Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pure Pool

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    VooFoo Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ripstone

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα παιχνίδια που προσπαθούν να εξομοιώσουν το μπιλιάρδο δεν είναι πάρα πολλά, όμως ακόμα και σήμερα υπάρχει μεγάλο μέρος του κοινού που ενδιαφέρεται για τέτοιους τίτλους. Από την εποχή του Jimmy White WhirlWind Snooker μέχρι σήμερα, πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι και όπως είναι προφανές, ένα σύγχρονο παιχνίδι μπιλιάρδου δε θα μπορούσε να μη κυκλοφορήσει σε next gen κονσόλες. Το Pure Pool, το οποίο μας έρχεται από την VooFoo Studios και είναι πνευματικός διάδοχος του Hustle Kings του PS3, αφού και τα δυο προέρχονται από τον ίδιο developer. Μόνο που τώρα έχουν την ευκαιρία και οι PC Gamers να απολαύσουν ένα σύγχρονο και όμορφο παιχνίδι της κατηγορίας. Η αλήθεια είναι πως το Pure Pool έρχεται από το πουθενά και καταφέρνει να εκπλήξει ευχάριστα σαν μια indie παραγωγή. Όσοι αρέσκονται με το άθλημα θα το βρουν υπέροχο και αρκετά πιστό ως προς την εξομοίωση.

Pure Pool Image 01

Το Pure Pool είναι μια χαμηλού κόστους παραγωγή, ένα ανεξάρτητο παιχνίδι που πρώτος στόχος είναι να πετύχει την εξομοίωση και όχι να εντυπωσιάσει οπτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι όμορφο. Η ομάδα -προφανώς για λόγους κόστους ή και χρόνου- δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με φρουφρού και αρώματα. Ένα τραπέζι τοποθετημένο σε κάποιο cocktail bar είναι ο χώρος στον οποίο διαδραματίζεται η… δράση των αγώνων, χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές και στην ουσία χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο τι συμβαίνει γύρω από αυτό. Γιατί αυτό που μετράει είναι το ίδιο το άθλημα και εκεί η VooFoo τα έχει καταφέρει εξαιρετικά. Ο έλεγχος με το DualShock 4 είναι πανεύκολος, με το παιχνίδι να εκμεταλλεύεται το touchpad για να βρει ο παίχτης την καλύτερη οπτική γωνία έχοντας στημένη τη στέκα πίσω από τη λευκή μπάλα.
Το Pure Pool έρχεται από την VooFoo Studios και είναι πνευματικός διάδοχος του Hustle Kings του PS3.
Το χτύπημα γίνεται με το δεξί μοχλό, χωρίς να υπάρχει μπάρα δύναμης. Απλά «τραβάμε» και χτυπάμε, κάνοντας μια κίνηση αντίστοιχη με αυτή του παίχτη μπιλιάρδου. Φυσικά υπάρχει έλεγχος στο που θα στοχεύσουμε πάνω στη μπάλα και τι φάλτσα θα βάλουμε, με το παιχνίδι να μας ενημερώνει μέσω των γνωστών γραμμών, για το πώς θα κινηθούν οι δυο μπάλες μετά το χτύπημα. Πάντως, όσο δυσκολότερο είναι το χτύπημα, τόσο λιγότερα είναι τα στοιχεία που μας παρουσιάζονται, αφού για παράδειγμα ένα μακρινό χτύπημα από την άλλη άκρη του τραπεζιού μας παρουσιάζεται με γραμμές που ξεθωριάζουν. Πρέπει να σημειώσουμε πως το παιχνίδι δε προσφέρει over-the-top κάμερα, η οποία φυσικά θα έκανε τη στόχευση ευκολότερη όμως θα αφαιρούσε πόντους από την εξομοίωση. Γενικότερα, στο κομμάτι του gameplay και της μηχανής φυσικής το παιχνίδι παίρνει άριστα, αφού μέσα σε λίγα λεπτά κάποιος συνηθίζει το χειρισμό και αρχίζει να παίζει, ενώ ο γνώστης του αθλήματος δε θα δυσκολευτεί να κάνει τα κόλπα του.

Pure Pool Image 02

Από πλευράς modes, υπάρχει career mode σε 8μπαλο και 9μπαλο, σε καθένα από τα οποία περιλαμβάνονται και διάφορα skill games, τα οποία είναι και αυτά που απαιτούν τη καλύτερη τεχνική κατάρτιση. Γενικότερα όμως το career mode είναι περισσότερο για προπόνηση, γιατί η πραγματική απόλαυση έρχεται μέσα από το multiplayer και τους αγώνες με πραγματικούς αντιπάλους. Αν και δεν υποστηρίζονται στοιχήματα (εντάξει, η εξομοίωση έχει και τα όριά της), οι αγώνες με πραγματικούς ανθρώπους είναι το Α και το Ω, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ακόμα και διαδικτυακό πρωτάθλημα. Όσον αφορά στα γραφικά και τη μηχανή φυσικής, το παιχνίδι προσφέρει τρέχει στα 1080p χωρίς -προφανώς- προβλήματα σε επίπεδο frame rate, με το τραπέζι, τις μπάλες και τη στέκα να είναι πραγματικά πανέμορφα. Αυτό όμως που κάνει ένα παιχνίδι του είδους να ξεχωρίζει είναι η μηχανή φυσικής και εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά, αφού τα πάντα μοιάζουν να έχουν βγει από την πραγματικότητα. Άλλωστε, ακόμα και σήμερα, μετά από 23 χρόνια,  το Jimmy White WhirlWind Snooker μια χαρά μπορεί να σταθεί παρόλο που τα γραφικά του είναι ξεπερασμένα, γιατί πολύ απλά προσφέρει μια αληθινή εμπειρία μπιλιάρδου. Και αυτό κάνει και το Pure Pool.



Συνοψίζοντας, το Pure Pool είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για τους λάτρεις του μπιλιάρδου. Θα θέλαμε ίσως περισσότερα ήδη μπιλιάρδου (πχ. γαλλικό, snooker) και σίγουρα περισσότερες επιλογές στο μουσικό κομμάτι όπου έχουμε μόλις ένα jazz theme να παίζει συνεχώς. Όμως ακόμα και έτσι, ο τίτλος είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις του είδους, αλλά ακόμα και γι αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν πως παίζεται και αργότερα να τα εφαρμόσουν στην πραγματικότητα.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Multiplayer
  • Μηχανή φυσικής
  • Χειρισμός με το DualShock 4
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ένα μουσικό κομμάτι
  • Ένα τραπέζι/χώρος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*