Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Metrico+ Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Digital Dreams

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Digital Dreams

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Metrico+
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://metrico-game.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το Metrico+ ουσιαστικά αποτελεί επανακυκλοφορία του εμβληματικού PS Vita puzzle game σε PS4 και PC. Το σύμβολο της πρόσθεσης που ακολουθεί το όνομα του τίτλου αναφέρεται προφανώς στις, ανεπαίσθητες και μη, αλλαγές στις οποίες προχώρησαν οι developers για να χρυσώσουν το χάπι. Πέρα από την αναμενόμενη βελτιστοποίησης της ανάλυσης και των καθαρότερων γραφικών, στο remake περιλαμβάνονται νέα animations, παραπάνω trophies, τρόπος γρήγορου παιχνιδιού (speedrun) και, το κυριότερο, ένα καινούριο story mode και πάνω από 50 πρωτοεμφανιζόμενα puzzles με αξιοποίηση διαφορετικού mechanic. Επομένως υπάρχει αρκετό υλικό ακόμα και για όσους διαθέτουν το αρχικό Metrico στο PS Vita - θα πρέπει όμως να πληρώσουν ξανά το παιχνίδι καθώς δεν διατίθεται με την μορφή δωρεάν update. Αντίστοιχα η αγορά του Metrico+ δεν ξεκλειδώνει αυτόματα τον πρότυπο τίτλο του Vita -  μάλλον δεν πολυτρέφει συμπάθεια στις Cross-Platform υπηρεσίες η Digital Dreams… Τουλάχιστον όσοι έχουν ήδη στην συλλογή τους το αρχικό Metrico, μπορούν να επωφεληθούν με έκπτωση 50% στην αγορά της νέας έκδοσης.



Σε περίπτωση που δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με το παιχνίδι ή δεν σας βοηθά η μνήμη σας, το Metrico είναι ένα side-scrolling platform-puzzler σε κόσμο που απαρτίζεται από βασικές γραμμές και σχέδια από γραφήματα, συναρτήσεις και πίτες στατιστικών. Η ιδιαιτερότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι κάθε κίνηση καταχωρείται και επηρεάζει σε πραγματικό χρόνο τις πλατφόρμες-γραφήματα, αλλάζοντας ριζικά τη δόμηση και το layout κάθε πίστας. Όπως και σε κάθε παραδοσιακό platformer, το ζητούμενο είναι μεν η μετάβαση στο δεξί μέρος της οθόνης, όμως ο συσχετισμός κινήσεων και ο τρόπος που μεταμορφώνουν αυτές το έδαφος είναι άγνωστες και θα πρέπει να αποσαφηνιστούν από τους παίκτες. Π.χ. μπορεί το άλμα του ήρωα να αλλάζει το μήκος μιας πλατφόρμας (το κατά πόσο, αναπαρίσταται γραφικά, είτε με την απεικόνιση ποσοστού, είτε με ακέραιο αριθμό) ή η κίνηση στον οριζόντιο άξονα να μειώνει το χάσμα ενός κενού. Υπάρχουν και πιο αντισυμβατικές πράξεις που βοηθούν στην πρόοδο, όπως η πτώση σε βάραθρο ή η επαναφορά του χαρακτήρα στο checkpoint.
Το Metrico είναι ένα side-scrolling platform-puzzler σε κόσμο που απαρτίζεται από βασικές γραμμές και σχέδια από γραφήματα, συναρτήσεις και πίτες στατιστικών.
Το καλύτερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αρχή αλλά ούτε και κάποιο γενικό πλαίσιο φυσικών νόμων. Κάτι το οποίο δούλεψε 2-3 οθόνες πριν δεν πάει να πει ότι οδηγεί σε αποτέλεσμα και αργότερα. Οι δημιουργοί αναμειγνύουν συνέχεια τους κανόνες στον κόσμο του Metrico με αποτέλεσμα συχνά να σπαζοκεφαλιάζετε για το πώς θα προχωρήσετε παρακάτω – ευτυχώς, η λύση βρίσκεται πάντα 2-3 κινήσεις μακριά και ποτέ δεν νιώσαμε αδικημένοι ή ιδιαίτερα συγχυσμένοι. Μια παρατηρητική ματιά και λίγο αντισυμβατική σκέψη θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα όποια αδιέξοδα.



Σταδιακά ενσωματώνονται στο παιχνίδι και 2-3 ακόμα μηχανισμοί για περαιτέρω ποικιλία και για να περιπλέξουν κι άλλο την κατάσταση. Ο ήρωάς μας (στην αρχή του Metrico+ επιλέγουμε το φύλο του) αποκτά δυνατότητα τηλεμεταφοράς σε συγκεκριμένες πύλες, εκτοξεύει σφαίρες-πυρά που εξουδετερώνουν τα ασαφή τέρατα-σχεδιαγράμματα που μαίνονται στους χώρους και επιλέγει σημεία αναγέννησης. Αν και απλοϊκά σε σύλληψη, ενσωματώνονται σωστά και εμβαθύνουν το gameplay, ανοίγοντας μια σειρά νέων προκλήσεων και γρίφων. Η μινιμαλιστική διάθεση χαρακτηρίζει και τα γραφικά του τίτλου. Αν και λειτουργικός, ο εικαστικός τομέας είναι μάλλον άτολμος και αδιάφορος - θεματικά δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει διαφορετικά αλλά θα προτιμούσαμε πιο εκλεπτυσμένη παρουσίαση, ίσως με περισσότερη κίνηση στο υπόβαθρο και με πιο έντονους χρωματισμούς - ως έχει, στερείται προσωπικότητας. Ο χειρισμός από την άλλη είναι άμεσος και προσιτός, έχοντας απολέσει τα περιττά gimmicks του PS Vita. Η κίνηση γίνεται με τους αναλογικούς χωρίς πρόβλημα, ενώ τα touchpad, lightbar και το γυροσκόπιο, προς μεγάλη μας ανακούφιση, περνούν σε αχρηστία. Δεν μας δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.



Τέλος, τo soundtrack έχει περισσότερο ambient χαρακτήρα, με ηλεκτρονικούς τόνους και νότες που αρμόζουν αρκετά στην αφηρημένη ιδέα του Metrico. Τίποτε αξιομνημόνευτο εδώ. Το Metrico+ συγκαταλέγεται στα πιο έξυπνα παιχνίδια που μπορείτε να βρείτε αυτήν τη στιγμή στο PS4. Με διάρκεια γύρω στις 6-7 ώρες και κίνητρα για επαναληπτικό playthrough (speedrun, διαφορετικά endings) είναι μια προσεγμένη indie παραγωγή που αξίζει το χρόνο σας.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απλή, καθαρή παρουσίαση
  • Έξυπνοι γρίφοι
  • Αντισυμβατική σκέψη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σύντομο
  • Αδιάφορο αισθητικά
  • Μη υποστήριξη Cross-Buy
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*