Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PlayStation 4 CUH-1200 «C-Chassis» review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • PS4
    • 3+ pegi 3+
      • 8.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (104)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://gr.playstation.com/ps4/ FOLLOWERS 379 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
*
Μετά από την πρώτη του εμφάνιση στην Ιαπωνία, το PlayStation 4 CUH-1200 άρχισε να κυκλοφορεί και στα καταστήματα της Ευρώπης. Χωρίς τυμπανοκρουσίες που σηματοδοτούν την άφιξή της, η κονσόλα φέρει αρκετές αξιοσημείωτες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Κάποιες από αυτές εντοπίζονται στον σχεδιασμό, αλλά οι αναφορές για μειωμένο θόρυβο δείχνουν ότι αντιμετωπίστηκε και ένα από τα μεγαλύτερα θέματα στη λειτουργία της κονσόλας. Είναι όμως τόσο ριζοσπαστική η βελτίωση; Και αν ναι, αξίζει να αναβαθμίσει κανείς, αν έχει ήδη επενδύσει σε ένα παλιότερο μοντέλο;

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το μοντέλο CUH-1200 C-Chassis φέρει κάποιες αλλαγές από φυσικής πλευράς. Το glossy panel αποτελεί παρελθόν, με ολόκληρο το πάνω μέρος της κονσόλας να καλύπτεται από την ίδια ματ επιφάνεια - ένα υλικό που μαζεύει λιγότερη σκόνη και γρατσουνιές. Το μπροστινό μέρος πλέον διαθέτει έξυπνα, πιεζόμενα κουμπιά για την παροχή ρεύματος και την εξαγωγή δίσκου, τα οποία προεξέχουν κατά ένα χιλιοστό και κάνουν ένα ικανοποιητικό "κλικ", αντικαθιστώντας τα ευαίσθητα, capacitive πλήκτρα αφής του προηγούμενου μοντέλου. Επίσης έχει αντικατασταθεί και ο φωτισμός LED, με μια μικρότερη γραμμή φωτός, πιο φωτεινή ωστόσο, αφού εμφανίζεται καλύτερα σε συνθήκες φωτός ημέρας.

Με το PlayStation 4 C-Chassis έγιναν κάποιες αισθητικές αλλαγές. Αυτήν τη φορά και τα δύο τμήματα φέρουν ματ πλαστικό, εγκαταλείποντας τη γυαλιστερή επιφάνεια του launch μοντέλου.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Αντί για 16 chip των 512MB μνήμης RAM GDDR5, πλέον έχουμε 8 του 1GB η κάθε μία. Ως συνέπεια της μείωσης των modules κατά το ήμισυ, απελευθερώνεται χώρος στην αντίθετη πλευρά της μητρικής, κάτι που θα πρέπει να βελτιώνει (θεωρητικά) την ενεργειακή απόδοση - και επιβεβαιώνεται στις μεταγενέστερες δοκιμές μας. Επιπρόσθετα, ο σκληρός δίσκος των 500GB είναι ελαφρώς πιο παχύς - ένας Samsung Spinpoint. Το τροφοδοτικό έχει επίσης αντικατασταθεί από ένα ελαφρύτερο μοντέλο χαμηλότερου output, συμβάλλοντας εν μέρει και στη μείωση του βάρους της συσκευής κατά 300 γραμμάρια.

Κατά τα άλλα, το νέο PS4 είναι σε πολλά σημεία ίδιο με το παλιό. Αν τα τοποθετήσει κανείς δίπλα-δίπλα, οι διαστάσεις είναι ολόιδιες (με την εξαίρεση των νέων πλήκτρων), ενώ εσωτερικά οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ίδιο μέγεθος APU στο κέντρο της μητρικής - ένα chip των 28nm. Η μοναδική αλλαγή εντοπίζεται στη διάταξη των θυρών στο πίσω μέρος της συσκευής, οι οποίες έχουν αλλάξει θέση χωρίς κάποιο λόγο.


Συγκριτική παρουσίαση του PlayStation 4 C-Chassis (ή CUH-1200) με το πρώτο μοντέλο. Η κατανάλωση ρεύματος και ο θόρυβος είναι σημαντικά χαμηλότερα, ενώ η αλλαγή σε πλήρες ματ φινίρισμα και τα νέα πλήκτρα είναι ευχάριστες προσθήκες.

Τι γίνεται όμως με τα επίπεδα θορύβου; Δεν θα είχε άδικο κάποιος αν έλεγε ότι οι ταχύτητες των ανεμιστήρων του αρχικού μοντέλου φτάνουν σε επίπεδο που αποσπά την προσοχή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ιδιαίτερα σε τίτλους όπως το The Last of Us Remastered. Μια από τις χειρότερες περιπτώσεις είναι και το πρόσφατο Rocket League - ένας τίτλος που τρέχει Unreal Engine 3- το οποίο ανεβάζει τα επίπεδα θορύβου του παλιότερου μοντέλου (CUH-1000) στα 63,7 dB. Η συγκεκριμένη μέτρηση έγινε με την κονσόλα όρθια σε ένα ξύλινο γραφείο, κατά τη διάρκεια θέασης ενός αγώνα 4v4 σε spectator mode. Οι αισθητήρες θορύβου ήταν τοποθετημένοι ένα εκατοστό πίσω από τους αεραγωγούς στο πίσω μέρος της κονσόλας, ηχογραφώντας τον ανεμιστήρα κατά τις υψηλότερες ταχύτητες περιστροφής, αν και ο θόρυβος μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή και από κάποια μέτρα μακριά.

Εδώ έχουμε το νέο μοντέλο CUH-1216A (αριστερά), δίπλα από το launch μοντέλο CUH-1003A (δεξιά). Είναι 10% πιο ελαφρύ (2,5kg έναντι των 2,8kg).

Συγκριτικά, το C-Chassis PS4 κάνει τη διαφορά. Ξεκινώντας με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες δοκιμών, o ήχος στο Rocket League δεν ξεπερνάει τα 51,2 dB. Αυτό τοποθετεί το νέο PS4 12 decibel πιο κάτω στις δοκιμές. Αν και στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να πάμε τόσο κοντά στα vents του PS4, η διαφορά είναι αντιληπτή παίζοντας και από μια κανονική απόσταση. Με πλήρη ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων, το πρώτο μοντέλο PS4 γινόταν αντιληπτό σε όλο το γραφείο. Το νέο μοντέλο απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί σιωπηλό, αλλά τουλάχιστον δεν είναι τόσο "φασαριόζικο" σε πλήρη ταχύτητα.


Τα capacitive πλήκτρα αντικαθιστώνται στο C-Chassis από φυσικά (με το αντίστοιχο "κλικ"), τα οποία τώρα εξέχουν κάποια χιλιοστά από το μπροστινό μέρος της κονσόλας.

Είναι μεγάλη βελτίωση, και δη μια βελτίωση που διατηρείται και στις υπόλοιπες δοκιμές. Το Metal Gear Solid 5, για παράδειγμα, ξεκινάει δυνατά όταν ο οπτικός δίσκος μεταφέρει δεδομένα στον σκληρό, αλλά αυτό σταματάει μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού. Μόλις περάσουν αυτά τα 5 λεπτά, το C-Chassis δίνει 6 dB λιγότερα από το πρώτο μοντέλο, ρίχνοντας τα επίπεδα ήχου από τα 62.2 στα 56.2 dB.

PS4 Max Power/Noise (Watts/Decibels) CUH-1000 Peak Power (Watts) CUH-1200 Peak Power (Watts) CUH-1000 Noise (Decibels) CUH-1200 Noise (Decibels)
Standby 1.0 1.0 40.6 40.6
Rest Mode 6.9 6.8 41.4 40.8
PS4 Front-End (Online) 80.1 65.6 44.0 42.2
Rocket League 4x4 on Mannsfield 146 116 63.7 51.2
AC Unity Title Screen (disc spinning) 130 112 64.5 55.2
Metal Gear Solid 5 Mission 1 (no disc spinning) 133 106 62.2 56.5
Τι γίνεται όμως με τα παιχνίδια που stream-άρουν συνεχώς από τον δίσκο και προκαλούν μεγαλύτερα επίπεδα θορύβου; Ένα από αυτά ήταν και το Assassin's Creed Unity, το οποίο ακόμα και στα μενού, έπιανε 64,5 dB στο πρώτο μοντέλο. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι το C-Chassis μειώνει τον θόρυβο και σε αυτές τις περιπτώσεις, φτάνοντας τα 55,2dB. Και πάλι, το προβάδισμα είναι ξεκάθαρο, κάνοντας το νέο μοντέλο πρακτικά πιο "ήσυχο".

Η συνδεσιμότητα δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, οι θέσεις των Ethernet, HDMI και camera Aux ports έχουν αλλάξει.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα έχει επίσης βελτιωθεί στο νέο μοντέλο. Δοκιμάζοντας και τις δύο μονάδες με μετρητή ισχύος στο ηλεκτρικό δίκτυο, παίρνουμε τον μέγιστο ρυθμό και από τις δύο, φροντίζοντας να έχουν απενεργοποιηθεί τα background services (όπως για παράδειγμα τα downloads). Το αποτέλεσμα; Το νέο PS4 καταναλώνει μέχρι και 30W λιγότερα σε παιχνίδια όπως τα Metal Gear Solid 5 και Rocket League, με την κατανάλωση στο τελευταίο να πέφτει από τα 146 στα 116W.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο front-end menu του PS4, γλιτώνοντας 15 από τα 80W του αρχικού μοντέλου. Δυστυχώς, τα παιχνίδια που βασίζονται σε συνεχές διάβασμα δεδομένων από τον δίσκο δεν προσφέρουν κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή. Στο Assassin's Creed Unity, για παράδειγμα, η διαφορά στην κατανάλωση περιορίζεται στα 18W, αν και είναι ένα πολύ καλό νούμερο για το C-Chassis αν το εξετάσει κανείς συνολικά.


Η λωρίδα LED στο πάνω μέρος του C-Chassis είναι πιο μικρή πλέον, αλλά και λίγο πιο φωτεινή, κάτι που την κάνει να λάμπει περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχει και ένα αρνητικό όμως με τον νέο σχεδιασμό του PS4. Αν και τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου είναι ένα ολοφάνερο "συν", οι χαμηλότερες ταχύτητες των ανεμιστήρων έχουν έναν αρνητικό αντίκτυπο στη θερμοκρασία. Το κουτί και η ροή του αέρα είναι ίδια, εξάλλου, και δεδομένου ότι και στις δύο περιπτώσεις η θερμότητα προέρχεται από το ίδιο APU των 28nm, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο εσωτερικό της κονσόλας. Μια θερμική κάμερα σημειώνει θερμοκρασία 45,5 βαθμών Κελσίου σε αυτό το σημείο (παίζοντας Rocket League).


Μια σύγκριση με τη βοήθεια heat maps ανάμεσα στο launch μοντέλο (αριστερά) και το C-Chassis (δεξιά). Σε ίδιες συνθήκες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού Rocket League, το νέο μοντέλο πιάνει θερμοκρασίες της τάξης των 45,5 βαθμών Κελσίου, ενώ το παλιό πιάνει μέγιστο 44,7 βαθμών. Γενικότερα μιλώντας, η διαφορά μεταξύ τους κυμαίνεται στους 2 βαθμούς.

PlayStation 4 Max Chassis Heat CUH-1000 (Celsius) CUH-1200 (Celcius)
Rest Mode 27.0 30.0
PS4 Front-End (Offline) 35.7 38.0
PS4 Front-End (Online) 37.0 39.0
Rocket League In-Game 44.7 45.5

Είναι ένα βήμα προς τα πίσω σε σχέση με το αρχικό μοντέλο, όπου οι μεγαλύτερες ταχύτητες των ανεμιστήρων κρατούν τη θερμοκρασία σε μέγιστο 44,7 βαθμών. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στα menus του PS4, όπου είτε online είτε offline, βλέπουμε μια διαφορά 2 βαθμών Κελσίου ανάμεσα σε παλιό και νέο μοντέλο (37 βαθμούς online στο παλιό, έναντι 39 στο C-Chassis). Κοιτάζοντας τα heat maps και των δύο μονάδων, είναι προφανές το γιατί. Η θερμότητα διαδίδεται καλύτερα στο πρώτο μοντέλο - με τους αεραγωγούς στο πίσω μέρος να διώχνουν περισσότερη θερμότητα.

Στο C-Chassis, ο θερμός αέρας δεν διασκορπίζεται τόσο επιθετικά, κάτι που σημαίνει ότι επικεντρώνεται σε ένα σημείο: το APU στο κέντρο. Ευτυχώς η διαφορά είναι μόνο 2 βαθμοί, κάτι που δεν θα πρέπει να επηρεάζει την αξιοπιστία της κονσόλας. Οι μετρήσεις ωστόσο δείχνουν μια κάποια επιφυλακτικότητα από πλευράς μηχανικών της Sony, οι οποίοι σίγουρα θέλουν να αποφύγουν τα θέματα υπερθέρμανσης που αντιμετώπιζαν τα μηχανήματα της προηγούμενης γενιάς. Δεδομένου ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο πίσω μέρος, η θερμότητα στο νέο μοντέλο PS4 είναι ικανοποιητική, καταφέρνοντας να χρησιμοποιηθεί ένας ανεμιστήρας που δεν γίνεται ενοχλητικός λόγω θορύβου.

PlayStation 4 CUH-1200 'C-Chassis': Η ετυμηγορία του Digital Foundry
Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του PlayStation 4, το νέο μοντέλο C-Chassis αντιμετωπίζει το πιο σημαντικό θέμα της κονσόλας: τα υψηλά επίπεδα θορύβου. Οι ανεμιστήρες εξακολουθούν βέβαια να δουλεύουν στο φουλ σε τίτλους όπως το Rocket League - και όπως και με το πρώτο μοντέλο, όταν ο δίσκος γυρίζει στο drive, τα decibel αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Υπάρχει όμως μια σημαντική βελτίωση. Η μεγαλύτερη ροή αέρα του CUH-1000 δίνει τη θέση της σε μια πιο "ήρεμη" (κατά 10dB), η οποία πλέον δεν ακούγεται από την άλλη άκρη του γραφείου. Αν μη τι άλλο, το PS4 πλέον δεν είναι τόσο θορυβώδες.


Και οι δύο μονάδες απωθούν τη θερμότητα από τα πίσω vents, με το C-Chassis να κρατάει τα RPMs των ανεμιστήρων χαμηλότερα από το πρώτο μοντέλο, βοηθώντας στη μείωση θορύβου και θερμότητας.

Είναι πιο ήσυχο, πιο ελαφρύ και κατά περίπου 30W πιο αποδοτικό ενεργειακά κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Από την άλλη όμως, ο αντίκτυπος είναι οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Δεδομένου ότι το APU χρησιμοποιεί τον ίδιο σχεδιασμό των 28nm, η πτώση στην ταχύτητα των ανεμιστήρων του C-Chassis έχει το ανάλογο αποτέλεσμα στην θερμότητα που "χτίζεται" στο εσωτερικό της μονάδας. Ευτυχώς, αυτή σπάνια ξεπερνάει τους 2 βαθμούς Κελσίου (σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο), κάτι που μας δίνει μια αισιόδοξη προοπτική για τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία της νέας κονσόλας. Είναι ένα μικρό μείον, αλλά αξίζει αν αναλογιστεί κανείς τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Η αλλαγή σε πλήρως ματ φινίρισμα, η νέα λωρίδα LED στο πάνω μέρος και η χρήση φυσικών πλήκτρων για τροφοδοσία ρεύματος και εξαγωγής δίσκου είναι όλες μικρές, αλλά πολύ ευπρόσδεκτες διαφοροποιήσεις. Ωστόσο, η εστίαση είναι στην περικοπή των επιπέδων θορύβου και ενέργειας του νέου μοντέλου. Δικαιολογείται λοιπόν η αναβάθμιση από το launch unit; Εμείς θα λέγαμε όχι. Το C-Chassis είναι μια σαφής πρόοδος στον σχεδιασμό του PS4, αλλά με την τιμή της κονσόλας καθίσταται περισσότερο σοφή η αναμονή για μια πιο ριζική αναθεώρηση της στο μέλλον. Για αυτούς όμως που θέλουν να επενδύσουν για πρώτη φορά σε ένα PS4 και σύντομα, το CUH-1200 είναι αναμφισβήτητα η επιλογή που θα πρέπει να κάνουν.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
20 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • bill123456
    • Θεωρώ βιαστική και χωρίς λόγο την έκδοση νέου μοντέλου από την σονυ καθώς το προηγούμενο μοντέλο είναι πανέμορφο και ήδη μικρό σε μέγεθος. Ως προς τις βελτιώσεις στην κατανάλωση ρεύματος ασήμαντες. 10,20 watt είναι αστεία ποσά. Εκεί που υπάρχει λίγη διαφορά είναι στο θόρυβο που είναι πιο ήσυχο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την κίνηση της σονυ. Μια βιασύνη χωρίς λόγο, την στιγμή που η κονσόλα πουλά μια χαρά και είναι σούπερ. Ανανέωση της κονσόλας θέλει η μικροσοφτ που είναι τεράστια και άσχημη χωρίς μοντέρνο σχεδιασμό.

    • xGodKilleRx
    • @bill123.. Σου πέρασε από το μυαλό ότι τώρα με την έκδοση 12xx πιθανόν να έχει μεγαλύτερο κέρδος, εξαιτίας της αλλαγής των υλικών (πιο φθηνών απ' την πρώτη έκδοση);

    • Demolition7
    • Εμενα μου κανει εντυπωση αυτος ο ντορος για το θορυβο της κονσολας!Τι διαολο;!μονο εγω παιζω με το 5.1 ή με ακουστικα. Δε το εχω ακουσει ποτε το μηχανημα. Εκτος και αν καποιοι παιζουν στο mute.

    • periklis
    • μαλιστα!

      ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ η Sony ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ Η ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΝΣΟΛΩΝ...
      λογικα θα εχουν διορθώσει προηγουμενες ατέλειες και η πιθανότητες αγοράς ελλατωματικου μηχανήματος θα μειωθουν κατα πολυ....θελω να πιστεύω!

      ποτε βγαίνει ομως η εκδοση Uncharted με την revised εκδοση του PS4 που απο οτι φαινεται θα ειναι η πρώτη της εμφάνιση?

    • Pirederas
    • Το νέο μοντέλο είναι μια αρκετά βελτιωμένη έκδοση του original. Μικρότερη κατανάλωση ρεύματος (μάλλον λόγω της μείωσης των GDDR5 chips από 16 σε 8), λιγότερος θόρυβος, ίδιες επιδόσεις. Η αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό κατά 1-2 οC είναι αμελητέα. Εδώ οι GPUs στα PCs πιάνουν από 50 oC ως και 90 οC και δεν έχουν πρόβλημα, οι 45 oC του PS4 είναι τίποτα. Σίγουρα το έχουν τεστάρει οι μηχανικοί της Sony. Αρκεί βέβαια να μην το έχει βάλει ο κάτοχος σε κλειστό έπιπλο και δεν αερίζεται σωστά.

    • Dimcar
    • στα 14nm θα μπορέσει να αλλάξει και το cooler, άσε που θα μικρύνει και το board.. αλλά αργούν πολύ τα 14nm για την AMD...

    • Sephiroth
    • για τις κονσόλες δεν λειτουργεί ο price calculator των Public, οπότε ρίξε τους ένα τηλέφωνο να μάθεις τι παίζει :)

    • Sephiroth
    • liapis81, η ενημέρωση που έχουμε είναι πως το 1TB μοντέλο είναι το παλιό PS4. Από αυτό και έπειτα, όλα τα πακέτα θα έχουν το νέο.

      Κάτι τέτοιο σημαίνει πως μέχρι στιγμής, στην αγορά τα "νέα" PS4 bundles είναι αυτά με το MGS (το απλό και το limited edition), αυτό με το Destiny: The Taken King και αυτό με το Uncharted Trilogy που βγαίνει σε λίγες μέρες

    • Zegr
    • Ρωτησα στα public τωρα που πηγα,μεταχειρισμενες κονσολες δυστυχως δεν παιρνουν μονο παιχνιδια

    • Maverick
    • ξερει κανεις ποτε θα κυκλοφορησει και αν βγαινει σε εκδοση 1TB?Και την τιμη του αν μπορουμε να μαθουμε αν ειναι ηδια με την προηγουμενη εκδοση.

    • Sephiroth
    • Maverick, η ενημέρωση που έχουμε είναι πως από τις 23 του μήνα άρχισαν να εφοδιάζονται όλα τα καταστήματα και με την 1TB έκδοση. Είδα και ποστ στο FB Page Sony PlayStation Greece, άρα σιγά σιγά θα αρχίσεις να το βρίσκεις ;)

    • athangem80
    • Παραμένει άσχημη εμφάνιση. Τί κατανάλωση ρεύματος έχει ? Από 2,8 στα 2,5 σιγά την διαφορά.
      Κάτω από 2kg δέν ?

    • periklis
    • @Sephiroth

      ειπες πιο πανω οτι απο 23 του μηνα τα καταστήματα αρχισαν να εφοδιάζονται όλα και με την 1tb εκδοση ???
      την revised εκδοση ??? : / (μακάρι!)

    • sbeltos
    • η εκδοση cuh-12-16 500giga αυτη που κυκλοφορει στα καταστηματα μαζι με το metal gear phantom pain ειναι το καινουργιο ps4??

    • periklis
    • Mαγκες...τελικά το 1tb cuh-1200 που κυκλοφορεί, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ η και μέσα στο hardware-software γιατι καποια sites στο διαδίκτυο ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ πως μονο η 500gb cuh-1200 ειναι πραγματικά ReViseD!!!

      ποιος ξέρει κατι επι του θέματος?
      μη παμε να πάρουμε το Cuh-1200 1TB και πιαστούμε κορόιδα!

    • periklis
    • ειναι εξυπνη η κινηση τυχαια η οχι να βγει μια βελτιωμένη εκδοση χωρις να διαφέρει σημαντικα απο τη προηγούμενη γιατι κατι τετοιο θα ηταν "προσβλητικο" για οσους εμπιστεύθηκαν τη Sony και αγορασαν τις κονσόλες τις απο την αρχη.
      Σου λέει ο Ιάπωνας, θα διορθώσω ελαχιστα τις νέες εκδόσεις αλλα με τρόπο που να μη θίγει οσους εχουν τις πρώτες!
      Αυτό φαντάζομαι ειναι λογικό να συνέβη...

*