Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Donkey Kong Land (VC)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Rare

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Donkey Kong Land
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
*
To 1995 η Nintendo ανέθεσε στην Rareware τη δημιουργία ενός τίτλου Donkey Kong για το ιστορικό Game Boy, που θα βασιζόταν πάνω στη γνωστή σειρά Donkey Kong Country του SNES. Ήταν ένα στοίχημα το κατά πόσο αυτό ήταν εφικτό σε μια τόσο αδύναμη παιχνιδομηχανή 8-bit, όμως χάρη στο ταλέντο και την ποιότητά του το στούντιο τα πήγε περίφημα, κρατώντας όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά της σειράς και προσαρμόζοντάς τα αρμονικά στις ανάγκες ενός φορητού τίτλου. Οι κάτοχοι του 3DS έχουν πλέον την ευκαιρία να βιώσουν ξανά αυτό το κλασικό δισδιάστατο platformer αυτούσιο, χωρίς κάποιο ρετουσάρισμα η κάποια προσθήκη στην ασπρόμαυρη αίγλη του. Ενώ ο οπτικός τομέας είναι εμφανώς γερασμένος, κάποια στοιχεία του παραμένουν άξια προσοχής ακόμη και σήμερα. Είναι εντυπωσιακό το πώς η Rare κατάφερε να διατηρήσει τόσα στοιχεία από την εμφάνιση, το animation αλλά και την αίσθηση στο χειρισμό των χαρακτήρων από τους τίτλους για το το ισχυρότερο SNES. Η μουσική επένδυση του τίτλου είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα συνθετικά και συνοδεύει ιδανικά την καθεμία από τις 30 και πλέον διαθέσιμες πίστες.



Η έλλειψη χρωμάτων και οι φτωχές διαβαθμίσεις του γκρι παραμένουν ο μόνος ουσιαστικός συμβιβασμός, καθώς μέσα στην υπερβολική λεπτομέρεια σχεδίασης των επιπέδων τα μάτια μπερδεύονται, κάτι που ίσως επιφέρει κάποιους άδικους θανάτους. Κατά τα πρότυπα άλλων platformers της εταιρείας, το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε θεματικούς κόσμους, τέσσερις στον αριθμό. Κάθε κόσμος χαρακτηρίζεται από περιβάλλον συγκεκριμένου στιλ, όπως τροπική ζούγκλα και χιονισμένα βουνά, ενώ δεν λείπουν οι κλασικές υποβρύχιες τοποθεσίες. Υπάρχει επίσης ικανοποιητική ποικιλία εχθρών με αποκορύφωμα τα bosses στο τέλος κάθε κόσμου. Με τα πλήκτρα του Game Boy να περιορίζονται στα απολύτως βασικά, ο χειρισμός του Donkey Kong Land δεν ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Πέραν από την χρήση του σταυρού κατεύθυνσης ή του circle pad για τον ίδιο σκοπό, όλες οι άλλες ενέργειες (άλμα, αλληλεπίδραση, επίθεση) μοιράζονται σε δύο κουμπιά. Με το πάτημα ενός πλήκτρου εναλλάσσονται Donkey και Diddy, οι οποίοι, πρακτικά, δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους.
Το 1995 η Nintendo με την Rareware αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια φορητή έκδοση του επιτυχημένου Donkey Kong Country.
Αυτό που κάνει ένα platformer να ξεχωρίζει είναι ο σχεδιασμός και το περιεχόμενο των επιπέδων του, τομέας στον οποίο το Donkey Kong Land παίρνει σχεδόν άριστα. Χωρίς να είναι εκτενή και απαγορευτικά δύσκολα, τα επίπεδα καταφέρνουν να προβάλλουν προκλήσεις σε κάθε καινούριο και μη παίκτη, είτε με την στρατηγική τοποθέτηση των αντιπάλων, είτε με απαιτήσεις σε ανακλαστικά για δύσκολα και οριακά άλματα ή και με συνδυασμό και των δύο. Η προσέγγιση trial & error είναι απαραίτητη για την εξοικείωση με τα πιο περίπλοκα σημεία, κάτι όχι ιδιαίτερα αποδεκτό από τους λιγότερο ψύχραιμους. Τα checkpoints είναι αναγκαία σε ένα παιχνίδι όπου οι ζωές είναι αναλώσιμες, ευτυχώς όμως δεν γίνεται κατάχρησή τους, κρατώντας έτσι την προσοχή καθόλη την διάρκεια των ολιγόλεπτων επιπέδων. Κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά η εξερεύνηση. Μη σας ξεγελά η γραμμική συνέχεια των πιστών. Είναι εμπλουτισμένες με αρκετές κρυμμένες πτυχές που μπορεί να ανταμείψουν το ψάξιμο με έξτρα μπανάνες, ζωές, νομίσματα, ακόμη και πίστες. Τα διασκορπισμένα γράμματα K,O,N,G. μπορεί να μην είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου, επιτρέπουν όμως το save στο τέλος του, κάνοντας την εύρεσή τους πολύ σημαντική κάποιες φορές. Γενικότερα η κατά 100% ολοκλήρωση του παιχνιδιού είναι μια απαιτητική διαδικασία που αυξάνει κατακόρυφα την διάρκειά του.



Το Donkey Kong Land είναι εν τέλει το μικρό αδερφάκι του Donkey Kong Country, χωρίς όμως να το μιμείται παραπάνω από όσο χρειάζεται. Αν και γερασμένη παραγωγή, περιέχει αυτή τη φημισμένη μαγεία της Nintendo, εκείνη εγγυάται προσοχή λεπτομέρεια κι ευχάριστο “χάσιμο” ωρών για όποιον επιλέξει να τις διαθέσει. Όποιος παρακολουθεί τη Virtual Console και δεν τον ξενίζει η τεχνολογική πραγματικότητα του Game Boy, δύσκολα θα μείνει ασυγκίνητος από τον συγκεκριμένο τίτλο.


 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Στιβαρός χειρισμός
  • Σχεδιασμός που προκαλεί για εξερεύνηση
  • Εκπληκτικό animation για τα δεδομένα του Game Boy
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Εμφανή σημάδια γήρανσης στον οπτικό τομέα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*