Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Rabbids Invasion: The Interactive TV Show Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Υπήρξε η εποχή που η Ubisoft ανέβασε στις προτεραιότητες της τα Rabbids υψηλότερα του Rayman, κάτι το οποίο προκάλεσε θυμό σε μεγάλη μερίδα οπαδών του τελευταίου. Ανεξάρτητα από αυτό και πέραν της πλειοψηφίας των νεότερων παικτών, είναι δύσκολο να λατρέψεις με ευκολία παραμορφωμένα λαγουδάκια με σύνδρομο Down και εριστικές φωνούλες κατσίκας με φυματίωση. Σε κάθε περίπτωση, το τηλεοπτικό δίκτυο της Nickelodeon έδωσε νέα πνοή στο franchise με μια animated σειρά που στοχεύει αποκλειστικά και μόνο σε ηλικίες που δεν έχουν πρόσβαση σε αλκοολούχα ποτά. Οπότε και η Ubisoft εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και δημιουργεί ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους των Rabbids να παρέμβουν στην αγαπημένη τους σειρά.


Κάθε επεισόδιο -από 20 στο σύνολο- φέρει δικές του ιδιαιτερότητες και, φυσικά, δικές του μικρο-αποστολές, στις οποίες ο παίκτης θα πρέπει να δράσει σχετικά γρήγορα και αποφεύγοντας την παραμονή στον καναπέ.

Η βασική ιδέα του Rabbids Invasion: The Interactive TV Show είναι η προσφορά επεισοδίων της σειράς στους παίκτες του και η δυνατότητα να παρέμβουν σε αυτά χάρη στην κάμερα της κονσόλας τους. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι εστιάζει στο mini-gaming, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι εφικτή η εντόπιση διαφόρων αντικειμένων και χαρακτήρων στο οπτικό πεδίο του παίκτη, η παρεμβολή στις οποιεσδήποτε κινήσεις των Rabbids και ακόμα και οι φωνητικές εντολές. Όπως γίνεται πανεύκολα αντιληπτό, η ενασχόληση με το νεότερο…πόνημα των Rabbids απαιτεί πολλή ενέργεια από τους παίκτες και υπέρογκη υπομονή από τους υπολοίπους καθώς αποτελεί μια άκρως φασαριόζικη και εντελώς αντίθετη του διακριτικού δραστηριότητα. Παρόλα αυτά, είναι δυνατό να δικαιολογηθεί εν μέρει ο όλος σαματάς καθώς υπάρχουν αρκετές καλές στιγμές στο υλικό που προσφέρεται, κι αυτές προκύπτουν όταν τα Rabbids καταλήγουν σε αστείες γκάφες, στις οποίες έχει παίξει μεγάλο ρόλο ο παίκτης. Τα Rabbids στο Interactive TV Show είναι όπως τα ξέρουμε: Χαζά, φωνακλάδικα μικρά, ενοχλητικά και ενίοτε αστεία πλάσματα. Όταν ο παίκτης επιχειρεί να παρέμβει, τα παραπάνω πολλαπλασιάζονται με γελοίο και, ευτυχώς, διασκεδαστικό τρόπο.



Κάθε επεισόδιο -από 20 στο σύνολο- φέρει δικές του ιδιαιτερότητες και, φυσικά, δικές του μικρο-αποστολές, στις οποίες ο παίκτης θα πρέπει να δράσει σχετικά γρήγορα και αποφεύγοντας την παραμονή στον καναπέ. Ευτυχώς ο όλος κόπος αποδίδει τις περισσότερες φορές, όμως το ιδανικό αυτών που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος γίνεται αντιληπτό όταν προστίθενται όλο και περισσότερα άτομα στην παρέα. Είναι προφανές ότι αυτό το υπέρογκα casual game της Ubisoft είναι φτιαγμένο για παρέα, εκεί όπου όντως καταφέρνει και γίνεται αρκετά διασκεδαστικό, έως και ξεκαρδιστικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πιο γελοία στιγμή του, εκεί δηλαδή που οι οι παίκτες μπορούν να πετάνε αυγά στα Rabbids μέχρι να πάθουν εξάρθρωση ώμου.
Η βασική ιδέα του Rabbids Invasion: The Interactive TV Show είναι η προσφορά επεισοδίων της σειράς στους παίκτες του και η δυνατότητα να παρέμβουν σε αυτά χάρη στην κάμερα της κονσόλας τους.
Ωστόσο γίνεται αντιληπτή η έλλειψη διαφοροποίησης μεταξύ των αποστολών/mini-games μετά από αρκετή ενασχόληση με το παιχνίδι, καθώς το εύρος των δυνατοτήτων που προσφέρεται στους παίκτες είναι αρκετά μικρό στο πλαίσιο των 20 επεισοδίων. Εκτός αυτού, το ότι ο παίκτης ουσιαστικά “βρίσκεται” εντός των επεισοδίων της σειράς υπογραμμίζει τον ξεκάθαρο προσανατολισμό του τίτλου, γεγονός που μετά από λίγη ώρα -όση ώρα χρειάζεται για να εξοικειωθεί κανείς πλήρως με το παιχνίδι- αρχίζει και αφήνει μια γεύση όλο και πιο πικρή.



Ο οπτικοακουστικός τομέας του παιχνιδιού…δεν είναι του παιχνιδιού, αλλά του τηλεοπτικού show που φιλοξενείται στο δίκτυο της Nickelodeon, πράγμα που σημαίνει ότι στοχεύει ξεκάθαρα στο αντίστοιχο κοινό που παρακολουθεί το Rabbids Invasion. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι παίκτες που θα επιλέξουν να ασχοληθούν με το Interactive TV Show θα χαρούν να δουν όμορφες εικόνες από ένα ευχάριστα και με προσιτό περιβάλλον σχεδιασμένο “universe”, το οποίο είναι ιδανικό για τίτλο τέτοιου είδους. Χρωματιστά τοπία, Rabbids με “ζωντάνια”, voice-overs επιπέδου animated movie και soundtrack που μπλέκει αρμονικά στο όλο casual και teen-friendly παιχνίδι. Η οικογένεια ή η παρέα θα βρει αρκετές όμορφες στιγμές στο σαλόνι, όμως το single player ή η ενασχόληση κάποιου παίκτη με απαιτήσεις έστω λίγο ανώτερες του στοιχειώδους καταλήγουν σε αδιέξοδο.


 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απολαυστικό παιχνίδι για την παρέα και την οικογένεια
  • Οι παρεμβάσεις του παίκτη στα επεισόδια έχουν πολύ αστείο αντίκτυπο
  • Ορισμένα πολύ έξυπνα mini-games
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολύ “λίγο” και περιορισμένο
  • Καθόλου single-player-friendly
  • Στόχος του οι πολύ νεαρές ηλικίες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*