Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Life is Strange Episode 4: Dark Room Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Dontnod Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Life is Strange
    • 16+ pegi 16+
      • 10 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://lifeisstrange.com/index.php FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το τρίτο επεισόδιο, Chaos Theory, ολοκληρώθηκε με ένα αναπάντεχο φινάλε τόσο για τον παίκτη όσο και για την ίδια την ηρωίδα, την Max, η οποία αφενός ανακάλυψε το εύρος και τις τρομακτικές διαστάσεις που μπορούν να πάρουν οι δυνάμεις της και, αφετέρου, έγινε μάρτυρας των συνεπειών που μπορούν να προκληθούν αν προσπαθήσει κανείς να αλλάξει τη ροή των γεγονότων και κατ’ επέκταση της ίδιας της πραγματικότητας, έστω κι αν αυτό γίνεται για το αναγκαίο καλό. Το τέταρτο επεισόδιο, Dark Room, αναγκάζει την Max να ζήσει την πραγματικότητα που εκείνη επέλεξε να προκαλέσει και το τίμημα είναι να υποστεί τις συνέπειες και να αφομοιώσει τις τύψεις που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Συνειδητοποιεί πως, τελικά, για κάποιο λόγο γίνονται όλα στη ζωή και προσπαθεί να αλλάξει εκ νέου αυτό που η ίδια δημιούργησε. Εν αγνοία της όμως, έχει ήδη αφήσει ένα αποτύπωμα από το ταξίδι της στο χρόνο,  μένει άγνωστο όμως κατά πόσο θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την εξέλιξη του τίτλου. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό και από τις επιλογές και αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει ο παίκτης.



Το Dark Room είναι το μεγαλύτερο επεισόδιο ως τώρα καθώς και το πιο έντονο σχετικά με τα γεγονότα και τις ανατροπές που λαμβάνουν χώρα. Οι αποκαλύψεις και το μονοπάτι που ακολουθεί πλέον το σενάριο καθηλώνουν πραγματικά και αφαιρούν ένα μεγάλο μέρος της αθωότητας και της αφέλειας, του εφηβικού και συνεσταλμένου στοιχείου που χαρακτήριζαν την ατμόσφαιρα του Life is Strange.
Η σχέση της Max με την αδελφική της φίλη, Chloe, είναι και εδώ η καρδιά του επεισοδίου αφού παρουσιάζεται ως κινητήριος δύναμη για την ηρωίδα.
Πλέον, ο κίνδυνος είναι άμεσα φανερός, οι απαντήσεις που θα δοθούν σε μέχρι τώρα ερωτήματα δύσπεπτες και η αγωνία που αναπόφευκτα δημιουργείται, προσφέρουν στον παίκτη ένα δυνατό επεισόδιο που θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ανυπομονησία για το φινάλε. Το Dark Room αποκτά επιπλέον πιο adventure προσέγγιση αφού για πρώτη φορά ο παίκτης θα κληθεί να συγκεντρώσει στοιχεία, να τα βάλει σε σειρά και να προσπαθήσει να εντοπίσει μέσω αυτών κωδικούς, τοποθεσίες και ενοχοποιητικά στοιχεία. Οι…σπαζοκεφαλιές χρειάζονται σκέψη και συγκέντρωση, ωστόσο μπορούν να λυθούν και με λίγη τύχη, με trial and error.


Το Dark Room είναι το μεγαλύτερο επεισόδιο ως τώρα καθώς και το πιο έντονο σχετικά με τα γεγονότα και τις ανατροπές που λαμβάνουν χώρα.

Περισσότερο ατμοσφαιρικό και με αίσθηση αστυνομικού μυθιστορήματος, το Dark Room είναι γεμάτο σκοτεινά μυστικά και ανατροπές ενώ παράλληλα, απρόσμενοι σύμμαχοι θα σταθούν στο πλευρό της Max, κάτι το οποίο εξαρτάται και από επιλογές που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα επεισόδια. Η σχέση της Max με την αδελφική της φίλη, Chloe, είναι και εδώ η καρδιά του επεισοδίου αφού παρουσιάζεται ως κινητήριος δύναμη για την ηρωίδα. Ακόμα, ο κίνδυνος, οι συνέπειες και τα γεγονότα της κλιματικής αλλαγής που μεταξύ άλλων πραγματεύεται το Life is Strange, είναι άμεσα αντιληπτά και απειλητικά ενώ και οι υποθέσεις με τις εξαφανίσεις επανέρχονται στην επιφάνεια… Οι διάλογοι παραμένουν καλογραμμένοι ενώ και οι μουσικές επιλογές είναι για μία ακόμη φορά αξιόλογες. Μικρά ατοπήματα εμφανίζονται στον τεχνικό τομέα. Συγκεκριμένα, υπήρξαν φορές που ενώ η Max συνομιλούσε με κάποιον NPC στο βάθος ακουγόταν η φωνή του NPC που χαιρετούσε την Max. Παράλληλα, όσον αφορά στα γραφικά, σε μία συγκεκριμένη σκηνή στο Vortex Club που κατά λάθος η Max ρίχνει ένα ηχείο στην πισίνα, οι…λουόμενοι χορευτές που την κοιτάζουν μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από συλλογή 8-bit sprites! Φυσικά, τα παραπάνω είναι απλές αναφορές και δεν επηρεάζουν το gameplay του επεισοδίου.



Συνεπώς η Dontnod Entertainment έκανε για μία ακόμη φορά το θαύμα της και ενέτεινε την αγωνία μας για το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο ενώ παράλληλα μας άφησε με την εντύπωση πως το Life is Strange θα είναι τελικά μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του 2015. Εν αναμονή λοιπόν…


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το μεγαλύτερο σε διάρκεια επεισόδιο
  • Ένταση και ανατροπές
  • Ατμοσφαιρικό και με βάθος σενάριο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγα και ασήμαντα τεχνικά ατοπήματα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*