Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Mario Golf: World Tour

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Mario Golf: World Tour
    • 3+ pegi 3+
      • 7.1 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (19)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://mariogolf.nintendo.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Αγνοώντας εντελώς το υπερβολικά επιτυχημένο Nintendo DS, η σειρά Mario Golf επισκέπτεται το Nintendo 3DS μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια απουσίας. Όντας το έκτο κατά σειρά παιχνίδι ενός ακόμα franchise με πρωταγωνιστή τον Mario, το νέο πόνημα της Nintendo κρίνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή ενασχόλησης μαζί του πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θέλουν τα φαινόμενα. Δεν θα ήταν μάλιστα επικίνδυνο να το χαρακτηρίσουμε τεράστιο. Επιπλέον, παίζοντας ανακαλύπτουμε ότι ο Mario είναι τελικά ακόμα «φρέσκος». Το Mario Golf: World Tour μάς υποδέχεται με δύο διαφορετικούς τομείς παιχνιδιού. Ο πρώτος, το… Mario Golf, είναι αυτό στο οποίο ανατρέχουμε για γρήγορο παιχνίδι, την διαμόρφωση μικρών events όπως Stroke Play (solo gameplay) και Match Play (με custom αντίπαλο), ή Speed Golf και Point Play, στα οποία στόχος είναι η ταχύτητα, η δεξιοτεχνία και η τακτική χρήσης των διάφορων μπαστουνιών. Σε αυτά βρίσκονται στην διάθεση μας 12 παίκτες (και 4 προς ξεκλείδωμα) και το Mii που θα επιλέξουμε από το Mii Plaza της κονσόλας μας.

Mario Golf: World Tour Image 01

Ο δεύτερος τομέας, το Castle Club, έχει ως πρωταγωνιστή το Mii που όπως είπαμε επιλέγουμε από το Mii Plaza του 3DS. Σε αυτόν περιφερόμαστε μέσα στο διάσημο κάστρο της πριγκίπισσας Peach, συναναστρεφόμαστε με γνωστούς χαρακτήρες του Mario σύμπαντος, συμμετέχουμε σε διαδικτυακά τουρνουά και εμπλεκόμαστε σε προκλήσεις που εμφανίζονται εκ νέου κατά καιρούς. Κάθε χαρακτήρας που συμπεριλαμβάνεται στο roster του World Tour έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, το Mii που θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσει είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που θα μπορεί να παρουσιάζει πρόοδο στις ικανότητες, αλλά και την τεχνική του. Μέσω αντικειμένων που ξεκλειδώνονται συχνότατα, μετά από σχεδόν κάθε παιχνίδι, το Mii μας θα μπορέσει να αποκτήσει τεράστια δύναμη και να ξεπεράσει πολύ γρήγορα όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Όσο για τα αντικείμενα στα οποία αναφερόμαστε, πρόκειται για πάρα πολλά διαφορετικά και συλλεκτικά μπαστούνια, μπάλες, ρούχα, παπούτσια, γάντια και καπέλα τα οποία μπορεί ο παίκτης να κάνει δικά του με χρήματα που κερδίζει είτε από το κάθε παιχνίδι, είτε ανταλλάσσοντας Play Coins, τα οποία συλλέγονται κατά την διάρκεια που η κονσόλα βρίσκεται σε αναμονή. Να σημειώσουμε εδώ ότι πέραν του Mii, οι δύο πιο δυνατοί χαρακτήρες του World Tour δεν είναι άλλοι από τον Bowser και τον Donkey Kong.

Mario Golf: World Tour Image 02

Τα playgrounds που διατίθενται είναι αρκετά και σίγουρα πολύ όμορφα. Υπάρχουν 4 κατηγορίες με πίστες των 18 τρυπών: Το δάσος (ίσως το πιο κλασσικό σκηνικό στην ιστορία του αθλήματος), η παραλία, το βουνό (με πολλά στοιχεία της ερήμου) και τα ιπτάμενα νησιά, μια από τις δύο κατηγορίες που εξελίσσεται κατά την διάρκεια της νύχτας. Εκτός αυτών, υπάρχουν έξι ακόμα κατηγορίες με πίστες των εννέα τρυπών: Οι κήποι του κάστρου της Peach (πολύ πολύ ροζ), οι λίμνες του Yoshi (θυμίζουν πολύ το βουνό), το πάρκο των Wigglers, η θάλασσα των Cheep Cheeps, η ζούγκλα του Donkey Kong (από την οποία θα θέλαμε απεγνωσμένα περισσότερο) και το κάστρο του Bowser, οι πιο δύσκολες τρύπες ολόκληρου του παιχνιδιού και η δεύτερη κατηγορία που εξελίσσεται τη νύχτα. Κάθε μια από τις πίστες είναι ξεχωριστή και άριστα σχεδιασμένη. Επίσης, κάθε μια από αυτές διαθέτει τις δικές τις μυστικές τοποθεσίες που βοηθούν στην επίτευξη καλύτερου τελικού σκορ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το birdie (η τοποθέτηση της μπάλας στην τρύπα με ένα χτύπημα λιγότερο από τον υποδεικνυόμενο αριθμό) είναι σχετικά εύκολο σε όλες τους, αυτό όμως είναι κάτι που εξαρτάται από το μπαστούνι που χρησιμοποιείται, από τον αέρα που τυχαίνει σε κάθε μια από αυτές και τον χαρακτήρα που έχει επιλεγεί. Επίσης, κάποιες από τις πίστες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς φέρουν ιδιαιτερότητες που χαίρουν διαφορετικής αντιμετώπισης από τις απλές. Αναφερόμαστε φυσικά στις υποθαλάσσιες, όπου το νερό συμβάλλει στην μεταβολή των physics, αλλά και στου κάστρου του Bowser, το οποίο διαθέτει πολύ λάβα, πολλούς γκρεμούς και πολλές… βόμβες που δυσκολεύουν κατά πολύ την κατάσταση.

Mario Golf: World Tour Image 03

Το World Tour φέρει ακόμα δύο πολύ καλά modes που μπορούν να κρατήσουν απασχολημένο τον παίκτη. Υπάρχουν 100 διαφορετικά challenges, στα οποία ο παίκτης θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να μαζέψει έναν συγκεκριμένο αριθμό νομισμάτων σε περιορισμένο αριθμό χτυπημάτων της μπάλας, να ολοκληρώσει μια τρύπα σε ελάχιστο χρονικό περιθώριο και να ανταγωνιστεί το ίδιο το 3DS. Επίσης, υπάρχουν τουρνουά στα οποία ο παίκτης ανταγωνίζεται σε 6, 9 ή 18 τρύπες όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Σε αυτά θα κρίνεται και ο βαθμός κατάταξης του σε σχέση με τις ικανότητες του, κάτι που εξαρτάται περισσότερο από το ίδιο του το σκορ παρά την απόδοση του σε συνάρτηση με τους αντιπάλους του. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της περιορισμένης δυσκολίας που φέρουν οι εν λόγω αντίπαλοι, οι οποίοι μπορούν να ηττηθούν με σχετικά λίγη εμπειρία στον τίτλο. Γι’ αυτόν το λόγο υπάρχει και το πλούσιο multiplayer τμήμα του Mario Golf: World Tour. Πριν συνεχίσουμε, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, ο παίκτης απολαμβάνει λιγότερο από το 50% του παιχνιδιού στο οποίο επένδυσε. Η Nintendo είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τον νέο αυτό τίτλο με νέα τουρνουά σε συχνή βάση, στα οποία παίκτες από ολόκληρο τον κόσμο συναγωνίζονται με έπαθλο χρήματα (in-game φυσικά), συλλεκτικά και σπάνια αντικείμενα και… φήμη. Εκτός αυτών βέβαια θα είναι δυνατή η δημιουργία custom παιχνιδιών ανά πάσα στιγμή ,αλλά και η σύγκριση προσωπικών ρεκόρ καθώς αποτυπώνονται διαδικτυακά αμέσως μετά την επίτευξη τους. Το χαρακτηριστικό που λατρέψαμε περισσότερο είναι αυτό που επιτρέπει στον παίκτη να συνεχίζει να παίζει χωρίς να περιμένει τις κινήσεις των αντιπάλων του, αλλά αντίθετα να τις παρακολουθεί ταυτόχρονα με τις δικές τους σε μορφή φαντάσματος.

Mario Golf: World Tour Image 04

Τα γραφικά του Mario Golf: World Tour είναι εξαιρετικά και σίγουρα από τα καλύτερα που έχουμε δει σε παιχνίδι του Mario για το Nintendo 3DS. Η τρισδιάστατη απεικόνιση του λειτουργεί άριστα και δεν κουράζει ούτε στο ελάχιστο, ακόμα και μετά από μια ώρα συνεχόμενης χρήσης. Η λειτουργικότητα της χάνει ελάχιστα κατά την χρήση του γυροσκοπικού ελέγχου της εκάστοτε πίστας, μιας και ο παίκτης θα πρέπει να στρέφει την κονσόλα του προς την κατεύθυνση του in-game περιβάλλοντος που θέλει να κοιτάξει. Εξίσου πλούσιο όμως με τον οπτικό τομέα είναι το soundtrack, το οποίο περιέχει κλασσικές μουσικές συνθέσεις από μεγάλα Mario παιχνίδια, ορισμένες καινούργιες και απλές, ιδανικές για το “ντύσιμο” του παιχνιδιού καθώς και έξυπνα ηχητικά εφέ που εμπλουτίζουν την όλη εμπειρία.



Στο Mario Golf: World Tour για το Nintendo 3DS, η Nintendo δεν απομονώνεται στον Mario αλλά ούτε και στο ίδιο το golf. Αντίθετα προσφέρει ένα ευρύ περιβάλλον gaming κοινωνικοποίησης και πλούσιας online δραστηριότητας, μέσα από ένα πακέτο που εξερευνά εναλλακτικές και φανταστικές πτυχές ενός από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο. Το μέγεθος του υλικού που προσφέρει, το τρομερά άνετο και απλό gameplay του, η έξυπνη συνδεσιμότητα μεταξύ παικτών και τα συνεχώς ανανεωμένα τουρνουά που έπονται διασφαλίζουν την τεχνική επιτυχία του παιχνιδιού. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι μιλάμε για τον πρώτο τίτλο της Nintendo με season pass, τότε τα καλύτερα έρχονται.


 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Πολυ καλο review, ειχα κι αναγκη να δω τη γνωμη του σαιτ για αυτη την κυκλοφορια! Τα μινι γκολφ παντα τα θεωρουσα φοβερα για φορητες συσκευες. Αν μαλιστα ειναι σε επιπεδα Μαριο φυσικα και γινονται must!

    • ShrinkShady
    • Πολύ καλό review και με εκπλήσσει η πληρότητα του τίτλου και οι νεωτεριστικές προσθήκες, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Nintendo..

*