Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Jupiter Corporation

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Στο άκουσμα της λέξης φλιπεράκι, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων, ιδιαίτερα όσων έχουν ζήσει τη χρυσή εποχή των αιθουσών με τα arcades, έχει στο επίκεντρό της τον τύπο με το σκισμένο τζιν και το δερμάτινο γιλέκο, το τσιγάρο στο στόμα και την μπίρα στο ένα χέρι, ενώ έξω από το μαγαζί περιμένει παρκαρισμένη η 1000άρα, πάντοτε έτοιμη να του προσφέρει την απόλαυση της βόλτας με τσίτα τα γκάζια. Το χτύπημα της γροθιάς στο μηχάνημα όταν χανόταν η μπίλια, είναι, και αυτό, μέρος των σκηνών που έρχονται συνειρμικά στο μυαλό με τις κλοτσιές στα πόδια στήριξης του φλίπερ να αποτελούν μέρος μιας απέλπιδος προσπάθειας να σωθεί η παρτίδα. Τα θέματα των flipper boards ήταν σχεδόν πάντοτε «σκληροπυρηνικά». Είτε είχαν να κάνουν με πιστόλια, πόλεμο, σερίφηδες και άγρια δύση, είτε με διαστημόπλοια, αστροναύτες, εξωγήινους και ταξίδια στο υπερπέραν, είτε με κυρίες ελευθέρων ηθών τις οποίες οι παίκτες θώπευαν χάνοντας τη συγκέντρωσή τους και οι καταστηματάρχες έτριβαν τα χέρια, μιας και τα κέρματα διαδέχονταν το ένα το άλλο στα slots των τεράστιων μηχανημάτων με τα πολύχρωμα λαμπιόνια.



Τότε αν κάποιος, τουλάχιστον στις δυτικές χώρες, πήγαινε σε μια παρέα από fans των φλίπερς και εξέφραζε τον διακαή του πόθο να δει ένα τέτοιο μηχάνημα με θέμα τα Pokémon, μάλλον θα τον κοιτούσαν πολύ στραβά θέλοντας να ανοίξει η γη και να καταπιεί αυτόν που τόλμησε να προσβάλει το «ευγενές» τους χόμπι. Όμως χάρη σε εταιρείες όπως η Nintendo, ο συγκεκριμένος συνδυασμός έγινε πραγματικότητα και μάλιστα πολύ επιτυχημένα. Έτσι το 2003 κυκλοφόρησε για το θρυλικό Game Βoy Advance το Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο και για τους κατόχους Wii U μέσω της Virtual Console. O τίτλος είχε αναπτυχθεί από την Jupiter Corporation, γνωστή σε όλους από το καταπληκτικό The World Ends With You του Nintendo DS, αλλά και από την πολυμελή οικογένεια puzzle games με τίτλο Picross.
Τα Pokédex των παικτών αναμένεται να γεμίσουν ασφυκτικά μιας και περισσότερα από 200 Pokémon είναι «διαθέσιμα για αιχμαλωσία»
Οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους δύο θεματικά τραπέζια, το Ruby και το Sapphire, τα οποία δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους όσον αφορά το σχεδιασμό και τα διάφορα tasks που οι παίκτες θα πρέπει να φέρουν εις πέρας, με το δεύτερο να είναι όμως μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας μιας και η μπίλια βρίσκει με χαρακτηριστική ευκολία το δρόμο για τις παγίδες και οι παίκτες δεν σώνονται ούτε με πολλαπλά tilts. To Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire δεν είναι ένα ακόμα φλιπεράκι όπου οι παίκτες θα πρέπει να χειρίζονται αριστοτεχνικά τη δεξιά και την αριστερή μπάρα και φροντίζουν να περνούν τη μπάλα από σημεία που χαρίζουν πολλούς πόντους και αναμμένα λαμπάκια. Το high score δεν είναι αυτοσκοπός του παιχνιδιού, αλλά αυτό το οποίο κυρίως μετράει είναι η σύλληψη Pokémon. Διακόσια από τα συμπαθητικά τερατάκια αναμένουν να γίνουν δικά σας και αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν έχετε υπομονή και τεράστια συγκέντρωση για να περνάτε τη μπάλα από τα σημεία που απαιτείται κάθε φορά.



Ευτυχώς, χάρη στη δυνατότητα in game save -το οποίο είναι ανεξάρτητο από τη δυνατότητα δημιουργίας restore points που προσφέρουν τα παιχνίδια του Virtual Console- δεν χρειάζεται να μένει κάποιος με τις ώρες μπροστά στην οθόνη κυνηγώντας πόντους και πιάνοντας Pokémon, αλλά μπορεί να διακόπτει και να συνεχίζει το παιχνίδι όποτε επιθυμεί. Τα διάφορα power ups βοηθούν τους παίκτες να επιτυγχάνουν ευκολότερα τους στόχους τους με το πιο δημοφιλές και χρήσιμο από αυτά να είναι ο διάσημος και συμπαθέστατος Pikachu. Λειτουργεί ως τερματοφύλακας αποτρέποντας τη μπίλια- ή Pokéball- από το να πέφτει είτε στη δεξιά είτε στην αριστερή παγίδα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο πολύτιμες υπηρεσίες στους παίκτες. Τα διάφορα mini games που ενεργοποιούνται όταν οι παίκτες ολοκληρώσουν συγκεκριμένα tasks είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά και παρόλο που πρόκειται ουσιαστικά για pinballs, τα οποία παίζονται σε τραπέζια πολύ μικρότερων διαστάσεων, αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους «κυνηγούς» των δημοφιλών πλασμάτων οι οποίοι σίγουρα δεν πρόκειται να ησυχάσουν εάν δεν γεμίσουν τα Pokédex τους.
Διακόσια από τα συμπαθητικά τερατάκια αναμένουν να γίνουν δικά σας και αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν έχετε υπομονή και τεράστια συγκέντρωση για να περνάτε τη μπάλα από τα σημεία που απαιτείται κάθε φορά.
Μιλώντας για τα δεδομένα εκείνης της εποχής και τις δυνατότητες του Game Boy Advance, η εταιρεία ανάπτυξης είχε κάνει καταπληκτική δουλειά στον οπτικό τομέα αλλά και στον τομέα της μουσικής. Είναι προφανές ότι η απλοϊκότητα του gameplay και του χειρισμού του τίτλου τής έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο να βελτιστοποιήσει τους συγκεκριμένους τομείς παρουσιάζοντας άψογο σύνολο το οποίο θα ζήλευαν ακόμα και σύγχρονες παραγωγές. Ο χειρισμός πραγματοποιείται μέσω του Wii U GamePad και αν κάποιος παίζει σε μεγάλη οθόνη αποκομίζει την αίσθηση ότι έχει επιστρέψει στις αίθουσες των arcades. Η δράση, όπως συμβαίνει για όλους τους τίτλους που προσφέρονται μέσω Virtual Console, απεικονίζεται ταυτόχρονα στην τηλεόραση και την οθόνη του GamePad. Θα ήταν επιθυμητό, κάποια στιγμή να προστεθεί η επιλογή για απενεργοποίηση της δεύτερης, καθαρά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.



Συνολικά, το Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire είναι ένα φλιπεράκι με αρκετό βάθος που θα λατρέψουν όλες οι ηλικίες λόγω του ότι μπορεί να παιχτεί με πολλούς συνδυασμούς όσον αφορά τα επίπεδα δυσκολίας. Τα αρκετά χρονικά διαστήματα όπου είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ball save θα βολέψουν ιδιαίτερα τις μικρότερες ηλικίες ενώ η δυνατότητα για αποθήκευση της προόδου στο παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ασφαλώς δίχως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ποτέ δυνατό κάποιος να καταφέρει να αιχμαλωτίσει και τα 200 διαφορετικά Pokémon που περιέχονται στο παιχνίδι. Το κόστος του είναι σχεδόν €8, ποσό το οποίο δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να εμποδίσει κάποιον να προσθέσει κάποιος στη συλλογή του ένα ακόμα από τα διαμάντια του παρελθόντος.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nkav64
    • Γιάννη, έχουμε την ελευθερία σε παιχνίδια της Virtual Console να μην βάζουμε βαθμολογίες, κάτι το οποίο δεν κάνω ποτέ όπως θα έχεις διαπιστώσει, μιας και θεωρώ ότι το κείμενο είναι πιο πολύ ένα μικρό αφιέρωμα στο παιχνίδι, μία αναδρομή στο παρελθόν ;).

*