Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Traveller's Tales

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Οι περιπέτειες των διαφόρων υπερηρώων παρουσιάζονται πάντα ενδιαφέρουσες και το franchise των LEGO παιχνιδιών δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία δημιουργίας ακόμα ενός τίτλου ο οποίος σχετίζεται με superheroes της DC. Έτσι, το LEGO Batman 3: Beyond Gotham αποτελεί το τρίτο installment της σειράς με πρωταγωνιστή τον καλύτερο detective του κόσμου, διατηρώντας σε γενικές γραμμές την ίδια συνταγή επιτυχίας με όλα τα προηγούμενα 14(!) παιχνίδια LEGO.



Ο Batman και ο Robin καλούνται για άλλη μια φορά να σώσουν τον κόσμο, αυτή τη φορά από τον Brainiac, οποίος αφού κλέβει τις δυνάμεις των εφτά Lanterns, αποσκοπεί στο να συρρικνώσει την Γη και να την προσθέσει στην συλλογή του από μικροσκοπικά διαστημικά αντικείμενα. Το ιδιαίτερο με το καστ των χαρακτήρων του Beyond Gotham είναι ότι θυμίζει περισσότερο Justice League παρά solo project του Σκοτεινού Ιππότη, δεδομένου του ότι ο Batman με τον Robin θα ζητήσουν την βοήθεια πολλών άλλων υπερηρώων προκειμένου να σταματήσουν τον Brainiac. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο πασίγνωστος playboy/φιλάνθρωπος/μυστικός σούπερ ήρωας παίζει τον ρόλο του κομπάρσου σε κάποια σημεία του παιχνιδιού ελέω ανάδειξης κάποιου άλλου χαρακτήρα με σκοπό την πρόσδοση ποικιλίας στο παιχνίδι, αναιρεί την όλη εστίασή του και σίγουρα μας κάνει να αμφισβητήσουμε την ονομασία του game γενικότερα. Το «μπερδεμένο» καστ, καθώς και την αργή εξέλιξης της πλοκής, σώζουν οι ικανοποιητικοί διάλογοι και το χιούμορ το οποίο ρέει σε μεγάλες ποσότητες κατά την διάρκεια των διαφόρων cut-scenes.



Από πλευράς gameplay, δεν έχουν αλλάξει πολλά, ούτε ως προς τις προηγούμενες κυκλοφορίες Batman ούτε ως προς το χαρακτηριστικό στυλ των LEGO τίτλων. Ο παίκτης καλείται να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες των ηρώων που χειρίζεται σε κάθε επίπεδο, λύνοντας απλά puzzles, καθώς σπάει απλούς σχηματισμούς από κάθε λογής τουβλάκια LEGO. Ωραία πινελιά είναι οι διαφορετικές στολές των χαρακτήρων, το οποίο σαν feature προσφέρει τρομερή ποικιλία στον τίτλο. Αρκετά ικανοποιητική παραμένει η προσπάθεια εύρεσης όλων των studs ανα επίπεδο, καθώς αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο παίκτης αντιμετωπίζει το παιχνίδι.
Το ρόστερ περιλαμβάνει πάρα πολλούς ήρωες της DC από τους πιο γνωστούς μέχρι και τους πιο άγνωστους, ενώ το voice acting παρουσιάζει κάποιες λαμπρές στιγμές μέσω των συμμετοχών των Clancy Brown και Troy Baker ως Lex Luthor και Batman αντίστοιχα.
Συν το γεγονός ότι έτσι αναγκάζεται να σπάσει πολύ περισσότερα πράγματα. Γιατί το σπάσιμο αντικειμένων είναι fun! Όπως όμως τα θετικά χαρακτηριστικά επέστρεψαν στο Beyond Gotham, έτσι έκαναν και κάποια αρνητικά στοιχεία. Η αίσθηση του βάθους αποτυπώνεται πολύ φτωχά για platform game και αρκετές φορές βρήκαμε τον εαυτό μας να βουτάει στο κενό ενώ θα ορκιζόμασταν ότι στοχεύσαμε σωστά το άλμα μας. Επιπροσθέτως, το παιχνίδι κάνει κακή δουλειά στο να δίνει ορισμένα σαφή queues ως προς την επίλυση συγκεκριμένων γρίφων, κάτι που εξοργίζει δεδομένης της απλότητας των υπολοίπων γρίφων, οι οποίοι λύνονται εντός μερικών δευτερολέπτων από την στιγμή που ο παίκτης θα έρθει σε επαφή μαζί τους.


Πολλές και όμορφες οι παρουσίες στο roster του LEGO Batman 3: Beyond Gotham. Πολλές και οι επιλογές...

Το ρόστερ όπως προαναφέραμε περιλαμβάνει πάρα πολλούς ήρωες της DC από τους πιο γνωστούς μέχρι και τους πιο άγνωστους, ενώ το voice acting παρουσιάζει κάποιες λαμπρές στιγμές μέσω των συμμετοχών των Clancy Brown και Troy Baker ως Lex Luthor και Batman αντίστοιχα. Αυτές, αλλά και άλλες προσεγμένες επιλογές θα ευχαριστήσουν τους σκληροπυρηνικούς fans της DC, δείχνοντας πως η Telltale Games έδωσε την απαραίτητη προσοχή στο παιχνίδι και ότι δεν αποτελεί “ακόμα ένα LEGO game”. To Beyond Gotham προσφέρει εκτός από το campaign και πολύ μεγάλο collectible υλικό, το οποίο μπορεί να συλλεχθεί μέσω του γνωστού free play mode και των διαφόρων side quests που υπάρχουν. Ίσως όμως αυτή η πτυχή του παιχνιδιού να είναι μια που κούρασε, καθώς τα collectibles αυτά αποτελούν απλώς αντικείμενα τα οποία δεν προσφέρουν με κάποιο τρόπο στο lore του Batman ή των Lanterns και απλά παίζουν τον ρόλο των… γραμματοσήμων. Μπορείτε να τα συλλέξετε, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από την ίδια την πράξη της συλλογής τους.



Συνολικά, το LEGO Batman 3: Beyond Gotham αποτελεί ένα ακόμα διασκεδαστικό παιχνίδι LEGO, το οποίο προσφέρει γέλιο, comic-nerd ικανοποίηση και πολύ ποικιλία. Η μπερδεμένη του κατεύθυνση όμως, καθώς και η αδύναμη πλοκή αλλά και το κουραστικό κυνήγι collectibles που το χαρακτηρίζουν, δεν του επιτρέπουν να γίνει «το παιχνίδι που αυτή η πόλη αξίζει».


 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλο και πολύ ικανοποιητικό ρόστερ υπερηρώων
  • Χιούμορ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αργή εξέλιξη πλοκής
  • Ασαφής κατεύθυνση του story
  • Κουραστικές extra δραστηριότητες
  • Κακό platforming ανα διαστήματα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*