Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

How to Survive: Storm Warning Edition

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    EKO Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    505 Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το 2014 μπορεί να ονομαστεί και "χρονιά των remakes", μιας που πρόκειται για τη μεταβατική περίοδο από την έβδομη γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας στην όγδοη, με τους περισσότερους developers να κυκλοφορούν τις περσινές τους δημιουργίες και στα PlayStation 4 και Xbox One. Φυσικά, εμπλουτίζουν τους τίτλους με όλα τα DLC, τα updates και τις απαραίτητες διορθώσεις, προκειμένου το παιχνίδι να είναι πιο ολοκληρωμένο και να αιτιολογεί την επαναγορά του. Κάτι τέτοιο έχει κάνει και η Eko Software με το How to Survive: Storm Warning Edition που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο PlayStation Store και στο Marketplace του Xbox One και πρόκειται για την ολοκληρωμένη έκδοση του How to Survive που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πέρσι τέτοια εποχή.


Run, Forest, run!!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τι θα λέγατε για ένα zombie killing παιχνίδι, τύπου Dead Island με χειρισμό και gameplay στυλ Diablo; Ακούγεται συναρπαστικό και έτσι είναι. Ως ένας από τους τέσσερις (πλέον) διαθέσιμους χαρακτήρες, ο παίκτης καλείται να επιβιώσει σε ένα σύμπλεγμα νησιών γεμάτο από τους αγαπημένους μας απέθαντους -ή walkers, ή ανθρωποφάγους, ή αρρώστους, ανάλογα ποια τηλεοπτική σειρά ακολουθείτε- με σκοπό να συλλέξει εφόδια και εξοπλισμό ώστε να καταφέρει να αποδράσει από τα καταραμένα νησιά. Γνωστό και χιλιοειπωμένο σενάριο αλλά όταν ένα παιχνίδι συνδυάζει στοιχεία από Dead Island, Left 4 Dead, Dead Rising, State of Decay και Diablo, πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο.
Το εθιστικό gameplay και το χιουμοριστικό ύφος που δένει άψογα με την ατμόσφαιρα είναι τα στοιχεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του παίκτη.
Πώς τα συνδυάζει; Αρχικά, ναι μεν ο κόσμος του How to Survive: Storm Warning Edition είναι κατά πολύ μικρότερος του State of Decay και δεν υπάρχει τόση ελευθερία στην κίνηση αλλά και τα δύο παιχνίδια επικεντρώνονται όχι τόσο στην ατελείωτη εξόντωση zombie, αλλά στην επιβίωση και την εύρεση αντικειμένων που θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους επιζώντες που συναντάει ο παίκτης κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Θα συλλέξουμε αμέτρητα αντικείμενα με τα οποία η επιβίωσή μας γίνεται αρκετά πιο εύκολη, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε πολλά από αυτά με σκοπό να κατασκευάσουμε ένα πιο δυνατό και πιο αποτελεσματικό όπλο ή προστασία, ακριβώς όπως στα Dead Island και Dead Rising. Επίσης, μεγάλο ρόλο στην απόδοση του χαρακτήρα παίζει η κούραση, η δίψα και η πείνα, ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα καταναλώνοντας τους καρπούς που παρέχει η περιοχή. Σε κάθε νησί υπάρχουν και σημεία-safe houses κατασκευασμένα από τον Kovac - έναν master της επιβίωσης -στα οποία μπορούμε να κοιμηθούμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, γλυτώνοντας και από τα... περίεργα και πιο πεινασμένα πλάσματα που κυκλοφορούν εκείνες τις ώρες.


Το τόξο θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος

Ο Kovac, λοιπόν, είναι ένας από τους επιζώντες που συναντά ο παίκτης στο πρώτο νησί, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και ειδικό guide (σε χιουμοριστικό ύφος) για την επιβίωση στον καταραμένο αυτό τόπο. Τα chapters του βιβλίου τα εντοπίζουμε διάσπαρτα σε όλο το σύμπλεγμα νησιών και μας βοηθούν να κατανοήσουμε όλες τις λειτουργίες του παιχνιδιού, οι οποίες είναι πάρα πολλές. Πως να συνδυάζουμε αντικείμενα, πως να αντιμετωπίζουμε το κάθε είδος εχθρού, πως να συντηρήσουμε το χαρακτήρα μας σε φόρμα και τέλος πως να αναβαθμίζουμε τα skills του. Και εδώ είναι που το παιχνίδι δανείζεται και στοιχεία RPG, καθώς ο κάθε ένας από τους τέσσερις χαρακτήρες έχει και διαφορετικά stats και skill tree, ανάλογα με τις δυνατότητές του και η επιλογή των skill θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή προκειμένου να καταφέρει ο παίκτης να επιβιώσει. Πρόκειται για ένα πραγματικά περίπλοκο σύστημα που θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος προκειμένου οι επιλογές του παίκτη να είναι οι σωστές.
Γνωστό και χιλιοειπωμένο σενάριο αλλά όταν ένα παιχνίδι συνδυάζει στοιχεία από Dead Island, Left 4 Dead, Dead Rising, State of Decay και Diablo, πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο.
Από εκεί και πέρα, εκτός από το αρκετά μεγάλο σε διάρκεια campaign - περίπου επτά με δέκα ώρες, ανάλογα το επίπεδο δυσκολίας - υπάρχουν ξεχωριστά ακόμα τρία modes, τα Challenges, One Shot Escape και Barricade, το καθένα με διαφορετικά tasks. Το Challenges υπήρχε και στην αρχική έκδοση του τίτλου και προκαλεί τον παίκτη να ξεπεράσει οκτώ διαφορετικές δοκιμασίες που θα τεστάρουν στο έπακρο όλα αυτά που έχει μάθει κατά την παραμονή του στα νησιά. Στο One Shot Escape, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, έχουμε μόνο μια ζωή για να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τα νησιά, βρίσκοντας ελάχιστα τρόφιμα και αντικείμενα στο δρόμο μας, ενώ στο Barricade καλούμαστε να οχυρώσουμε με παγίδες και μπλόκα μια συγκεκριμένη περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί το βράδυ εμφανίζονται όλων των ειδών οι... μεταλλαγμένοι, με σκοπό να εισβάλουν στο χώρο μας. Σε όλα τα παραπάνω modes θεωρείται δεδομένη η επίγνωση όλων των ιδιαιτεροτήτων του παιχνιδιού και καλό θα ήταν να έχουμε διαβάσει όλα τα guides του Kovac προκειμένου να τα τερματίσουμε.


Παγίδες και μπλόκα στο Barricade Mode

Επιπροσθέτως, υπάρχει η δυνατότητα παιχνιδιού με πολλαπλούς παίκτες, είτε online είτε local, που προσφέρει μια εντελώς διαφορετική και βελτιωμένη εμπειρία, εκτός της μειωμένης δυσκολίας που έρχεται με τη συνεργασία δύο ή περισσοτέρων χαρακτήρων. Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το περιβάλλον που συναντά ο παίκτης σε κάθε νησί είναι λίγο πολύ παρόμοιο, φτωχό και απλοϊκό αλλά δε στερεί βαθμούς από τον τίτλο, καθώς το εθιστικό gameplay και το χιουμοριστικό ύφος που δένει άψογα με την ατμόσφαιρα είναι τα στοιχεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του παίκτη.



Μπορεί να μην πρόκειται για μια μεγάλη κυκλοφορία αλλά το How to Survive: Storm Warning Edition πετυχαίνει το σκοπό του. Διασκεδάζει όποιον ασχοληθεί μαζί του. Με το βάθος που υπάρχει στο gameplay και το άκρως διασκεδαστικό multiplayer, θα "απορροφήσει"  από το πρώτο λεπτό τους παίκτες, ενώ οι λάτρεις των zombie θα μπορούν να αποκτήσουν ακόμα έναν αξιόλογο τίτλο του είδους σε χαμηλή τιμή.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλο σε διάρκεια με πολλά modes
  • Άκρως διασκεδαστικό multiplayer
  • Βάθος στο gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κουραστικός χειρισμός
  • Αρκετά δύσκολο ακόμα και στο easy
  • Ελάχιστες βελτιώσεις σε σχέση με τον πρώτο τίτλο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*