Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Paper Monsters Recut

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Mobot Studios LLC

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Crescent Moon Games

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ένα από τα καλά των indie τίτλων είναι το γεγονός ότι κανείς δεν έχει να νοιαστεί για patches, bug fixes κλπ παρά μόνο σε περιπτώσεις που δεν ξεπερνούν τα μισά δάχτυλα του ενός χεριού. Ένα indie studio δεν πιέζεται από ημερομηνίες κυκλοφορίας και «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα. Έχει όλη την άνεση να αναπτύξει το κάθε παιχνίδι όπως ακριβώς το επιθυμεί και κανένας indie developer δεν πρόκειται ποτέ να βιαστεί να λανσάρει μια δουλειά η οποία δεν είναι ολοκληρωμένη. Σκοπός αυτών των εταιρειών είναι μέσα από «μικρής» απήχησης τίτλους να μπορέσουν να αναδείξουν το ταλέντο τους προσβλέποντας είτε κάποια στιγμή να βρεθούν υπό τη σκέπη μιας μεγάλης εκδότριας εταιρείας είτε να δημιουργήσουν ένα όνομα που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν στο διηνεκές δίχως τη βοήθεια κανενός.



Όπως έχει ειπωθεί από ανώτατα στελέχη όλων των κατασκευαστών συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας, σκοπός όλων σε αυτή τη γενιά είναι να αποτελέσουν την ιδανική στέγη για τις ανεξάρτητες εταιρείες ανάπτυξης και η αλήθεια είναι ότι η μεταξύ των τριών κούρσα σε αυτό τον τομέα έχει οδηγήσει στη μεταφορά πολλών indie τίτλων από τα PC, στην ανάπτυξη indie τίτλων αποκλειστικά για συγκεκριμένες κονσόλες και στο remake άλλων που είχαν αρχικά κυκλοφορήσει για κινητά τηλέφωνα. Ένας τίτλος ο οποίος ανήκει στην τελευταία κατηγορία είναι και το Paper Monsters Recut, που δεν είναι τίποτα άλλο από το remake του Paper Monsters. Το σενάριο ιδιαίτερα απλό. Το σύμπαν της Paperland έχει κατακλυστεί από τέρατα, τα οποία έχουν εξεγερθεί και αναζητούν τρόπους να καταλάβουν την εξουσία.
To gameplay είναι πολύ διασκεδαστικό, ο σχεδιασμός των επιπέδων άψογος, ενώ το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σε κάθε κόσμο οι παίκτες καλούνται να κάνουν διαφορετικά πράγματα
Η επικράτησή τους σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται πολύ κοντά, μέχρι που κάνει την εμφάνισή του ο ήρωας της ιστορίας. Ένα ρομπότ το οποίο όμως όπως το σύμπαν και τα τέρατα έχει δημιουργηθεί από χαρτί. Σκοπός του δεν είναι άλλος από το να επαναφέρει την τάξη στην Paperland και όταν οι μελλοντικές γενιές διηγούνται την ιστορία του να λένε έζησε αυτός καλά και εμείς καλύτερα. Από την πρώτη επαφή με το Paper Monsters Recut, καταλαβαίνει κανείς ότι έχει να κάνει με ένα παιχνίδι το οποίο είναι βγαλμένο από την παλιά καλή εποχή των arcades και των 8 και 16 bit Η/Υ όπου τα platform games ήταν από τα κυρίαρχα genres. Προσαρμοσμένο στους κανόνες της νέας εποχής, όπου για παράδειγμα το να χάσει κάποιος όλες τις ζωές του δεν είναι κάτι το οποίο θα τον αναγκάσει να ξεκινήσει from scratch που λένε και οι αγγλομαθείς, το Paper Monsters Recut υπόσχεται να χαρίσει πολλές ώρες διασκέδασης σε όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του, μεταφέροντάς τους σε εποχές που σήμερα αποτελούν ευχάριστες αναμνήσεις.


Πολύχρωμα τοπία ζωγραφισμένα στο χαρτί

Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε θεματικούς κόσμους, με τον κάθε ένα από τους οποίους ένα είναι χωρισμένος σε επίπεδα. Σκοπός του πρωταγωνιστή είναι να μπορέσει να φτάσει στο τέλος κάθε επιπέδου όπου τον περιμένει μια θεατρική σκηνή, ενώ τις περισσότερες φορές τα μοναδικά του όπλα θα είναι η δυνατότητα να εξολοθρεύει τους εχθρούς πατώντας πάνω τους (όπως συμβαίνει στα παιχνίδια Mario)  και τα διπλά άλματα που μπορεί να εκτελεί που θα αποβούν σωτήρια σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Παράλληλα υπάρχουν τριών ειδών διαφορετικά collectibles τα οποία θα πρέπει να συγκεντρώνει εάν θέλει να έχει τη δυνατότητα να προχωράει παρακάτω. Αυτά είναι καταρχάς συνδετήρες. Τρεις υπάρχουν σε κάθε επίπεδο και αυτούς προφανώς θα χρησιμοποιήσει ο πρωταγωνιστής για να επισυνάψει μεταξύ τους ή φυλακίσει, όλα τα χάρτινα τέρατα. Ακόμα υπάρχουν γκρίζα κουμπιά. Όσο περισσότερα μαζεύει κάποιος τόσο ανεβαίνει το σκορ του, ενώ τέλος σε κάθε πίστα υπάρχει κρυμμένο ένα χρυσό κουμπί, η συλλογή των οποίων ξεκλειδώνει διάφορα mini games. To gameplay είναι πολύ διασκεδαστικό, ο σχεδιασμός των επιπέδων άψογος, ενώ το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σε κάθε κόσμο οι παίκτες καλούνται να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Έτσι λοιπόν πέρα από το να κυκλοφορούν πεζοί, θα κληθούν να φέρουν εις πέρας αποστολές οδηγώντας υποβρύχιο το οποίο εκτοξεύει θανατηφόρες τορπίλες, να κάνουν σκι στα χιόνια, να μετακινούνται χρησιμοποιώντας βαγονέτα ορυχείων και πολλά άλλα. Σε άλλες περιπτώσεις οι παίκτες θα κληθούν ακόμα και να λύσουν γρίφους. Οι εχθροί είναι διαφόρων ειδών, αναλόγως τον κόσμο στον οποίο βρίσκεστε και θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου ο μόνος τρόπος να τους νικήσετε είναι να τους αποφύγετε. Στο τέλος κάθε κόσμου υπάρχει ο αντίστοιχος boss ο οποίος κρατάει το κλειδί για τον επόμενο όμως οι μάχες μαζί τους είναι πολύ εύκολες και δεν προσφέρουν την παραμικρή πρόκληση.



Περνώντας στο τομέα της παρουσίασης, τα γραφικά του Paper Monsters Recut είναι όμορφα και φέρουν τις κατάλληλες τσακίσεις για να καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι δημιουργημένα από χαρτί. Η μουσική επένδυση είναι προσαρμοσμένη στο θέμα κάθε κόσμου και το κομμάτι που ίσως να τύχει της μεγαλύτερης προσοχής είναι αυτό της άγριας Δύσης, το οποίο θυμίζει Kill Bill και Tarantino. Ολοκληρώνοντας, το Paper Monsters Recut θα χαρίσει στους παίκτες περίπου δέκα ώρες ξεγνοιασιάς και θα τους ταξιδέψει πολλά χρόνια πίσω, όταν τα platform games είχαν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις ετήσιες κυκλοφορίες τίτλων. Θα μπορούσε να είναι λίγο δυσκολότερο όμως αυτό δεν είναι κάτι που ακυρώνει την όλη προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης η οποία προσφέρει ένα παιχνίδι υψηλής ποιότητας το οποίο θα πρέπει να έχει στην κατοχή του κάθε ιδιοκτήτης Wii U. Προσοχή μόνο γιατί είναι από τα παιχνίδια με τα οποία δεν καταλαβαίνει κάποιος πότε πέρασε η ώρα και το ξυπνητήρι κάθε πρωί δεν κάνει χάρες.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Θεματικοί κόσμοι
  • Άψογος σχεδιασμός επιπέδων
  • Εθιστικό gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Boss fights πολύ χαμηλής δυσκολίας
  • Λίγες κρυφές περιοχές
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Kimi Raikkonen
    • Θα είναι από τα πρώτα παιχνίδια που θα πάρω όταν με το καλό γίνω κάτοχος Wii U (σύντομα). Φαίνεται αρκετά πρωτότυπο και διασκεδαστικό.

    • Viper71
    • ΧΑΙΡΟΜΑΙ να διαβαζω τα κατατοπιστικότατα reviews σου! Με βλεπω να ξεφραγκιαζομαι με την αγορα του U, τοσα μαζεμένα παιχνίδια εχω να παρω από την εποχη του Playstation 1. Τουλάχιστον αυτό είναι και φθηνο στα 3,κατι που κανει. :)

*