Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pier Solar and the Great Architects HD Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Watermelon Development

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Watermelon Development

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Pier Solar and the Great Architects HD
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.piersolar.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Pier Solar and the Great Architects, απευθυνόταν σε κοινό που έψαχνε για κάτι retro σε μια εποχή που τα video games εξελίσσονταν με ταχύ ρυθμό. Το 2010 οπότε και έγινε η πολύπαθη κυκλοφορία, το SEGA Mega Drive έκλεινε τα 20 έτη και το παιχνίδι είχε την ευκαιρία να αποτελέσει ένα από τα τελευταία RPG που κυκλοφόρησαν για την περίφημη γενιά των 16-bit. Λιγότερο από μια πενταετία αργότερα, η WaterMelon πήρε την απόφαση, βλέποντας την απήχηση που είχε το παιχνίδι, να το μεταφέρει και στις νέες κονσόλες. Έτσι κόλλησε στον τίτλο ένα HD και η προσπάθεια δρομολογήθηκε μέσω του Kickstarter.



To Pier Solar αφηγείται την ιστορία του Hoston και των φίλων του, Alina και Edesott, οι οποίοι, προσπαθώντας να βρουν ένα αρχαίο "γιατρικό" για τον ασθενή πατέρα του κεντρικού ήρωα, καταλήγουν να παίρνουν μέρος σε απίστευτες και πολύ επικίνδυνες αποστολές. Η πλοκή εξελίσσεται ταχύτατα και παρότι υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτούν οι στόχοι σε κάθε αποστολή, η πολύ καλή διήγηση κάνει το μέγιστο για να το επιτρέψει. Αντίθετα οι διάλογοι του παιχνιδιού δεν φαίνεται να έχουν την ίδια δυναμική, καθώς είναι σχετικά αδιάφοροι, χωρίς πάντως να μειώνεται μια συναρπαστική ιστορία με απανωτά plot twists και πολύ δυνατό φινάλε.
Η υπέροχη αίσθηση που έχει το παιχνίδι στο χειριστήριο, το πολύ όμορφο setting στο οποίο λαμβάνει χώρα, αλλά πάνω απ' όλα ένα μαγευτικό soundtrack.
Η αισθητική του παιχνιδιού είναι κλασική και οι "επεμβάσεις" που δέχθηκε ο τίτλος κατά την μεταφορά του σε HD δεν την επηρέασαν στο παραμικρό, κάτι που ήταν άλλωστε και ο βασικός στόχος της ομάδας που επιμελήθηκε αυτών των αλλαγών. Αυτό έχει τα καλά του αλλά και τα κακά του. Για παράδειγμα, τα γραφικά είναι εξαιρετικά για παιχνίδι που ξεκίνησε από 16-bit, με ένταση ως προς το collision detection του animation. Δεν λειτουργεί και τόσο με αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια των μαχών, οι διάφοες κινήσεις οδηγούν πολλές φορές σε εγκλωβισμό του παίκτη σε σημεία του επιπέδου.


To Pier Solar αφηγείται την ιστορία του Hoston και των φίλων του, Alina και Edesott, οι οποίοι, προσπαθώντας να βρουν ένα αρχαίο "γιατρικό" για τον ασθενή πατέρα του κεντρικού ήρωα, καταλήγουν να παίρνουν μέρος σε απίστευτες και πολύ επικίνδυνες αποστολές.

Σε αυτό βέβαια δεν βοηθάει και ο χάρτης του παιχνιδιού που είναι γεμάτος με μικρά περάσματα και συνεχή εμπόδια, κάτι που κουράζει πολύ, ειδικά στις τελευταίες αποστολές και στα υψηλότερα επίπεδα όπου οι εχθροί είναι περισσότεροι και οι απώλειες ευκολότερες. Επίσης σε αυτό προστίθεται και το αρκετά δυσνόητο user interface που δυσχεραίνει αρκετά τη διαδικασία του healing, καθώς η σωστή χρήση του στις τελευταίες ώρες του παιχνιδιού είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Τα προβλήματα αυτά βέβαια υπήρχαν στην αρχική έκδοση του τίτλου και όπως φαίνεται δεν αλλάζουν στην επανακυκλοφορία του. Αν έχει να περηφανεύεται για κάτι το Pier Solar, είναι για τα στοιχεία που διέθετε και ο αρχικός τίτλος. Η υπέροχη αίσθηση που έχει το παιχνίδι στο χειριστήριο, το πολύ όμορφο setting στο οποίο λαμβάνει χώρα, αλλά πάνω απ' όλα ένα μαγευτικό soundtrack, το οποίο, παρόλο που δεν έχει υποστεί σημαντική επεξεργασία, περιέχει σπουδαία μουσικά κομμάτια.



Συνολικά, το Pier Solar είναι μια προσπάθεια με την οποία επιχειρείται να αποτεθεί φόρος τιμής στα κλασικά RPG μιας περασμένης, αλλά ένδοξης εποχής, με παράλληλη προσπάθεια να εισαχθούν νέα στοιχεία στο πλαίσιο μιας νέας εποχής που βασίζεται όλο και περισσότερο στα γραφικά και γενικότερα το οπτικοακουστικό κομμάτι. Ευτυχώς ή δυστυχώς, το παιχνίδι καταφέρνει μόνο το πρώτο σκέλος της προσπάθειας αυτής, καθώς όσα προστέθηκαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν, αλλά ούτε και να δικαιολογήσουν πλήρως την επανέκδοση αυτή.


 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αποτελεί το τελευταίο RPG μιας σπουδαίας γενιάς
  • Μαγευτικό soundtrack
  • Υπέροχη ιστορία με πολύ δυνατό φινάλε
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια μετάβαση σε HD
  • Μπερδεμένος χάρτης που δυσχεραίνει την εξέλιξη του παιχνιδιού
  • Προβληματικό και εκνευριστικό User Interface
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*