Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NBA 2K17 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Visual Concepts

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • NBA 2K17
    • 3+ pegi 3+
      • 7.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.2k.com/nba2k17/preorder/ FOLLOWERS 5 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Το αγαπημένο “μπασκετάκι” όλου του κόσμου επιστρέφει, με τη Visual Concepts να συνεχίζει να βελτιώνει το τίτλο της, προσθέτοντας νέα στοιχεία και κάνοντας διάφορες αλλαγές. Με τη σειρά να κυκλοφορεί χρόνια τώρα στη νέα γενιά κονσολών, δεν περιμέναμε πολλές αλλαγές στον τομέα των γραφικών αν και το παιχνίδι υποστηρίζει HDR στο Xbox One S και όσοι έχουν συμβατή τηλεόραση θα απολαύσουν το NBA 2K17 ακόμα περισσότερο.


 
Για ακόμα μια χρονιά η ομάδα ανάπτυξης άλλαξε το βασικό μενού επιλογών και τον τρόπο πλοήγησης στις διάφορες επιλογές. Δεν έχουμε κάποιο πραγματικά νέο mode, όμως τα υπάρχοντα έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές. Στο MyLeague μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας custom πρωτάθλημα με όποιες ομάδες θέλουμε, είτε του NBA, είτε τις Legendary, είτε της Euroleague και του Eurocap, και να “τρέχει” για έως 80 χρόνια. Φέτος προστέθηκε η επιλογή για πρωτάθλημα με έως 36 ομάδες, εκ των οποίων κάποιες μπορεί να είναι εντελώς custom. Για αυτές μπορούμε να επιλέξουμε άλλη πόλη σαν έδρα, με καθεμία από τις διαθέσιμες να προσφέρει διαφορετικά υπέρ και κατά σε τομείς όπως τα έσοδα των κατοίκων, ο πληθυσμός της πόλης αλλά και το ενδιαφέρον των κατοίκων για μια ομάδα NBA.
Στο MyLeague μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας custom πρωτάθλημα με όποιες ομάδες θέλουμε, είτε του NBA, είτε τις Legendary, είτε της Euroleague και του Eurocap, και να “τρέχει” για έως 80 χρόνια.
Επιπλέον, μπορούμε να αλλάξουμε πλήρως το όνομα, το λογότυπο, ακόμα και την εμφάνιση της ομάδας. Υπάρχουν διάφορες έτοιμες εμφανίσεις που μπορούμε να τροποποιήσουμε σε διάφορα επίπεδα, ενώ αναφορικά με τους λογότυπους, μπορούμε να κατεβάσουμε κάποιους από τους έτοιμους αλλά και να δημιουργήσουμε δικό μας (στον υπολογιστή). Ακόμα και το γήπεδο της ομάδας μπορούμε να διαμορφώσουμε σε μεγάλο βαθμό, ούτως ώστε, όταν παίζουμε εντός έδρας, να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες επιλογές όπως διαχείριση roster, μεταγραφές, επιλογή προπονητή και υπολοίπων μελών του staff. Μάλιστα, μπορεί κανείς από την αρχή να επιλέξει online πρωτάθλημα και να παίξει με τους φίλους του, ενώ υπάρχει επιλογή για να παίξουμε απλά τα Playoffs.



Η σύνδεση στο internet είναι απαραίτητη για να μπορεί κανείς να παίξει όλα τα modes, αλλά συνολικά για το NBA 2K17, κάτι που άλλωστε συνέβαινε και πέρυσι. Αυτό βέβαια δημιουργεί κάποια προβλήματα όσον αφορά στην ταχύτητα του παιχνιδιού, αφού ο τίτλος συνεχώς συγχρονίζει με τους servers της 2K (και για τα ψηφιακά χρήματα που χρησιμοποιεί ο τίτλος). Έτσι, τα πάντα καθυστερούν, άλλες φορές λίγο και άλλες περισσότερο, ακριβώς όπως και πέρυσι. Φέτος έχουμε και το MyGM, το οποίο δανείζεται πάρα πολλά στοιχεία από παιχνίδια manager και επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει τα πάντα σε μια ομάδα, με μπόλικα στοιχεία RPG. Ένα νέο mode είναι το Start Today, το οποίο επιτρέπει στους παίχτες να ξεκινήσουν το δικό τους πρωτάθλημα (μετά την εκκίνηση του πραγματικού NBA) με τα standings και τα rosters που ισχύουν την εκάστοτε μέρα. Επιστρέφει και το MyTeam mode, που βασίζεται σε κάρτες, και αυτό βελτιωμένο.


Η σύνδεση στο internet είναι απαραίτητη για να μπορεί κανείς να παίξει όλα τα modes, αλλά συνολικά για το NBA 2K17, κάτι που άλλωστε συνέβαινε και πέρυσι.

Αν κάποιος τα βαριέται όλα αυτά, μπορεί πάντα να δημιουργήσει το δικό του παίκτη στο MyCareer και να προσπαθήσει να πετύχει στο NBA. Η ομάδα ανάπτυξης άλλαξε εντελώς το MyCareer φέτος, το οποίο μάλιστα είναι το mode που παίζει και ο περισσότερος κόσμος. Η δημιουργία του παίκτη έχει γίνει ακόμα πιο σύνθετη ώστε να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για κάθε μια από τις πέντε θέσεις στο παρκέ έχουμε 5-6 βασικούς χαρακτηρισμούς παίκτη (π.χ. shooting guard μπορεί να είναι sharpshooter ή playmaker) με κάθε έναν από αυτούς να ορίζει διαφορετικό ταβάνι στις μπάρες βελτίωσης του παίχτη. Για παράδειγμα ο sharpshooter έχει μεγαλύτερο ταβάνι για το 3pt shoot αλλά ο playmaker θα γίνει καλύτερος στο passing. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες θα έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες όταν κάποια στιγμή θα μεταφέρουν το παίχτη τους στο MyPark. Αφού δημιουργήσουμε το χαρακτήρα μας (με το κλασικό face scanning να γίνεται πλέον μέσω smartphone app και μόνο σε PS4/Xbox One), ζούμε τη ζωή του President από το κολέγιο και μετά στο NBA.
Παίρνοντας μπόλικο feedback από την προηγούμενη έκδοση του τίτλου, η ομάδα ανάπτυξης θέλησε να δώσει περισσότερο βάθος σε αυτό το mode ώστε να μην είναι τόσο γραμμικό. Πλέον υπάρχουν επιλογές που αλλάζουν τη ροή τη ιστορίας και έτσι για να δει κάποιος όλες τις πλευρές πρέπει να παίξει ξανά και ξανά τον τίτλο. Επιπλέον, υπάρχει και δεύτερος κεντρικός χαρακτήρας τον οποίο υποδύεται ο Michael B. Jordan, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Creed. Ο χαρακτήρας είναι ένας παίχτης που επιλέγεται στο δεύτερο γύρο του Draft, στην ίδια ομάδα με το δικό μας παίκτη, και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να χτίσουμε ένα δίδυμο τύπου Westbrook/Durant, Curry/Thomson κ.τ.λ. Περισσότερα για την ιστορία δε θα πούμε, αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι εφόσον δημιουργηθεί μια καλή σχέση μεταξύ των δυο εκτός γηπέδου, το ντουέτο συνεργάζεται και παίζει καλύτερα μέσα στο παρκέ. Φυσικά, ο χαρακτήρας μας χτίζεται και αναβαθμίζεται αξιοποιώντας το in-game currency που κερδίζουμε στους αγώνες, αλλά φέτος έχουμε και την επιλογή να πάμε γυμναστήριο για να καλυτερεύσουμε το σώμα μας ή και να προπονηθούμε σε διάφορα μέρη του παιχνιδιού, για να βελτιώσουμε τη ποιότητά μας.


Το animation έχει ανανεωθεί σημαντικά φέτος, με την κίνηση των παικτών να είναι ακόμα πιο αληθινή.

Καθώς μιλήσαμε για in-game χρήματα, πρέπει να σημειώσουμε πως επιστρέφουν τα micro-transactions που είχαμε δει και πέρσι. Για ό,τι κάνουμε στο παιχνίδι, είτε παίζουμε offline είτε online, κερδίζουμε currency, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις αναβαθμίσεις του παίκτη μας, αλλά και για οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο παιχνίδι. Από νέα ρούχα, παπούτσια, γυαλιά, καπέλα και τατουάζ μέχρι διακοσμητικά για το κεντρικό γήπεδο-hub του παίκτη. Φυσικά, επιστρέφει η δυνατότητα για αγορά ψηφιακού χρήματος με...πραγματικό χρήμα. Στη φετινή έκδοση έχουμε ακόμα περισσότερα παπούτσια για τους παίχτες, τα οποία είναι ακριβή αντίγραφα των αληθινών. Όσον αφορά τώρα στις ευρωπαϊκές ομάδες, φέτος έχουμε συνολικά 25, οι οποίες για πρώτη φορά έρχονται από την αρχή με τα σωστά roster, παρέα με μερικές ακόμα από το Eurocup. Για πρώτη φορά όμως έχουμε και εθνικές ομάδες, αυτές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.



Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι το περιτύλιγμα, γιατί η ουσία είναι το gameplay και εδώ τα NBA 2K17 τα καταφέρνει εξαιρετικά. Το animation έχει ανανεωθεί σημαντικά φέτος, με την κίνηση των παικτών να είναι ακόμα πιο αληθινή. Οι περισσότερες βελτιώσεις έχουν να κάνουν με το collision detection μεταξύ των παικτών, το οποίο φέτος είναι περισσότερο αληθοφανές. Επιπλέον, ο τίτλος είναι εξυπνότερος ως προς την τοποθέτηση των παιχτών στο παιχνίδι και την κίνησή τους στο παρκέ, ανάλογα με τη κατάσταση.
Για ό,τι κάνουμε στο παιχνίδι, είτε παίζουμε offline είτε online, κερδίζουμε currency, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις αναβαθμίσεις του παίκτη μας, αλλά και για οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο παιχνίδι.
Μετά τις περυσινές βελτιώσεις ψηλά στην άμυνα, που έφερνε εντυπωσιακά κοψίματα, (η οποία είναι καλύτερη και φέτος) έχουμε ένα σαφώς περισσότερο λειτουργικό σύστημα κλεψιμάτων, το οποίο λειτουργεί και είναι αληθοφανές. Η κίνηση είναι σαφώς ομαλότερη και αληθοφανέστερη και σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά γραφικά αλλά και το ακόμα πιο ζωντανό και ογκωδέστερο κοινό, κάνει τους αγώνες να φαίνονται, εξ αποστάσεως, σαν αληθινοί. Σημαντική βοήθεια στην αληθοφάνεια παίζει και ο ξεχωριστός φωτισμός και ήχος που υπάρχει σε κάθε γήπεδο, με την ομάδα ανάπτυξης να έχει πάρει δεδομένα από τα πραγματικά γήπεδα και να τα έχει μεταφέρει στα ψηφιακά.



Σίγουρα βοηθάει και το σύστημα έκφρασης των προσώπων, που ειδικά στους μεγάλους αστέρες του NBA είναι τέλειο. Όσον αφορά στο χειρισμό, το σουτ έχει αλλάξει, με μια μπάρα πλέον να γεμίζει και το καλύτερο σουτ να γίνεται στο μέγιστο γέμισμα. Ωστόσο, το σουτ με το μοχλό πρέπει πλέον να γίνει σωστά, καθώς αν αυτός φύγει από την ευθεία του κάθετου άξονα, τότε το σουτ θα είναι σίγουρα στραβό. Τα συνολικά τρία πλήκτρα για πάσα παραμένουν ως έχουν, με καθεμιά από αυτές να αξιοποιείται σε διαφορετικές καταστάσεις. Τα ίδια ισχύουν και για το pick-n-roll, το οποίο παραμένει λειτουργικό, όπως και πέρυσι. Όσοι δεν έχουν παίξει κάποιο προηγούμενο NBA 2K, μπορούν να μάθουν όλα τα μυστικά του τίτλου αφού πλέον υπάρχει και tutorial. Όλα τα παραπάνω έχουν ντυθεί με εξαιρετική μουσική ενώ ο σχολιασμός των αγώνων προέρχεται από ακόμα πλουσιότερη ομάδα που περιλαμβάνει συνολικά 11 σχολιαστές. Επιπλέον, υπάρχει και φέτος το 2ΚTV, μια ειδική εκπομπή παραγωγής 2K που παίζει στο κεντρικό μενού του παιχνιδιού και μας δίνει διάφορες πληροφορίες για το NBA.



Το NBA 2K17 είναι ένα ακόμα βήμα εξέλιξης για τη σειρά. Προσφέρει πολλές βελτιώσεις και προσθήκες και σίγουρα είναι το καλύτερο και πληρέστερο της σειράς. Παρόλο που στην ουσία δεν υπάρχει ανταγωνισμός, η ομάδα ανάπτυξης κοντράρει τον ίδιο της τον εαυτό. Τα όμορφα γραφικά, η εξαιρετική μουσική, το ανανεωμένο animation είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που κάνουν το παιχνίδι καλύτερο από πέρσι. Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι που οι fans της ”σπυριάρας” θα καταευχαριστηθούν.


 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Βελτιωμένο animation
  • Πιο ουσιαστικό MyCareer
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Καθυστερήσεις λόγω της επικοινωνίας με τους servers
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nfs_maniac
    • Μηπως αντι να ασχολούνται με το πως θα φαίνονται οι σταγονίτσες του ιδρώτα, να κοιτάξουν λίγο περισσότερο τις ευρωπαικές ομάδες που 9 στους 10 παίκτες εχουν εμφανιση μογγολου και καμια σχέση με την πραγματικότητα? (καλα για οργανωμένο euroleague mode δεν το συζητώ)

    • Spyros13
    • Θα πάω σίγουρα για αγορά της επόμενες μέρες ειδικά φέτος που έχει να φτιάξουμε και εικονική Ευρωλιγκα!Θέλω να ρωτήσω οποίος ξέρει υπάρχει δυνατότητα φέτος να μπορούμε να βάλουμε δικά μας συνθήματα,δεν το έχω διαβάσει κάπου απλά ρωταω (ps4)
      Και τέλος όταν βγει το ps4neo θα παίρνει την οπτική αναβάθμιση ο τίτλος η από του χρονου;

    • samcro
    • Εδω και αρκετες ημερες δν μπορω να μπω σε κανενα ονλαιν ματς, το προβλημα ειναι γενικοτερο κ το εχουν πολλοι στον κοσμo(βλεπε steam), η 2κ δν ασχολειται καν, αρα για πισι οσοι το σκεφτεστε αφηστε το, δοκιμαστε οταν βγει το πρωτο πατς... το οποιο εχουν ηδη δωσει σε ps4/xbox.. εμεις του πισι δν ειμαστε καλα πελατακια απ'οτι φαινεται κ ακομη δν λενε να μας το δωσουν

    • darthneon
    • Ας μας πουν κάποιοι που το αγόρασαν αν συνιστά ουσιαστική αναβάθμιση. Έχω αγοράσει 3 εκδόσεις σερί και θεώρησα ότι πέρσι ταβάνιασε (από άποψη γραφικών και gameplay μιλάω πάντα, δεν αναφέρομαι στα modes). Το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου, αλλά 1η φορά που το σκέφτομαι τόσο να το αγοράσω γτ δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει έκδοση αισθητά βελτιωμένη από το 2κ16.

    • Solidarity
    • @darthneon : ΔΕΝ το εχω το 17, αλλα επειδη εχω το 15 και 16, θα ελεγα πως πλεον δεν αξιζει να τα παιρνεις σε full price. Δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με NBA, με ενδιαφερει ομως πολυ η ευρωλιγκα. Αφου και φετος ειναι μια απο τα ιδια, δηλαδη ΣΧΕΔΟΝ περσινα ροστερ (εχει υπαρξει βελτιωση παντως),και updates που αργουν μεχρι τον Απριλη, θα περιμενα στη θεση σου.
      Το αλλο ; ΚΑΘΕ χρονο αλλαζουν τον χειρισμο.

    • beizanis
    • @darthneon

      Το παιχνιδι είναι ένα τουλάχιστον επιπεδο καλυτερο από το περσινο,εχω καποιες μερες που το παιζω στο ps4 και εχω ενθουσιαστεί,παρολο που κι εγω παιρνω κάθε χρόνο την σειρα.Εαν θελεις να βρεις περισσοτερες σε βαθος αναλυσεις,πολλά site με τα review τους θα σε κατατοπισουν καλυτερα.Ελπιζω να βοηθησα.

*