Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Skull & Bones Hands On @ E3 2017

*
Η αλήθεια είναι πως τα παιχνίδια με πειρατές που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς δεν είναι και αμελητέα ποσότητα. Από την άλλη, είναι δεδομένο πως σίγουρα δεν έχουμε μπροστά μας μια κατηγορία videogames που βλέπουμε συχνά και η Ubisoft φαίνεται πως μετά τα θετικά σχόλια που συγκέντρωσε για το…θαλασσινό τμήμα του Assassin’s Creed IV: Black Flag, σκέφτηκε να προσπαθήσει κάτι ακόμη στην εν λόγω θεματική ενότητα. Έτσι, προέκυψε το Skull & Bones, ένα παιχνίδι που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην Ε3 2017 και πέραν πάσης αμφιβολίας, ήταν το πιο διασκεδαστικό από αυτά που είδαμε και παίξαμε στη φετινή έκθεση.



O τίτλος μάς ταξιδεύει στη χρυσή εποχή των πειρατών, όπου κάθε πλοίο είναι και ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια κάθε καπετάνιου. Οι παίκτες αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν από την Καραϊβική μέχρι την Ινδία και να ανακαλύψουν μία σειρά από ονειρικά μέρη. Το εμπόριο που γίνεται μέσω πλοίων είναι η κατάλληλη συνθήκη για να πλουτίσουν οι πειρατές και έτσι ένα μέρος της περιπέτειάς σας, θα σας βάλει να κυνηγάτε εμπορικά πλοία, να τα βυθίζετε και να κάνετε το σχετικό loot στους θησαυρούς που κουβαλάνε. Μέσα στο παιχνίδι θα κληθείτε να δημιουργήσετε το στόλο σας, να τα βάλετε με αντίπαλους πειρατές και να συνεργαστείτε για να αναδειχτείτε νικητές.



Όσον αφορά στο gameplay, φανταστείτε ότι έχουμε απομονωμένο το κομμάτι των ναυμαχιών του Assassin’s Creed IV: Black Flag με αρκετές βελτιώσεις. Αφού διαλέξετε τον τύπο του πλοίου που θέλετε να διοικείτε, πέφτετε στη μάχη μαζί με άλλους τέσσερις παίκτες και προσπαθείτε να ληστέψετε εμπορικά πλοία, να εξοντώσετε τους 5 αντιπάλους και να τους βουτήξετε τη λεία και στη συνέχεια να ξεφύγετε στον ωκεανό χωρίς να σας προλάβουν. Ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα απλός, αφού ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το πηδάλιο του πλοίου για να το κινήσει σε όποια κατεύθυνση θέλει (υπολογίζοντας πάντα το πόσο διαφορετικά στρίβει και πόσο εύκολα κινείται κάθε ένα από τα διαθέσιμα πλοία). Κάθε λεπτομέρεια παίζει το ρόλο της, αφού μέχρι και η φορά του ανέμου μπορεί να σας δώσει την κατάλληλη έξτρα ταχύτητα που χρειάζεστε, αν στρέψετε σωστά το πλοίο και τα πανιά του.



Στη συνέχεια, έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τα όπλα σας, τα οποία και πάλι ποικίλουν ανάλογα με το είδος του πλοίου. Έχετε όπλα μικρής και μεγάλης εμβέλειας, ενώ κάποια πλοία έχουν πιο «βαρύ» σκαρί και μπορούν ακόμη και να εμβολίσουν τους αντιπάλους πέφτοντας πάνω τους και κόβοντάς τους στα δύο. Μπορεί η όλη διαδικασία της μάχης ανάμεσα σε δύο πλοία που…κυνηγιούνται μέσα στη θάλασσα να μην φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ωστόσο, πιστέψτε μας είναι. Το Skull & Bones καταφέρνει να συνδυάσει έναν πανέμορφο οπτικό τομέα με μία απλότητα στο gameplay που σίγουρα θα κερδίσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους μετά τα πρώτα λεπτά δράσης.



Από το πουθενά, βρεθήκαμε 10 -άγνωστοι μεταξύ μας- δημοσιογράφοι να διασκεδάζουμε μέσα σε μια μικρή αίθουσα, την ώρα που ένας εκ των προγραμματιστών του παιχνιδιού κράταγε σημειώσεις, αλλά διασκέδαζε και με την αφέλειά μας στο πως αντιμετωπίζουμε μια μάχη στη θάλασσα. Το γενικότερο συμπέρασμα ήταν πάντως πως για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια σε εκθέσεις Ε3, είχαμε τη δυνατότητα να βρούμε ένα παιχνίδι που με την πρώτη επαφή κατάφερε να μας προσφέρει απλόχερα διασκέδαση. Το μεγαλύτερο challenge λοιπόν, σε αυτό το σημείο, είναι να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στην ομάδα μέσα σε ένα τόσο διασκεδαστικό πλαίσιο.



Η Ubisoft άφησε να εννοηθεί ότι το παιχνίδι θα έχει και τη δυνατότητα solo δράσης, κάτι που όμως δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε. Συνολικά πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τόσο τεχνικά, όσο και από πλευράς gameplay, το Skull & Bones μας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μένει να δούμε το τι παραπάνω θα καταφέρει να μας προσφέρει σε ένα πολύωρο session μαζί του. Υπομονή, μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
      • RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ ()
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    FOLLOWERS ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*