Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Need for Speed Payback Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ghost Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Electronic Arts

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Need for Speed Payback
    • 7+ pegi 7+
      • 7.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (5)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.needforspeed.com/ FOLLOWERS 4 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 4

    ENTERNITY SCORE
*
Το νέο Need For Speed φέρει περήφανο τη λέξη “Payback” στον τίτλο του. Λέξη που θέλει να συνδυάσει με την ιστορία του single player campaign. Για τους πρωταγωνιστές αυτής, η εκδίκηση είναι ιδιαίτερα σαφής υπόθεση. Όμως για τον gamer και την EA, το ποιος εκδικείται ποιον είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Καλώς ορίσατε λοιπόν στο Fortune Valley, τη φετινή παιδική χαρά για τη σειρά Need For Speed. Εκεί θα συναντήσετε το δράμα των Tyler, Mac και Jess, οι οποίοι προδίδονται από πρόσωπο που δεν το περίμεναν. Ο χρόνος κυλά, οι τόνοι πέφτουν και η ώρα για εκδίκηση έρχεται για όλους τους. Και για να καταφέρουν όλα όσα θέλουν θα οργώσουν ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Fortune Valley, κάτι που είναι κάθε άλλο παρά δυσάρεστο. Η περιοχή έχει αρκετές και όμορφες διαφοροποιήσεις σε τοπία, χάραξη διαδρομής και μέρη για, ελαφρύ, οφθαλμόλουτρο. Αστικό τοπίο γεμάτο casino, έρημα τοπία, αεροδρόμια, αστεροσκοπεία, γκρεμούς και χωμάτινα λαγκάδια είναι στη συνταγή. Πλέον υπάρχει η επιλογή και για αγώνες εκτός ασφάλτου, οπότε εκτάσεις που άλλoτε απλά βλέπατε από απόσταση, αυτήν τη φορά μπορείτε να τις πατήσετε με 25άρες ζάντες.



Παρά την ποικιλομορφία του πάντως, το Fortune Valley δεν καταφέρνει να γίνει κάτι παραπάνω από ένα  όμορφο συμπλήρωμα στο σύνολο. Σίγουρα όμως προσφέρει διαδρομές με ωραίες εναλλαγές και χάραξη. Έρχεται λοιπόν η ώρα να πιάσουμε τιμόνια. Οι τρεις μας πρωταγωνιστές μπορούν συνολικά να χρησιμοποιήσουν πέντε διαφορετικού τύπου αυτοκίνητα: για κλασικούς αγώνες, drift, drag, εκτός δρόμου και καταδιώξεις. Τα events κάθε μιας από αυτές τις κατηγορίες σάς καλούν να νικήσετε συγκεκριμένη ομάδα αυτοκινητιστών σε 4-5 αγώνες ώστε να προχωρήσετε στο single player campaign. Κάθε τέτοιο crew διαθέτει φυσικά μια ηγετική φυσιογνωμία με την οποία εσείς έχετε επικοινωνία. Είναι τελικώς κωμικό πως όλοι αυτοί μιλούν και συμπεριφέρονται ως οι μεγαλύτεροι οραματιστές του πλανήτη επειδή μπορούν να κάνουν καλά drifts. Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και ο ίδιος ο τίτλος κοροϊδεύει αυτήν τους τη συμπεριφορά, αν και αυτές οι μικρές εκλάμψεις είναι κάθε άλλο παρά αρκετές για να σας κάνουν να ξεχαστείτε με την απόλυτα προβλέψιμη και τετριμμένη υπόθεση του Need For Speed Payback. Η Ghost Games προσπάθησε να δώσει άρωμα Fast And Furious (ή έστω αγνού, παρθένου, ανεγκέφαλου Hollywood), με αποτέλεσμα πρωταγωνιστές και «κομπάρσους» που καταλήγουν από αδιάφοροι έως ξεκάθαρα εκνευριστικοί. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τα δράματα και να πιάσουμε το λεβιέ ταχυτήτων; Εκεί τα πράγματα είναι ευτυχώς πολύ καλύτερα. Το μοντέλο οδήγησης είναι πιο απλό και φιλικό προς τον παίκτη, συμβιβαζόμενο πλήρως με το ότι μιλάμε ξεκάθαρα για κάτι arcade. Οι στροφές καταπίνονται, κατά κύριο λόγο με ευκολία, η χρήση χειρόφρενου για απότομη αλλαγή πορείας είναι ευκολότερη από πότε, ενώ το drifting είναι τόσο απλό και όσο απολαυστικό την ίδια στιγμή. Τα αντίστοιχα drifting events καταλήγουν μια ιδιαίτερα εύκολη απόλαυση, ακόμα και αν καταλήξετε σε αυτά με όχημα πολύ μικρότερου level από το προτεινόμενο.



Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τα levels, επιτρέψτε μας να εξηγήσουμε. Όσο περισσότερο αγωνίζεστε και κερδίζετε events, αποκτάτε χρήματα για να αναβαθμίσετε το αυτοκίνητό σας. Η συλλογή του συγκεκριμένου «χρήματος» δεν γίνεται μόνο μέσω των campaign missions, αλλά και από σχεδόν κάθε άλλη δραστηριότητα στον ανοιχτό χάρτη του τίτλου. Οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι λίγες (μικρά time trials και διαγωνισμοί drifting, διαγωνισμοί αλμάτων, εύρεση εγκαταλελειμμένων οχημάτων για επισκευή κ.λπ.), οπότε μπορείτε να παραμείνετε απασχολημένοι για πολύ. Κακά τα ψέματα, είναι εμφανές πως αρκετές εξ αυτών είναι δάνεια από τα Forza Horizon. Αλλά η ενσωμάτωσή τους στον τίτλο δεν γίνεται με κακό τρόπο, οπότε δεν μετρώνται ως κάτι αρνητικό. Οι μηχανικές αναβαθμίσεις του αυτοκινήτου σας του δίνουν σιγά σιγά περισσότερα levels και κάθε ένα από τα campaign missions έχει ένδειξη για το τι level και πάνω συνίσταται πριν δοκιμάσετε την τύχη σας. Δεν είναι κλειδωμένα μέχρι να φτάσετε στο σημείο που πρέπει. Αν όμως δοκιμάσετε πριν την ώρα σας, θα φάτε σκόνη. Ευτυχώς δεν μιλάμε για παράλογη αυστηρότητα. Αν καταλήξετε λοιπόν με 5 ή 10 levels πιο κάτω, έχετε ελπίδα. Οτιδήποτε περισσότερο όμως είναι δοκιμασία για να νεύρα και τα δάχτυλα.



Πώς γίνονται όμως οι αναβαθμίσεις; Μέσω Speed Cards! Κερδίζετε μια τέτοια κάρτα κάθε φορά που βγαίνετε νικητής σε ένα single player event αλλά και από αγορές σε συνεργεία στη συνολική επικράτεια του Fortune Valley. Κάθε κάρτα προσφέρει μια σειρά αναβαθμίσεις σε διαφορετικά τμήματα του αυτοκινήτου, όμως δεν έχετε τον παραμικρό έλεγχο για το τι κάρτα θα σας τύχει στο τέλος ενός αγώνα ή με τι κάρτες έχει εξοπλιστεί το αντίστοιχο shop. Στα τελευταία αυτές ανανεώνονται κάθε μερικά λεπτά της ώρας, αλλά και πάλι το σύστημα είναι απλά ένα παιχνίδι τύχης. Μπορείτε αν θέλετε να πουλήστε μια κάρτα που δεν σας κάνει πλέον, να την ανταλλάξετε για μια προσπάθεια σε slot machine για να κερδίσετε άλλη κάρτα, ή να τη στείλετε στο garage αμέσως μόλις την κερδίσετε, για να κάνετε ένα καλύτερο πλάνο στο μυαλό σας για το πως θα την αξιοποιήσετε. Και πάλι όμως αυτή η έξτρα ηρεμία δεν προσφέρει κάτι παραπάνω, μιας και δεν μπορείτε να επέμβετε ποτέ σε συγκεκριμένο τομέα του αυτοκινήτου και να το διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε. Όλα γίνονται πολύ περισσότερο στην τύχη.
Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να αγοράσετε περισσότερο ρευστό και αντίστοιχες αναβαθμίσεις με πραγματικό χρήμα, αλλά ευτυχώς εδώ αυτό το σύστημα δεν είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένο όπως σε άλλους τίτλους της EA, μιας και έρχεται πολύ πιο δύσκολα σε πρώτο πλάνο για τον παίκτη. Δεν εννοούμε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο της EA. Τουλάχιστον όχι κάποιον χωρίς lightsabers. Η απλή πραγματικότητα είναι πως δεν δημιουργείται ουσιώδες ζήτημα. Δεν προλαβαίνει άλλωστε μιας και τα Speed Cards τα κάνουν μαντάρα μόνα τους.



Είναι πολύ πιο απλό και λογικό να εξαντλήσετε κάθε πιθανή αναβάθμιση σε ένα από τα πρώτα οχήματα που σας δίνει ο τίτλος, παρά να αγοράζετε κάτι καινούριο κάθε τόσο. Και αυτό γιατί το να φέρετε ένα νέο αυτοκίνητο στο απαραίτητο level που χρειάζεται, θέλει αγνό, παρθένο grind. Και όσο και αν σας αρέσει το νέο Need For Speed Payback, το να χρειάζεται επανάληψη events κάθε λίγο για να συλλέξετε και αρκετές σε αριθμό αλλά και κατάλληλες συνολικά κάρτες, είτε για απαραίτητο νέο αυτοκίνητο, είτε για ένα που απλά σας αρέσει να μπει στη συλλογή, είναι κάτι που σίγουρα θα προτιμούσατε να αποφύγετε. Ο χάρτης του παιχνιδιού διαθέτει τέσσερα διαφορετικά garages και θέση για πολλά αυτοκίνητα μέσα σε αυτά. Για να γεμίσετε έστω και λίγες από αυτές θα χρειαστεί να ξεπεράσετε κατά πολύ τις, περίπου, 20 ώρες που απαιτεί το campaign για να ολοκληρωθεί. Και όταν τα Speed Cards έχουν καταφέρει να σας φτιάξουν off-road animal με τεράστια τελική ταχύτητα στο χώμα και ταλέντο στο στρίψιμο που είναι καλύτερο μόνο από ποταμόπλοιο, κάπου η όλη απροσεξία βγάζει μάτι. Οι εξωτερικές αλλαγές και προσαρμογές του οχήματός σας δεν μένουν ανεπηρέαστες, μιας και για να μπορέσετε να ξεκλειδώσετε, όχι συγκεκριμένα parts, αλλά απλά και μόνο τη δυνατότητα να επεμβένετε σε αυτά, πρέπει να ολοκληρώσετε events, πρωτεύοντα και δευτερεύοντα. Μια όμορφη ανακάλυψη όταν έχετε αποφασίσει να ξοδέψετε το επόμενο μισάωρο αλλάζοντας τα φώτα στο «σκαραβαίο» που πάντα θέλατε να κάνετε διαστημόπλοιο.



Οπότε για να σας πιέζει τόσο πολύ ο τίτλος να λιώσετε ξανά και ξανά, τουλάχιστον θα υπάρχει άφθονη ποικιλία και αξιομνημόνευτες στιγμές. Σωστά; Και ναι, και όχι. Η ποικιλία είναι σίγουρα παρούσα με τόσα διαφορετικά είδη events και οχήματα με πραγματικά διαφορετική συμπεριφορά στο οδόστρωμα, δεν θα έχετε το παραμικρό παράπονο. Εκεί που η αλλαγή συμπεριφοράς είναι ανεξήγητη είναι στις μεγάλες (από θέμα διάρκειας και σημασίας) αποστολές αλλά και το κυνηγητό με την αστυνομία. Όσον αφορά στο πρώτο, αρκετές φορές έρχεται η στιγμή για κάποια πραγματικά μοναδική εμπειρία εντός του τίτλου, μιας και δεν υπάρχει άλλο σημείο που μπορεί να επαναληφθεί. Όπως, για παράδειγμα, η κλοπή exotic car μέσα από κινούμενη νταλίκα. Ενώ έχετε τον έλεγχο για όλο το κυνηγητό μέχρι να φτάσετε στην νταλίκα, η στιγμή της κλοπής είναι ένα απλό cut-scene που δεν σας επιτρέπει να δοκιμάσετε κάτι που θα μπορούσε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν ξέρουμε αν αυτά έγιναν για οικονομία χρόνου ή λόγω έλλειψης ιδεών για το πώς θα λειτούργησαν με τον παίκτη να ελέγχει τη δράση. Ότι και αν ισχύει πάντως, είναι χαμένες ευκαιρίες. Όσον αφορά στα κυνηγητά με την αστυνομία, όσοι ελπίζετε σε κάτι τύπου Hot Pursuit, κρεμάστε τις ελπίδες σας στον καλόγερο. Τα ίδια τα κυνηγητά είναι πάντα κομμάτια main ή side quest και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτάσετε σε συγκεκριμένο σημείο του χάρτη (από επίσης συγκεκριμένη διαδρομή) για να τους ξεφύγετε. Προσθέστε ότι δεν υπάρχει ποτέ η δυνατότητα για κυνηγητό σε free roam εντός της πόλης και καταλαβαίνετε πως μιλάμε για σχεδόν ευνουχισμένο feature που υπάρχει μόνο και μόνο για να γίνουν τα trailers πιο περιπετειώδη. Η ένταση την ώρα του κυνηγητού δεν λείπει. Αλλά είναι τόσο απλή υπόθεση το να ξεφύγετε που χάνεται όλο το ενδιαφέρον.



Τέτοιες μικρές και μεγάλες απροσεξίες είναι που κάνουν τελικά το Need For Speed Payback μια από τις πιο απογοητευτικές κυκλοφορίες στην ιστορία του franchise. Το καλό είναι πως μικρά bugs, χρόνοι φόρτωσης και προβλήματα με ποσά που κερδίζατε στο τέλος κάθε αγώνα διορθώθηκαν με patch πριν λίγες μόλις ημέρες. Το κακό είναι πως το σύστημα των speed cards εξακολουθεί να είναι προβληματικό από την ίδια του τη σύλληψη και για χάρη του άλλοι κομβικοί τομείς έμειναν σχεδόν αδούλευτοι. Πιο τρανταχτό παράδειγμα το multiplayer mode, που αποτελεί ξεχωριστή οντότητα μέσα στον τίτλο, αλλά και κάτι απόλυτα διεκπεραιωτικό, προσφέροντας μόνο ranked και unranked matches και τίποτα παραπάνω.



Το Need For Speed Payback δεν είναι ένα κακό racing game. Είναι ένα καλό arcade racer, θαμμένο κάτω από λάσπη κακών συστημάτων, αχρείαστων απαγορευτικών, αποτυχημένες προσπάθειες φθηνού εντυπωσιασμού και κουραστικής επανάληψης. Δίνει προτεραιότητα αποκλειστικά στο single player και την ίδια στιγμή το κάνει έναν μικρό μπελά, απομακρύνοντας τον παίκτη από αυτό. Το ότι τα microtransactions δεν είναι το κομμάτι που προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά είναι μάλλον ένα μικρό ευτύχημα. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Η EA σας την προσφέρει απλόχερα. Θα τη φάτε και θα 'ναι κρύα. 

4

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απλό και διασκεδαστικό μοντέλο οδήγησης
  • Το Fortune Valley προσφέρει όμορφες και καλές διαδρομές σε όλα τα events
  • Καλή ποικιλία οχημάτων και δραστηριοτήτων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το σύστημα των Speed Cards σχεδόν καταστρέφει μεγάλο κομμάτι του τίτλου
  • Οι αναμετρήσεις με την αστυνομία είναι ανούσιες
  • Φτωχό και απλοϊκό online multiplayer
  • Τετριμμένη και γεμάτη κλισέ ιστορία
  • Ενδιαφέρουσες στιγμές μετατρέπονται σε απλά cut scenes
  • Αδικαιολόγητο grind
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • xGodKilleRx
    • Ο συνδυασμός Forza Horizon με Fast and Furious έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτής της καυτής πατάτας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας φόρτωσαν lootboxes για τις αναβαθμίσεις.

      Μπράβο, ΕΑ.

    • GrinidV
    • Πιο αστεία εταιρεία από την ΕΑ δεν πρέπει να υπάρχει αυτή τη στιγμή. Επιτέλους και ένα review που γράφει τι ακριβώς είναι αυτό το χάλι που μας πάσαραν σαν παιχνίδι NFS

    • ManoloAzzi
    • Πραγματικά κρίμα. και πραγματικά ντροπή στην ΕΑ για αυτό το πράγμα που πάει να πουλήσει μόνο λόγω ονόματος!

    • selector32
    • Το παιχνιδι το αγορασα στα 12 deals του Δεκεμβριου στη μιση τιμη και με μεγαλη επιφυλαξη μετα απο το review που ειχα διαβασει εδω.. Θεωρω αδικη τη τοσο χαμηλη βαθμολογια μετα απο 2 εβδομαδες που το παιζω.. η οδηγηση ειναι μακραν οτι πιο απολαυστικο εχω βιωσει σε racing game.. Arcade μεν αλλα οσο πρεπει.. Το σεναριο ειναι το λιγοτερο αστειο και οι καρτες που φτιαχνεις τα αμαξια ενω στην αρχη με ξενισαν τελικα δεν ειναι τοσο κακη ιδεα καθως με αυτο το τροπο δινει αντοχη στη διαρκεια του παιχνιδιου και δεν ειναι πλεον τοσο απλο να φτιαχνεις τερμα τα αμαξια με το που εχεις χρηματα. Θεωρω οτι χωρις τις καρτες (που σε κρατανε σε καποιο ενδιαφερον) θα το ειχα παρατησει ηδη μετα απο τοσες ωρες που εχω παιξει.
      Επισης αμα τρεχεις σε αγωνες με αρκετα μικροτερο level αμαξι απο αυτο που σου προτεινει και κερδισεις εχω παρατηρησει οτι δινει σουπερ καρτες τις περισσοτερες φορες αρα σε ανταμειβει αναλογα με το βαθμο δυσκολιας.
      Σιγουρα δεν θα του εβαζα 10 η 9 βαθμολογια αλλα και το 4αρι το θεωρω υπερβολη...

    • periklis
    • σεβομαι τα σχόλια ολων, δεν εχω ομως κανενα κέρδος με το να υποστηριξω η όχι το παιχνίδι και το καθε παιχνιδι. Θεωρω παιζοντας το παιχνιδι αυτο οτι πρόκειται για ενα απο τα καλύτερα nfs που εχουν βγει τουλάχιστον μετα από το carbon το οποίο θεωρω το κορυφαίο!
      Γραφικα υπέροχα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ηχος, πεντακάθαρος, ισως καλυτερος απο κάθε αλλο racing game. Gameplay-nfs. Ποτέ δεν ηταν εξομοιωτής, ο τίτλος αυτός. Το gameplay εχει ζόρια, εχει τα κουμπιά του, αλλα προσφέρει εντονη εμπειρία οπως κάποτε. Η ποικιλία απο επιλογές στα εξαρτηματα κτλ των αυτοκινητων στο γκαραζ για τροποποίηση τους ειναι μεγάλη και εντυπωσιακη. OPEN world game, παρα πολλά modes και events, αγωνες, τι αλλο θέλουμε δηλ?
      Η τιμη του ειναι αρκετά χαμηλή, επομένως δεν δικαιόλογώ την τοσο αυστηρη κριτικη. Εχει δράση, κυνηγητό, εφέ, stunts, διαφορετικά ειδη αυτοκινήτων...ειναι ενα μετα απο καιρό "γεμάτο" nfs παιχνιδι με τα θετικα και τα αρνητικά του πάντα. Καμμιά σχέση με τη προηγουμενη πατάτα που ειχε βγει...

      ΥΓ. Eίδα και τις κριτικες στο Gran tourismo sport...αυτη τη βλακεία που στρίβεις απότομα το τιμόνι και ο οδηγός (στη καμερα που κραταει το τιμόνι εντος αυτοκινήτου) στρίβει το τιμόνι slow motion) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απόκριση....και υστερα φταίει το NFS?

      ELEOS!!!

    • Velociraptor7
    • https://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Need-for-Speed-Review/34105.html?page=2 διαβασα απο περιέργεια το review του nfs 2015. Δηλ είναι να γελάει κανεις! Εκείνο πηρε βαθμολογία 5, δικαιολογημένα χαμηλη βαθμολογία γιατι ηταν πραγματικά μια αηδία και μιση, ενω το Payback παίρνει 4, χαμηλότερη κατα μια μονάδα, τη στιγμη που ειναι πληρέστερο σε όλα, με καλύτερο χειρισμό μακράν και περισσοτερα events και αντοχή στο χρόνο! ΕΛΕΟΣ απλά παιδια...
      Μαλιστα αναφέρει στο review του nfs 2015 στο τέλος στα θετικα οτι εχει "καλό arcade μοντέλο οδήγησης" που δεν υπηρχε φρένο αλλα μόνο χειρόφρενο και ηταν σκέτη ψευτιά! Δηλ το καινούριο τι να πει που ειναι κλάσεις ανώτερο...? Το προβλημα μου δεν ειναι αν το ενα ειναι πιο καλό απο το άλλο. Αλλα το γεγονος οτι οι κριτικές και οι βαθμολογίες για τα παιχνιδια ειναι αλλα ντι άλλων. Συγνώμη αλλα επιεικώς δε ξερετε τι σας γίνεται! Πείτε μας τι δε σας αρέσει από το παιχνίδι για να καταλάβουμε. Τι ζητάτε, τι ειναι αυτό που λείπει. Με ποια παιχνιδια το συγκρίνετε για να καταλαβουμε και μεις με τι λογικη βαθμολογείτε κάτι. Αλλο το δικαίωμα να λεει ο καθενας την αποψη του και αλλο το να γραφεις μια κριτικη που επηρεάζει κόσμο και αποτελει μια γενικη εικόνα του παιχνιδιου η οποια μπορει να το κάψει. Εχω φιλους που πηραν το παιχνίδι και το απολαμβάνουν οπως κι εγω. Κανεις δεν εχει να πει κατι κακό, αλλα στα σχολια διαβάζεις κριτικες και νομιζεις οτι προκειτε για μια πατάτα. Για όποιον ενδιαφέρεται μαγκες εγω προσωπικα το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι ενα value for money game τιμιότατο. Εχει πολλά αυτοκίνητα, πολλές επιλογές εξαρτημάτων vinyls κτλ για την visual επεξεργασία των οχημάτων σας, καταπληκτικο online, και πολλα events για να αντεχει στο χρόνο και να αφιερωνεις χρονο στο free roaming με ουσία μαζευοντας ποντους και ξεκλειδώνοντας διαφορα πραγματακια. Ειναι open world φάση, με γραφικά πολυ ικανοποιητικα, και στοιχεία αρκετά απο παλαιότερα nfs για τα οποία διακρίθηκαν. Φυσικά και εχει αδυναμίες ειδικά αν εισαι φανατικός και αυστηρός κριτης του ΝFS γενικότερα, ομως σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελούν εμπόδιο στο να το απολαύσεις και να παιξεις ωρες. Θα μου άρεσε πχ να ειχε περισσότερα κυνηγητά με την αστυνομία, η να ειχε και cockpit camera (δεν εχει δυστυχως) η το story mode να ήταν μεγαλύτερο σε διάρκεια και ισως πιο ωραίο ως ιδέα (καθως ειναι απλοικό, κλασικη street racer ιστορια - χωρις να σημαινει οτι ειναι χαλια) αλλα το ωραίο στο payback ειναι τα events και το καταπληκτικό online του. Δοκιμάστε το και μετά πείτε μου αν αξίζει για "4"...μακάρι να ηταν όλα τετοια 4άρια!
      Συγνώμη αρθρογράφε αλλα τραγική η κριτική σου. Να πω οτι είχες να κάνεις με κανενα simulator να το καταλάβω! Συμφωνω΄με τον @periklis το gtsport ειναι βλακεία και παρόλα αυτα παιρνει βαθμολογίες καλες. Δε ξέρω ουτε εναν που να το εχει και να λεει καλα σχόλια. Ολοι μνημονεύουν το 6. Και να σκεφτείς περιμεναμε τοσα χρονια να βγει το καινούριο και σιγα τι προσφερει. Ωραια γραφικα; ωραια γραφικά εχει και το driveclub που ειναι πια γηρασμένος τίτλος.

*