Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pokemon Art Academy

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Headstrong Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Pokemon Art Academy
    • 3+ pegi 3+
      • 6.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (29)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://artacademy.nintendo.com/pokemon/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Με spin-off στην σειρά Art Academy η Nintendo διατηρεί σε εγρήγορση τους απανταχού οπαδούς των Pokemon ενόψει της νέας τους περιπέτειας τον προσεχή Νοέμβριο. Σε μια από τις πιο casual και «γλυκύτατες» επιλογές εναποθέτει τους παίκτες ο νέος Nintendo 3DS τίτλος, ο οποίος φέρει μια διαφορετική ματιά στα συμπαθέστατα πλάσματα της ιαπωνικής εταιρείας. Στην ζωγραφική ρίχνεται λοιπόν το stylus του τελευταίου φορητού της Nintendo με το Pokemon Art Academy, προσπαθώντας να βγάλει τον Πικάσο που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Άλλωστε, αν θες να πολεμάς με αυτά και να σε υπακούν, πρέπει τουλάχιστον να μπορείς να τα σχεδιάσεις.

Pokemon Art Academy Image 01
O μικρός Pikachu εκ νέου στην οθόνη του Nintendo 3DS
O μικρός Pikachu εκ νέου στην οθόνη του Nintendo 3DS

Έτσι, στο κύριο μέρος του παιχνιδιού περιλαμβάνονται 40(!) μαθήματα ζωγραφικής, τα οποία γίνονται όλο και πιο ζόρικα από άποψης χρόνου, ακρίβειας και… χειρισμού. Ο παίκτης θα δει να προστίθενται στην κατοχή του νέα “εργαλεία” που θα τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει το έργο του με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, με την χρήση όμως αρκετά περισσότερου χρόνου κάθε φορά. Θα μπορεί να κάνει zoom-in και zoom-out στο έργο του, να το στριφογυρίσει μέχρι να ζαλιστεί και να το παιδέψει μέχρι τελικής πτώσεως. Όλα είναι ένα save μακριά από το να συνεχίσει η ζωγραφική μέρες μετά, όταν η υπομονή έχει επαναφορτιστεί. Κι όμως, η διαδικασία δεν είναι τόσο κουραστική όσο ακούγεται.
Τα album και share πλήκτρα που υπάρχουν σαν δευτερεύοντες επιλογές στο κεντρικό menu του Pokemon Art Academy δίνουν την δυνατότητα εύκολης διάδοσης των έργων του παίκτη στο MiiVerse ή στους φίλους του.
Η δομή των μαθημάτων θα θυμίσει τις original περιπέτειες των Pokemon: Υπάρχει ο προφέσορας που υποδεικνύει βήμα-βήμα την πρόοδο του παίκτη (με την δυνατότητα skip φυσικά), καθώς και ο “αντίζηλος” μαθητής που στην προκειμένη περίπτωση ζωγραφίζει καλύτερα με τα πόδια παρά με τα χέρια. Εκτός αυτών όμως, πετά την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος –με ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές έργο τουλάχιστον- ξεκλειδώνονται διάφορα δωράκια όπως εναλλακτικά backgrounds για τον καμβά ζωγραφικής, ή διάφορα Pokemon προς επιλογή έργου. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι κατά την ολοκλήρωση, η ζωγραφιά αποτυπώνεται έξυπνα και όμορφα σε Pokemon trading card με την δυνατότητα uploading στο MiiVerse… κίνητρα υπάρχουν και μάλιστα είναι πολλά.

Pokemon Art Academy Image 02

Πέρα από τα κατευθυνόμενα μαθήματα, υπάρχουν δύο ακόμα modes. Το πρώτο είναι το Free Paint. Εδώ διατίθενται Pokemon για ελεύθερο σχέδιο, κάτι που θα ταλαιπωρήσει μπόλικο τον παίκτη στην αρχή, εκτός και αν έχει εξαντλήσει τα μαθήματα. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές μιας και ξεκλειδώνονται νέα σχέδια τόσο, όσο άλλα μπορούν να έρθουν μέσω downloading στη διάθεση του παίκτη. Το δεύτερο mode, εκτός των μαθημάτων, είναι το Quick Sketch. Το υποτιθέμενο “homework” του παιχνιδιού προσφέρει απλοϊκά σχέδια για σύντομης διαδικασίας ζωγραφιές. Diglett να χαρούν τα μάτια μας δηλαδή. Σε αυτό υπάρχουν έξυπνα βήμα-βήμα βοηθητικά σχέδια που ενισχύουν την πρόοδο του παίκτη. Τα album και share πλήκτρα που υπάρχουν σαν δευτερεύοντες επιλογές στο κεντρικό menu του
Pokemon Art Academy Image 03
Δοκιμάζουμε τις ικανότητές μας και στο Nintendo 3DS. Αποτυγχάνουμε παταγωδώς πάντως...
Pokemon Art Academy δίνουν την δυνατότητα εύκολης διάδοσης των έργων του παίκτη στο MiiVerse ή στους φίλους του. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κοινότητα του παιχνιδιού γεμίζει καθημερινά από νέα έργα και παίκτες που συγκρίνουν ή απλά σχολιάζουν τις ζωγραφιές των ανταγωνιστών τους. Σε αυτό το σημείο, μεγάλο highlight θα είναι οι εναλλακτικές ζωγραφιές, αυτές που θα προσανατολίζονται ανάλογα με το σκεπτικό του -προφανώς πεπειραμένου- παίκτη και όχι με το default πρότυπο του κάθε σχεδίου. Έτσι θα αξιοποιηθεί και το ατελείωτο browsing στις online ζωγραφιές.



Το Pokemon Art Academy περιέχει έναν τεράστιο αριθμό σχεδίων καθώς και mega εξελίξεις προς επιλογή. Το υλικό που προσφέρει ως προς αυτή την άποψη είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και ποικίλει σε τεράστιο βαθμό. Το περιβάλλον που υπάρχει στον διπλό spin-off τίτλο είναι ολοκληρωτικά στο πνεύμα της δημοφιλούς RPG σειράς καθώς φέρει τα ίδια πανέμορφα animation σχέδια και το ιδανικότερο soundtrack. Η χρήση της touch οθόνης γίνεται με εύκολο τρόπο και πολλά εργαλεία βελτιστοποίησης της εμπειρίας της. Το 3D effect βέβαια απουσιάζει, όμως αυτό δεν είναι κάτι το ενοχλητικό για τέτοιου είδους παιχνίδι. Εν μέσω του καλοκαιριού λοιπόν, μιλάμε για μια έξυπνη και ενδιαφέρουσα κυκλοφορία που θα γεμίσει διασκεδαστικά το κενό μέχρι και τους επόμενους Pokemon τίτλους.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*