Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Snooker Nation Championship Preview

Snooker. Ένα άγνωστο είδος μπιλιάρδου στην Ελλάδα, μιας και οι περισσότεροι (από τους λίγους) που βρίσκουν ενδιαφέρον σε αυτό το υποτιμημένο άθλημα στη χώρα μας, ασχολούνται είτε με το κλασικό οκτάμπαλο (αμερικανικό) είτε με γαλλικό μπιλιάρδο (τρίσποντες ή ελεύθερο). Η Cherry Pop Games, του παλαιότερου Pool Nation FX, μας φέρνει αυτήν τη φορά ένα παιχνίδι που ασχολείται αποκλειστικά με το Snooker, το οποίο, αν και βρίσκεται σε μορφή preview στο Xbox One, σίγουρα βαδίζει στα σωστά μονοπάτια. Σε περίπτωση που δεν είστε σχετικοί με τους κανονισμούς, στο Snooker τα πράγματα είναι λιγάκι πιο μπερδεμένα σε σχέση με τα είδη μπιλιάρδου που αναφέραμε παραπάνω. Κάθε παίκτης πρέπει να στοχεύει και να βάζει στις τρύπες του τραπεζιού, εναλλάξ, μια κόκκινη και έπειτα μια διαφορετικού χρώματος μπάλα. Οι κόκκινες δίνουν 1 πόντο η κάθε μια, ενώ η αξία των υπολοίπων κυμαίνονται από 2 έως 7 πόντους, ξεκινώντας από την κίτρινη και καταλήγοντας στην, υψηλότερης αξίας, μαύρη. Ο στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση των περισσότερων πόντων, όταν το τραπέζι έχει αδειάσει.



Για να αδειάσετε όμως το τραπέζι, πρέπει να εκμεταλλευθείτε το πολύ καλό σύστημα στόχευσης και κατά συνέπεια φυσικής που έχει σχεδιάσει η CPG, με τις μπάλες να αντιδρούν διαφορετικά σε κάθε σας χτύπημα, ανάλογα με τη δύναμη και το φάλτσο που έχετε επιλέξει να δώσετε στη βολή σας. Ο βαθμός δυσκολίας ποικίλλει, ενώ για εκθετική αύξηση των experience points που συγκεντρώνετε πρέπει να απενεργοποιήσετε εντελώς τις βοηθητικές γραμμές που σας δείχνουν περίπου προς τα πού θα κινηθούν οι μπάλες μετά το χτύπημά σας. Μοναδικό μελανό σημείο που χρειάζεται μάλλον λίγο περισσότερο χρόνο ανάπτυξης, είναι η διαβάθμιση του δεξιού αναλογικού μοχλού, η κίνηση του οποίου καθορίζει τη δύναμη που θα εφαρμόσετε στο εκάστοτε χτύπημα, η οποία κάποιες φορές δεν μεταφέρεται με το σωστό τρόπο στο παιχνίδι και σας οδηγεί στο να χάσετε σίγουρες βολές επειδή βάλατε λιγότερη δύναμη. Ξεπερνώντας το μικρό αυτό ατόπημα, παρατηρούμε ένα πάρα πολύ καλό μοντέλο φυσικής, προϋπόθεση απαραίτητη για τέτοιου είδους παιχνίδια. Η οποιαδήποτε λόμπα δοκιμάσαμε, είχε παρόμοια αποτελέσματα με μια ίδια βολή στον πραγματικό κόσμο, με τη λευκή μπάλα να ταξιδεύει ακριβώς εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, μεταφέροντας τη δύναμη και το φάλτσο του χτυπήματός σας στις υπόλοιπες μπάλες του τραπεζιού. Και οι λεπτομέρειες δεν σταματούν εκεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσοχής στην λεπτομέρεια που έχει δώσει η CPG, είναι ότι οι βολές σας περιορίζονται άμεσα από το οπτικό σας πεδίο. Δεν μπορείτε να βάλετε κάτω φάλτσο σε μια μπάλα που είναι κολλημένη στο τοίχωμα του τραπεζιού, μιας και δεν μπορείτε να σημαδέψετε με τη στέκα σας σε αυτό το σημείο της μπάλας.



Η γραφική απεικόνιση βρίσκεται σε καλά επίπεδα, με τις μπάλες να γυαλίζουν αντανακλώντας το φως των προβολέων και τη τσόχα να μοιάζει ως…τέτοια, τουλάχιστον τις στιγμές που σημαδεύετε. Θα θέλαμε βέβαια λίγο καλύτερο anti-aliasing, ειδικότερα κατά τη διάρκεια των γύρων του αντιπάλου, οπότε βλέπετε το τραπέζι από μακριά και το “πιξέλιασμα” είναι έντονο, κάνει τον τίτλο να μοιάζει...ψεύτικος και αδικεί την υπόλοιπη προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης. Στον ηχητικό τομέα τα πράγματα είναι εντελώς αδιάφορα. Με εξαίρεση τον ήχο των κοκάλινων μπαλών που χτυπάνε μεταξύ τους που είναι αρκετά κοντά στον πραγματικό, δεν θα ξεχωρίσετε κάτι άλλο και δεν θα χάσετε και τίποτα αξιόλογο αν βάλετε κάποιο playlist να παίζει στο background, γλιτώνοντας δε και τον ενοχλητικό εκφωνητή που “φυτρώνει” για να ενημερώσει για τους πόντους που παίρνετε με τις βολές σας. Αυτό που δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε είναι το online κομμάτι του τίτλου, μιας και έπειτα από αρκετές προσπάθειες δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιον αντίπαλο. Επιφυλασσόμαστε λοιπόν για την τελική έκδοση, όπου ελπίζουμε στην ύπαρξη περισσότερων παικτών για να βγάλουμε κάποιο πόρισμα.



Το σίγουρο είναι ότι η υλοποίηση του Snooker Nation Championship, αν και όχι αψεγάδιαστη στην παρούσα φάση, αφήνει μια γλυκιά γεύση. Αν ανήκετε στους ελάχιστους που τους ελκύει το εν λόγω είδος μπιλιάρδου, δεν έχετε λόγο να μην περιμένετε την τελική έκδοση του παιχνιδιού.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*