Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

God of War Preview

*
H συνέντευξη Τύπου της Sony στο πλαίσιο της Ε3 2016 ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρουσιάζοντας τη νέα περιπέτεια της σειράς God of War και τη νέα ιστορία του Kratos. Η Sony Santa Monica υπογράφει και το νέο game του γνωστού franchise που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο μέλλον για το PlayStation 4. Όπως έγινε γνωστό, μιλάμε για ένα soft reboot της σειράς, με την ιστορία να μας ταξιδεύει πλέον στην Νορβηγική μυθολογία και τον πρωταγωνιστή να έχει στο πλευρό του το γιο του, τον οποίο και πρέπει να καθοδηγήσει, να εκπαιδεύσει και να κάνει κυνηγό στο πλευρό του. Πέραν της πρώτης γεύσης που πήραμε από την Press Conference, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και μια παρουσίαση πίσω από κλειστές πόρτες, κάνοντας ταυτόχρονα ερωτήσεις σε στελέχη της ομάδας ανάπτυξης.



Τα βασικά στοιχεία του gameplay παραμένουν αναλλοίωτα, ωστόσο ο τίτλος βγάζει μια φρεσκάδα, αποτέλεσμα αλλαγών σε σημαντικές λεπτομέρειες, όπως η κάμερα. Ο ίδιος ο ήρωας παρουσιάζεται πιο γερασμένος, αλλά σαφώς το ίδιο πανίσχυρος. Τα στελέχη του team μάς εξήγησαν πως πλέον ο ήρωας δεν εμφανίζεται γεμάτος οργή για εκδίκηση, δείχνει πιο προσγειωμένος και έχοντας πάρει πλέον απόφαση (μετά το τέλος του God of War III) ότι δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το «χτίσιμο» του πιο ανθρώπινου χαρακτήρα του Kratos παίζει και ο γιος του, μία μονάδα που ελέγχεται από την τεχνητή νοημοσύνη και που θα τον συνοδεύει σε όλο το ταξίδι του. Δεν συμμετέχει μόνιμα στις μάχες, αλλά βρίσκεται πάντα τριγύρω και με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορεί να βοηθήσει τον πατέρα του με διάφορους τρόπους. Ο παίκτης δεν έχει το άγχος να τον διατηρήσει στη ζωή, γιατί πολύ απλά o μικρός δεν κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Μόνιμα καταφέρνει να ξεφεύγει από τους αντιπάλους, αλλά συμμετέχει στη δράση μόνο όταν ο ήρωας χρειαστεί κάποια βοήθεια.



Τη θέση των Blades of Chaos έχει πάρει στα χέρια του ήρωα ένα νέο Battle Axe, το οποίο ενισχύεται από μία σειρά runes. Με αυτό, ο ήρωας μπορεί να προκαλεί σημαντικό πλήγμα στους αντιπάλους, να τους πετσοκόβει, να τους…ανοίγει στη μέση, ενώ πλέον έχει τη δυνατότητα να το πετάει, να πετυχαίνει από απόσταση τους αντιπάλους και την ίδια στιγμή να ενεργοποιεί ένα σετ melee κινήσεων που αποδεικνύονται χρήσιμες ακόμη και στις πιο δύσκολες μάχες. Όποτε το επιθυμεί, ο Kratos μπορεί να προκαλέσει την επιστροφή του Battle Axe στο χέρι του (σαν άλλος Thor) και μάλιστα η διαδικασία γίνεται με άλλο πλήκτρο από αυτό της επίθεσης, έτσι ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ακόμη και για έναν καταιγισμό χτυπημάτων με ή χωρίς αυτό.



Η κάμερα φέρνει και τη σημαντικότερη αλλαγή, αφού πλέον αφήνουμε την ισομετρική οπτική και πάμε σε πλάνα πίσω δεξιά από τον χαρακτήρα. Ο στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μια πιο κινηματογραφική εμπειρία, ενισχύοντας το στόχο της αυτό ακόμη και με την αρμονική αλλαγή ανάμεσα στη δράση και τα cinematics. Ο ήρωας έχει πλέον τη δυνατότητα να χαζέψει περισσότερο στο περιβάλλον, να αναζητήσει chest και αντικείμενα που θα τον ισχυροποιήσουν και γενικότερα να εξερευνήσει τα πιο ανοιχτά επίπεδα, διατηρώντας μια απόσταση από τον απόλυτα γραμμικό χαρακτήρα των προηγούμενων τίτλων της σειράς.



Το συνολικό συμπέρασμα είναι πως το παιχνίδι θέλει να κάνει ένα reboot, να αλλάξει σελίδα και σαφώς να εκμεταλλευτεί τις τεχνικές δυνατότητες του PlayStation 4 για να ανεβάσει ακόμη πιο υψηλά τον πήχη των επιδόσεων. Σε αυτό το σημείο ακριβώς, ρωτώντας έναν εκ των εκπροσώπων της Sony Santa Monica σχετικά με το στόχο σε επίπεδο ανάλυσης, πήραμε ως απάντηση πως «το God of War τρέχει σε PS4 development kit και όχι σε PS4K αν αυτό με ρωτάτε», ωστόσο στη συνέχεια έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε και την αλλαγή στον voice actor του Kratos, κίνηση που συμβάλει με τη σειρά της στη σελίδα που γυρίζει και ο πρωταγωνιστής.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*