Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kirby: Triple Deluxe

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    HAL Laboratory

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Όπως όλοι ξέρουμε καλά, η Nintendo έχει πολλά franchises μέσω των οποίων τροφοδοτεί τις κονσόλες τις με καινούρια παιχνίδια. Ένα από αυτά είναι η σειρά Kirby, της οποίας τα παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει τόσο σε οικιακές όσο και σε φορητές κονσόλες της εταιρείας. Με όνομα Kirby: Triple Deluxe, το τελευταίο επεισόδιο της σειράς κυκλοφόρησε πρόσφατα στο 3DS. Πρόκειται για ένα platform game με gameplay και αισθητική που σίγουρα θα φανεί γνώριμη σε όσους έχουν ασχοληθεί με κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς στο παρελθόν.

Kirby: Triple Deluxe Image 01

Όπως συμβαίνει με όλα τα παιχνίδια πλατφόρμας, δεν δίνεται βάρος στο σενάριο. Στην σύντομη εισαγωγή του τίτλου βλέπουμε ότι ο King Dedede, αιώνιος εχθρός του Kirby, απάγεται από ένα μυστήριο πλάσμα. Ο ήρωάς μας τότε, ακολουθεί τον χαρακτήρα αυτό με σκοπό να σώσει την νέμεσή του από τον νεοεμφανιζόμενο αυτό κακό. Έτσι, ο χαριτωμένος χαρακτήρας μας στην προσπάθειά του αυτή θα περάσει από έξι κόσμους, οι οποίοι χωρίζονται σε πέντε με έξι μικρότερες πίστες ο καθένας. To gameplay του παιχνιδιού σίγουρα θα φανεί γνώριμο σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί με κάποιο άλλο Kirby video game. Ο ήρωάς μας καλείται να φτάσει στο τέλος της πίστας αποφεύγοντας παγίδες, μαζεύοντας collectibles και power ups και αντιμετωπίζοντας εχθρούς. Για να πράξει το τελευταίο, έχει πολλά μέσα στην διάθεσή του. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλα παιχνίδια της σειράς, ο Kirby μπορεί να ρουφήξει τους εχθρούς και να τους φτύσει σε άλλους προκαλώντας ζημιά ή να αντιγράψει τις ικανότητες αυτών που έχει ρουφήξει προσδίδοντάς του μία ξεχωριστή μορφή και κινήσεις. Υπάρχουν πολλές μορφές που μπορεί να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο, με κάποιες από αυτές να επιστρέφουν και κάποιες να εμφανίζονται για πρώτη φορά. Υπάρχει μία μεγάλη γκάμα για να επιλέξει κανείς αναλόγως τα γούστα του, από νίντζα και μαχητή πολεμικών τεχνών μέχρι ρόδα και κλόουν, με την καθεμία να διαθέτει ξεχωριστή λίστα κινήσεων. Όπως είθισται στην σειρά, η δυσκολία είναι αρκετά χαμηλή με αποτέλεσμα όλες αυτές οι ικανότητες να μην χρειάζονται για την ολοκλήρωση του τίτλου, αλλά όπως και να έχει η χρήση τους παραμένει μία διαδικασία πολύ διασκεδαστική.

Kirby: Triple Deluxe Image 02

Οι πίστες είναι γραμμικές χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές που συναντάμε συχνά σε άλλα platform. Υπάρχουν βέβαια και τα σχετικά collectibles, τα οποία παίρνουν την μορφή είτε keychains, τα οποία αποτελούν φιγούρες από artwork από παλιότερα Kirby παιχνίδια, είτε sunstones, μέσω των οποίων ανοίγει ο δρόμος για το boss του κάθε κόσμου και ξεκλειδώνονται κρυφές πίστες. Στις πίστες κινούμαστε σε ευθεία γραμμή, όπως σε όλα τα παιχνίδια πλατφόρμας, αλλά ορατό είναι και το background, από το οποίο πολλές φορές μας επιτίθενται εχθροί και, πολλές φορές, μπορούμε να πάμε για να συνεχίσουμε την περιήγηση ή/και για να μαζέψουμε κρυφά αντικείμενα. Εδώ αξίζει επίσης να αναφέρουμε την εξαιρετική χρήση του 3D, η οποία είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει σε παιχνίδι του μηχανήματος. Το background φαίνεται φανταστικό λόγω της άψογης απόδοσης του βάθους και, πέρα από όμορφο και ευχάριστο στο μάτι, συνεισφέρει και στο gameplay αφού πολλές φορές από το background έρχονται εχθρικές επιθέσεις και η χρήση της δυνατότητας αυτής του συστήματος επιτρέπει την ευκολότερη αποφυγή/αντιμετώπιση τους.

Kirby: Triple Deluxe Image 03

Το βασικό campaign προσφέρει αρκετό περιεχόμενο με αρκετές πίστες, collectibles, πολύ καλοστημένα boss fights και μυστικές πίστες, αλλά το περιεχόμενο που προσφέρει το Kirby Triple Deluxe δεν σταματάει εκεί. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τον τίτλο, το game προσφέρει τρία modes gameplay, με το παιχνίδι πλατφόρμας που περιγράψαμε να είναι μόνο το πρώτο από τα τρία. Επίσης το πακέτο περιλαμβάνει ένα rhythm-based παιχνίδι, στο οποίο ελέγχουμε τον King Dedede, ο οποίος χοροπηδάει από τύμπανο σε τύμπανο αποφεύγοντας εχθρούς και μαζεύοντας νομίσματα. Πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο ενώ ο αιώνιος εχθρός του Kirby προσγειώνεται σε κάποιο τύμπανο τον στέλνει ψηλότερα, γεγονός που επιτρέπει να φτάσει σε περισσότερα νομίσματα, να αποφύγει εχθρούς και να πετύχει καλύτερο score. Στο τέλος της πίστας το παιχνίδι μας βαθμολογεί και κρατάει το score μας. Τέλος, το τρίτο παιχνίδι που μας προσφέρεται με την αγορά του Triple Deluxe είναι ένα fighting game με ύφος και gameplay που θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Smash Bros αλλά, όπως είναι λογικό, χωρίς την πληθώρα modes και περιεχομένου που χαρακτηρίζει το τελευταίο. Τα διαθέσιμα modes είναι το Arcade, στο οποίο αντιμετωπίζουμε τον υπολογιστή, και το multiplayer, μέσω του οποίου μπορούμε μέσω διαδικτύου να παίξουμε με άλλους παίκτες. Όπως συμβαίνει στο Smash υπάρχουν power ups και περιβαλλοντικές παγίδες και η δράση είναι φρενήρης αλλά -κάτι λογικό αφού πρόκειται για side game ουσιαστικά- δεν περιέχει το περιεχόμενο και το βάθος των μηχανισμών του Smash Bros.



Κλείνοντας, η τελευταία Kirby κυκλοφορία αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές της σειράς. Έχοντας να προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο και καλοφτιαγμένο παιχνίδι platform, αλλά και δύο αρκετά διασκεδαστικά mini games, το Triple Deluxe αποτελεί μία πολύ καλή επένδυση για τα χρήματά σας και, ειδικά αν έχετε διασκεδάσει με παιχνίδια που πρωταγωνιστεί ο συμπαθητικός ροζ ήρωας της Nintendo, θα περάσετε πολύ καλά. Αν όμως, από την άλλη, επιθυμείτε ένα δύσκολο platform game με το βάθος των Rayman Legends και New Super Mario Bros, τότε ίσως να πρέπει να ξανασκεφτείτε την αγορά του Kirby, καθώς η χαμηλή του πρόκληση ίσως να μην ενδείκνυται για εσάς.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*