Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Assassin’s Creed Rogue

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μια γερή δόση ιστορίας σε συνδυασμό με τη φαντασία του σεναριογράφου, ένας πρωταγωνιστής που για τους δικούς του κάθε φορά λόγους ζητάει εκδίκηση και εντυπωσιακά τοπία είναι τα συστατικά της επιτυχημένη συνταγής πάνω στην οποία έχουν στηριχθεί όλα τα παιχνίδια της σειράς Assassin’s Creed. Τη φετινή χρονιά μάλιστα η Ubisoft, θέλοντας προφανώς να σηματοδοτήσει το τέλος μιας γενιάς και την έναρξη της επόμενης, αποφάσισε να βγάλει δύο διαφορετικούς τίτλους για το γνωστό franchise. Το Assassin’s Creed Unity για τα οικιακά συστήματα νέας γενιάς και το Assassin’s Creed Rogue για PlayStation 3 και Xbox 360. Όπως ήταν φυσιολογικό, το βάρος του marketing δόθηκε στο Unity από το οποίο το κοινό εντυπωσιάστηκε με όσα η Ubisoft πρόβαλε κατά τη διάρκεια της Ε3 2014. To Rogue δεν έλαβε τόσο μεγάλη δημοσιότητα και δεν θα ήταν υπερβολή εάν κάποιος έλεγε ότι μοιάζει με Ολύμπιο θεό, ο οποίος έμεινε στη σκιά ενός Τιτάνα. Επειδή όμως αυτό που πάνω από όλα μετράει είναι η ουσία και η ποιότητα για να δούμε τι πραγματικά ισχύει για τον last gen Assassin’s Creed τίτλο του 2014.

Assassin's Creed Rogue Image 01

Η ιστορία ξεκινάει σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη του επταετούς πολέμου, 1754- 1763. Ονομάστηκε επταετής λόγω του ότι ο κύριος όγκος των μαχών να έλαβε χώρα τα έτη 1756- 1763 και σε αυτόν μετείχαν όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής, Β. Αμερική, Κεντρική Αμερική, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Σαξονία, Ισπανία, Πρωσία, Βρετανία, χώρες της Δυτικής Αφρικής, Ινδία, Φιλιππίνες. Την εποχή εκείνη, ο πρωταγωνιστής Shay Patrick Cormac, γόνος Ιρλανδών, γεννημένος στη Ν. Υόρκη βρίσκεται σε αναζήτηση σκοπού στη ζωή του, έπειτα από το θάνατο του πατέρα του. Νιώθοντας την ανάγκη να ανήκει κάπου διεισδύει στην αδελφότητα των Assassins και έχοντας στην κατοχή του ένα πλοίο που οφείλει την ονομασία του σε μια Ιρλανδή θεότητα, το Morrigan, κάνει τα πρώτα του βήματα ως θαλασσοπόρος. Σιγά σιγά όμως, διαδραματίζοντας ενεργό και σημαντικό ρόλο στις ενέργειες της αδελφότητας θα αρχίσει να αποστρέφεται τις τακτικές των Assassins και θα έρθει σε σύγκρουση μαζί τους.
Το Rogue βαδίζει στα χνάρια του Black Flag με τη ζωή στη θάλασσα και τις ναυμαχίες να αποτελούν πολύ σημαντικό στοιχείο του gameplay.
Τελικά η μοίρα θα τον φέρει στην αντίπαλη όχθη αυτή των Templars και στο σημείο αυτό θα αρχίσει να ξετυλίγεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας και της ζωής του Cormac. To σκίσιμο της σημαίας των Assassins, είναι το πρώτο βήμα για να απαγκιστρωθεί από αυτούς, ενώ η γνωριμία του με το Γάλλο στρατηγό Monroe, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική στο νέο ξεκίνημα που θα επιχειρήσει στη ζωή του. Το Rogue βαδίζει στα χνάρια του Black Flag με τη ζωή στη θάλασσα και τις ναυμαχίες να αποτελούν πολύ σημαντικό στοιχείο του gameplay. Ο χειρισμός του Morrigan αν και στην αρχή φαίνεται δύσκολος και κάποιος νομίζει ότι καθοδηγεί ένα τεράστιο βάρος, εν τούτοις είναι εύκολος και τα πάντα μοιάζουν να είναι θέμα συνήθειας. Ο Cormac βρίσκεται πάντοτε στο τιμόνι του πλοίου και εκτός από τη χάραξη της ρότας έχει τη δυνατότητα να καθορίζει την ταχύτητά του αναλόγως εάν πρόκειται για ταξίδι οπότε δίνει εντολή στους ναύτες να κατεβάσουν τα πανιά προκειμένου ο άνεμος να βοηθήσει το δυνατό περισσότερο την ταχεία μετάβαση του καραβιού στον προορισμό του η να τα ανεβάζουν εάν πρόκειται για μια ναυμαχία όπου η ταχύτητα πλεύσης πρέπει να είναι χαμηλή για να διευκολύνονται οι ελιγμοί.

Assassin's Creed Rogue Image 02

Το Morrigan είναι εφοδιασμένο με πανίσχυρα κανόνια, τα οποία όσο προχωράει το παιχνίδι μπορούν να αναβαθμίζονται και να αυξάνονται σε αριθμό. Ειδικά τα Puckle Guns, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα από την αρχή του παιχνιδιού είναι πολύ χρήσιμα μιας και χτυπούν τα αντίπαλα πλοία απευθείας στα αδύνατα σημεία, διευκολύνοντας τον καταποντισμό τους. Οι ναυμαχίες δεν είναι εύκολες και στην αρχή το Morrigan θα βουλιάξει αρκετές φορές, πρώτου οι παίκτες κατανοήσουν τους συγκεκριμένους μηχανισμούς μάχης. Έπειτα όμως από τις λίγες πρώτες ώρες παιχνιδιού και κατόπιν μερικών απαραίτητων αναβαθμίσεων, το πλοίο σας θα αρχίσει να γίνεται ο φόβος και τρόμος των θαλασσών. Η χρήση της εντολής Brace όταν οι αντίπαλοι αρχίζουν τους κανονιοβολισμούς είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση, με το σωστό σημάδι και το timing των δικών σας βολών να παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην έκβαση κάθε ναυμαχίας. Οι πειρατές του Morrigan έχουν τη δυνατότητα για ρεσάλτο σε αντίπαλο πλοίο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλη ζημία. Αν επιτύχουν κάτι τέτοιο τότε έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν τα αμπάρια με το φορτίο των εχθρικών καραβιών.

Assassin's Creed Rogue Image 03
Οι μάχες σώμα με σώμα κυριαρχούν σε κάθε λιμάνι
Οι μάχες σώμα με σώμα κυριαρχούν σε κάθε λιμάνι

Κάθε ταξίδι έχει και τον προορισμό του, ο οποίος στην περίπτωση των πλοίων και των ναυτικών ονομάζεται λιμάνι. Προσεγγίζοντας λοιπόν κάποιο λιμάνι θα πρέπει να δοθεί στο πλήρωμα του πλοίου η εντολή να δέσει σε αυτό. Πρόκειται για ένα σημείο του παιχνιδιού στο οποίο είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Πρώτη φορά πλοίο δένει σε λιμάνι δίχως να υπάρχει κάποιος στο τιμόνι. Είναι λες και έχει ενεργοποιηθεί κάποιος αυτόματος πιλότος με  την άγκυρα κατεβαίνει αυτομάτως και τους ελιγμούς να προσέγγισης να πραγματοποιούνται δίχως καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Ούτε καν σκοινιά δεν φαίνονται να είναι δεμένα σε κάβους. Παρόλα αυτά το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι εντελώς ακίνητο.
Κάθε λιμάνι και πόλη και σε αυτές διαδραματίζεται το άλλο μεγάλο κομμάτι του gameplay. Ο Cormac αναλαμβάνει κάθε φορά την εκτέλεση συγκεκριμένων αποστολών για τις οποίες σε κάποιες περιπτώσεις έχει στη διάθεσή του περιορισμένο χρόνο. Παρακολουθήσεις, δολοφονίες, κατάληψη οχυρών, κλοπή πολύτιμων αντικειμένων και άλλα συνθέτουν μια πλούσια γκάμα καθηκόντων, τα οποία ο πρωταγωνιστής θα πρέπει να φέρει εις πέρας ούτως ώστε η ιστορία να προχωρήσει παρακάτω. Για να τα καταφέρει όλα αυτά έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη ποικιλία κινήσεων και όπλων. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει η γνωστή δυνατότητα να σκαρφαλώνει οπουδήποτε είναι δυνατό και να μετακινείται από οροφή σε οροφή κτιρίου. Αυτό δίνει στον Cormac τη δυνατότητα της επίθεσης από ψηλά, με τους αντιπάλους να μην μπορούν να τον αντιληφθούν στις περισσότερες περιπτώσεις και έτσι να πέφτουν θύματά του με ιδιαίτερη ευκολία. Οι μονομαχίες είτε με γυμνά χέρια, είτε με σπαθιά και στιλέτα είναι ακολουθούν για μια ακόμα φορά το context-sensitive μοντέλο και σε κάποιες περιπτώσεις θα παρατηρηθεί το γεγονός της όχι και τόσο άμεσης απόκρισης του χαρακτήρα στις εντολές μέσω των πλήκτρων του χειριστηρίου.

Assassin's Creed Rogue Image 04

Μία σημαντική προσθήκη στα όπλα που δίνει μια νέα ξεχωριστή διάσταση το gameplay έχει να κάνει με το air riffle μέσω του οποίου ο Cormac μπορεί να εκτοξεύει μη θανατηφόρα βέλη τα οποία έχουν τη δυνατότητα είτε να κοιμίζουν τους αντιπάλους για ένα μικρό χρονικό διάστημα, είτε να τους φέρνουν σε κατάσταση παράνοιας, μη μπορώντας να ξεχωρίζουν ποιος είναι ο εχθρός τους και ποιος όχι. Σε πολλές περιπτώσεις τα βέλη παράνοιας θα φανούν πολύ χρήσιμα ειδικά όταν ο ήρωας πρέπει να σκοτώσει έναν στόχο δίχως να γίνει αντιληπτός. Εξαπολύοντας το βέλος στον στόχο του αυτός χάνει τα λογικά του και επιτιθέμενος σε όποιον βρει μπροστά του έχει πάρα πολλές πιθανότητες να βρει το θάνατο από «φιλικά» χέρια. Κατά τα άλλα οι παίκτες θα βρουν τα γνωστά πιστόλια, σπαθιά, στιλέτα και βόμβες καπνού.
Μία σημαντική προσθήκη στα όπλα η οποία δίνει μια νέα ξεχωριστή διάσταση το gameplay έχει να κάνει με το air riffle μέσω του οποίου ο Cormac μπορεί να εκτοξεύει μη θανατηφόρα βέλη.
Το κάθε ένα από τα οποία προορίζεται για χρήση σε συγκεκριμένες καταστάσεις και σε κάθε περίπτωση όλα τους κρίνονται πολύ αποτελεσματικά. Το stealth στοιχείο κυριαρχεί στο gameplay. Η πυκνή βλάστηση που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις περιοχές που επισκέπτεται ο Cormac, το σκοτάδι, οι σωροί από άχυρα και διάφορά άλλα υλικά αποτελούν σύμμαχους του πρωταγωνιστή και μέσω αυτών μπορεί να προσεγγίζει τους στόχους του δίχως να γίνεται αντιληπτός από τους αντιπάλους. Από την άλλη σε περίπτωση που θέλει να τους τραβήξει την προσοχή ενώ είναι κρυμμένος έχει τη δυνατότητα να σφυρίξει. Το σφύριγμα ακούγεται σε μια περιορισμένη ακτίνα το εύρος της οποίας φαίνεται στην οθόνη. Σε περίπτωση που κάποιος δεν άκουσε ο πρωταγωνιστής μπορεί να μετακινηθεί, πάντοτε κρυμμένος, λίγο πιο κοντά στον εχθρό και να το επαναλάβει. Πλησιάζοντας ο εχθρός, ο Cormac μπορεί να του επιφέρει θανατηφόρο χτύπημα και μετά να του αφαιρέσει οτιδήποτε χρήσιμο κουβαλάει, όπως χρήματα και πυρομαχικά.

Assassin's Creed Rogue Image 05

To eagle vision έχει μια ακόμα χρησιμότητα σε αυτό το παιχνίδι όπου για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους οι Stalkers. Πρόκειται για γυναίκες, οι οποίες μισούν θανάσιμα τους Templars και θα στοχοποιήσουν τον Cormac σε κάθε ευκαιρία. Κινούνται σε ομάδες και έχουν τη δυνατότητα να κρύβονται μέσω του να γίνονται blend με το πλήθος ή χρησιμοποιώντας ως κάλυψή στοιχεία από το περιβάλλον όπως τα καρότσια με το σανό. Η αποκάλυψή τους γίνεται μόνο μέσω του eagle vision και για να τις σκοτώσει, ο ήρωας θα πρέπει να κινηθεί προς το μέρος τους δίχως να κάνει τον παραμικρό θόρυβο, διαφορετικά θα του επιτεθούν πισώπλατα και εύκολα θα τον θέσουν εκτός μάχης. Μιλώντας για χρήματα, όπως σε κάθε εποχή, έτσι και τότε αποτελούσαν την κινητήρια δύναμη των πάντων και το εμπόριο είναι ένας τρόπος για να γίνει κάποιος πλούσιος. Καταρχάς υπάρχει μια όχι και τόσο μεγάλη λίστα εμπορευμάτων όπως καπνός, πέτρα, ξύλο, μέταλλα και υφάσματα τα οποία κουβαλάνε τα εχθρικά πλοία. Βυθίζοντάς τα, τα εμπορευματοκιβώτια που είχαν ως φορτίο επιπλέουν στη θάλασσα και το πλήρωμα του Morrigan μπορεί να τα μαζέψει. Αυτά στη συνέχεια ο Cormac μπορεί να τα πουλήσει και να λάβει το ανάλογο αντίτιμο. Προσοχή όμως στη διαχείριση των αποθεμάτων μιας και αυτά είναι επίσης απαραίτητα για τις αναβαθμίσεις του πλοίου, όπως για παράδειγμα το μέταλλο για την αγορά νέων κανονιών και τη βελτιστοποίηση των ήδη υπαρχόντων. Επίσης υπάρχουν οι γνωστές κασέλες με χρήματα που βρίσκονται διάσπαρτες σε κάθε πόλη και αποκαλύπτονται μετά το γνωστό synchronization, ενώ ανά πάσα στιγμή ο πρωταγωνιστής μπορεί να εξασκεί τις ικανότητές του ως πορτοφολάς, ληστεύοντας τους ανυποψίαστους περαστικούς.

Assassin's Creed Rogue Image 06
Καταπληκτικό full 3D περιβάλλον με μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας ακόμη και για τα last-gen συστήματα
Καταπληκτικό full 3D περιβάλλον με μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας ακόμη και για τα last-gen συστήματα

Ακόμα ένας τόπος που μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα είναι οι ταβέρνες, στις οποίες οι πειρατές συνήθιζαν να περνάνε την ώρα τους πίνοντας. Όμως ο Cormac δεν πρόκειται ούτε να γευτεί ρούμι, ούτε και να συμμετέχει στις γνωστές συζητήσεις των ναυτικών όπου ο ένας προσπαθεί να συναγωνιστεί τον άλλο πλάθoντας φανταστικές ιστορίες για τεράστια ψάρια και φουρτούνες που μόνο ο Ποσειδώνας μπορούσε να τιθασέψει. Αντιθέτως όπου και να θελήσει να καθίσει θα μπορέσει να παίξει το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι ντάμα και τις διάφορες ανά τον κόσμο παραλλαγές του. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, οπότε με λίγη εξάσκηση το πορτοφόλι του Cormac μπορεί πολύ εύκολα να φουσκώσει. Αυτοί όμως που είναι διαθέσιμοι για δημιουργική συζήτηση είναι οι ταβερνιάρηδες. Έναντι του κατάλληλο ποσού μιας και πάνω απ’ όλα εχεμύθεια θα αποκαλύψουν πολύτιμα μυστικά για τον κάθε τόπο και τους κατοίκους του, τα οποία ο πρωταγωνιστής θα μπορέσει ασφαλώς να χρησιμοποιήσει προς όφελός του.
Οι αναβαθμίσεις στο πλοίο και τα όπλα είναι στοιχεία που θα διευκολύνουν κατά πολύ την ομαλή ροή του παιχνιδιού και το μέρος με την πιο εύκολη πρόσβαση για την πραγματοποίηση αυτών των διαδικασιών είναι η καμπίνα του καπετάνιου. Εκεί είναι δυνατή η αγορά νέων κανονιών και η βελτίωση των υπαρχόντων, η αναβάθμιση της χωρητικότητας των αμπαριών και των χώρων αποθήκευσης των πυρομαχικών, η προσθήκη ενισχύσεων περιμετρικά του πλοίου ώστε να αντέχει περισσότερο στις εχθρικές επιθέσεις, η αγορά νέου ξίφους και πιστολιών, ακόμα και η αλλαγή της εμφάνισης του Morrigan. Κάποιες αναβαθμίσεις δεν είναι δυνατό να αποφευχθούν και το παιχνίδι θα τις απαιτήσει εάν θέλει κάποιος να προχωρήσει παρακάτω, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση των κανονιών για την κατάληψη οχυρών και η τοποθέτηση εξοπλισμού για τη θραύση των πάγων μιας και ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας εκτυλίσσεται στα παγωμένα νερά του Β. Ατλαντικού.

Assassin's Creed Rogue Image 07

Όλα αυτά όμως συνέβαιναν τότε και για να μην ξεχνάει κανείς ότι πρόκειται απλά για μια αναπαράσταση του παρελθόντος στο παρόν, το παιχνίδι επιστρέφει αρκετές φορές στη σύγχρονη πραγματικότητα με τον παίκτη να βγαίνει εκτός του Animus και να περιπλανιέται στα γραφεία της abstergo όπου μπορεί να συλλέξει επιπλέον πληροφορίες για το εν λόγω project μαζεύοντας tablets, τα οποία οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν σκορπίσει δεξιά και αριστερά έπειτα από ένα μεγάλο πάρτι που πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα μέσω ενός mini game όπου θα πρέπει να ταιριάξει τις ακτίνες κύκλων με σκοπό να «φωτίσει» μία σφαίρα, επισκευάζει τους Η/Υ των υπαλλήλων οι οποίοι είναι σαράντα. Έτσι αποκτάει πρόσβαση στα αρχεία τους και μαθαίνει πράγματα που έχουν να κάνουν με τους ήρωες του franchise όχι μέσω hacking όπως παλαιότερα, αλλά έχοντας μάλιστα και τις προτροπές και ευλογίες της διοίκησης. Περνώντας στον τεχνικό τομέα, θα πρέπει καταρχάς να αναφερθεί ότι στο παιχνίδι υπάρχουν διάφορα bugs. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα κανόνια του πλοίου θα αρχίσουν να βάλουν δίχως οι παίκτες να έχουν δώσει τις αντίστοιχες εντολές, άλλοτε NPC’s οι οποίοι κολυμπάνε στο νερό συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι που περνάνε κάτω από τη στεριά, αντίπαλοι στρατιώτες απλά στέκονται σε στάση προσοχής ενώ δίπλα τους ο Cormac μάχεται συναδέλφους τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο χαρακτήρας σας ανταποκρίνεται με μεγάλη καθυστέρηση στις μάχες  σώμα με σώμα.
Το full 3D περιβάλλον είναι όπως πάντα γεμάτο κτίρια, οχυρωματικές εγκαταστάσεις, δέντρα, χαμηλή βλάστηση και ανθρώπους.
Αλγεινή εντύπωση θα προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι τα cutscenses δεν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο gameplay. Για παράδειγμα μπορεί να είναι βράδυ και να βρέχει με αστραπές και βροντές, πλησιάζετε το πρόσωπο με το οποίο πρέπει να μιλήσετε και το cutscenes της μεταξύ σας συνομιλίας διαδραματίζεται ημέρα με λιακάδα. Από εκεί και πέρα τα γραφικά είναι εντυπωσιακά σε ένα ακόμα παιχνίδι Αssassin’s Creed. Το full 3D περιβάλλον είναι όπως πάντα γεμάτο κτίρια, οχυρωματικές εγκαταστάσεις, δέντρα, χαμηλή βλάστηση και ανθρώπους. Τα εφέ της βροχής και του χιονιού θα τραβήξουν την προσοχή όλων ενώ υπάρχουν και κάποια σημεία από τα οποία φαίνεται το μέγεθος του ρεαλισμού που η Ubisoft θέλησε να προσθέσει στο παιχνίδι όπως το ότι ο ήρωας βουλιάζει στο χιόνι όταν βρεθεί σε μια μεγάλη μάζα κάτω από την οποία δεν υπάρχει έδαφος, παρά σε μεγάλο βάθος και το γεγονός ότι κολυμπώντας για αρκετή ώρα στα πολύ παγωμένα νερά της θάλασσας και των λιμνών οδηγεί στο θάνατο του Cormac. Οι εναλλαγές ημέρας νύχτας δίνουν το δικό τους τόνο στο ρεαλισμό, με το σκοτάδι να δίνει επιπλέον πλεονέκτημα για την επιτυχή ολοκλήρωση των αποστολών. Η μουσική και τα ηχητικά εφέ θα ικανοποιήσουν πλήρως όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με το παιχνίδι. Τα voice overs είναι πολύ καθαρά και το lip synchronization αγγίζει το άριστα.



Το Assassin’s Creed Rogue αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στη δημοφιλή σειρά. Βαδίζει στα επιτυχημένα πρότυπα του Assassin’s Creed IV: Black Flag και μάλιστα τα επεκτείνει ακόμα περισσότερο μέσω της προσθήκης ορισμένων χρήσιμων στοιχείων. Η πλοκή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι παίκτες δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πουν deja-vu. Για πολλούς ίσως η συγκεκριμένη κυκλοφορία να αποτελέσει μεγάλη έκπληξη η οποία πηγάζει και από το γεγονός ότι όπως τελικά αποδεικνύεται ο τίτλος δεν είχε προωθηθεί από την Ubisoft όσο θα έπρεπε. Το γεγονός ότι για την ώρα κυκλοφορεί μόνο για PS3 και Xbox 360 και στις αρχές του έτους για PC στερεί από τους κατόχους next gen οικιακών την ευκαιρία να απολαύσουν έναν τίτλο, ο οποίος εάν δεν είχε κάποια τεχνικά θέματα (και τα οποία όλοι ελπίζουν ότι θα διορθωθούν μέσω updates) θα διεκδικούσε μια θέση στο πάνθεον των games που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στη γενιά που κοντεύει να δύσει.


 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άξια συνέχεια του Black Flag
  • Εκπληκτικά γραφικά
  • Άριστα οπτικά εφέ
  • Ενδιαφέρουσα πλοκή και ποικιλία αποστολών
  • Σημαντικές προσθήκες στη σειρά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Bugs που καταντάνε εκνευριστικά σε πολλές περιπτώσεις
  • Cut scenes που δεν δένουν με τo ημερήσιο timeline
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
15 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Jim P
    • Έκπληξη μου προκαλεί που το Rogue, λέγε με Black Flag 1.5 , αρχίζει να παίρνει τα πάνω του επειδή η Ubisoft τα σκάτωσε με το Unity.
      Υπο άλλες περιπτώσεις είμαι πεπεισμένος ότι θα θάβονταν καθώς το Review πλην ελαχίστων εξαιρέσεων διαβάζεται λες και πρόκειται για το Black Flag.

      Δε λέω πως είναι κακό παιχνίδι, θα αργήσω να το παίξω, απλά το PR Management της ubisoft (μαζί με άλλους) πρέπει να απολυθούν.

    • Scott_Pilgrim
    • Θα περιμένω την PS4 έκδοση σε ένα χρόνο. Χαίρομαι που βγήκε καλό αυτό τουλάχιστον.

      Τι κάνει το launch trailer του Unity; :P

    • Geovra
    • Τουλαχιστον ενα Ac φετος αξιζει προφανως. Κι εγω θα περιμενω το remake που λογικα θα βγει για Next gen...ισως βγει και πιο νωρις αν υπαρξουν αδιορθωτα πραγματα με το Unity. Ωραιο review Νικητα...στα συν επισης κραταω το "ενδιαφερουσα πλοκη"....Must για την συγκεκριμενη σειρα

    • Kimi Raikkonen
    • Η έκπληξη για πολλούς ότι το Rogue τελικά, παρότι ήταν κάπως παραμελημένο δεδομένου ότι όλα τα βλέμματα πέσανε στο Unity έρχεται και παίρνει δικαίως την σκυτάλη -πιστεύω- όντας καλύτερο απ΄όσα ακούγονται από τον ομόσταβλό του. Βlack Flag version αλλά πετυχαίνει τον στόχο του και ικανοποιεί στο μέγιστο την ύπαρξη του ονόματος του. Πολύ ωραίο review αγορίνα, κατατοπιστικότατος ;)

    • Jim P
    • @ Commenter Δεν έχει ανακοινωθεί Season Pass αλλά με τη ubisoft απλά μέτρα μέρες να ανακοινώσει κάποιο DLC τουλάχιστον...

    • EonAenaos
    • [+]
    • Dural
    • κοιτα να δεις που το Rogue που το'χαμε σαν "ξεπέτα" για τα λεφτά, εξελίσσεται σε πολύ πιο έτοιμο παιχνίδι από το Unity

    • nkav64
    • @EonAenaos, όχι δεν με πείραξε. Ο λόγος είναι ότι ο Cormac ξεκίνησε ως Assassin και όχι ως Templar. Οι Assassins τον εκπαίδευσαν, οπότε μου φαίνεται πολύ λογικό να μην μπορεί να παραμερίσει τις συνήθειές του.

    • PetrifieD-
    • Για να καταλάβω, γιατί δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα. Το unity θα βγεί σε έκδοση για PC ή μονο για next gen κονσόλες; και αν ναι, θα βγούν 2 AC φέτος ουσιαστικά; τέλος τι παιχτηκε με το unity και λέτε ότι τα σκάτωσε η ubi;

    • diver_gr
    • @EonAenaos Δηλαδη κυριε συντακτη δε σε πειραξε που ο Cormac αν και ειναι Templar κανει τα ιδια ακριβως πραγματα που εκανε και ενας Assassin


      Φίλε ο πρωταγωνιστής είναι Assasin ο οποίος για κάποιους λόγους άλλαξε παράταξη και έγινε στη πορεία Templar . Λογικό να κινείται και να παίζει σαν Assasin μιας και όλη του η εκπαίδευση και ικανότητες προέρχονται από τότε που ήταν Assasin .

    • mysterious
    • @PetrifieD

      -Το Unity ισχυει μονο για next gen και PC.

      -Ναι φετος ειναι 2 τα παιχνιδια.Rogue για last gen και PC(για pc θα βγει λιγο αργοτερα)και το Unity.

      -Το Unity μαστιζεται απο μεγαλο αριθμο bugs και ουσιαστικα κυκλοφορησε πριν την ωρα του.Κοινως,ναι τα σκατωσε. :P

    • tomic20
    • ενταξει και το unity του χρονου κυκλοφορει κανονικα, οσοι το πηραν απο φετος απλα προπληρωσαν τη beta :P

*