Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

FF X / X-2 HD Remastered PS4 Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Square Enix

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Final Fantasy X/X-2 HD Remaster
    • 12+ pegi 12+
      • 8.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (31)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.finalfantasyxhd.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

    9.5

    ENTERNITY SCORE
*
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την HD διασκευή των Final Fantasy X και X-2 για τα PS3 και PS Vita, η Square Enix αποφάσισε να…επανακυκλοφορήσει το HD πακέτο και στο PS4. Το Enternity χαρακτήρισε την αρχική επανέκδοση ως μία εκ των καλύτερων που έχουν κυκλοφορήσει, εντούτοις οι διαφορές με την έκδοση PS4 σίγουρα δεν είναι πολλές κι εντοπίζονται κατά κύριο λόγο σε αισθητικές λεπτομέρειες.



Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση των textures κυμαίνεται σε ανώτερα επίπεδα, τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι πιο λεπτομερή ενώ και το περιβάλλον δείχνει ακόμα πιο ζωντανό και όμορφο, χαρακτηριστικά που απαντώνται και στους δύο τίτλους που εμπεριέχονται στο πακέτο. Αρκεί μία επίσκεψη στον κόσμο του παιχνιδιού και όλοι όσοι έτυχε να παίξουν τις εκδόσεις του PS2, θα διαπιστώσουν πως ολόκληρη η παραγωγή χρωματίστηκε από ένα μαγικό πινέλο, η παλέτα του οποίου έδωσε περισσότερη ζωντάνια σε καθετί που άγγιξε, από τους χαρακτήρες και τις κινήσεις τους μέχρι τον κόσμο, τη φύση ακόμα και τα κτίρια που τους περιβάλουν.
Η έκδοση των τίτλων για το PS4 επιτρέπει τη μεταφορά των saves τόσο από το PS3 όσο και από το PS Vita και προσφέρει τη δυνατότητα συνέχισης της προόδου από το σημείο που είχε σταματήσει ο χρήστης παίζοντας την προηγούμενη έκδοση.
Επιπλέον, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν στο Final Fantasy X το soundtrack το οποίο θα συντροφεύει το ταξίδι τους στον ομολογουμένως υπέροχο κόσμο Spira και, συγκεκριμένα, υπάρχει η επιλογή του αρχικού καθώς και του remixed music score, κάτι που ανεξηγήτως δεν υποστηριζόταν στην προηγούμενη επανέκδοση ενώ, αντιθέτως, η μουσική επένδυση του Final Fantasy X-2 παραμένει (δυστυχώς) ίδια και απαράλλαχτη.


Η ανάλυση των textures κυμαίνεται σε ανώτερα επίπεδα, τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι πιο λεπτομερή ενώ και το περιβάλλον δείχνει ακόμα πιο ζωντανό και όμορφο.

Οι ανεξήγητα μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης της προηγούμενης HD έκδοσης έχουν περιοριστεί σημαντικά αλλά απορίας άξιο παραμένει η αδυναμία προσπέρασης των FMV/CGI videos καθώς και των σκηνών διαλόγων, η διάρκεια των οποίων σε πολλές περιπτώσεις είναι τεράστια και αν σε περίπτωση εμφανιστεί το game over στην οθόνη μετά από μία δύσκολη μάχη, ο παίκτης θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει εκ νέου όσα video προηγήθηκαν. Να σημειωθεί πως το επιπλέον περιεχόμενο που ήταν διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία και αφορά σε μία ταινία μικρού μήκους για το FFX ονόματι Eternal Calm, καθώς και σε extra αποστολές και στολές για το FFX-2 δηλώνει και εδώ «παρών».



Η έκδοση των τίτλων για το PS4 επιτρέπει τη μεταφορά των saves τόσο από το PS3 όσο και από το PS Vita και προσφέρει τη δυνατότητα συνέχισης της προόδου από το σημείο που είχε σταματήσει ο χρήστης παίζοντας την προηγούμενη έκδοση. Η αλήθεια είναι πως το Final Fantasy X παραμένει ένα από τα καλύτερα κεφάλαια που κυκλοφόρησαν ποτέ στη μακρά ιστορία της σειράς και σίγουρα η έκδοση του PS4 είναι η καλύτερη, η πιο όμορφη και αναμφισβήτητα η πιο «μαγική» αλλά αν κάποιος έχει ήδη προβεί σε αγορά της περσινής κυκλοφορίας δεν υπάρχει σημαντικός λόγος για να αποκτήσει και την έκδοση αυτή, εξαιρώντας φυσικά τους συλλέκτες ή τους πιστούς οπαδούς της σειράς και του εν λόγω κεφαλαίου. Αν πάλι δεν έτυχε να ασχοληθείτε με τη διασκευή στα PS3 και PS Vita, τώρα είναι η ευκαιρία να αποκτήσετε μία από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία της σειράς.


 
GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • geocool
    • Παιδιά υπάρχει περίπτωση να ξανά αρχίσετε τα video reviews ?
      Το βρίσκω πιο ωραίο να παίρνω μια γεύση από το βίντεο και να
      διαβάζω μετά το review αν θέλω περισσότερες λεπτομέρειες.

    • Sephiroth
    • @geocool, έχουμε περιορίσει τα videoreviews στις πιο σημαντικές κυκλοφορίες. Περισσότερες πληροφορίες για το πως θα πάμε από εδώ και πέρα θα έχετε τις επόμενες μέρες. Μετά τις εκλογές, σιγά-σιγά μπαίνουμε στη νέα σεζόν, οπότε θα βρίσκετε κάθε εβδομάδα και το σχετικό editorial που θα σας ενημερώνει για τα πάντα. Υπομονή μερικές μέρες λοιπόν :)

    • BoBKiD
    • Βλέπω "Final Fantasy", πιο κάτω απαντάει σε σχόλιο ο Sephiroth και στο μυαλό μου συνδιάζονται όλα μαζί σε ένα Final Fantasy 7 HD remake.
      Ρε Squaresoft γιατί μας το κάνεις αυτό;;;

    • Harkyn
    • Είναι στα 5 καλύτερα παιχνίδια του Ps2 για μένα και το τελευταία μεγάλο rpg της Square Enix.Παιχίδι διαμάντι με απίστευτη ιστορία.

*