Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

World of Warcraft: Battle for Azeroth Horde Hands On Preview

*
Όπως αναφέραμε και στο αφιέρωμα του World of Warcraft για τις ανακοινώσεις από τη BlizzCon 2017, τα δύο factions, Horde και Alliance, θα έχουν τα δικά τους dungeons και τις δικές τους περιοχές κατά τη διάρκεια του levelling. Όταν οι παίκτες θα φτάσουν το νέο level cap των 120, τότε και μόνο τότε θα γίνουν όλες οι περιοχές διαθέσιμες και στα τα δύο factions. Στη BlizzCon είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε μερικά πρώιμα demos του επερχόμενου expansion Battle for Azeroth και σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε το τι είδαμε στο questing zone Nazmir και στο νέο dungeon Atal'Dazar. Από εδώ και πέρα ξεκινούν και τα spoilers για το περιεχόμενο που δοκιμάσαμε. Εμείς προειδοποιήσαμε. Συνεχίστε με δική σας ευθύνη.

Nazmir questing zone
Πέρα από τα υπάρχοντα races της Horde, είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και χαρακτήρα Highmountain Tauren. Έτσι και εμείς ξεκινήσαμε να εξερευνήσουμε το Nazmir ως Highmountain Tauren Druid. Για να κυλήσουν τα πράγματα πιο εύκολα, διαλέξαμε να παίξουμε ως Guardian Druid, να pullάρουμε δύο οθόνες και να τρώμε AoE. Αλλά δεν λειτούργησε τελικά το σχέδιό μας για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος ήταν πως ήμασταν πράσινοι από πάνω μέχρι κάτω. Όλοι οι χαρακτήρες ήταν premade με πράσινο gear, χωρίς legendaries, sets και όλα τα καλά που έχουμε συνηθίσει να έχουμε και κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Ο δεύτερος και χειρότερος λόγος ήταν πως τα keybindings ήταν στο default. Αλλάξαμε τα βασικά στα γρήγορα και αποδεχτήκαμε πως θα γυρίσουμε στα noobικά μας χρόνια και αναγκαστικά θα κλικάρουμε abilities. Στο demo λοιπόν, είχαμε το αναμενόμενο stat squish που γίνεται κάθε φορά στα τελευταία expansion. Δηλαδή οι περισσότεροι αριθμοί μέσα στο παιχνίδι «πέφτουν», το ίδιο και τα stats στα items, το health των παικτών και των mobs αλλά και το damage και το healing. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως από ilvl 950+ που έχουμε φτάσει στο Legion, τα αντικείμενα που βρήκαμε στο demo ήταν γύρω στα ilvl 185-195. Stat squish υπήρχε και στα αντικείμενα από τα προηγούμενα expansions. Για παράδειγμα το raid του Ahn'Qiraj από το Vanilla είχε items με 58 ilvl ενώ τα αντικείμενα από το mythic Antorus the Burning Throne είχαν γίνει 295-305ilvl με τα trinkets Aman'thul από 1000ilvl να πέφτουν σε 335. Στη ουσία το stat squish δεν αλλάζει κάτι το ουσιαστικό στο gameplay. Πάλι ένα ability που έκανε damage το 10% της ζωής ενός mob, κάνει το ίδιο ποσοστό, απλά τώρα οι αριθμοί θα είναι μικρότεροι. Το έχουμε ξαναδεί και θα το ξαναδούμε στο μέλλον.




Το Nazmir είναι ένας βαλτότοπος όπου κατοικούν και ακμάζουν τα Blood Trolls. Πυκνή βλάστηση έχει καλύψει την περιοχή δημιουργώντας μια σκοτεινή ζούγκλα. Καταμεσής του ουρανού ένα τεράστιο Ματωμένο Φεγγάρι λάμπει δυσοίωνα. Η ευρύτερη περιοχή θυμίζει σχετικά το Swamp of Sorrows των Eastern Kingdoms αλλά κυρίως το Isle of Thunder από το Mists of Pandaria. Ξεκινώντας το οδοιπορικό μας, είχαμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του demo να δούμε δύο quest lines στο Nazmir. Το πρώτο αφορούσε στα Blood Trolls και τον Blood God G'huun, ενώ το δεύτερο διαδραματιζόταν στο Necropolis με επίκεντρο το Loa του θανάτου, τον Bwonsamdi. Πρώτα επιλέξαμε το quest line των Blood Trolls, πριν συνεχίσουμε με το Necropolis.



Οι νέοι σύμμαχοι του Horde, η αυτοκρατορία των Zandalari βάλλεται από τα Blood Trolls στο Nazmir. Ένας κατάσκοπος των Zandalari είχε καταφέρει να διεισδύσει στο κοντινό χωριό των Blood Trolls, το Shaldra'mah. Πριν όμως πάμε να τον συναντήσουμε, έπρεπε μέσω μιας τελετής να μεταμφιεστούμε σε γυναίκα Blood Troll, καθώς η κοινωνία τους είναι μητριαρχική και με αυτή τη μεταμόρφωση θα είχαμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Πλησιάζοντας στο Shaldra'mah αποκτήσαμε και μια πρώτη ιδέα για τα Blood Trolls, για την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό τους. Έχοντας αφιερωθεί στη λατρεία του Blood God G'huun, τα Blood Trolls έχουν επιστρέψει σε πρωτόγονο στάδιο, η κοινωνία τους κυβερνάται από τις γυναίκες τους και κατοικούν σε καλύβες διακοσμημένες με κακοφτιαγμένα αγαλματίδια και κρανία. Στο κέντρο του χωριού,  ιερείς ανακατεύουν δοχεία με αίμα, προσφορά στο θεό τους, τον G'huun. Στο συγκεκριμένο χωριό λατρεύεται το Loa νυχτερίδα, ο Hireek. Για όσους δεν έμπαιναν στον κόπο εδώ και τόσα χρόνια να διαβάζουν τα quests του World of Warcraft, καλό είναι να κάνουμε μια μικρή επεξήγηση για τα Loa. Γενικότερα τα Trolls του Warcraft αποτελούν ένα πάντρεμα των κεντροαμερικανικών, προ Κολόμβου, πολιτισμών και του Βουντού της Αϊτής και της Νέας Ορλεάνης. Από τους κεντροαμερικανικούς πολιτισμούς, όπως ήταν οι Ίνκας, τα Trolls έχουν πάρει την αρχιτεκτονική, και από το Βουντού, μια πιο φανταστική έκδοση των τελετών της θρησκείας. Οι Loa λοιπόν, δεν είναι ακριβώς θεότητες, αλλά πνεύματα τα οποία έχουν εξουσία στη γη και δεν ζητούν από τους πιστούς τους προσευχές, αλλά να τους υπηρετούν. Στο Warcraft, τα Loa των Trolls, αποτελούν θεότητες με εξουσία σε ένα τομέα. Έχουν το καθένα την προσωπικότητά τους, τα καπρίτσια τους και είναι αθάνατα, παντοδύναμα, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να σκοτωθούν. Στο Nazmir λοιπόν, ο Hireek, αυτό το Loa νυχτερίδα, έχει χάσει τα λογικά του από τον G'huun και υπηρετεί και εκείνος τον θεό του αίματος, απαιτώντας από τα Blood Trolls περισσότερες θυσίες για τον αφέντη του.
Αφού λοιπόν συναντήσαμε τον έτερο κατάσκοπο, απομονωθήκαμε σε μια απόμερη γωνιά και μας είπε τι πληροφορίες μάζεψε. Στόχος μας ήταν ο Hireek, αλλά πριν του επιτεθούμε έπρεπε να αποδυναμώσουμε την περίμετρο του χωριού στέλνοντας τους φρουρούς σε διάφορες άσκοπες αγγαρείες για να τους απομακρύνουμε. Παράλληλα, έπρεπε να χτυπήσουμε και μερικούς αδύναμους αρσενικούς που ήταν δεμένοι σε πασσάλους. Τώρα ποιος writer με BDSM φετίχ έγραψε το συγκεκριμένο αυτό quest δεν ξέρουμε. Όμως τα δεμένα αρσενικά Trolls φώναζαν «χτύπα με κι άλλο κυρία! - Μέχρι το πρωί χτύπα!». Έχοντας λοιπόν ικανοποιήσει τα βίτσια μας, με το που γυρίσαμε πίσω στο φίλο μας τον κατάσκοπο, ω γκαντεμιά, έληξε το ξόρκι της μεταμφίεσης που μας επέτρεπε να σουλατσάρουμε ανενόχλητοι στο χωριό. Δεν αφήσαμε αυτήν την ατυχία να μας πτοήσει και σαν τους γενοκτόνους ήρωες του Azeroth που είμαστε, δεν το βάλαμε κάτω και δηλητηριάσαμε τις νυχτερίδες που προστάτευαν το χωριό καθώς και τις τρεις πιο δυνατές μάγισσες εκεί γύρω. Με όλον αυτόν το χαμό, μας πήρε χαμπάρι και ο Hireek και αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μας αφού όποιος μπορούσε να μας αντιμετωπίσει ήταν ήδη νεκρός. Με παρέα το φίλο μας τον κατάσκοπο, συναντήσαμε τον Hireek ζητώντας του έλεος και μόλις η τεράστια νυχτερίδα έριξε τις άμυνες της πηδήξαμε στην πλάτη της και αρχίσαμε να μαχαιρώνουμε. Εξαγριωμένος ο Hireek μας άρπαξε και μας έριξε σε μια τρύπα, εμάς και τον κατάσκοπό μας, ευχόμενος να μας σκοτώσει η πτώση αλλά φευ, οι ήρωες του Azeroth δεν καταλαβαίνουν από αυτά. Ο Hireek είχε τρυπώσει στο λαγούμι του και ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με δαύτον. Η μάχη με τον Hireek, όπως και οι μάχες με τα elites στο Legion, ήταν εμπλουτισμένη με διάφορα mechanics. Έτσι λοιπόν, για να σκοτώσουμε το Loa των νυχτερίδων, έπρεπε να αποφύγουμε τις ριπές αίματος που εκτόξευε προς στο έδαφος και να καλυφτούμε όταν castαρε το Blood Horror. Σκοτώνοντάς τον, επιστρέψαμε στη συνέχεια στον κατάσκοπο, που είχε επίσης επιζήσει από τη πτώση, και με τη βοήθεια μιας εξημερωμένης νυχτερίδας ξεφύγαμε από το λαγούμι. Όπως μάθαμε στη συνέχεια, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια νυχτερίδα ως mount, χωρίς όμως να γνωρίζουμε μέχρι τώρα πώς. Γυρίζοντας λοιπόν στο μέρος απ' όπου ξεκινήσαμε το demo, δώσαμε αναφορά για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Shaldra'mah και στη συνέχεια καταπιαστήκαμε με το quest line του Bwonsamdi.



Περπατώντας σε μια διαλυμένη γέφυρα φτάσαμε στο Necropolis, τον ναό του Bwonsamdi που έσφυζε από ζωή καθώς χιλιάδες ψυχές νεκρών Troll έφταναν στο Loa του θανάτου για να τους οδηγήσει στον άλλο κόσμο. Τα περισσότερα Loa στο Nazmir είναι στην πραγματικότητα ουδέτερα, με τα Blood Trolls να προσπαθούν να τα παρασύρουν στη λατρεία του θεού του αίματος και με το Horde να επιθυμεί να συμμαχήσει μαζί τους. Ένα από τα γνωστά Loa που έχουμε ξανασυναντήσει και σε προηγούμενα expansions είναι και ο Bwonsamdi, που τον υπηρετούν τα Darkspear Trolls. Στην είσοδο του Necropolis, συναντήσαμε και έναν witch doctor των Zandalari, που μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε στην τελετή που θα μας επέτρεπε να μπούμε στο ναό του Bwonsamdi. Έπρεπε, περπατώντας, να σχεδιάσουμε ένα συγκεκριμένο κύκλο που ήταν σημειωμένος στο έδαφος και στη συνέχεια να χτυπήσουμε τα ιερά κύμβαλα. Όντως ο Bwonsamdi εμφανίστηκε, μας επέτρεψε να εισέλθουμε στο ναό του. Προσχωρώντας στο άδυτο του Necropolis, φτάσαμε στο Edge of Oblivion, όπου ο Bwonsamdi μαζεύει τις ψυχές των νεκρών Trolls. Σαν ανώτατο πνεύμα που είναι, φυσικά και δεν χαμπάριασε που μπροστά του στέκεται ο Ήρωας του Azeroth, ο φονιάς του Lich King, του Deathwing, των Old Gods και όλων όσων μας έχει πετάξει στο πιάτο μας την τελευταία δεκαετία η Blizzard.



Ούτε καν να του linkάρουμε achievements ζήτησε. Όχι, έπρεπε να του αποδείξουμε την αξία μας. Πώς; Σκοτώνοντας κάτι βρωμοtrolls που εμπόδιζαν τη ροή ψυχών στο Necropolis και λάτρευαν έναν νέο θεό, τον G'huul. Σηκώσαμε ένα φρύδι. Γιατί αν είναι κάποιος broker ψυχών μάλλον δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα πως μια ολόκληρη φανατισμένη φυλή που επιθυμεί την κατάκτηση ολόκληρη της ηπείρου πλησιάζει απειλητικά την αυλή του. Για τον Bownsamdi τα Blood Trolls είναι απλά ένα εμπόδιο στην αγορά και απλά του ζημίωνε τις μπίζνες. Φιλότιμα λοιπόν, βγήκαμε στο προαύλιο και ξεκινήσαμε αυτό που μετά από χρόνια μάθαμε με περηφάνια να κάνουμε. Σκοτώσαμε δύο ιερείς του θεού του αίματος, σφάξαμε μερικά πνεύματα που είχαν διαφθαρεί και διαλύσαμε σκελετούς από Trolls που είχαν επιστρέψει στη ζωή. Κάπως έτσι γυρίσαμε στον Bwonsamdi που φάνηκε ξαφνικά να μας εκτιμά. Υποσχέθηκε πως θα μας δανείσει τις δυνάμεις του, αρκεί να του προσφέρουμε χίλιες ψυχές. Ξανασηκώσαμε το φρύδι. Αν ήξερε πόσους δαίμονες σφάξαμε στο Legion απλά και μόνο για να φαρμάρουμε artifact power μάλλον θα καταλάβαινε πως χίλιες ψυχές είναι τιμή ψιλικατζή. Βγήκαμε στο προαύλιο και ο Bwonsamdi ξεκίνησε την τελετή για να μας δώσει τις δυνάμεις του. Επειδή όμως το φεγγάρι ήταν κακόφεγγο, ματωμένο για την ακρίβεια, τίποτα δεν πήγαινε όπως το προγραμματίσαμε. Μια Blood Witch έκανε την εμφάνισή της και διέκοψε το τελετουργικό. Όταν την σκοτώσαμε κάτι παράξενο συνέβη κάτω από την μοϊκάνα του Bwonsamdi, εκεί που μάλλον βρίσκεται το μυαλό του. Ξαφνικά, ο G'huul και τα Blood Trolls ήταν μια σοβαρή απειλή και θα μας βοηθούσε να τους ξεπαστρέψουμε για το κοινό καλό. Μας διέταξε λοιπόν να κατευθυνθούμε στα Zo'bal Ruins όπου μας περίμενε ένας Witch Doctor.
Και κάπου εκεί ο χρόνος μας τελείωσε καθώς η ουρά που περίμενε για να παίξει είχε μεγαλώσει και θα τρώγαμε ξύλο αν δεν φεύγαμε. Πέρα όμως από τα δύο κεντρικά chain quests, καταφέραμε να ρίξουμε και μια φευγαλέα ματιά και σε διάφορα side quests αλλά και στο zone γενικότερα. Σε ένα σημείο κοντά στο Shaldra'mah εμψυχώσαμε δύο Trolls που τα είχαν βρει σκούρα εναντίον των ιερέων του G'huul. Ο ένας πίστεψε σε μας, ο άλλος πήγε με το μέρος των Blood Trolls και αναγκαστήκαμε να τον σκοτώσουμε. Στο Necropolis συναντήσαμε το φάντασμα ενός Troll-παιδιού που έψαχνε την κυρά του. Όταν τη βρήκαμε, μας είπε πως θυσίασε το παιδί ώστε ο Bwonsamdi να της χαρίσει αιώνια ζωή. Βέβαια ο Λύκος της Soul Street, αυτό το τίμιο Loa των νεκρών, μας παρότρυνε να τη σκοτώσουμε ώστε να αυξήσει τη συλλογή του από ψυχές. Και εμείς σαν πλάσματα με αίσθηση δικαίου τη σκοτώσαμε μόλις ο Bwonsamdi μας έταξε loot. Ενδιαφέρον είχε και η συνάντησή μας με έναν undead που είχε κοπεί στα δύο από ένα τεράστιο μαχαίρι. Όταν τον συναρμολογήσαμε, μας ζήτησε να τον ακολουθήσουμε στη μάχη και έτσι είχαμε και την πρώτη μας επαφή με τους Sethrak. Οι Sethrak, είναι μια ερπετόμορφη φυλή και αποτελούν το κυρίως πιάτο σε μιαν άλλη περιοχή του Zandalar, το Vol'dun. Στο Nazmir χρησιμοποιούσαν τη μαγεία τους, μετατρέποντας τη ζούγκλα σε έρημο, δηλαδή στο φυσικό τους περιβάλλον. Τώρα τι επιπλέον γίνεται στο Nasmir και πώς συνεχίζονται τα quest lines, θα χρειαστεί να περιμένουμε το launch του Battle for Azeroth για να μάθουμε.

Atal'Dazar dungeon
Στο δεύτερο μέρος του demo για το Horde είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο dungeon, Atal'Dazar. Φτιάξαμε μια blood elf rogue και ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας στο dungeon. Το Atal'Dazar, είναι το αντίστοιχο El Dorando των Zandalari Trolls. Μια ιερή πόλη, στολισμένη με χρυσό που πλέον αποτελεί το μέρος ανάπαυσης των νεκρών αυτοκρατόρων του Zandalar. Ο προφήτης Zul και το τσιράκι του, η Yazma, έχουν όμως βεβηλώσει την ιερότητα του χώρου και προσπαθούν να αναστήσουν τον Dazar, όπως ακριβώς προσπαθούσαν να αναστήσουν τον Hakkar στο Zul'Gurub. Οι παίκτες καλούνται να εξαγνίσουν την πόλη και θα βρουν απέναντί τους τόσο τους εχθρούς που προσπαθούν να βεβηλώσουν τους τάφους αλλά και εκείνους που είχαν ορκιστεί να τους προστατέψουν.



Γενικότερα, μπορούσαμε να σκοτώσουμε τα τρία πρώτα bosses με οποιαδήποτε σειρά. Κατευθυνόμενοι προς το πρώτο boss, απέθαντα Trolls-μασίστες ήταν τα πρώτα trash που συναντήσαμε. Καθώς τους κάναμε damage, η σάπια σάρκα τους διαλυόταν και εκτινασσόταν στο έδαφος αφήνοντας πράσινες λίμνες που έπρεπε να αποφύγουμε. Ο συγκεκριμένο μηχανισμός μάς προετοίμασε και για το πρώτο boss, τον Vol'kaal, τον πιο ψόφιο μασίστα απ' όλους τους ψόφιους μασίστες. Πάνω στην εξέδρα που λάμβανε χώρα το boss fight, τέσσερα τοτέμ προστάτευαν τον Vol'kaal. Τα τοτέμ θεράπευαν όλο το damage που του προκαλούσαμε και μέχρι να καταστραφούν, το boss δεν tankάρεται αλλά πηδά τυχαία σε κάποιο μέλος του group ενώ ανά διαστήματα εκτοξεύει παντού τα σάπια κομμάτια του που αφήνουν, όπως και τα trash, μια πράσινη γλίτσα στο χώρο. Μόλις καταστράφηκαν τα τοτέμ, ο Vol'kaal άρχισε να αποσυντίθεται γρήγορα, με τις πράσινες λίμνες να καλύπτουν όλο και περισσότερο μέρος της εξέδρας, μέχρι τελικά να τον σκοτώσουμε. Προχωρώντας προς το δεύτερο boss συναντήσαμε πτεροδάκτυλους που έκαναν AoE fear που όχι μόνο διαρκούσε πολλά δευτερόλεπτα αλλά έκανε reset το threat του tank. Ευτυχώς το fear μπορούσε να γίνει interrupt αλλά, όπως είπαμε και πιο πριν, είχαμε και το εμπόδιο των default keybindings. Επειδή όμως τα πολλά wipes στο Maw of Souls μάς έχουν αφήσει σημάδια, σε σημείο με παρόμοιο μηχανισμό, φροντίσαμε να γλυτώσουμε το PTSD και με σχολαστικότητα κάναμε τα interrupt μας. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούσαν στον πάτο του dungeon, φτάσαμε στο δεύτερο boss, τον Rezan. Ο Rezan, είναι ένας τεράστιος τυραννόσαυρος που όσο ζούσε ήταν το υποζύγιο του πρώτου αυτοκράτορα Dazar αλλά πλέον το κουφάρι του έχει επιστρέψει στη ζωή μετά από μια τελετή σκοτεινής μαγείας. Ο Rezan χρησιμοποιούσε το Terrifying Visage, ένα AoE fear που για να το αποφύγουμε έπρεπε να κρυφτούμε πίσω από τις κολόνες που υπήρχαν στο χώρο. Ανά διαστήματα, απέθαντοι δεινόσαυροι ξεφύτρωναν από τη γη και τυχαία ξεκινούσαν να κυνηγούν έναν παίκτη. Ο ίδιος ο Rezan δεν έμενε άπραγος και μια στο τόσο έπιανε με τα δόντια του έναν τυχαίο παίκτη και στη συνέχεια τον έφτυνε προκαλώντας πολλή ζημι΄ζ στο θύμα του. Γενικότερα, ο Rezan ήταν δύσκολος αντίπαλος, κυρίως για τον healer παρά για τα υπόλοιπα roles, καθώς υπήρχαν πολλές πηγές damage.



Μετά τον Rezan, και καθώς κατευθυνόμασταν προς το τρίτο boss, είδαμε πως το Atal'Dazar είχε διαδρόμους με παγίδες. Όπως είχαμε συναντήσει και στο Zul'Gurub όταν μετατράπηκε σε dungeon, έτσι και στο Atal'Dazar υπάρχουν αγάλματα στους διαδρόμους που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξερνούν φωτιά. Ήταν και η πρώτη φορά που παρατηρήσαμε ένα μηχανισμό που δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου τη δυσκολία Mythic+. Όπως γινόταν και στο Black Rook Hold με τις πέτρες να κατρακυλούν στα σκαλοπάτια, έτσι και με τις φωτιές στο νέο dungeon, σκοπός των δύο μηχανισμών είναι να καθυστερήσουν το group και να του φάνε όση περισσότερη ώρα γίνεται. Κάτι που ναι μεν έχει λογική αφού το Mythic+ είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο αλλά σε βάθος χρόνου το συγκεκριμένο φαινόμενο καταντάει κουραστικό. Το τρίτο boss fight, η Priestess Alun'za ήταν και σχετικά εύκολη υπόθεση καθώς βασιζόταν κυρίως σε ένα μηχανισμός. Κατά τη διάρκεια της μάχης το boss έριχνε στο έδαφος μια κηλίδα με μολυσμένο αίμα. Ανά διαστήματα η Priestess Alun'za έκανε cast το Transfusion που θεράπευε ένα μεγάλο ποσοστό της ζωής της. Όσο έκανε το cast, όλοι οι παίκτες έπρεπε να πατήσουν μέσα στις κηλίδες με το μολυσμένο αίμα ώστε να την αποτρέψουν να θεραπευτεί. Κατά τ' άλλα, πάλι έπρεπε να αποφύγουμε πράγματα στο έδαφος αλλά αντιμετωπίζοντας σωστά το Transfusion η Priestess έφυγε γρήγορα για τον άλλο κόσμο.
Με τα τρία πρώτα bosses νεκρά ξεκλειδώθηκε και το μυστικό πέρασμα του Atal'Dazar. Ξαφνικά η ροή ενός καταρράκτη σταμάτησε και τα σκαλοπάτια που εμφανίστηκαν, οδηγούσαν στο τελευταίο boss, την Yazma. Έχοντας απορροφήσει το Loa-αράχνη που υπηρετούσε, η Yazma είναι μισή Troll και μισή αράχνη. Κατά τη διάρκεια του fight, το boss έσκιζε την ψυχή ενός παίκτη από το σώμα του και στη συνέχεια η ψυχή κατευθυνόταν προς την Yazma. Αν η ψυχή έφτανε το boss τότε η Yazma αποκτούσε έξτρα damage και γι' αυτό τα dps είχαν ως προτεραιότητα να σκοτώσουν την αργοκίνητη ψυχή και το tank να τραβήξει το boss όσο πιο μακριά γινόταν. Μικρές μπλε αράχνες έκαναν την εμφάνισή τους πάνω στην εξέδρα και ενώ δεν επιτίθεντο, αν έρχονταν σε επαφή με τους παίκτες τότε ανατινάζονταν και άφηναν στο έδαφος μια μπλε λίμνη που, όπως πλέον πρέπει να μάθατε, δεν είναι καλό να στέκεται εκεί ο χαρακτήρας σας. Παρ' ότι τελευταίο boss, ομολογουμένως η Yazma δεν ήταν και το δυσκολότερο fight του dungeon, με το group να την ξεπαστρεύει γρήγορα.



Πρέπει να τονίσουμε πως το dungeon ήταν σε δυσκολία Normal, οπότε μπορούμε να φανταστούμε πως τόσο σε Heroic αλλά και σε Mythic θα προστεθούν επιπλέον abilities και phases στα bosses fights. Η δυσκολία του dungeon, όπως τη βιώσαμε στο demo, προερχόταν κυρίως από το χαμηλό gear και τα classes που δεν ήταν ακόμη tuned. Γενικότερα φαίνεται να είναι ένα πραγματικά καλοσχεδιασμένο dungeon και είναι προφανές πως σχεδιάστηκε έχοντας το Mythic+ κατά νου. Όλα τα boss fights είναι δημιουργημένα ώστε να προσφέρουν διαφορετική δυσκολία σε κάθε role βάσει των affixes. Φανταστείτε το fight του Rezan με necrotic και πόσο θα ζορίσει healer και tank ενώ το fight του Volkaal με tyrannical, που ήδη έχει ένα time limit, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Πέραν όμως από τους μηχανισμούς, ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός του Atal'Dazar είναι επίσης εξαιρετικός. Τόσο τα Bosses αλλά και τα mobs έχουν όμορφα σχεδιασμένα μοντέλα μα κυρίως εντύπωση κάνει το περιβάλλον του dungeon. Το El Dorando των Trolls βρίσκεται ακόμα ανέπαφο και χρυσός, χρωματικές διακοσμήσεις, πέτρινα αγάλματα και το πανέμορφο σύστημα τρεχούμενου νερού με τεχνητούς καταρράκτες και ρυάκια συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα dungeons που έχουν υπάρξει στο World of Warcraft. Και αυτό είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενο, γνωρίζοντας τα αμέτρητα runs που θα κάνουν οι παίκτες όταν κυκλοφορήσει το Battle for Azeroth.

Faction Leader και Allied Races
Για να δοκιμάσουμε το questing zone και το dungeon μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν χαρακτήρα level 110. Όμως το demo είχε την επιλογή να δημιουργήσουμε και έναν καινούριο χαρακτήρα που θα ξεκινούσε από level 1. Γιατί θα ήταν αμαρτία κάποιος που δεν έχει ξαναπαίξει στη ζωή του WoW να φτάσει μέχρι την BlizzCon και να μην μπορεί να έχει μια πρώτη επαφή με τον τίτλο. Από περιέργεια λοιπόν για το αν θα υπάρχει συγκεκριμένη εισαγωγή για πρωτάρηδες αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και εμείς ένα level 1 Orc. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η περιέργειά μας ανταμείφθηκε. Σε όλα τα panels και τις συνεντεύξεις, οι developers αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο για το ποιοι θα είναι οι νέοι faction leaders των Orcs και των Trolls και αρνήθηκαν επίσης να αναφέρουν πως θα «τερατολογηθούν» με το μέρος του Horde τα νέα Allied Races. Όμως στο demo είδαμε πως στην Orgrimmar, τα Goblin Slums είχαν σχεδόν εξολοκλήρου αντικατασταθεί από το Orgrimmar Embassy. Στο κεντρικό κτίριο της νέας περιοχής ήταν μαζεμένοι οι faction leaders του Horde, μαζί με μερικούς ακόμα γνωστούς χαρακτήρες. Στο κτίριο βρίσκονταν η Sylvanas, o Baine Bloodhoof, o Lor'themar Theron, o Trade Prince Gallywix, o Ji Firepaw αλλά και ο Varok Saurfang ως ο νέος faction leader για τα Orcs και ο Rokhan ως ο νέος faction leader για τα Darkspear Trolls. Μαζί τους ήταν και η Lady Liadrin, o Eitrigg και ο Nathanos Blightcaller. Καθώς μπήκαμε στο Embassy, ξεκίνησε ένα διάλογος από την Sylvanas που ρωτούσε τους υπολοίπους αν έχουν κατά νου κάποιο νέο faction που θα μπορούσε να προσχωρήσει στο Horde. Ο Baine είπε πως προσπαθούσε να πείσει τους Highmountain Tauren να έρθουν με το μέρος τους αλλά η Sylvanas δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται. Τότε η Lady Liadrin είπε πως βρισκόταν σε συνομιλίες με την Thalysra των Nightborne Elves και η αντίδραση της Sylvanas ήταν πιο ενθουσιώδης. Στη συνέχεια, ήταν θέμα του παίκτη να διαλέξει ποιο από τα δύο factions θα γίνει recruit πρώτα. Η συνομιλία αλλά και οι χαρακτήρες που θα είναι οι νέοι faction leaders έχουν ενδιαφέρον, καλό θα ήταν όμως να θυμόμαστε πως το demo είναι μια πολύ αρχική έκδοση του Battle for Azeroth και τόσο τα πρόσωπα αλλά και το ίδιο το κτίριο μπορούν να αλλάξουν πριν το launch του expansion.



Σαν μια πρώτη εικόνα, το νέο περιεχόμενο για τη μεριά του Horde έχει ζουμί. Το Nazmir είχε ιδιαίτερα story lines και το Atal'Dazar είναι εξαιρετικό. Το τι θα αλλάξει μέχρι την Beta και στη συνέχεια μέχρι την κυκλοφορία του Battle for Azeroth δεν γίνεται να το γνωρίζουμε αλλά, μέχρι στιγμής, με τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε, φαίνεται πως το Horde βρίσκεται σε ένα ενδιαφέρον μονοπάτι. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*