Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Little Nightmares The Depths Review

*
Οι εφιάλτες είναι περίεργο πράγμα και το Little Nightmares το ξέρει καλά. Μας το απέδειξε όταν κυκλοφόρησε, με την τόσο καλή του ατμόσφαιρα αλλά και τη σχεδόν λειψή του ιστορία. Φαίνεται όμως πως η μικρή Six δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να ξεφύγει από τον, ιδιαίτερα μη φιλόξενο, κόσμο του τίτλου. Το Secrets of The Maw Expansion Pass εμφανίζεται λοιπόν ύπουλα για να μας πει την ιστορία ενός ακόμα μικροσκοπικού παιδιού που προσπαθεί να ξεφύγει. Όλα ξεκινούν με το πρώτο DLC του expansion pass, ονόματι The Depths, και τον νέο πρωταγωνιστή, εξίσου άλαλο και μικροσκοπικό με την Six. Η δική του περιπέτεια φαίνεται πως λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα με αυτή του κυρίως τίτλου, αν και τα μονοπάτια των δυο πρωταγωνιστών ελάχιστα συναντιούνται. Θα βρείτε μόνο ελάχιστες κοινές περιοχές στην αρχή και στη συνέχεια όλα λαμβάνουν χώρα σε πιο βαθιές και υγρές περιοχές.



Το στοιχείο στο οποίο επικεντρώνεται το The Depths είναι το νερό. Οι περισσότερες περιοχές του διαθέτουν σε κάποιο βαθμό το υγρό στοιχείο αν και δεν είναι πάντα αρκετό για να κολυμπήσετε. Σε αυτό παραμονεύουν και τα δυο νέα είδη αντιπάλων που μας συστήνει το DLC: τεράστιες βδέλλες που σας κυνηγούν σε ομάδες (αν και τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, μπορεί απλά να είναι κανονικού μεγέθους) και μια αλλόκοτη φιγούρα που παραμονεύει πάντα στα βαθιά. Αυτή είναι η κύρια ατραξιόν του DLC, εθισμένη με το να σας πνίγει, οπότε καλό είναι να μείνετε μακριά της. Για να έχει καν την ευκαιρία να το κάνει αυτό βέβαια, πρέπει να βρεθείτε σε δωμάτιο με πάρα πολύ και βαθύ νερό, με πολλά αντικείμενα και πλατφόρμες στην επιφάνειά του. Αυτά οδηγούν στο αυτονόητο platforming, χωρίς να σημαίνει πως το να αγγίξτε απλά το νερό θα φέρει άμεσο θάνατο. Μπορείτε να κολυμπήσετε και μόλις το κάνετε η απειλή σας πλησιάζει, συνοδεία αγχωτικής μελωδίας. Όσο σας πλησιάζει, αυτή αυξάνει σε ένταση και αν τελικά σας πιάσει, έρχεται η ώρα για το πιο πρόσφατο checkpoint.



Αυτά τα κυνηγητά φέρνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένταση στο The Depths, το οποίο κατά τα άλλα ακολουθεί σχετικά πιστά το αρχικό υλικό. Λέμε «σχετικά» μιας και το stealth απουσιάζει πλήρως, οι εμβληματικές αναμετρήσεις με τους μεγάλους φρικιαστικούς αντιπάλους είναι στην ουσία απούσες (αυτές εντός του νερού παίζουν μεν τον ίδιο ρόλο αλλά δεν έχουν το ίδιο ενδιαφέρον) και βρίσκουμε μερικά νέα είδη περιβαλλοντικών γρίφων. Και πάλι η δυσκολία τους δεν είναι τεράστια, είναι όμως ιδανική για να ταιριάξουν με το σύνολο. Αυτό που δεν περιμέναμε και συναντήσαμε, είναι μια μικρή βελτίωση στο platforming. Όχι τόσο σε αλλαγή ή ρύθμιση όσον αφορά στο χειρισμό, αλλά μικρή μείωση αντικειμένων που τοποθετούνται στο χώρο με τέτοια γωνία ώστε η κάμερα του τίτλου να μην μπορεί να αποδώσει σωστά τη θέση τους. Στον αρχικό τίτλο η χρήση τους για platrofming έφερνε αρκετούς θανάτους μιας και δεν μπορούσατε να υπολογίσετε σωστά ένα άλμα. Εδώ η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη.



Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι εξαιρετική, η ιστορία ουσιαστικά ανύπαρκτη, τα ανοιχτά πλάνα είναι σαφώς μειωμένα και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τη διάρκεια του DLC. Ακόμα και με ψάξιμο για να βρείτε όλα τα collectibles, το The Depths θα σας πάρει πραγματικά πολύ λίγο χρόνο για να το ολοκληρώσετε. Ο τρόπος που τελειώνει και ο χρόνος έλευσης του επόμενου DLC τον προσεχή Νοέμβριο, κάνουν το The Depths μια καλή εισαγωγή. Όχι όμως κάτι παραπάνω.



Μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ως απλό μεζεδάκι. Καλό μεζεδάκι αν και μένει να δούμε πως θα κινηθούν τα υπόλοιπα 2 επεισόδια. Υπάρχει σίγουρα υλικό για κάτι νέο και καλό ως συμπλήρωμα στην αρχική ιστορία, οπότε μένει τα υπόλοιπα δυο επεισόδια να χτίσουν πάνω στο υλικό που ήδη βλέπουμε. Για την ώρα λοιπόν πετύχαμε το βάθος. Με κάθε έννοια. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καμία έκπτωση σε ατμόσφαιρα και μηχανισμούς
  • Μερικοί νέοι γρίφοι
  • Σωστή χρήση του νερού ως νέο δομικό στοιχείο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχεδόν ανύπαρκτη ιστορία
  • Ελάχιστη διάρκεια
  • Stealth ούτε για δείγμα
  • Τίποτα παραπάνω από μια καλή εισαγωγή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*