Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ace Combat Assault Horizon Legacy Plus

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Project Aces

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αν αναρωτιέται κανείς τι έχει πάει στραβά με την εμπορική πορεία του Ace Combat από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, δεν έχει παρά να αναλογιστεί τις πραγματικές καταβολές αλλά και το όνομα του Ace Combat Assault: Horizon Legacy Plus. Πρόκειται για νέα έκδοση του Ace Combat: Assault Horizon Legacy, το οποίο και είδαμε πρώτη φορά το 2011 για το Nintendo 3DS. Παρά το "Assault Horizon" δεν σχετίζεται σε κανένα επίπεδο με το Ace Combat: Assault Horizon για PS3 και Xbox 360. Αντιθέτως αποτελεί διασκευή του Ace Combat 2 του 1997. Ο όρος "Plus" είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της παράνοιας. Υποδεικνύει βέβαια ότι η νέα έκδοση φέρει κάποιους είδους βελτιώσεις ή/και προσθήκες. Σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος με την προηγούμενή του μορφή. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του Phoenix, ενός πολλά υποσχόμενου (προφανώς) πιλότου καθώς έρχεται αντιμέτωπος με αντάρτες που έχουν ως απώτερο σκοπό το πραξικόπημα στο φανταστικό κράτος USEA. Οι λεπτομέρειες της σύγκρουσης αναδεικνύονται μεταξύ των αποστολών, χάρη στον Olsen, ο οποίος εκτελεί και χρέη handler προκειμένου να λειτουργήσει ως αφηγητής. Βέβαια μικρή σημασία έχουν όλα αυτά για την ευρύτερη εμπειρία που βαδίζει σε γνωστά μονοπάτια. Όλα ξεκινούν νωχελικά με μάχες μικρής κλίμακας πριν καταλήξει τελικά ο παίκτης μια να προστατεύει, μια να συνοδεύει, άλλοτε να "τρώει" μια μοίρα στην καθισιά του, όταν φυσικά δεν απασχολείται με κάποια πιο προσωπική μονομαχία στον αέρα.


Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του Phoenix, ενός πολλά υποσχόμενου (προφανώς) πιλότου καθώς έρχεται αντιμέτωπος με αντάρτες που έχουν ως απώτερο σκοπό το πραξικόπημα στο φανταστικό κράτος USEA.

Η ουσία είναι πως το περιεχόμενο δεν διαφέρει από εκείνο της έκδοσης από το 2011. Οπότε τι διαφέρει τελικά; Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι κάτι δεν πάει καλά όταν αναφέρονται ως ξεχωριστά προσόντα χαρακτηριστικά που παρέχονται από το ίδιο το hardware, χωρίς να απαιτείται προσπάθεια από την ομάδα ανάπτυξης και αφορμή φυσικά είναι το New Nintendo 3DS. Είναι γεγονός ότι η σταθερότερη και πιο αξιόπιστη προβολή 3D βοηθά έναν τίτλο σαν και αυτόν. Ειδικά δε αν θυμηθούμε τι κινήσεις κάνει συνήθως ο παίκτης όταν προσπαθεί να χειριστεί μαχητικά αεροσκάφη σε φορητή κονσόλα. Το γέλιο είναι πάντα προαιρετικό αλλά καλοδεχούμενο. Προστέθηκε επίσης υποστήριξη για Circle Pad Pro (άρα και για το C-Stick του new 3DS), η χρησιμότητα του οποίου είναι μικρή. Τα δύο επιπλέον shoulder buttons χρησιμοποιούνται για προσαρμογή πορείας μέσω του κάθετου πτερυγίου στην ουρά του σκάφους. Ο δεύτερος μοχλός χρησιμοποιείται για το χειρισμό της κάμερας.
Το ατυχές στο σύστημα μάχης είναι πως μανούβρες όπως roll για αποφυγή ή απότομος ελιγμός για να βρεθεί ο παίκτης σε πλεονεκτική θέση και πίσω από τον αντίπαλο αντιμετωπίζονται, σε πρώτη φάση, ως ειδικές ικανότητες.
Στην πράξη χρησιμεύει για να δει ο παίκτης το αεροσκάφος του από κάθε γωνία, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για ένα από τα νέα εκείνα μαχητικά που συνδέονται και δεν συνδέονται με τη χρήση amiibo. Όσοι έχουν λοιπόν New 3DS στην κατοχή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εξάδα (για την ώρα) amiibo προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε ειδικά αεροσκάφη με την ανάλογη διακόσμηση. Όντως ο "ντόρος" γίνεται για μερικά skins, ωστόσο η Bandai Namco φρόντισε να πειράξει κάπως και τα στατιστικά των διαφορετικών αυτών αεροπλάνων ώστε να διαφέρουν ελαφρώς και στην πράξη σε σχέση με τις απλούστερες εκδοχές τους. Προκύπτει πάντως κάτι περίεργο. Μερικά από αυτά τα σκάφη είναι διαθέσιμα και χωρίς τη χρήση amiibo. Αρκεί ο παίκτης να βρει στον κόσμο του παιχνιδιού τα κλασικά τουβλάκια με το ερωτηματικό και να τα καταστρέψει.



Αν κάπου εδώ βράζει το αίμα με την ιδέα ότι η ομάδα ανάπτυξης έκανες τις λιγότερες δυνατές αλλαγές πριν παρουσιάσει την έκδοση Plus ως τίτλο που αξίζει τιμολόγηση νέας κυκλοφορίας, έστω και αν οι αλλαγές άνετα συμμαζεύονται σε ένα update, περιμένετε λίγο ακόμη. Άλλωστε η ουσία είναι οι ίδιες οι αερομαχίες. Αυτές εξακολουθούν να είναι αρκετά συναρπαστικές, αρκεί να τις πάρει κανείς στα σοβαρά. Το ατυχές στο σύστημα μάχης είναι πως μανούβρες όπως roll για αποφυγή ή απότομος ελιγμός για να βρεθεί ο παίκτης σε πλεονεκτική θέση και πίσω από τον αντίπαλο αντιμετωπίζονται, σε πρώτη φάση, ως ειδικές ικανότητες και εξαρτώνται από αντίστοιχη μπάρα. Μόλις γεμίσει αρκεί το πάτημα ενός πλήκτρου για να βγει κανείς από τη δύσκολη θέση ή να πετύχει μια πιο εύκολη νίκη. Ευτυχώς πάντως οι βοήθειες αυτές είναι προαιρετικές και μπορούν κάλλιστα να απενεργοποιηθούν εφόσον κάποιος δεν θέλει καν να μπει σε πειρασμό. Αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) τελειώνει το τετράωρο περίπου campaign και ύστερα μένουν τα Challenges που θέτουν συγκεκριμένους στόχους και αφήνουν μικρό χρονικό περιθώριο για την επίτευξή τους.



Σε κάθε περίπτωση, οι φανατικοί της σειράς δύσκολα θα εξηγήσουν στον εαυτό τους τη νέα εκπαίδευση όταν η μόνη ουσιώδης διαφορά σε περιεχόμενο είναι μερικά ακόμη αεροσκάφη. Οι μικρότεροι χρόνοι φόρτωσης, η καλύτερη προβολή κ.λπ. είναι απλά τα αυτονόητα στο New 3DS. Οι όχι και τόσο φανατικοί που, κατά πάσα πιθανότητα, δεν παρατήρησαν ποτέ την ύπαρξη της προηγούμενης έκδοσης του ίδιου τίτλου, έχουν το περιθώριο να επιλέξουν έναν τίτλο ετών από είδος που, έτσι κι αλλιώς, υποεκπροσωπείται. Κανείς όμως δεν θα φτάσει στο συμπέρασμα ότι έχει στα χέρια του ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της παρηκμασμένης μα από κεκτημένη ταχύτητα θρυλικής σειράς. Καλύτερα να κρατήσετε το Ace Combat: Assault Horizon Legacy Plus στην άκρη του μυαλού σας για περίοδο λειψυδρίας. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό κάνατε και από το 2011 μέχρι σήμερα.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μάλλον η μοναδική επιλογή του είδους της σε 3DS
  • Υποστήριξη amiibo
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ημίμετρο η υποστήριξη amiibo
  • Καμία βελτίωση ουσίας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Ολο το review σε 2 προτασεις:

      "Καλύτερα να κρατήσετε το Ace Combat: Assault Horizon Legacy Plus στην άκρη του μυαλού σας για περίοδο λειψυδρίας. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό κάνατε και από το 2011 μέχρι σήμερα."

      Κριμα που δεν ηταν κατι παραπανω...

*