Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Art Academy: Atelier Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Headstrong Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ξέρουμε ότι σας αρέσει ο Bob Ross με την καλλιτεχνική του αφάνα. Τον παρακολουθείτε, τον ζηλεύετε και πάντα θέλατε να μάθετε αν το μπλε τιτανίου που χρησιμοποιεί είναι κάτι αντίστοιχο με το μπορδοροδοκόκκινο της Μοιραράκη. Αν έχετε Wii U η ελπίδα να μάθετε βρίσκεται πλέον λίγο πιο κοντά μιας και το Art Academy Atelier βάζει στόχο ζωής να σας μάθει όλα όσα πρέπει για την κλασική ζωγραφική, πάντα με όπλο το ίδιο το GamePad.



To Art Academy Atelier μοιράζεται πολλά με το Pokémon Art Academy του 3DS. Ανήκουν ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία τίτλων μιας και οι δύο θέλουν να σας διδάξουν πώς να ζωγραφίζετε. Ο κάθε ένας σε λίγο διαφορετικό τομέα βέβαια μιας και ο τίτλος του 3DS επικεντρώνεται πιο πολύ σε χαρακτήρες της σειράς Pokémon αλλά και σε πιο «καρτουνίστικη» συνολικά αισθητική. Το Art Academy Atelier από την άλλη επικεντρώνεται σε πιο παραδοσιακά ζωγραφικά μέσα και ρεαλιστικά αποτελέσματα και για αυτό μπορεί να γίνει απαιτητικό. Πολύ απαιτητικό για την ακρίβεια. Δεν σας οδηγεί αμέσως στα βαθιά πάντως. Πριν φτάσει εκεί φροντίζει να σας περάσει από αρκετά και καλά tutorials που καταφέρνουν να σας μεταδώσουν την πληροφορία που χρειάζεστε.
To Art Academy Atelier μοιράζεται πολλά με το Pokémon Art Academy του 3DS.
Ο ψηφιακός σας δάσκαλος σάς καλωσορίζει στο ατελιέ του και σας στρώνει στη δουλειά. Αρχικά με απλά ζητήματα όπως ο σχεδιασμός περιγραμμάτων ενός αντικειμένου, η απαλή τοποθέτηση χρωμάτων στον καμβά κ.λπ. Στα αρχικά επίπεδα/μαθήματα ο δάσκαλος φροντίζει να σας δείξει το κάθε βήμα πριν χρειαστεί να το εφαρμόσετε. Μετά την υπόδειξη μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο που απαιτείται (μολύβι, γόμα, κάρβουνο, τέμπερες, παστέλ, λαδομπογιές κ.λπ.) και να μαγέψετε τα πλήθη. Η οθόνη του GamePad είναι πάντα ο ψηφιακός σας καμβάς, το stylus μεταμορφώνεται στο εκάστοτε εργαλείο/υλικό ενώ η τηλεόρασή μπορεί να παίξει ό,τι ρόλο εσείς θέλετε (mirror της οθόνης του GamePad, απεικόνιση του αντικειμένου που ζωγραφίζετε, του υποδείγματος του δασκάλου κ.λπ.).



Όπως και στο Pokémon Art Academy δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, παρατηρήσεις, bonuses, score ή κάτι τέτοιο. Το Art Academy Atelier θέλει να σας μάθει όσα αυτό ξέρει χωρίς πίεση και όσο πιο χαλαρά γίνεται. Έτσι κανείς δεν τσεκάρει όχι μόνο αν έχετε κάνει σωστά το κάθε βήμα ενός lesson, αλλά ούτε καν αν αγγίξατε το stylus στην οθόνη αφής πριν μεταβείτε στο επόμενο βήμα. Ξεχνάτε λοιπόν τις όποιες ποινές και το game over. Θα πρέπει έτσι να ασχοληθείτε μόνοι σας σοβαρά, χωρίς κάποια “ηλεκτρονική” επιβράβευση αν θέλετε να ανακαλύψετε την ουσία του τίτλου. Κανείς βέβαια δεν σας εμποδίζει να κάνετε απλά ό,τι σας κατέβει εφόσον αυτό σας διασκεδάζει. Παρόλα αυτά το Art Academy Atelier δεν εφησυχάζει. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του κάθε μαθήματος ο ψηφιακός δάσκαλος φροντίζει να σας μιλήσει για επιπλέον τεχνικές ή τεχνοτροπίες που θα χρησιμοποιήσετε. Από το πώς αναμειγνύονται τα χρώματα, πως λειτουργούν οι σκιές, η διαφάνεια στα αντικείμενα, η διαφορετική υφή σε αυτά και πολλά άλλα. Σας μιλά μέχρι και για ανατομία όταν έρθει η ώρα να απομακρυνθείτε από τις “νεκρές” συνθέσεις και προσπαθήσετε να σχεδιάσετε το πρώτο σας ζώο. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες παρουσιάζονται με απλά και κατανοητά παραδείγματα και μαζί με μερικές λεπτομέρειες για την ιστορία της Τέχνης.


Το Art Academy Atelier βάζει στόχο ζωής να σας μάθει όλα όσα πρέπει για την κλασική ζωγραφική, πάντα με όπλο το ίδιο το GamePad

Η ισορροπία του όλου εγχειρήματος είναι πραγματικά εντυπωσιακή μιας και ακόμα και ο πιο αδαής μπορεί να μπει σωστά και ομαλά στο κλίμα κάθε σύνθεσης. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι η ποιότητα του ίδιου του ζωγραφικού αποτελέσματος αλλά και πόση μελέτη έχει πέσει για τη χρήση των εργαλείων μέσω του GamePad. Πέραν των πολλών επιλογών (π.χ. μολύβια και ξυλομπογιές με διαφορετική σκληρότητα) ο τίτλος σάς επιτρέπει να ζωγραφίσετε πάνω σε διαφορετικούς καμβάδες (και όχι μόνο έναν), να αναμίξετε χρώματα πριν τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργηθεί η απόχρωση που θέλετε, να καθορίσετε πόσο βαθιά θα βουτήξετε το πινέλο στην μπογιά και πολλά ακόμα. Με όλα τα παραπάνω υπόψιν μπορεί να υπολογίσει πόση απόσταση έχετε διανύσει με το stylus χωρίς να σηκώσετε το χέρι σας και να προσομοιώσει το τελείωμα της μπογιάς από το πινέλο. Θα χρειαστεί να σηκώσετε το stylus και να ακουμπήσετε ξανά ώστε να αντιληφθεί ότι το βουτήξατε στην μπογιά. Τέτοια παραδείγματα θα συναντήσετε και στον πραγματικό κόσμο όταν (και αν) αποφασίσετε να ζωγραφίσετε σε κανονικό καμβά και το Art Academy Atelier καταφέρνει να κάνει πραγματικά καλή δουλειά για να σας φτάσει ως εκεί.



Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν το Art Academy Atelier ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ας μην είναι στην ουσία videogame. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να πάτε από απλό σε πιο σύνθετο μάθημα, στο αντίστοιχο “free roaming” όπου απλά ζωγραφίζετε ό,τι θέλετε, όπως θέλετε, να δείξετε τα έργα σας στο Miiverse κ.λπ. Το μόνο πραγματικό παράπονο είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο τίτλος. Μιλάμε για το μέγεθος της οθόνης του GamePad που δεν είναι ασφαλώς μικρό αλλά ούτε και όσο μεγάλο θα έπρεπε για την περίσταση. Υπάρχει δυνατότητα για zoom οπότε το κακό είναι μικρό. Το touch δεν κάνει το παραμικρό λάθος διαβάζοντας την κάθε σας κίνηση σωστά και αποτυπώνοντας το αντίστοιχο αποτέλεσμα απροβλημάτιστα.



Όπως όμως το Art Academy Atelier δεν σας μαλώνει για αυτά που κάνετε (ή δεν κάνετε) έτσι και εσείς δεν πρέπει να μαλώσετε το Wii U. Ο ζωγραφικός του τίτλος είναι ιδιαίτερα αξιόλογος και για το αποτέλεσμα που μπορεί να προσφέρει αλλά και για το πώς επιλέγει να σας αντιμετωπίσει ως χρήστη και ως μαθητή. Δεν μιλάμε για videogame αλλά για εργαλείο που σας επιτρέπει είτε να “τζαμάρετε”, είτε να βυθιστείτε μέσα του. Το δεύτερο απαιτεί πραγματική αφοσίωση. Η αποζημίωση όμως είναι μεγάλη. Και σε κανονικό και σε ψηφιακό καμβά.


 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απλό και απαιτητικό
  • Σωστά και έξυπνα δομημένο για τα δεδομένα της κονσόλας
  • Ικανό να σας μάθει σωστά όσα θέλει
  • Απουσία ποινών
  • Απόλυτη ελευθερία και ευελιξία στον παίκτη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το μέγεθος της οθόνης του GamePad δεν είναι πάντα όσο βολικό χρειάζεται
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*