. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αναμένεται να επηρεάζει την πρόσφυση των ελαστικών.



Όλα δείχνουν πως το Forza 6 θα διορθώνει marketing αμαρτίες του παρελθόντος και θα αποτελέσει μια ακόμα κορυφαία προσθήκη στη σειρά. Η λίστα των αλλαγών που μας δόθηκε και εντοπίσαμε ήταν μικρή αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες. Η αναμονή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρας κυκλοφορίας, θα είναι μακρά.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Turn 10

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Forza Motorsport 6
    • 3+ pegi 3+
      • 8.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (3)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://forzamotorsport.net/en-us/ FOLLOWERS 11 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*