Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gran Turismo Sport: Hands-On Preview

Στις 19 Μαΐου, πέραν του Xbox Arena Festival που διοργανώθηκε στην Αθήνα, η Sony είχε ετοιμάσει και ένα ειδικό event για την αποκάλυψη περισσότερων πληροφοριών για το Gran Turismo Sport στο Λονδίνο. Το Enternity παραβρέθηκε και είχε τη δυνατότητα να παίξει το νέο τίτλο της Polyphony Digital και να παρακολουθήσει όσα ανακοινώθηκαν, από κοντά. Πάμε λοιπόν να συνοψίσουμε τι περιλαμβάνει ο νέος τίτλος της δημοφιλούς σειράς και τι θα περιμένουν οι κάτοχοι PS4, μαζί με κάποιες πρώτες εντυπώσεις μας.



Η αλήθεια είναι πως Sony και Polyphony Digital δεν ήταν ιδιαίτερα θορυβώδεις, όσον αφορά στο Gran Turismo Sport. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 27 Οκτωβρίου του 2015, στο πλαίσιο της Paris Games Week Sony Press Conference και όπως είναι λογικό δεν έχουμε να κάνουμε με το επόμενο μεγάλο game του franchise, αλλά έναν ενδιάμεσο σταθμό. Ο ίδιος ο υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης, ο Kazunori Yamauchi, παραδέχτηκε ότι το GT Sport εστιάζει περισσότερο στους online αγώνες, με πάρα πολλά events στο ειδικό calendar και σαφή στροφή προς τα eSports, καθώς και την υποστήριξη της FIA για online race championship τόσο με βάση την εθνικότητα, όσο και με βάση την αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτων. Το παιχνίδι προσφέρει όλη την κλασική δράση στο στιλ που μας έχει κάνει γνωστό το franchise, με 137 οχήματα (χωρισμένα σε 4 classes) στα οποία συμπεριλαμβάνονται concept cars, hypercars και γνωστά μοντέλα από 27 κατασκευαστές. Στα θετικά είναι πως -σε αντίθεση με ότι είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς- όλα τα οχήματα έρχονται με το χαρακτηρισμό premium, δηλαδή έχουν σχεδιαστεί με υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Οι παίκτες θα μπορούν να αγωνιστούν σε 19 τοποθεσίες με 27 διαφορετικά layouts και σε 110 offline events συνολικά.



Πιστό και στην παράδοση που δεν θέλει παιχνίδι της σειράς να προσφέρει κάποιο λεπτομερές μοντέλο καταστροφής, το Gran Turismo Sport θα εστιάσει περισσότερο στην οδήγηση και την αγάπη στα αυτοκίνητα, παρά στο ρεαλισμό σε αυτό το επίπεδο, όπως σημείωσε (για πολλοστή, μάλλον, φορά) ο Kazunori Yamauchi. Οι διαθέσιμες κάμερες είναι οι κλασικές: cockpit, hood cam, third person και full third-person και κάθε μία προσφέρει τα θετικά και τα αρνητικά της, κυρίως όσον αφορά στην οπτική στα πλάγια και πίσω από το όχημα. Ο ήχος που απολαύσαμε στα ακουστικά μας ήταν καλός (ο Yamauchi σημείωσε ότι όλα τα εφέ έχουν δημιουργηθεί από την αρχή), με την παραμικρή λεπτομέρεια από τα σπιναρίσματα, τα χτυπήματα και τα γλιστρήματα στο οδόστρωμα να φτάνει όπως πρέπει στα αυτιά μας. Το μοντέλο χειρισμού έρχεται κι αυτό βασισμένο σε όσα ξέρουμε για τη σειρά και χωρίς τρομακτικές αλλαγές. Αυτό που εντοπίσαμε πάντως είναι πως με τις βοήθειες στο φρενάρισμα και στην καθοδήγηση του αυτοκινήτου (τιμόνι), το παιχνίδι μπορεί να γίνει από απίστευτα εύκολο έως και σχεδόν ακατόρθωτο. Τα αυτοκίνητα συμπεριφέρονται διαφορετικά, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται, αλλά θα πρέπει να έχετε το νου σας ότι δεν μπορείτε να τη βγάλετε καθαρή απλά έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι και αφήνοντάς το απλά για τις στροφές. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να δείτε το όχημα να καταλήγει στις μπάρες…



Η έμφαση που δίνει η Polyphony Digital στα αυτοκίνητα και στην προβολή τους είναι γνωστή και αυτή τη φορά προσφέρει στους παίκτες την ευκαιρία να τραβήξουν μοναδικές φωτογραφίες, αλλά και να τις επεξεργαστούν με μια μεγάλη γκάμα εργαλείων, έτσι ώστε να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για όσους λατρεύουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις γνωστές μάρκες, το προσφερόμενο -για αυτή τη λειτουργία- mode με την ονομασία Scapes είναι αυτό που περίμεναν. Μάλιστα, το παιχνίδι θα προσφέρει πάνω από 1000 τοποθεσίες, στις οποίες ο παίκτης θα μπορεί να τοποθετεί το αγαπημένο του όχημα, να κάνει τις σχετικές διορθώσεις στην εικόνα και να κάνει export το τελικό αποτέλεσμα σε ανάλυση έως και 4K.



Συνολικά στα του τεχνικού τομέα, το Gran Turismo Sport δεν είναι αυτό που θα κάνει τους fans να μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Η έκδοση που είδαμε χαρακτηριζόταν από ορισμένα προβλήματα (screen-tearing, pop-in και συχνές αλλαγές στο frame rate), ωστόσο άνθρωποι της εταιρείας ανάπτυξης σημείωσαν ότι εργάζονται σε αυτά και πως θα φροντίσουν έτσι ώστε στην τελική έκδοση να μην παρουσιαστούν και να πιάσουν το στόχο του 1080p/60fps. Και πάλι πάντως, το παιχνίδι δεν δείχνει να ξεφεύγει κατά πολύ από το προηγούμενο της σειράς και να δείχνει ότι έχει κάνει ένα βήμα παρακάτω. Μένει να δούμε βέβαια και αν αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι μέρος της ομάδας ασχολείται με την υποστήριξη του PlayStation VR. Τα οπτικά εφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν πλούσια και οι αντανακλάσεις σχεδόν άριστες, ωστόσο μένει να δούμε αρκετά ακόμη που έχει να προσφέρει ο τίτλος, όπως τις χωμάτινες πίστες και την οδήγηση πέραν της συνθήκης ηλιοφάνειας.



Κλείνοντας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεργασία της Sony-Polyphony Digital με τη FIA, η οποία θα προσφέρει ένα πραγματικό FIA licence που αναγνωρίζεται επίσημα σε 22 χώρες (μεταξύ των οποίων δεν βρίσκεται η Ελλάδα) και που θα κερδίζουν οι καλύτεροι οδηγοί του Gran Turismo Sport. Ακόμη, ανακοινώθηκε η ανάπτυξη ενός companion app για smartphones και tablets που θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες στον παίκτη για τα του social κομματιού του τίτλου.

Το Gran Turismo Sport θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 16 Νοεμβρίου, αποκλειστικά για το PlayStation 4.





 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Polyphony Digital

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*