Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Just Dance 2015

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Just Dance 2015
    • 3+ pegi 3+
      • 6.3 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://just-dance.ubi.com/en-gb/home/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Η εξέλιξη της τεχνολογίας του gaming έχει επιτρέψει την ανάπτυξη διαφόρων genres, τα οποία θα ήταν σχεδόν αδύνατο να υπάρχουν δίχως τις δυνατότητες που παρέχουν τα motion controls. Η σειρά Just Dance ανήκει σε μια τέτοια κατηγορία παιχνιδιών, τα οποία ευνοήθηκαν από τη συγκεκριμένη τεχνολογική πρόοδο και από το 2009 έως σήμερα παραμένει πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με τους απανταχού επίδοξους χορευτές. Φέτος η Ubisoft προσφέρει στο κοινό το έκτο μέρος του δημοφιλούς franchise το οποία θα μπορούσε, γιατί όχι, να χαρακτηριστεί ως dancing simulator, μιας και οι παίκτες καλούνται να αναπαράγουν όσο πιο πιστά γίνεται τις χορευτικές κινήσεις που τους υποδεικνύονται μέσω της οθόνης της τηλεόρασης. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


Ο Pharrell Williams βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού τίτλου

Πρώτα απ’ όλα αυτό το οποίο απαιτείται για να ασχοληθεί κάποιος με έναν τέτοιο τίτλο είναι η αγάπη για το χορό, ενώ το ταλέντο θα βοηθήσει κατά πολύ στη συλλογή των απαραίτητων πόντων. Η επιτυχία δεν έρχεται μέσω της ολοκλήρωσης κάποιων αποστολών αλλά με την επίτευξη όσο μεγαλύτερου high score γίνεται με το σύστημα βαθμολόγησης πέρα από τους πόντους να χωρίζεται σε τέσσερεις κατηγορίες όπου στην κάθε μία από αυτές αντιστοιχεί ένα αστέρι. Ισχύει το ότι κάποιος θα πρέπει να ιδρώσει πολύ εάν θέλει να φτάσει στην κορυφή και παράλληλα θα πρέπει να έχεις τις ανάλογες αντοχές. Ένα πράγμα το οποίο κυριαρχεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι τα έντονα χρώματα τα οποία εξ’ αρχής μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των παικτών. Με το κεντρικό theme να είναι το ‘Happy’ του Pharrell Williams, το Just Dance 2015 προσφέρει στους παίκτες ένα ευχάριστο καλωσόρισμα και υπόσχεται αμέτρητες ώρες διασκέδασης όχι μόνο σε single player mode, αλλά κυρίως σε co- op ή party mode όπου βρίσκεται και ο πυρήνας της απόλαυσης που προσφέρουν ανάλογα παιχνίδια.
Ένα πράγμα το οποίο κυριαρχεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι τα έντονα χρώματα τα οποία εξ’ αρχής μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των παικτών
Τα μενού ναι μεν παρέχουν αρκετές επιλογές όμως ύστερα από λίγη ώρα κάποιος θα μπορέσει εύκολα να βρει το δρόμο προς την πίστα. To καλό είναι ότι η «περιήγηση» μπορεί να γίνει και μέσω των touch controls του Wii U GamePad, όμως για να χορέψετε θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε επενδύσει σε τουλάχιστον ένα Wii motion controller και βεβαίως να είστε εφοδιασμένοι με τη συνοδευτική sensor bar. Από την άλλη, η χρήση των αναλογικών μοχλών του GamePad είναι απενεργοποιημένη, κάτι που ναι μεν δεν έχει κάποια λογική εξήγηση, όμως δεν θα αποτρέψει κανέναν επίδοξο συνεχιστή του Νουρέγιερφ από το να ανέβει στην πίστα. Τα τραγούδια που η Ubisoft επέλεξε φέτος να περιλάβει στο προσφερόμενο πακέτο είναι 42 στον αριθμό, συν μια σειρά από άλλα τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω DLC. Αγαπημένοι καλλιτέχνες της σύγχρονης σκηνής όπως οι John Newman, Lady Gaga, Katy Perry, Miley Cyrus και Rihanna συναντούν θρυλικές μορφές της μουσικής όπως η Gloria Gaynor, o Marvin Gay και η Bonnie Tyler σε ένα μίγμα μουσικοχορευτικών κομματιών όπου όλοι θα βρουν έστω και ένα τραγούδι που να κατατάσσεται στη λίστα των αγαπημένων τους.


Φιγούρες με τη συμμετοχή όλης της παρέας

Σύγχρονες, χορευτικές εκτελέσεις διαχρονικών κομματιών όπως τα Speedy Gonzales, Tetris, Don’t Worry be Happy και Macarena δίνουν το δικό τους διαφορετικό τόνο στην playlist, ενώ η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι απούσα, με το κλασσικό Epic Sirtaki να ταξιδεύει τους gamers στην όμορφη πατρίδα μας. Ακόμα οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους playlist, είτε με προκαθορισμένη διάρκεια είτε όχι όπου εκεί γίνεται ένα ατελείωτο shuffle των διαθέσιμων τραγουδιών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης του μετρητή θερμίδων ώστε να ξέρουν τι έκαψαν κατόπιν της προσπάθειας που κατέβαλαν. Τα online χαρακτηριστικά υπάρχουν και στην έκδοση για το Wii U, με το Community Remix να αναμένεται να προκαλέσει τον ενθουσιασμό πολλών παικτών μιας και τους δίνει τη δυνατότητα είτε να δημιουργήσουν τα δικά τους χορευτικά video, είτε να τραγουδήσουν Karaoke.
Ανεβαίνοντας στην πίστα αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι η αντιγραφή των κινήσεων του καλλιτέχνη, ο οποίος εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης
To World Dance Floor από την άλλη, θα βοηθήσει σημαντικά όσους αναζητούν τρόπους να διαφημίσουν τις ικανότητές τους σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ υπάρχουν πάντοτε διαθέσιμοι αντίπαλοι για μάχες one to one. Η κεντρική ιδέα του gameplay είναι ιδιαίτερα απλή. Ανεβαίνοντας στην πίστα αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι η αντιγραφή των κινήσεων του καλλιτέχνη ο οποίος εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης. Η καταγραφή των κινήσεων γίνεται μέσω του Wii Controller και της sensor bar και αναλόγων με το πόσο επιτυχημένη είναι κάθε φιγούρα, κερδίζονται οι απαραίτητοι πόντοι και ανεβαίνει ο αντίστοιχος μετρητής ο οποίος είναι χωρισμένος σε συγκεκριμένα διαστήματα. Η επίτευξη του να ξεπεράσει κάποιος τα διαστήματα αυτά επιβραβεύεται κάθε φορά με ένα αστέρι, με ανώτερο αριθμό αυτών που μπορεί κανείς να κερδίσει τα τέσσερα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι χορευτές είναι περισσότεροι του ενός, οπότε οι παίκτες είναι απαραίτητο να επιλέξουν ποιον θέλουν να υποδυθούν, ενώ υπάρχουν και άλλες όπου αντί για το χορό μπορούν να επιλέξουν να τραγουδήσουν σε στυλ καραόκε.



Οι επιτυχίες δεν προσφέρουν μόνο πόντους και αστέρια αλλά ξεκλειδώνουν και διάφορα extras όπως avatars με τα πρόσωπα γνωστών καλλιτεχνών αλλά και διαφορετικές versions των τραγουδιών τις οποίες ανά πάσα στιγμή μπορείτε να χαρείτε χορευτικά. Τα γραφικά του Just Dance 2015 είναι όμορφα σχεδιασμένα, γεμάτα χρώματα που σκοπό έχουν να ενθουσιάσουν όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί με τον τίτλο. Ο ήχος ακούγεται πολύ καθαρά και για τη μουσική επένδυση γενικότερα, τι άλλο να πει κανείς, πέρα από το ότι αυτή θα ηχήσει από μόνη της ευχάριστα στα αυτιά όλων των παικτών. Το animation των εικονικών ειδώλων των καλλιτεχνών είναι πολύ ομαλό. Το γεγονός ότι τα τραγούδια δεν ακούγονται και μέσω του Wii U gamepad ασφαλώς και δεν προσμετρείται στα θετικά του παιχνιδιού και είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια.



Όποιος αναζητεί έναν dance-party τίτλο μέσω του οποίου αυτός και η παρέα του θα περάσουν αξέχαστα για πολλές ώρες, το Just Dance 2015 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, με την προϋπόθεση όμως ότι τους αρέσει ο μοντέρνος χορός. Τα τραγούδια έχουν επιλεγεί με τη λογική του να καλύπτουν τις προτιμήσεις όσο το δυνατό περισσότερου κόσμου, γι’ αυτό το λόγο η παρεχόμενη playlist περιέχει και κλασσικά ακούσματα. Μπορεί ο Bobby McFerrin να μην τραγουδάει το Don’t Worry Be Happy, όμως οι The Bench Men είναι άξιοι συνεχιστές του, ενώ όσοι απορήσουν για τη συμμετοχή των ροκάδων Aerosmith η εξήγηση βρίσκεται στη συνεργασία με τους Run DMC στο Walk That Way. To ότι ο βασικός εξοπλισμός του Wii U δεν επαρκεί ακόμα και για να παίξει κάποιος σε single player mode είναι γεγονός που ίσως και να έχει όχι θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις του τίτλου, τουλάχιστον στην οικιακή κονσόλα της Nintendo, ενώ το ταυτόχρονο co-op τεσσάρων παικτών θα απαιτήσει την αγορά τεσσάρων Wii Motion Controllers και μιας sensor bar, το συνολικό κόστος των οποίων πλησιάζει αυτό της βασικής έκδοσης του Wii U.


 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τραγούδια για όλα τα γούστα
  • Έντονα χρώματα και ελκυστικό γραφικό περιβάλλον
  • Online χαρακτηριστικά που προσθέτουν πόντους
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν επαρκεί ο βασικός εξοπλισμός του Wii U
  • Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα τραγούδια
  • Μεγάλος βαθμός δυσκολίας σε ορισμένα κομμάτια
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • john-data
    • "Ένα πράγμα το οποίο κυριαρχεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι τα έντονα χρώματα τα οποία εξ’ αρχής μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των παικτών "

      Πάμε να δούμε όλοι μαζί ΚΥΚΛΟΥΣ!

    • Kimi Raikkonen
    • Shake it up, shake it up there you go - oh ohh Yassou Nikita ή και το άλλο Just dance, gonna be okay, da da doo-doo-mmm. Τι ζητάμε; Ένα video να θαυμάσουμε κ. Καβουκλή γιατί δεν έχουμε; :P

*