Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Vicious Cycle

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Στο άκουσμα του τίτλου Kung Fu Panda πολλοί απλά θα παραστήσουν τους αδιάφορους, άλλοι θα αφήσουν ένα ελαφρύ μειδίαμα να ζωγραφιστεί στο πρόσωπό τους και άλλοι, οι μάλλον περισσότερο ψαγμένοι, θα αναζητήσουν ένα ακόμα "σημείο" διασκέδασης με πρωταγωνιστές το συμπαθές τετράποδο της Άπω Ανατολής και τους συμπρωταγωνιστές του. Αυτήν τη φορά, η Dreamworks τολμάει να προσφέρει κάτι διαφορετικό από απλά ένα συνοδευτικό παιχνίδι, όπως συνέβη με τις δύο πρώτες ταινίες, και ρίχνει τους παίκτες στις αρένες για την ανάδειξη του βασιλιά της ζούγκλας. Το αποτέλεσμα είναι ένα Smash Bros. clone που αν και δεν διαθέτει τη λάμψη του τίτλου της Nintendo, δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο. Το αρχικό ρόστερ του παιχνιδιού περιλαμβάνει 20 μαχητές και συγκεκριμένα τους:
- Po
- Baby Po
- Tigress
- Monkey
- Crane
- Master Shifu
- Mr. Ping, Tai Lung
- Lord Shen
- Wolf Boss
- Master Storming Ox
- Master Croc
- The Soothsayer
- Su Wu
- Vachir
- Master Boar
- Shen's Guerilla Soldier
- Master Oogway
- Mei Mei
- Master Bear

Οι 12 διαφορετικές αρένες είναι παρόμοιες με εκείνες του Smash Bros, όλες βασισμένες σε τοποθεσίες από τις ταινίες. Ο κάθε μαχητής διαθέτει το δικό του ξεχωριστό στιλ και κινήσεις, ενώ για την απλοποίηση του gameplay, όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνται με τη χρήση 2 και μόνο πλήκτρων. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για άλματα με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή κουνώντας τον αναλογικό μοχλό προς τα πάνω. Διπλά ή τριπλά άλματα, edge guarding, δυνατότητες για αποφυγή των επιθετικών κινήσεων των εχθρών, πανίσχυρες λαβές και πολλά άλλα συνθέτουν το οπλοστάσιο κάθε διεκδικητή του θρόνου και το βέβαιο είναι πως με τόσο μεγάλη ποικιλία διαφορετικών χαρακτήρων, όλοι, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξουν στον αγαπημένο τους, σε αυτόν που αρμόζει καλύτερα στο δικό τους τρόπου παιχνιδιού. Εννοείται ότι δεν λείπουν τα power-ups που εμφανίζονται σε τυχαία κάθε φορά σημεία της οθόνης και με τη χρήση τους οι παίκτες θα μπορούν για μικρό χρονικό διάστημα να αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων.


Ποτέ μην νευριάζετε μία κυρία!

Τα game modes είναι ένα σημείο που θα απογοητεύσει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με το παιχνίδι. Είναι σαν να ήθελε η εταιρεία ανάπτυξης να προσφέρει απλά και μόνο τα πολύ βασικά, δίχως να ασχοληθεί περισσότερο για κάτι όπως η προσθήκη mini games εμπνευσμένα από τη σειρά Kung Fu Panda. Έχοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, για αρχή και ως "κυρίως πιάτο" υπάρχει το Tournament όπου μέσα από 10 αγώνες προκαθορισμένου είδους και με έως τέσσερις ήρωες ταυτόχρονα στην αρένα, όριο είτε το χρόνο είτε τις ζωές που έχει κάθε χαρακτήρας, είτε το πόση ώρα θα μπορέσει κάποιος να κρατήσει στην κατοχή του το στέμμα, είτε πόσα κουμπιά θα συγκεντρώσει, το τελικό τρόπαιο είναι η στέψη του νικητή ως βασιλιά της ζούγκλας.
Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη με γοργούς ρυθμούς και μόνο όσοι παραμείνουν επικεντρωμένοι στο στόχο τους από την αρχή ως το τέλος έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.
Το vs mode  είναι το πλέον διασκεδαστικό απ' όλα και δίχως υπερβολές εκεί θα αφιερώσετε το μεγαλύτερο χρόνο ενασχόλησής σας με το παιχνίδι, παίζοντας δηλαδή εναντίον φίλων σας σε local matches, εκτός και αν προτιμάτε τις online εμπειρίες με έως και τέσσερις αντιπάλους. Λείπουν δυστυχώς τα διάφορα βραβεία και unlockables που δίνουν ένα διαφορετικό ενδιαφέρον στα παιχνίδια και δεν αποκλείεται η έλλειψη τέτοιων προκλήσεων να οδηγήσει πολλούς στο να παρατήσουν πρώιμα το παιχνίδι. Για campaign mode ούτε λόγος, αν και θα μπορούσε να υπάρχει, λόγω και της παράλληλης κυκλοφορίας της τρίτης ταινίας της σειράς. Στο σημείο αυτό δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι πριν τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν, οι αθλητές μπορούν να εξασκηθούν ατελείωτες ώρες είτε "μόνοι" τους, είτε με τη βοήθεια των tutorials.


Ένα ισχυρό ΚΟ finisher και τέζα ο αντίπαλος.

Περνώντας στον τεχνικό τομέα, τα γραφικά και ο ήχος είναι στοιχεία που δεν εντυπωσιάζουν σε καμία περίπτωση και απλά θυμίζουν πως πρόκειται για ένα παιχνίδι του PlayStation 4. Από την άλλη, ο χειρισμός δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Η απόκριση του παιχνιδιού στο πάτημα των πλήκτρων του χειριστηρίου είναι άμεση και αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ, ειδικά όταν πρόκειται για fighting game καθώς ακόμα και η παραμικρή καθυστέρηση στις αντιδράσεις μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά. Κατά τα άλλα, πέρα από πληροφορίες που παρέχονται στο βιογραφικό τους, η έλλειψη cut-scenes αφιερωμένων σε κάθε χαρακτήρα είναι ένα ακόμα σημείο που θα σχολιαστεί αρνητικά και επηρεάζει την όλη εικόνα του παιχνιδιού. Κάπου μάλλον ξεχάστηκε ότι το παιχνίδι απευθύνεται κυρίως σε νεαρές ηλικίες που εκτιμούν και εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα από τέτοιες προσθήκες.



Για όσους δεν διαθέτουν Wii U, το Kung Fu Panda είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα γενικά ποιοτικό clone του Smash Bros. Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο τίτλων είναι πολλές και εντοπίζονται κατά βάση στους μηχανισμούς του gameplay, τομέας όπου η εταιρεία ανάπτυξης έχει κάνει ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά. Η χαρά όταν εξαπολύεται με επιτυχία ένα finishing KO ή ένα ισχυρό charged attack είναι πολύ μεγάλη, όμως πριν το σφύριγμα της λήξης δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει κανείς. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη με γοργούς ρυθμούς και μόνο όσοι παραμείνουν επικεντρωμένοι στο στόχο τους από την αρχή ως το τέλος έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Για τους κατόχους Wii U τώρα, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι με διαφορετικό μανδύα από το αγαπημένο τους brawler, όμως εκτός και αν το να ταξιδέψουν στον κόσμο του Po αποτελεί διακαή πόθο τους, είναι προτιμότερο να κρατήσουν τα χρήματά τους. Όλα όσα θα μπορούσε να τους προσφέρει το Kung Fu Panda, τα έχουν ήδη και μάλιστα, όχι μόνο αυτά.


 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ποιοτικός κλώνος του Smash Bros
  • Διασκεδαστικό gameplay
  • Άψογος χειρισμός
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή ποικιλία από game modes
  • Έλλειψη unlockables και gimmicks
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*