Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

One Piece: Pirate Warriors 3 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Omega Force

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Έπειτα από ένα διάλλειμα από τα γεγονότας της σειράς κατά το Pirate Warriors 2 -που είχε το δικό του ξεχωριστό σενάριο- το τρίτο μέρος του One Piece: Pirate Warriors κάνει το λεγόμενο reboot και μας επιστρέφει στον κόσμο του δημοφιλούς anime. Σαν να μην έφτανε αυτό, στις 10 - 12 ώρες που διαρκεί κατα μέσο όρο το campaign, η αναδρομή στα περίπου 700 επεισόδια που έχουν παιχτεί μέσα σε διάστημα 18 ετών το κάνουν αν μη τι άλλο πιο ζωντανό από ποτέ. Κάπου εδώ θα πρέπει να δωθούν και τα συγχαρητήρια στην εταιρεία ανάπτυξης που κατόρθωσε κάτι τέτοιο. Το παιχνίδι λοιπόν κινείται γύρω από τον γνωστό σε όλους Monkey D. Luffy που στην εισαγωγή παρουσιάζεται σε νεαρή ηλικία και αμέσως μετά γίνεται μετάβαση μια δεκαετία αργότερα. Όπως πάντα, ο στόχος του είναι να γίνει ο νούμερο ένα Βασιλιάς των Πειρατών στον κόσμο και αυτό φυσικά θα επιτευχθεί με το γνωστό πλήρωμά του, που δεν είναι άλλο από τους Straw Hat Pirates.


Χρησιμοποιήστε τις special attacks για να τελείωνετε γρηγορότερα τους εχθρούς σας καθώς ο χρόνος είναι... trophy!

Πρώτα απ’ όλα το παιχνίδι διαθέτει story mode και γνωρίζοντας πως εταιρεία ανάπτυξης είναι η Omega Force, εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι το gameplay πατάει πάνω στα γνώριμα μονοπάτια του επίσης δημοφιλούς franchise, Dynasty Warriors. Ο Luffy ξεκινάει την περιπέτειά του, έχοντας στην κατοχή του κάτι παραπάνω από μια δεκάδα combos -με τον καιρό μαθαίνει πολλά περισσότερα- και οι παίκτες καλούνται να αντιμετωπίσουν ορδές εχθρών που κάνουν respawn σε δευτερόλεπτα, καθαρίζοντας ολόκληρες περιοχές από δαύτους, αλλά και τους προϊσταμένους τους, καπεταναίους, στρατιωτικούς διοικητές, αλλά και bosses όπως οι Buggy, Arlong, Eneru κ.λπ., που εννοείται είναι παρμένοι από το anime. Η κατάκτηση κάθε περιοχής δεν είναι δύσκολη υπόθεση, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είναι αρκετά εύκολη μιας και για να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει οι πρωταγωνιστές να ολοκληρώσουν μία σειρά από χρονοβάρα tasks με καθορισμένα κάθε φορά τις προϋποθέσεις νίκης και ήττας.
Εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι το gameplay πατάει πάνω στα γνώριμα μονοπάτια του επίσης δημοφιλούς franchise, Dynasty Warriors.
Εκτός αυτού, ο γενικός βαθμός δυσκολίας του τίτλου δεν ανεβαίνει ποτέ σε επίπεδα άνω του μετρίου αφού τα επιπεδα δυσκολίας διαφέρουν μονάχα όσον αφορά το life meter των αντιπάλων και όχι το πόσο εύκολα μπορεί να τεθεί εκτός μάχης ο Luffy και οι σύντροφοί του. Στο τέλος κάθε επιπέδου, χωρίς υπερβολές, ο παίκτης θα έχει αφανίσει περίπου 2-3 χιλιάδες αντιπάλους, πράγμα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα σαν αποτέλεσμα εκτός βέβαια αν είστε κάποιος trophy hunter. Επιπλέον, όσο περνάει η ώρα το gameplay παραμένει επαναλαμβανόμενο σε όλους τους τομείς με την μικρή εξαίρεση ότι κάποιοι εχθροί και κάποια tasks αλλάζουν ανά επίπεδο. Όλα κινούνται στο ίδιο πλαίσιο και δυστυχώς, γρήγορα οι παίκτες θα αρχίσουν να αισθάνονται καταστάσεις deja-vu.



Βέβαια η ομάδα ανάπτυξης δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποιον άσο στο μανίκι της έτσι ώστε το ενδιαφέρον των παικτών να παραμείνει σε όσο το δυνατό ψηλά επίπεδα και το παιχνίδι να μην είναι πανομοιότυπο με τους προκάτοχούς του. Έτσι λοιπόν μια νέα ουσιαστική προσθήκη κάνει την εμφάνιση της και πρόκειται για το Kizuna Attack. Για να εκτελεστεί η εν λόγω κίνηση το σχετικό bar meter σας θα πρέπει να είναι γεμάτο. Επιλέγοντας να εκτελέσετε την κίνηση εμφανίζεται στην οθόνη ένα μέλος του party σας και επιτίθεται μαζί σας. Όμως το πανηγύρι δεν τελειώνει εδώ καθώς ακολουθεί το Kizuna Rush καθώς κρατώντας πατημένο το R2 στο DualShock 4, εξαπολύεται μια πανίσχυρη επίθεση -πολύ πιο δυνατή από κάθε special attack- στην οποία συμμετέχουν και τα μέλη του party σας.
Ευτυχώς δεν υπάρχει μόνο το campaign. Όταν οι παίκτες ολοκληρώσουν τις αποστολές που θα τους ανατεθούν, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα αφιερώσουν πολλές ώρες στο ολοκαίνουριο Dream Log mode. Αυτό δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί καθαρά arcade mode και εκεί, αφού οι παίκτες επιλέξουν τον ήρωα της αρεσκείας τους, θα ανοίξει μπροστά τους ο χάρτης με τα νησιά. Σε κάθε νησί περιμένουν εντυπωσιακές μάχες, με δυναμικά in-battle events και randomized εχθρούς και συμμάχους. Παράλληλα, προχωρώντας, υπάρχει η δυνατότητα ξεκλειδώματος νέων χαρακτήρων, ενώ επιπλέον κέρδος αποτελούν τα ειδικά νομίσματα μέσω των οποίων είναι δυνατή η αναβάθμιση των ικανοτήτων των ηρώων. Το άσχημο είναι ότι το Dream Log mode μένει πάντα offline. Online οι παίκτες απλά θα «περάσουν» τα κεφάλαια του story mode παρέα με έναν φίλο τους ή κάποιον άγνωστο, ενώ αυτό που δεν συμβαδίζει με τη νέα εποχή είναι το απαρχαιωμένο match-making και το γεγονός ότι έπειτα από το τέλος κάθε επιπέδου, οι παίκτες θα πρέπει να αναζητήσουν εκ νέου συμπολεμιστή.


Ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος ώστε να σας καθηλώσει για ώρες με τα διάφορα tasks που έχετε να αναλάβετε.

Στα του τεχνικού τομέα η μετάβαση της σειράς στο στη νέα γενιά συνοδεύεται από κάποιες αστάθειες. Όταν περιτριγυρίζεστε από ορδές εχθρών ή γίνονται διάφορες εκρήξεις, το frame drop κάνει την εμφάνιση του με αποτέλεσμα να πρέπει να κινηθείτε κάπου πιο μακριά ώστε να επανέλθει το frame rate στα 60fps. Σε συνδυασμό βέβαια με την παντελώς αποπροσανατολιστική κάμερα που από εδώ γυρνάει ο παίκτης και αλλού πάει εκείνη τότε μάλλον τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Ένα άλλο ζήτημα που θα σας κάνει την ζωή δύσκολη είναι ο χάρτης του παιχνιδιού. Πολλές φορές, λόγω των διαφόρων tasks, θα σας ζητηθεί να πάτε από το ένα άκρο του χάρτη στο άλλο. Όμως το βέλος που δείχνει το χαρακτήρα σας πάνω σε αυτόν τις περισσότερες φορές δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική θέση σας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνεται κυριολεκτικά ο μπούσουλας. Επιπλέον είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες που αναγράφονται σ’ αυτόν που δίχως υπερβολές καταντάει δυσανάγνωστος. Όσον αφορά τα μοντέλα των εχθρών και των κεντρικών ηρώων θα λέγαμε ότι αποτελούν πιστά αντίγραφα από το One Piece αλλά δυστυχώς τίποτα παραπάνω. Το aliasing δεν το γλιτώνουμε ποτέ και είναι πιο έντονο στα τοπία, κάτι που πρέπει κάποτε να αντιμετωπιστεί κάπως από την Omega Force. Στον ηχητικό τομέα, το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το κορυφαίο voice acting, το οποίο είναι φυσικά στα ιαπωνικά και προσφέρει άπειρη ευχαρίστηση στους λάτρεις της σειράς. Το ίδιο όμως δεν γίνεται και με το soundtrack του παιχνιδιού καθώς δεν έχει το κάτι “δυνατό” στο οποίο θα δέσει μουσική και μάχη μαζί οπότε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο περνάει σχεδόν απαρατήρητο.



Ολοκληρώνοντας, τo One Piece: Pirate Warriors 3 είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο παιχνίδι της συγκεκριμένης σειράς και ενισχυμένο από τη δύναμη του PlayStation 4 φέρνει στην οθόνη περισσότερους εχθρούς από ποτέ. Για όποιον δεν είχε ως σήμερα τη δυνατότητα να ασχοληθεί με κάποιον τίτλο One Piece, αποτελεί την ιδανική περίπτωση, αφού η αφήγηση, με στιγμιότυπα βγαλμένες από το anime, θα βάλει γρήγορα τους παίκτες στο νόημα. Σίγουρα δεν αποτελεί κάποιον πολύ δυνατό και υποσχόμενα τίτλο, όμως θα προσφέρει αρκετή διασκέδαση σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του σε βάθος, εκτελώντας με επιτυχία ακόμα και τη λιγότερο σημαντική αποστολή.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Kizuna Attack
  • Δεκάδες playable χαρακτήρες
  • Dream Log mode
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δύσχρηστη κάμερα
  • Επαναλαμβανόμενο gameplay
  • Έλλειψη Online co-op στο dream log mode
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • evergrey
    • Ωραιο review!Σιγουρα το πιο αρνητικο απο ολα ειναι το online co-op.Τα υπολοιπα αρνητικα,οποιος εχει ασχοληθει με την σειρα τα εχει συνηθισει.Πραγματικα αυτο το "βελακι" μερικες φορες απλα δεν παλευεται!

    • The_source
    • Καλογραμμένο και κατατοπιστικό review, πολύ ωραίο. Δεν το έχω πάρει ακόμα το παιχνίδι αλλά σε σχέση με το πρώτο που έχω φαίνεται πολύ καλύτερο. Βέβαια αυτή η κάμερα απ' ότι καταλαβαίνω δεν θα φτιάξει ποτέ! Θα πάμε και για Pirate Warriors 4;

    • BaronNK
    • Καταρχήν να πω πως το review είναι πολύ κατατοπιστικό και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που πρέπει κάποιος να ξέρει πριν την αγορά του παιχνιδιού.
      Τώρα για το παιχνίδι, πιστεύω πως είναι το καλύτερο της σειράς αν και ο τρόπος που λειτουργεί το co-op είναι ένα μεγάλο μείον, που πρέπει να το δουλέψουν κάπως.Εγώ προσωπικά το anime, δεν κάθισα να το δω ποτέ (700 επεισόδια μου λες!?!) αλλά το παιχνίδι σου δίνει ό,τι πρέπει να ξέρεις για την ιστορία, όπως πολύ σωστά το είπες.
      Επίσης πιστεύω πως είναι λογικό να περιμένουμε έστω και λίγο framedrop σε hack'n'slash παιχνίδι (έχω παίξει αρκετά Dynasty-Samurai Warriors) διότι σε μερικές μάχες όταν lockάρει η κάμερα σε ένα group, υπάρχουν πάνω από 100 (μπορεί να λέω και λίγους) χαρακτήρες, με τις ίδιες κινήσεις βέβαια, αλλά είναι πολλοί..

      Τέλος θα ήθελα να πω ένα μπράβο στο reviewer για αυτή τη καλή του δουλειά ;)

*