Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Forest Hands On

*
H Endnight Games είναι μια μικρή ομάδα από developers (3 στον αριθμό), οι οποίοι έχουν βάλει μπρος ένα φιλόδοξο εγχείρημα: Να δημιουργήσουν έναν survival/horror τίτλο, που θα εκτυλίσσεται σε ένα διαδραστικό open world περιβάλλον, γεμάτο ζωή και έξυπνους εχθρούς. Όλα αυτά με ένα πολύ μικρό budget και όλες τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας ανεξάρτητος developer. Στα χέρια μας εδώ και μερικές ημέρες έχουμε την alpha έκδοση του "The Forest", η οποία ουσιαστικά είναι μια πρώτη γεύση των gameplay μηχανισμών του παιχνιδιού και είναι ανοιχτή και για το κοινό.



Ξεκινώντας, ο παίκτης αναλαμβάνει τον έλεγχο του ήρωα του The Forest από προοπτική πρώτου προσώπου μέσα σε ένα αεροπλάνο εν πτήσει. Στη διπλανή θέση κάθεται ένα μικρό αγόρι για το οποίο, όπως και για τον ήρωα, δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα. Ύστερα από κάποιες αναταράξεις, ένα κομμάτι της οροφής αποσπάται και παρακολουθούμε την πτώση του αεροπλάνου, μέσα από τα μάτια του ήρωα πάντα. Το εισαγωγικό βίντεο καταλήγει με έναν ιθαγενή να παίρνει στα χέρια του το μικρό αγόρι από τα συντρίμμια και εσάς να ξυπνάτε λίγη ώρα αργότερα στη μέση του πουθενά. Το πρώτο πράγμα που γίνεται αντιληπτό με το που κοιτάξετε γύρω σας, είναι η σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στον τεχνικό τομέα. Ένα πανέμορφο δασώδες τοπίο ανοίγεται μπροστά σας, έτοιμο για εξερεύνηση. Ο ήλιος δημιουργεί ειδυλλιακές εικόνες, περνώντας μέσα από τα κλαδιά των πιο ψηλών δέντρων, ενώ πουλιά, λαγοί και σαύρες κινούνται αρκετά πειστικά τριγύρω, ζωντανεύοντας το τοπίο. Το παιχνίδι αναπτύσσεται με χρήση της Unity Engine 4, ενώ η προϋπηρεσία των δημιουργών ως animators σε κινηματογραφικές παραγωγές τύπου Tron: Legacy, Amazing Spider Man 2 και Harry Potter δημιουργεί προσδοκίες, παρ' όλο που πρόκειται για indie τίτλο.



Όταν η πρώτη ειδοποίηση που δίνεται από το παιχνίδι αφορά στην εύρεση τροφής, γίνεται αντιληπτό ότι το survival στοιχείο θα είναι έντονο. Στην κάτω δεξιά άκρη της οθόνης μπορεί κανείς να δει τα στατιστικά του ήρωα, με κεντρική εικόνα ένα στομάχι. Όσο αυτό είναι γεμάτο δεν ανησυχούμε, όταν όμως αδειάζει επηρεάζονται οι κινήσεις και οι αντοχές του, ενώ σε μεγάλο διάστημα πείνας μπορεί να επέλθει και ο θάνατος. Μετά από την απαραίτητη συλλογή αντικειμένων και προμηθειών από τα πτώματα στο αεροπλάνο και τις σκορπισμένες βαλίτσες, είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τα συντρίμμια και να αρχίσουμε να ψάχνουμε την τύχη μας στο δάσος.
Το παιχνίδι αναπτύσσεται με χρήση της Unity Engine 4, ενώ η προϋπηρεσία των δημιουργών ως animators σε κινηματογραφικές παραγωγές τύπου Tron: Legacy.
Κοιτάζοντας το inventory, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για crafting συνδυάζοντας διάφορα αντικείμενα. Με ένα κομμάτι ύφασμα και ένα μπουκάλι οινοπνευματώδους ποτού για παράδειγμα, το αποτέλεσμα είναι μια μολότοφ. Οι πιο πολλοί συνδυασμοί είναι λογικοί κι έτσι θα μπείτε στη διαδικασία να δοκιμάσετε διάφορα κάθε φορά που αποκτάτε ένα καινούριο αντικείμενο. Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκεια του playthrough διάφορα updates έφερναν συνεχώς νέες επιλογές crafting.



Γενικότερα ο ρόλος μας στο παιχνίδι δεν είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν του Ροβινσώνα Κρούσου στο ομώνυμο βιβλίο. Οτιδήποτε κινείται μπορείτε να το σκοτώσετε και να πάρετε σε αντάλλαγμα κρέας, δέρμα, φτερά. Αντίστοιχα, είναι δυνατόν να κόψετε από θάμνο μέχρι και μεγάλο δέντρο και να αποκτήσετε πρόσβαση σε φύλλα για φωτιά, ξυλαράκια για κατασκευές και χοντρούς κορμούς για να χτίσετε μέχρι και καταφύγιο. Οι επιλογές σας σε κατασκευές υπάρχουν γραμμένες σε ένα ειδικό μενού που έρχεται στο προσκήνιο πατώντας το Β. Το μενού περιλαμβάνει πολλά επίπεδα και κατηγορίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κατάλυμά σας που μπορεί να είναι ένα εύκολο στην κατασκευή και φτηνό σε προμήθειες  υπόστεγο, μπορεί όμως να είναι και ολόκληρο ξύλινο σπίτι.
Κοιτάζοντας το inventory, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για crafting συνδυάζοντας διάφορα αντικείμενα.
Προχωρώντας χρονικά στο παιχνίδι, θα ανακαλύψετε φυσικά ότι οι πιο απλές κατασκευές αποτελούν προσωρινές λύσεις ανάγκης κι ότι σύντομα δε θα είναι επαρκείς για την επιβίωσή σας. Τα μαστορέματα γίνονται με έναν πολύ απλό αλλά ρεαλιστικό μηχανισμό. Διαλέγετε από το μενού το κτίσμα της αρεσκείας σας, επιλέγετε το χώρο που θέλετε να βρίσκεται και στη συνέχεια φέρνετε τα υλικά που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο. Μια απλή κατασκευή, όπως ένας φράχτης για εκτροφή κουνελιών, απαιτεί λίγα κι ελαφριά υλικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ετοιμαστεί κι άμεσα, αν έχετε πάνω σας ό,τι χρειάζεται. Οι πιο μεγάλες κατασκευές όμως θα σας βάλουν στον κόπο να κόψετε αρκετά δέντρα, να μαζέψετε πολύ περισσότερα πέτρες και ξύλα από όσα μπορείτε να κουβαλήσετε, καταναλώνοντας τη μέρα σας αλλά και την πολύτιμη αντοχή σας. Όλα αυτά απαιτούν λογικές κινήσεις από τη μεριά σας και προγραμματισμό για σταδιακή εξέλιξη.



Η εξερεύνηση του δάσους είναι μια αυθόρμητη κίνηση για κάποιον που έχει καταφέρει τα βασικά. Υπάρχει ποικιλομορφία στο περιβάλλον, έτσι θα περιπλανιέστε από παράκτιους βιότοπους και λίμνες γεμάτες ψάρια μέχρι και μέρη με πυκνή βλάστηση. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της υπέρ και κατά, οπότε η επιλογή για να στήσουμε τη βάση μας πρέπει να είναι προσεκτική. Σίγουρα ένα μέρος με πολλά ζώα τριγύρω προσφέρει εύκολο κυνήγι, δεν είναι κι ότι καλύτερο όμως να ξεκινήσει κανείς τα έργα για να ανακαλύψει το βράδυ ότι βρίσκεσαι σε πέρασμα των περιπόλων των ιθαγενών. Πέρα από το φυσικό περιβάλλον, υπάρχουν και τοποθεσίες όπως εγκαταλελειμμένα κάμπινγκ με σύγχρονες σκηνές, που δημιουργούν μια αίσθηση κινδύνου και σίγουρα θα έχουν μια παραπάνω αξία στη βασική ιστορία του έτοιμου παιχνιδιού.
Σημαντικό ρόλο στον horror χαρακτήρα του τίτλου αποτελεί η δυναμική εναλλαγή καιρικών συνθηκών και η ύπαρξη κύκλου μέρας-νύχτας. Η ομάδα ανάπτυξης έχει αποκλείσει την ενσωμάτωση σαρκοβόρων θηλαστικών στον κόσμο του The Forest, μιας και θεώρησε ότι έτσι θα ξέφευγε πολύ από την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει. Αντιθέτως, ο μεγάλος κίνδυνος ελλοχεύει με το που πέσει το σκοτάδι και δεν είναι άλλος από τους κανίβαλους της περιοχής. Ενώ λοιπόν η ημέρα προσφέρεται για ευχάριστες εξορμήσεις και έχετε μια σχετική ελευθερία στις κινήσεις σας, το βράδυ όλα αλλάζουν. Η απόσταση που μπορείτε να δείτε μειώνεται, οι ήχοι του περιβάλλοντος είναι πολύ πιο αγχωτικοί, ενώ αργά ή γρήγορα θα πέσετε πάνω στους ντόπιους. Η πρώτη επαφή με τους κανίβαλους ήταν μια περίεργη εμπειρία. Μία περίπολος από αυτούς πέρναγε κοντά από το χώρο που είχα κατασκηνώσει και λόγω της φωτιάς μας αντιλήφθηκαν. Σταδιακά άρχισαν να μας περικυκλώνουν και να προσπαθούν να μελετήσουν τις κινήσεις μας, όντας φοβισμένοι και προσεκτικοί. Οι κινήσεις τους ήταν κυκλικές κρατώντας απόσταση μεταξύ μας, συχνά κρυβόντουσαν πίσω από τα δέντρα και γενικά δίσταζαν να επιτεθούν.



Όταν τελικά το έκαναν, μία ακόμη ιδιαίτερη πτυχή της ΑΙ τους έκανε την εμφάνισή της. Τραυματίζοντας έναν δικό τους, οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν και να τον φυγαδεύσουν, ενώ παράλληλα μου τραβούσαν αλλού την προσοχή. Όταν μάλιστα καταφέραμε να διαμελίσουμε μια άτυχη γυναίκα, τράπηκαν φοβισμένοι σε φυγή. Άξιο αναφοράς είναι ότι τα κομμάτια των εχθρών σας αποτελούν πρώτη ύλη για κατασκευή σκιάχτρων, ικανών να κρατήσουν μακριά από το καταφύγιό σας τις διάφορες φυλές ιθαγενών. Η μάχη πάντως απέναντί τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνήθως κυκλοφορούν σε ομάδες των τριών και άνω, ενώ φέρνουν κι ενισχύσεις.
Σημαντικό ρόλο στον horror χαρακτήρα του τίτλου αποτελεί η δυναμική εναλλαγή καιρικών συνθηκών και η ύπαρξη κύκλου μέρας-νύχτας.
Τα χτυπήματά σας δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και πολλές φορές η καλύτερη λύση είναι να τρέξετε μακριά, ή ακόμη καλύτερα να κρύβεστε πριν αντιληφθούν την παρουσία σας. Η επιλογή αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να αλειφθείτε με λάσπη για καλύτερο καμουφλάζ. Σε περίπτωση που χάσετε όλη σας την ενέργεια σε μια μάχη για πρώτη φορά, το παιχνίδι σας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Ξυπνάτε αιχμάλωτοι σε μια σκοτεινή σπηλιά γεμάτη διακλαδώσεις, αντικείμενα και νεκρούς επιβάτες από την πτήση σας, με μόνη συντροφιά το φτωχό φως του αναπτήρα σας. Υπάρχει γενικότερα ένα ολόκληρο υπόγειο δίκτυο σπηλιών που αποτελεί και το ορμητήριο των κανίβαλων. Ο γράφων δεν κατάφερε να βρει τη διέξοδο από εκεί μέσα, αλλά είναι εφικτό.



Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, η έκδοση δοκιμής είναι σε στάδιο alpha, οπότε μοιραία δεν είναι όλα ρόδινα και λειτουργικά. Υπάρχουν πάρα πολλά bugs, από ιθαγενείς που περνάνε μέσα από δέντρα, μέχρι λαγούς που περιφέρονται στο βυθό της θάλασσας. Επίσης πολλά από τα αντικείμενα και τις κατασκευές που είναι διαθέσιμα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη, ενώ ένα λάθος στα physics έκανε κάτι μπαλάκια του τένις να αναπηδούν ολόγυρα στον κόσμο επ' άπειρον. Το καλό είναι πως στο σύντομο χρονικό διάστημα που το παιχνίδι δοκιμάστηκε, πάρα πολλά πράγματα προστέθηκαν και ακόμη περισσότερα διορθώθηκαν.
Έχουν ήδη τεθεί υψηλά στάνταρ για indie παραγωγή στον τεχνικό τομέα και πολλές ιδέες, ειδικά σε ότι αφορά την ΑΙ των αντιπάλων, είναι ενδιαφέρουσες.
Η ομάδα δουλεύει πυρετωδώς κι ελπίζουμε ότι μέχρι την beta έκδοση η εμπειρία θα είναι πολύ πιο ομαλή. Όσον αφορά την τελική μορφή του παιχνιδιού, πολλοί έσπευσαν να το συγκρίνουν με εγχειρήματα τύπου DayZ. Οι δημιουργοί παρόλα αυτά επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια single player εμπειρία με κάποιου είδους story από πίσω που θα έχει και ένα προαιρετικό τέλος. Η προσθήκη ενός συνεργατικού multiplayer τεσσάρων ατόμων είναι υπό κατασκευή, όχι όμως άμεσα. Μια ακόμη πληροφορία που μας έδωσαν είναι η ύπαρξη του peaceful mode, χωρίς την απειλή των καννίβαλων, κάτι που κατά την προσωπική μου άποψη ακόμη δεν έχει και πολύ νόημα, καθώς η επιβίωση χωρίς κάποια μεγάλη απειλή δεν είναι κάτι ενδιαφέρον σε ένα περιβάλλον που προσφέρει τροφή και πρώτες ύλες σε αφθονία.



Συνολικά το The Forest είναι ένα εγχείρημα με πολλές προοπτικές. Έχουν ήδη τεθεί υψηλά στάνταρ για indie παραγωγή στον τεχνικό τομέα και πολλές ιδέες, ειδικά σε ότι αφορά την ΑΙ των αντιπάλων, είναι ενδιαφέρουσες. Η Endnight Games έχει δώσει υποσχέσεις για ακόμη πιο ζωντανό κόσμο με πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε χλωρίδα, πανίδα και επιλογές, κάτι που θα δώσει πρόσθετο ενδιαφέρον. Ακόμη και σε αυτό το πρώιμο επίπεδο, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η δίψα για μια αυθεντική survival horror εμπειρία από το κοινό είναι δεδομένη, γι' αυτό άλλωστε από την alpha έκδοση ακόμη ο τίτλος βρίσκεται υψηλά σε πωλήσεις  στο Steam. Τώρα το αν αξίζει να δώσει κανείς τα 15 δολάρια που απαιτούνται σε αυτό το στάδιο, είναι προσωπική επιλογή. Για το όραμα και την μέχρι τώρα προσπάθεια, ίσως και να το αξίζει. Πρέπει βέβαια να κατανοήσετε ότι πρόκειται για μια alpha έκδοση που θα αντιμετωπίζετε συχνά bugs κι όχι για ολοκληρωμένο παιχνίδι.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
20 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    SKS Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SKS Games

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Forest
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://survivetheforest.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sisyphus
    • @padelices
      Αποκλειστικά και μόνο σε υπολογιστές!
      Φαίνεται όμορφο παιχνίδι και το είχα σταμπάρει καιρό αλλά δεν επιχειρώ να αγοράσω alpha build.Όταν με το καλό ολοκληρωθεί ή έστω περάσει σε μια αισθητά πιο ολοκληρωμένη beta θα είναι σίγουρη αγορά.
      Αναλυτικότατο hands-on Αλέξανδρε...

    • alex4444
    • @Sisyphus Ο κόσμος του παιχνιδιου είναι πολύ μεγάλος και σε κάθε update προστίθενται κι άλλες δυνατότητες. Όποιος κάνει το review της τελικής έκδοσης σίγουρα θα έχει αρκετή δουλειά :)

    • alex4444
    • @Sapounofouskas
      Αν το παιχνίδι πάει καλά και η ομάδα προσλάβει κι άλλα άτομα για τα ports, είναι πολύ πιθανό να το δούμε και σε κονσόλες. Για την ώρα όμως δεν αποτελεί προτεραιότητά τους φανταζομαι, ήδη έχουν πολύ τρέξιμο.

    • braveman22
    • Το παιχνίδι αναπτύσσεται με χρήση της Unity Engine 4. Aαχαχαχαχααχαχαχ. Ο Αλεξανδρος μαλλον δεν ξερει τιποτες για το game (unity ειναι η game engine)

    • alex4444
    • @Alucard Ευχαριστώ να σαι καλά!

      @braveman22 Υπαρχει καποιο λαθος σε αυτο που λεω? Αν ναι πες μας να το διορθωσουμε.

    • braveman22
    • @alex4444 Μας λες οτι αναπτύσσεται με χρήση της Unity Engine 4 .Tην unity engine εχει !!!!!

      (καλο το youtubing αλλα να μαθαινουμε και τιποτες)

    • alex4444
    • @braveman22 Η Unity engine εχει διαφορες εκδοσεις και συνεχιζει να βγαζει. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αναπτυσσεται συγκεκριμενα σε unity engine 4. Το ανεφερα γιατι καποιον που ασχολειται με αυτα μπορει να τον νοιαζει σε ποια εκδοση της ειναι.

    • Alucard
    • "Μας λες οτι αναπτύσσεται με χρήση της Unity Engine 4 .Tην unity engine εχει !!!!!"

      braveman22 μάλλον από τη βιασύνη σου νόμισες ότι έγραψε Unreal Engine. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν την επόμενη φορά η παρατήρησή σου είναι σωστή, φρόντισε να διατυπώνεις τις απόψεις σου με σεβασμό προς τον εκάστοτε συντάκτη ή χρήστη.

    • Shepard
    • Ηταν η πρωτη του Αλεξανδρου; Ξεπαρθενεψες βρε; :Ρ

      Καλη αρχη ωρε και να γινεσαι καλυτερος με καθε σου κειμενο ;)

      Οσο για το παιχνιδι, το εχω στα ρανταρ αλλα δεν μπορω να προσδιορισω ακομα τι με χαλαει.

    • silver_knight
    • Το παιχνίδι απλά τα σπάει, και εύγε στη συγκεκριμένη εταιρία για τα συνεχόμενα updates που κάνει...Το ακόμα πιο ωραίο είναι οτι τα updates τα βγάζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας και στους παίκτες να ξέρουν πότε θα βγουν με το timer Που έχει στην αρχική οθόνη...

      Πολύ ωραία γραφικά και ήχος, απίστευτα ανατριχιαστικό περιβάλλον....αναμένω για το τελικό προϊόν

    • silver_knight
    • Α ναι ξέχασα 2 πράγματα:

      a)"The development team has a background in film visual effects, having worked on films such as The Amazing Spider-Man 2 and Tron: Legacy. The game is being developed using Unity 4.[7]"

      Έτσι μου ρθε να ποστάρω ένα τυχαίο κομμάτι από το wikipedia του forest....

      b)...Αλέξανδρε καλή αρχή με ένα πολύ ωραίο κείμενο, και καλωσήρθες

    • gamelover
    • Γενικά βλέπω παρ'ολο που είναι μικρό studio να έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.
      τα γραφικά είναι μια χαρά και σαν ιδέα επίσης.Θα ήθελα πολύ να τοδώ σε κονσόλα,πιστεύω θα πήγαινε καλά αλλά για την ώρα καλύτερα που επικεντρώνονται μόνο στο pc.
      Το review σου αλέξανδρε ήταν πολύ καλό!!

    • alex4444
    • @silver_knight Kαλως σας βρηκα! Το χρονομετρο για τα επερχομενα updates ειναι κατι που μου αρεσε πολυ, καθως αποδεικνυει τη δεσμευση της ομαδας για το καλυτερο αποτελεσμα.

      @gamelover Η αναπτυξη του σε κονσολα χωρις καποιον να πληρωνει απο πισω θα ηταν αδυνατη. Το Steam με την πωληση της alpha εκδοσης αποτελει αυτη τη στιγμη σημαντικο κεφαλαιο για τη δημιουργια! Οταν το ολοκληρωσουν και αν ο κοσμος το θελει, δε βλεπω το λογο να μην παει και σε κονσολες.

      @raysod Ευχαριστω για τη στηριξη! Να διευκρυνισω οτι κατα καιρους η Endnight Games προσλαμβανει και κανενα εξτρα ατομο για βοηθεια, αλλα και παλι αυτο που πανε να κανουν ειναι σπουδαιο. Μακαρι να μας εκπληξουν ακομη περισσοτερο με το τελικο αποτελεσμα.

*