Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

DreamWorks Voltron VR Chronicles Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Digital Domain

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Digital Domain

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μια δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων (Voltron) γίνεται remake από την DreamWorks στο Netflix και έρχεται και στο VR gaming. Διαβάστε το review μας για το DreamWorks Voltron VR Chronicles!

Με τη σειρά κινουμένων σχεδίων Voltron μεγάλωσαν γενιές και γενιές, σε βαθμό που αρκετοί πατεράδες ενδεχομένως να παρακολουθούν με αρκετό ενδιαφέρον και παρέα με τους μπόμπιρες τους το πρόσφατο remake της DreamWorks στο Netflix. Πρόκειται για σειρά με ισχυρό παρελθόν και φρέσκο παρόν, για ένα cartoon franchise που φαντάζει στα χαρτιά ως εξαιρετική ιδέα για να μεταφερθεί στον κόσμο του VR gaming.




Ολοκληρώνοντας το παιχνίδι σε λιγότερο από δύο ώρες, καταλαβαίνουμε άμεσα ότι το DreamWorks Voltron VR Chronicles είναι περισσότερο VR experience παρά VR game. Σχετικά γρήγορα ξεχωρίζουν και τα θετικά στοιχεία του τίτλου, με την οπτική και την ηχητική παρουσίαση να δημιουργούν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Ο χρήστης νιώθει σαν να συμμετέχει σ’ ένα επεισόδιο της σειράς, παρακολουθώντας τους αγαπημένους του χαρακτήρες από τη θέση του οδηγού. Ειδικά στην περίπτωση των μικρότερων φίλων της σειράς Voltron, τα πρώτα λεπτά θα τους ενθουσιάσουν και θα τους προσφέρουν εμπειρίες που αναδεικνύονται μονάχα μέσω της VR. H εικόνα είναι ιδιαίτερα καθαρή, τα μοντέλα με την αισθητική cel-shaded πανέμορφα και γενικά τα πάντα «τρέχουν» ομαλά και δεν κουράζουν καθόλου τον παίκτη στο μάτι. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος, για τον οποίο πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας απλά να χαζεύει τον περίγυρο το και να ακούει τις ατάκες και τους πετυχημένους διαλόγους των αγαπημένων του χαρακτήρων.



Όταν περάσει όμως το αρχικό “wow effect”, ο παίκτης αρχίζει και βλέπει ότι η ενεργή συμμετοχή του στα γεγονότα του σεναρίου είναι αρκετά απλοϊκή και τυπική. Δεν θα ήταν υπερβολικό να θεωρήσει κάποιος ότι τα τμήματα με gameplay προστέθηκαν στο παιχνίδι ίσα ίσα ώστε να μπορέσει κάποιος να το χαρακτηρίσει το DreamWorks Voltron VR Chronicles παιχνίδι. Και μέχρι να συμφιλιωθεί κανείς με την κατάσταση του τίτλου έχουν «πέσει» οι τίτλοι τέλους. Κρίμα, γιατί οι στιγμές όπου καλείται ο παίκτης να πυροβολήσει εχθρούς ή να αποφύγει με συγκεκριμένο τρόπο τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια ενός διασκεδαστικού boss fight αποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να επενδυθεί παραπάνω χρόνος και να γίνουν ωραία πράγματα και battle concepts. Τα PS Move προσφέρουν το απαραίτητο immersion και η βάση ώστε να χτιστεί κάτι με διάρκεια που θα το πήγαινε ένα βήμα παραπέρα υπήρχε. Άλλωστε το παιχνίδι χωρίζεται σε γρίφους που απαιτούν την κίνηση των χεριών και σ’ ένα τυπικό on-rail shooter όταν ο παίκτης βρίσκεται στο cockpit του λιονταριού. Συνυπολογίστε και την άμεση στόχευση με το κεφάλι και έχουμε στα χέρια μας παιχνίδι σχεδιασμένο ξεκάθαρα για τα PS Move.



Γενικότερα, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν προσφέρει καν τη δυνατότητα να επιλέξετε να παίξετε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο της ιστορίας (έστω και μετά το πρώτο playthrough), μάλλον δεν υπήρξε και μεγάλη διάθεση από τους developers σε συγκεκριμένα σημεία. Το φτωχό αρχικό μενού προσφέρει απλά “Start” και “Continue” και…τέλος. Μάλιστα η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι και ατυχής, αφού το Start βρίσκεται πάντα πάνω από το Continue ως πρώτη επιλογή, με αποτέλεσμα ένα απρόσεκτο πάτημα να αναγκάζει το παίκτη να ξεκινήσει από την αρχή. Βέβαια, από τη στιγμή που το παιχνίδι μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μία με μιάμιση ώρα, το λάθος πάτημα του κουμπιού δε θα αποτελούσε τραγωδία. Η συνολική διάρκεια μαζί με τη χαμηλή πρόκληση αποτελούν ίσως και το μεγαλύτερο εμπόδιο για κάποιον που θέλει να αγοράσει τον τίτλο σε full price. Ειδικά όταν μιλάμε για εμπειρία VR που είναι κάτι ανάμεσα σε τηλεοπτική σειρά και video game, οι περισσότεροι θα σκεφτούν να περιμένουν κάποια γενναία έκπτωση στο PS store.



Και αυτή είναι ίσως και η πιο σωστή επιλογή για να εκτιμήσει κανείς το DreamWorks Voltron VR Chronicles χωρίς να «ξενερώσει» με τα αρνητικά του τίτλου. Το παιχνίδι μπορεί να προσφέρει δυο ώρες διασκέδασης σ’ ένα ευχάριστο πρωινό Σαββάτου για όλη την οικογένεια, αν και η απουσία του χειρισμού του Voltron (!) έστω σ’ ένα μικρό boss fight, σηκώνει μεγάλη κουβέντα και ίσως και μία κούπα καφέ για να χωνέψει κανείς αυτήν την περίεργη επιλογή των developers. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφη παρουσίαση, σαν σε σε επεισόδιο της σειράς
  • Εξαιρετικά voice-overs
  • Τίμιο σενάριο
  • Απροβλημάτιστος χειρισμός με τα PS Move
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Χαμηλή πρόκληση, απλοϊκό gameplay με μικρή διάρκεια, ίσα ίσα για να χαρακτηριστεί ως παιχνίδι
  • Σε λιγότερο από δύο ώρες έχει ολοκληρωθεί το παιχνίδι
  • Ελάχιστο replayability
  • «Τι εννοείς ότι δεν θα χειρίζομαι τον Voltron;»
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής επεισοδίων
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*