Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

2014 FIFA World Cup Brazil

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    EA Canada

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    EA Sports

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η ώρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας πλησιάζει και αυτό σημαίνει κυρίως δύο πράγματα: αύξηση στην κατανάλωση πίτσας και μπύρας και ένα ακόμη licensed ποδοσφαιράκι από την EA. Γενικά, οι ποδοσφαιρικοί εξομοιωτές που βασίζονται σε μία συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ιδιόμορφα προϊόντα. Από τη μία, επιτρέπουν στον παίκτη να βιώσει με τον πιο ζωντανό και interactive τρόπο την ανάλογη πανηγυρική αθλητική ατμόσφαιρα. Από την άλλη, βασίζονται συνήθως σε υπάρχουσα game engine και η ημερομηνία λήξης τους συμπίπτει επί της ουσίας με το σφύριγμα λήξης του τελικού της διοργάνωσης που επιχειρούν να εξομοιώσουν.

2014 FIFA World Cup Brazil Image 01

Το 2014 FIFA World Cup Brazil είναι το επίσημο videogame του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί φέτος στη Βραζιλία και οι ικανότητες της EA στον τομέα της παρουσίασης φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν συνεχώς. Οι εισαγωγές των αγώνων είναι φαντασμαγορικές και πιστές στην ατμόσφαιρα και στο ύφος των αγώνων, ενώ απεικονίζονται ακόμη και οι θεατές που μαζεύονται μπροστά από γιγαντοοθόνες εκτός γηπέδου για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας τους.  Τα μενού έχουν σχεδιαστεί ξανά με βάση τις ανάλογες χρωματικές προσαρμογές, ενώ ντύνονται ηχητικά από ποδοσφαιρικού περιεχομένου podcast. Κάθε mode περιστρέφεται γύρω από το Μουντιάλ. Για παράδειγμα, στο “Road to the FIFA World Cup” αναλαμβάνετε την εθνική ομάδα της αρεσκείας σας από τις 203 διαθέσιμες και την οδηγείτε στην πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εν τέλει στην κατάκτησή του. Ενδιάμεσα, προπονείτε τους παίκτες που θέλετε αν δείτε ότι χρειάζονται βελτίωση σε κάποιον τομέα του παιχνιδιού τους. Αντίστοιχα, στο “Captain Your Country” συμμετέχετε μεμονωμένα ως παίκτης στην ομάδα της αρεσκείας σας, με σκοπό την καθιέρωσή σας και απώτερο στόχο και πάλι την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ στο “Story of Qualifying” αναλαμβάνετε να εκπληρώσετε συγκεκριμένους στόχους από τους πραγματικούς αγώνες των προκριματικών. Υπάρχουν και online modes, όπως το “Road to Rio De Janeiro”, στο πλαίσιο του οποίου συμμετέχετε σε δέκα αγώνες ανά πόλη, μέχρι να φτάσετε να διεκδικείτε το κύπελλο στο Μαρακανά. Όπως συμβαίνει συνήθως στη σειρά, τα online modes είναι προτιμητέα, λόγω της διαχρονικά «φθηνής» τεχνητής νοημοσύνης της CPU, όμως το επίκαιρο context των single player modes δίνει μεγαλύτερο κίνητρο στον παίκτη για να τα ολοκληρώσει.

2014 FIFA World Cup Brazil Image 02

Λείπει, όπως αναμενόταν άλλωστε, το Ultimate Team mode, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι από άποψης περιεχομένου το 2014 FIFA World Cup Brazil παρουσιάζει πληρότητα αρκετή ώστε να γεμίσει το διάστημα μέχρι την διοργάνωση αυτή καθαυτή. Όχι όμως και παραπάνω, αφού μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλου δε θα υφίσταται, προφανώς, η ενσωμάτωση των online αποτελεσμάτων στο παιχνίδι, ενώ και η online κοινότητά του θα μειωθεί με αστραπιαίους ρυθμούς. Σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο, χρησιμοποιείται η game engine των current-gen εκδόσεων του FIFA 14, με μερικές μικρές τροποποιήσεις και προσθήκες νέων animations. Ο ρυθμός του αγώνα είναι λίγο πιο γρήγορος, κυρίως λόγω των παρεμβάσεων στη φυσική της μπάλας, η οποία κινείται λίγο ταχύτερα σε σχέση με πριν, εξακολουθώντας όμως να έχει ικανοποιητική αίσθηση βάρους, με αποτέλεσμα οι πάσες και τα σουτ να έχουν αποδοθεί λίγο καλύτερα σε σχέση με το FIFA 14. Αντιθέτως, σε μια προσπάθεια διόρθωσης των κακώς κειμένων του προηγούμενου τίτλου, έχουν αποδυναμωθεί οι σέντρες, όπως και οι προωθημένες πάσες, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο θα θέλαμε.

2014 FIFA World Cup Brazil Image 03

Πρόκειται για την κλασική περίπτωση όπου αντί να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, απλώς περιορίζονται οι προϋποθέσεις που δημιουργούν το πρόβλημα. Από την άλλη, οι ντρίμπλες με απλή αλλαγή κατεύθυνσης είναι λιγότερο αργές σε σχέση με το 14, αλλά δεν προσεγγίζουν τα επίπεδα πλαστικότητας της next-gen έκδοσης. Η απόκριση των παικτών πάντως είναι σε γενικές γραμμές γρηγορότερη, ιδίως κατά το passing game, γεγονός που συνεισφέρει στον γρηγορότερο ρυθμό του παιχνιδιού. Μία ασήμαντη, αλλά διασκεδαστική -κάτω από τις κατάλληλες παρεΐστικες προϋποθέσεις- προσθήκη είναι τα animations που μπορείτε να κάνετε με τον τερματοφύλακα κατά την εκτέλεση των πέναλτι ώστε να «ψαρώσετε» τον αντίπαλο. Μπορούμε να φανταστούμε πολλά κουτάκια μπύρας να εκσφενδονίζονται από οργισμένους παθόντες προς την γενικότερη κατεύθυνση περιπαικτικά χαχανιζόντων παικτών που απέκρουσαν πέναλτι μετά τη χρήση τέτοιων τεχνικών ψυχολογικού πολέμου.

2014 FIFA World Cup Brazil Image 04

Επιπλέον, μπορείτε να καθορίσετε κάποιες τακτικές κατά την εκτέλεση στημένων φάσεων, στο πλαίσιο των οποίων ρυθμίζεται η κίνηση της ομάδας στη διάρκειά τους, με δυνατότητα, για παράδειγμα, να μετακινηθεί ένας αριθμός παικτών στο ύψος της περιοχής κατά το κόρνερ για αύξηση πιθανότητας να υπάρξει κάποιο σουτ από μέση απόσταση. Τα over-the-back headers, τέλος, επιχειρούν να διορθώσουν τα θέματα που παρουσιάζονταν στη συμπεριφορά των αμυντικών κατά τις κεφαλιές στα κόρνερ, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.



Το 2014 FIFA World Cup Brazil είναι ένα προσεγμένο προϊόν στο σύνολό του, που κάνει αρκετά ώστε να αποφύγει την ταμπέλα της αρπαχτής, χωρίς όμως, από την άλλη, να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την διάθεσή του σε full price. Είναι πολύ δύσκολο να προταθεί σε όσους αγόρασαν πρόσφατα το FIFA 14, ειδικά σε next-gen έκδοση, αν όμως θέλετε να συνοδεύσετε την παρακολούθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την πιστότερη δυνατή interactive εκδοχή του, τότε ο νέος τίτλος της EA είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις εφήμερες μουντιαλικές ορέξεις σας.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Επειδή έχει λόγο ύπαρξης αυτό τον καιρό και μέχρι το μουντιάλ,γιαυτό και η EA προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό των αγοραστών προσφέροντας τους το σε full price.Αν δείξουμε μυαλό(δεν εννοώ ότι όποιος το πάρει είναι χαζός) και δεν το αγοράσουμε σε αυτή την τιμή ίσως την επόμενη φορά να μας σεβαστούν.

    • mysterious
    • "Πρόκειται για την κλασική περίπτωση όπου αντί να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, απλώς περιορίζονται οι προϋποθέσεις που δημιουργούν το πρόβλημα."

      Προκλητικά καλογραμμένο σχόλιο. :P

      Είναι ελκυστικό το πακέτο του παιχνιδιού αλλά μια η μικρή του διάρκεια,μια η απαγορευτική τιμή και το 7άρι είναι φυσιολογική συνέπεια.Προσωπικά το προσπερνώ παρά τις καλές του προθέσεις.

    • Alucard
    • El Grekoz δεν έχει ή αν έχει δεν το έχω εντοπίσει.

      Animapura την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν με το Euro και θυμάσαι πώς το χειρίστηκε η EA. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα υπερκοστολογημένο κανονικό προϊόν, που έτσι κι αλλιώς η τιμή του θα πέσει σύντομα, παρά υπερκοστολογημένο DLC που αποτελεί απλό reskin. Το 2014 FIFA World Cup Brazil μπορεί να μη δικαιολογεί τα λεφτά του, αλλά δικαιολογεί έστω τα μισά. Το Euro 2012 δεν δικαιολογούσε ούτε ευρώ.

*