Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kirby: Planet Robobot Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    HAL Laboratory

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Kirby: Planet Robobot
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://kirby.nintendo.com/planet-robobot/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    9

    ENTERNITY SCORE
*
Χρειάζεται να γίνει ακόμη πιο ισχυρός ο Kirby; Παρότι πρόκειται για έναν από τους γλυκότερους ήρωες στην ιστορία των video games, ο στρουμπουλός, ροζ ήρωας αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες στο χώρο. Καταβροχθίζει τα πάντα στο διάβα του, απορροφάει τις ιδιότητες των αντιπάλων του, μπορεί και πετάει και γιατρεύεται τρώγοντας…παγωτά και γλυκά! Με όλο αυτό το «imba» προφίλ χρειαζόταν λοιπόν και μία ειδική στολή που τον μεταμορφώνει σ’ ένα ακόμη πιο ισχυρό mech-robot; Μάλλον όχι, αλλά σ’ ότι αφορά το φρεσκάρισμα στο gameplay της σειράς Kirby, η συγκεκριμένη επιλογή πέτυχε μάλλον διάνα στην περίπτωση του Kirby: Planet Robobot για το Nintendo 3DS. Στην ιστορία της νέας περιπέτειας του ροζ ήρωα της Nintendo, τα πράγματα είναι «απλά»: απειλή από το διάστημα εμφανίζεται ξαφνικά στον ειρηνικό κόσμο του πλανήτη Pop Star και τον μετατρέπει σε ένα γκρίζο άντρο μηχανών και εχθρικών ρομπότ. Πρόκειται για ένα αστρόπλοιο που έχει το μέγεθος ενός πλανήτη το οποίο αποκαλούν Death St… εεμ, Access Ark και καταστρέφει με περίσσια ευκολία το κάστρο του King Dedede και το Halbert του Meta Knight. Κάπου εδώ έρχεται η στιγμή του Kirby να ξυπνήσει από το μεσημεριανό ύπνο του και να σώσει γι’ άλλη μία φορά τον κόσμο γύρω του.


Οι «γρίφοι» είναι πολύ πιο ουσιαστικοί, διασκεδαστικοί και πάνω απ’ όλα, δεν μοιάζουν με gimmick. Γενικότερα φαίνεται ότι οι developers ανέπτυξαν το συγκεκριμένο μοτίβο σε κάτι πιο στιβαρό.

Η αλήθεια είναι πως η mech αισθητική δεν χρησιμοποιείται για να αποδώσει κάποιο τρομερό σενάριο με ιδιαίτερο βάθος, αλλά διαφοροποιεί ξεκάθαρα την ατμόσφαιρα και το art-style του Kirby ως παιχνίδι. Προφανώς και η ιδιαίτερα γλυκιά αισθητική της σειράς παραμένει στο προσκήνιο, αλλά λίγο τα boss fights, λίγο οι μηχανισμοί με τα lasers και τις «βίδες», το παιχνίδι αποκτάει ένα έξτρα ενδιαφέρον. Εάν έχει παίξει κάποιος πρόσφατα το πολύ καλό Kirby: Triple Deluxe, θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά και τι εννοούμε. Τα γραφικά είναι πράγματι πανέμορφα στο φορητό σύστημα της Nintendo, η διαφορετική αισθητική έχει δέσει εξαιρετικά με τα γνωστά μέρη του Planet Pop Star και, αν εξαιρέσουμε τα χαμηλά frames rates όταν «τρέχει» το 3D με διάφορες φωτιές και κατορθώματα των mechs, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον τεχνικό τομέα. Υπάρχουν στιγμές όπου το 3D είναι απολαυστικό, ειδικά στα σημεία που ο χρήστης πρέπει να «παίξει» με το χώρο. Η εναλλαγή μεταξύ προσκηνίου και φόντου κατά τη διάρκεια ενός level παρουσιάστηκε από την HAL Laboratory και στον προηγούμενο τίτλο του Nintendo 3DS, απλώς εδώ είναι ξεκάθαρα πιο ώριμη η παρουσία του. Οι «γρίφοι» είναι πολύ πιο ουσιαστικοί, διασκεδαστικοί και πάνω απ’ όλα, δεν μοιάζουν με gimmick. Γενικότερα φαίνεται ότι οι developers ανέπτυξαν το συγκεκριμένο μοτίβο σε κάτι πιο στιβαρό.



Μιλώντας για gimmick, θα πρέπει να γίνει άλλη μία φορά σύγκριση με το Kirby: Triple Deluxe. Η ιδιότητα Hypernova στον προπέρσινο τίτλο ήταν ωραία στο μάτι, αλλά μετά τη δεύτερη και τρίτη φορά, έχανε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της. Ωραίο πράγμα να καταβροχθίζεις τα πάντα στο διάβα σου, αλλά η εταιρεία είχε αποτύχει να το δέσει με το gameplay του παιχνιδιού ως απαραίτητη ιδιότητα. Κάτι που ξεκάθαρα δεν ισχύει στην περίπτωση του mech suit του Kirby στο φετινό Planet Robobot. Η HAL βρήκε τον τρόπο να κάνει τον Kirby πιο δυνατό, πιο εντυπωσιακό, χωρίς να χαθεί το ενδιαφέρον, χωρίς να μοιάζει η εν λόγω ιδιότητα ως ένα πιο φανταχτερό item που σε κάνει π.χ. άτρωτο.
Στην ιστορία της νέας περιπέτειας του ροζ ήρωα της Nintendo, τα πράγματα είναι «απλά»: απειλή από το διάστημα εμφανίζεται ξαφνικά στον ειρηνικό κόσμο του πλανήτη Pop Star και τον μετατρέπει σε ένα γκρίζο άντρο μηχανών και εχθρικών ρομπότ.
Το mech suit αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Kirby και του δίνει τη δυνατότητα να scan-άρει τον αντίπαλο και τον απορροφάει αυτόματα μαζί με την ιδιότητά του. Ο τρόπος με τον οποίο παραδείγματος χάριν πετάει τη φωτιά ή τις βόμβες ο Mech-Kirby είναι διαφορετικός απ’ ότι όταν δεν έχει τη στολή. Αυτό δημιουργεί στον παίκτη ανάγκη να δει όλες τις ιδιότητες των αντιπάλων του και στον Mech-Kirby και από ενδιαφέρον, αλλά και επειδή είναι πολύ διασκεδαστικό να χειρίζεται έναν Kirby «τούμπανο». Προφανώς και είναι πιο εύκολη η αντιμετώπιση των αντιπάλων με τη στολή, αλλά ακριβώς επειδή υπάρχουν χώροι όπου θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η στολή και άλλοι όπου θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, το gameplay εμπλουτίζεται με ουσία και με το απαραίτητο οφθαλμόλουτρο.



Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν σημεία σε συγκεκριμένα levels όπου η στολή μεταμορφώνεται σε αεροπλάνο, με τον παίκτη να χειρίζεται ουσιαστικά ένα γρήγορο twin-steak shooter, ή σε όχημα που μοιάζει με τρίκυκλο που μπορεί να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Kirby δέχεται κανονικότατα damage φορώντας τη στολή και προφανώς υπάρχουν σημεία όπου ο ολίγον πιο δυσκίνητος Kirby ή ο Kirby που πετάει στον αέρα θα συναντήσει κάποιες ζόρικες καταστάσεις που θα προσπερνούσε πιο εύκολα αν ήταν on-foot.
Το παιχνίδι φυσικά και παραμένει σχετικά εύκολο, όπως άλλωστε όλα τα Kirby games. Αυτό και η μικρή διάρκεια του story mode αποτελούν ίσως τα μοναδικά αρνητικά στοιχεία που μπορεί να αναφέρει κανείς για το Planet Robobot. Υπάρχουν φυσικά κάποια δύσκολα boss fights ή κάποια Cubes που ανακαλύπτονται αρκετά πιο δύσκολα απ’ ότι άλλα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα δυσκολέψει έναν platform gamer με μέτρια εμπειρία σε τέτοιου είδους τίτλους. Το gameplay, η αισθητική και η συλλογή των stickers και των Cubes βρίσκονται ξεκάθαρα στο προσκήνιο σε ένα κλασικό platform game με collectibles.


Το gameplay, η αισθητική και η συλλογή των stickers και των Cubes βρίσκονται ξεκάθαρα στο προσκήνιο σε ένα κλασικό platform game με collectibles.

Το γεγονός ότι ο παίκτης χρειάζεται να βρει συγκεκριμένο αριθμό από Cubes σε κάθε πίστα ώστε να ξεκλειδώσει την πύλη που οδηγεί στο τελικό boss fight, ουσιαστικά «σπρώχνει» τον παίκτη να μπει σε λογική εξερεύνησης. Βέβαια, από τα τρία Cubes που υπάρχουν σε κάθε πίστα, 1 με 2 θα βρίσκετε σίγουρα στο πρώτο πέρασμα της πίστας και περισσότερα δεν χρειάζονται ώστε να ξεκλειδωθεί η πόρτα. Γενικότερα, είναι πράγματι δύσκολο να ολοκληρώσει κανείς στο πρώτο play through το παιχνίδι με όλα τα Cubes στη συλλογή του, αλλά είναι επίσης δύσκολο να φάει κανείς «πόρτα» πριν το boss fight επειδή δεν μάζεψε αρκετούς κύβους. Τα stickers που μπορείτε να βάλετε στο mech suit δεν αποτελούν φυσικά τη μοναδική παράπλευρη δραστηριότητα στο Kirby:Planet Robobot, μιας και η HAL κατάφερε να φτιάξει δύο mini games με μπόλικη ουσία και replay value. Στo Kirby 3D Rumble ο παίκτης θα βρει πίστες με ισομετρική οπτική, όπου πρέπει να εκδιωχθούν οι αντίπαλοι γρήγορα και με τον κατάλληλο τρόπο. Το περιβάλλον βοηθάει στη δημιουργία δύσκολων καταστάσεων, με τους εχθρούς να εμφανίζονται απ’ όλες τις πλευρές, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον στα μικρής διάρκειας «ματς» του εν λόγω mini game. Δεν είναι κάτι που θα σας κρατήσει για ώρα κολλημένους, αλλά θα επιστρέφετε συχνά για να σπάσετε τα ρεκόρ και να ανέβετε στα rankings. To Team Kirby Clash συμπεριλαμβάνει και local multiplayer, πέραν της χρήσης του CPU σε περίπτωση που δεν έχετε κοντά σας φίλους που κατέχουν τον τίτλο.



Ο κάθε χρήστης ελέγχει έναν Kirby με συγκεκριμένο ρόλο και ιδιότητα και όλοι μαζί αντιμετωπίζουν διάφορα bosses. Αν και ο αριθμός των boss fights δεν είναι μεγάλος, το γεγονός ότι πρέπει να συνεργαστούν οι Kirby μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς εχθρούς, παρουσιάζει ενδιαφέρον.  Οι αντίπαλοι διαφέρουν λίγο από εκείνους που συναντάει κανείς στο story mode και το γεγονός ότι υπάρχουν healing, boosts, level ups, stats και Power Stones που εξαπολύουν επιθέσεις με τεράστιο damage στον αντίπαλο, βοηθάει να κρατηθεί το ενδιαφέρον στο εν λόγω mode. Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν ρεκόρ και rankings και σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης θα καταλήξει να διασκεδάζει και να ξεσκάει με ένα διαφορετικό και καλοδουλεμένο side mode. Φυσικά, υπάρχει και η υποστήριξη των amiibo τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στην οθόνη του New 3DS ή στο περιφερειακό για τα απλά Nintendo 3DS και να προσφέρουν στον Kirby διάφορά power ups. Τα συγκεκριμένα (ή τυχαία) abilities μπορούν να δοθούν στον Kirby μόνο όταν βρίσκεται στην κανονική του μορφή και όχι όταν φοράει το mech suit. Επίσης, τα amiibo προσφέρουν healing food ή stickers. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα amiibo της πρώτης γενιάς λειτουργούν κανονικότατα, ενώ η νέα σειρά με τους χαρακτήρες του Kirby δεν μπορούσε να δοκιμαστεί το διάστημα κατά το οποίο γραφόταν το παρόν.



Διαβάζοντας, λοιπόν, το review του Kirby: Planet Robobot καταλαβαίνει κανείς ότι ο τίτλος έχει πολλά θετικά και ελάχιστα αρνητικά στοιχεία. Πράγματι, πρόκειται για μια ανώτερη έκδοση του Kirby: Triple Deluxe, τόσο στον τομέα του level design, όσο στο gameplay. Ακόμη και τα δύο mini games αποδεικνύουν πόσο «ζεστά» πήρε το θέμα η HAL. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δύσκολο ώστε να μην καταλήγει ο χρήστης να συλλέγει και…ζωές πέρα από stickers και Cubes, αλλά αυτή είναι, κακά τα ψέματα, και η φύση της συγκεκριμένης σειράς. Τα Kirby games τα απολαμβάνουμε κυρίως για το art style, το στιβαρό και απλό gameplay τους και για τον παντοδύναμο ροζ ήρωα με τις πάμπολλες ειδικές δυνάμεις. Και αυτό ακριβώς το πράγμα παρουσιάστηκε από την HAL με το Planet Robobot για το Nintendo 3DS. Η γνωστή συνταγή είναι άλλωστε (ομάδα που νικάει, δεν αλλάζει) με μερικές ουσιαστικές πινελιές που εξυψώνουν το αποτέλεσμα σ’ ένα από τα πιο διασκεδαστικά φορητά platform games των τελευταίων ετών.


 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η παρουσία και οι ιδιότητες του mech suit φρεσκάρουν με εξαιρετικό τρόπο το gameplay
  • Πάρα πολύ καλό level design, πανέμορφο art style
  • Πολύ καλύτερη υλοποίηση του χώρου και της τρισδιάστατης αισθητικής σε σχέση με προηγούμενους τίτλους
  • 2 Ουσιαστικά mini games που κρατάνε το ενδιαφέρουν του παίκτη με διασκεδαστικό τρόπο
  • Το AI είναι αρκετά καλό στο Team Kirby Clash
  • Το εντυπωσιακότερο φινάλε και end boss fight στην ιστορία της σειράς
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αρκετά εύκολο σαν παιχνίδι
  • Θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το story mode
  • Frame drops με τη χρήση 3D και όταν υπάρχουν έξτρα εφέ φωτισμού
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*