Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Just Cause 3 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Avalanche Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Just Cause 3
    • 18+ pegi 18+
      • 7.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (7)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://justcause.com/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    7

    ENTERNITY SCORE
*
Ο ρυθμός που έθεσαν τα πρώτα 2 παιχνίδια της σειράς Just Cause, ιδιαιτέρως μάλιστα στο δεύτερο, οι προσπάθειες του Rico Rodriguez να σώσει λαούς και τόπους βασανισμένους από σχιζοφρενείς δικτάτορες και εξωτερικά συμφέροντα, δεν ήταν αρκετά ικανός να δώσει στο κοινό κάτι παραπάνω από μια φρενήρη εμπειρία που όμως στο φινάλε έμοιαζε κάπως κενή. Στο Just Cause 3, ο πολύπαθος ήρωας αναγκάζεται να απελευθερώσει τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε και τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πιο συγκεκριμένα, ο Rodriguez επιστρέφει στο φανταστικό σύμπλεγμα νησιών της Μεσογείου που φέρει το όνομα Medici και έχει γίνει βορά στις ορέξεις του δικτάτορα Sebastiano Di Ravello, με μόνο στόχο να απελευθερώσει αυτό και τους κατοίκους του.  Με αυτό τον τρόπο, η Avalanche Studios καταφέρνει να δώσει στο παιχνίδι αυτό που έλειπε κατά κύριο λόγο από τις προηγούμενες κυκλοφορίες: μια ιστορία που μπορεί να κρατήσει αρκετά περισσότερο το ενδιαφέρον του παίκτη, δίνοντάς του παράλληλα υψηλές δόσεις διασκέδασης και ποιοτικού χρόνου.


Ο Rodriguez επιστρέφει στο φανταστικό σύμπλεγμα νησιών της Μεσογείου που φέρει το όνομα Medici και έχει γίνει βορά στις ορέξεις του δικτάτορα Sebastiano Di Ravello, με μόνο στόχο να απελευθερώσει αυτό και τους κατοίκους του.

Σε αυτό βοηθούν και οι πολύ καλά δομημένοι χαρακτήρες, ενώ ικανοποιητική είναι και η αφήγηση της ιστορίας, η οποία είναι σαν να έχει βγει από τα καλύτερα b-movies του Hollywood και συντονίζεται απόλυτα με το κλίμα του παιχνιδιού. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και το gameplay του παιχνιδιού, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από τα προηγούμενα 2 παιχνίδια της σειράς. Ο Rodriguez έχει στην διάθεση του να επιλέξει από 15 διαφορετικές κατηγορίες πολεμοφοδίων (όπλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικά κ.λ.π.), ώστε να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του, ενώ μπορεί να μεταφερθεί από περιοχή σε περιοχή με πληθώρα μεταφορικών μέσων, που περιλαμβάνουν, από μαχητικά τζετ, μέχρι τζετ σκι και λιμουζίνες. Σημαντικότερη όλων όμως, είναι η χρήση του περίφημου grappling hook. Ο γνωστός μηχανισμός επιστρέφει αρκετά πιο ραφιναρισμένος απ’ ότι στην προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, κυρίως λόγω της αύξησης των αντικειμένων που μπορεί να ενώσει ο παίκτης από 2 σε 3, με την προοπτική, μέσα από τα upgrades, να φτάσει ακόμη και τα 6. Η μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων που επιτυγχάνεται σε αυτόν τον τομέα επιτρέπει στον παίκτη να δημιουργήσει αρκετούς συνδυασμούς για να βγει από την δύσκολη θέση, ενώ τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι αρκετά θεαματικό και κερδοφόρο. Παράλληλα, έχει βελτιωθεί η σταθερότητα με το αλεξίπτωτο, που επιτρέπει την καλύτερη στόχευση και προσφέρει μεγαλύτερη αποδοτικότητα στις μάχες, ενώ το wingsuit αποτελεί μεγάλη βοήθεια, ειδικά στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων ανάμεσα στις κύριες αποστολές.



Γενικότερα, το gameplay του Just Cause 3, είναι εξόχως ικανοποιητικό, καθώς πέρα από το πολύ καλό στήσιμο που έχει, επιτρέπει την ομαλή και ανεμπόδιστη ροή του παιχνιδιού. Πέρα από τα όσα έχουν να κάνουν με την κεντρική ιστορία, τον αχανή χάρτη του τίτλου πλαισιώνουν διάφορα random missions και challenges. Τα πρώτα είναι σχετικά αδιάφορα και επαναλαμβανόμενα, αλλά οι επιμέρους δοκιμασίες είναι, αν όχι το καλύτερο, τότε το πιο ποιοτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Βοηθούμενο από τις ελευθερίες που δίνει το gameplay αλλά και το γεγονός πως μιλάμε για ένα open world game, τόσο η ποικιλία όσο και η ποιότητα των challenges είναι εκπληκτική. Είτε μιλάμε για αγώνες με οχήματα, είτε για την κατεδάφιση μιας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας, το σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον θα κρατηθεί. Το ίδιο ισχύει και για την απελευθέρωση των επιμέρους περιοχών, που από ένα σημείο και μετά καθίσταται υποχρεωτική για την ομαλότερη ολοκλήρωση του παιχνιδιού.
Η αφήγηση της ιστορίας είναι σαν να έχει βγει από τα καλύτερα b-movies του Hollywood και συντονίζεται απόλυτα με το κλίμα του παιχνιδιού.
Οι περίπου 250 συνοικίες, πόλεις και στρατιωτικές βάσεις από τις οποίες ο παίκτης θα κληθεί να απομακρύνει τις δυνάμεις του Di Ravello, θα δώσουν στον παίκτη νέα όπλα και οχήματα, θα φέρουν συμμάχους πιο κοντά και πιο γρήγορα σε αυτόν και θα ξεκλειδώσουν safe houses, στα οποία θα μπορεί να καταφεύγει όταν διώκεται από τις αρχές. Επιπροσθέτως, η ολοκλήρωση των επιπλέον αποστολών και η απελευθέρωση των διαφόρων settlements δίνει στον παίκτη την ευχέρεια να αναβαθμίσει τα όπλα, τα οχήματα και τα βοηθήματα του, δίνοντας του τα λεγόμενα gears. Εκεί τα πράγματα μπερδεύονται αρκετά, καθώς κάθε επιμέρους challenge δίνει στον παίκτη, διαφορετικά κομμάτια, τα οποία πρέπει να ξοδεύονται μόνο για συγκεκριμένες αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, στο χάρτη του παιχνιδιού, υπάρχουν 4 παρόμοιοι αγώνες με σκάφη, χωρίς όμως όλοι αυτοί να δίνουν αναβαθμίσεις για τη βελτίωση των σκαφών. Επιπρόσθετα, το είδος των κερδισμένων gears δεν γίνεται γνωστό παρά μόνο μετά το επιτυχημένο πέρας της αποστολής, επιβραδύνοντας έτσι την πρόοδο του παίκτη.



Στον τεχνικό τομέα, συναντάμε ένα από τα πιο ανισόρροπα κομμάτια του παιχνιδιού. Παρόλο που ο συνδυασμός των χρωμάτων της Μεσογείου με τις πολύ όμορφες και πολύχρωμες εκρήξεις δίνουν ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, το παιχνίδι έχει πληθώρα τεχνικών προβλημάτων, ακόμη και στην έκδοση του Xbox One, που με βάση όσα λέγονται ήταν η πιο απροβλημάτιστη. H απόδοση του παιχνιδιού περνάει οριακά την βάση του playability, καθώς πολλές φορές παρατηρούνται τραυλίσματα και διακοπές, τα οποία καθυστερούν την εξέλιξη της ιστορίας. Επιπλέον τα glitches είναι πολλά και συνεχόμενα, κάτι απογοητευτικό για παιχνίδι του 2015 και μερικές φορές το frame rate αποφασίζει ότι δεν αξίζει να είναι σε διψήφιο αριθμό. Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και στους ήχους, παρότι και το voice acting και το soundtrack του παιχνιδιού, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, η δουλειά που έχει γίνει στην μίξη των ήχων είναι κάκιστη και ο πονοκέφαλος μετά από περίπου μία ώρα παιχνιδιού, είναι δεδομένος. Κορύφωση όλων των προβλημάτων είναι η συνδεσιμότητα του παιχνιδιού. Μπορεί να μη χρειάζεται να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο δίκτυο και τους servers της Square Enix, αλλά μάλλον θα ήταν αναγκαίο. Οι διαρκείς προσπάθειες για σύνδεση με αυτούς και οι διαρκείς αποτυχίες είναι εκνευριστικές καθώς αυτές γίνονται την ώρα που παίζεται το παιχνίδι, χωρίς όμως αυτό να διακόπτεται. Το χειρότερο μάλιστα είναι, πως η σύνδεση με τους servers είναι εν πολλοίς ανούσια, με δεδομένη την απουσία κανονικού multiplayer mode, αφού τα leaderboards που υπάρχουν, αφορούν στοιχεία του παιχνιδιού, τα οποία είναι το λιγότερο αδιάφορα, όπως η μεγαλύτερη βουτιά χωρίς αλεξίπτωτο ή το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς ο παίκτης να πατήσει στο έδαφος.



Συνοπτικά, το Just Cause 3 καταφέρνει να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας που χαρακτηρίζει την σειρά. Το φοβερό του gameplay, μαζί με μια τουλάχιστον ικανοποιητική ιστορία, δίνουν στο φινάλε της χρονιάς μια πληρέστατη εμπειρία που προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης και ποιότητας. Αν μάλιστα, δεν είχε και τα τεχνικά προβλήματα να το υποσκελίζουν τότε θα μιλούσαμε για έναν έκ των καλύτερων τίτλων της χρονιάς.


 
EDITOR’S CHOICE

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικοί μηχανισμοί στο gameplay, με πληθώρα επιλογών και πολύ καλή απόδοση
  • Συμπαγές, όμορφο και ουσιαστικό σενάριο
  • Οι συνεχόμενες πολύχρωμες και εντυπωσιακές εκρήξεις
  • Ο οπτικός τομέας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ο οπτικός τομέας όταν δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα
  • Η ουσιαστική αδυναμία παιξίματος χωρίς σύνδεση στους servers
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Georgebor
    • Just cause σε ελεύθερη μετάφραση όπως λέμε και εμείς "Γιατί Έτσι". Με αυτόν τον τρόπο θα μπεί και στην κονσόλα μας και στο σπίτι μας!! Απίστευτο δείχνει και τέρμα διασκεδαστικό!

    • Scott_Pilgrim
    • Η αλήθεια είναι πως με το 2ο τίτλο είχα περάσει απίστευτα καλά και αυτό φαίνεται πολύ πιο διασκεδαστικό. Αυτό που με προβληματίζει είναι τα τεχνικά προβλήματα τα οποία πιστεύω θα λυθούν σύντομα αν δεν έχουν λυθεί ήδη. Αλλά ρε Square τι πίπες είναι αυτές; Σύνδεση στους servers για single player;

    • mariodm22
    • A.I για παιδακια !!! Τι λεμε τωρα ... Βεβαια αυτο πουλαει το παιχνιδι αλλα γουσταρουμε το παιχνιδι για αυτα που μας δινει ... Αν ειχε το 2 ολα αυτα που εχει το 3 θα ηταν ακομα καλυτερο

    • mariodm22
    • Βεβαια δεν ηθελα να αναφερω τα + και - που εχει βαλει το παιδι στο παιχνιδι αλλα στα θετικα οπτικος τομεας και στα αρνητικα οπτικος τομεας οταν δεν εχει τεχνικα προβληματα αναιρει το θετικο ... Η μαλλον το ιδιο δεν λεει ? Τι κουλο ??? Δηλαδη στα θετικα ¨εννοειται΄΄ οπτικος τομεας ¨ οταν υπαρχουν τεχνικα προβληματα ¨ ???

*