Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Resident Evil 0 HD Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Resident Evil 0 HD Remaster
    • 18+ pegi 18+
      • 7.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (9)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.capcom.co.jp/bio0hd/ FOLLOWERS 4 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Δίχως αμφιβολία, το Resident Evil όχι μόνο αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή franchises της βιομηχανίας του gaming, αλλά επιπλέον έχει κατορθώσει να γίνει συνώνυμο του survival horror. Δεν είναι τυχαίο πως, στην ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο σας video game επιβίωσης, οι περισσότεροι απαντούν “Resident Evil”, χωρίς την παραμικρή σκέψη. Εκμεταλλευόμενη όλα τα παραπάνω και ακολουθώντας πιστά το ρεύμα της εποχής που θέλει τα remasters και remakes παλαιότερων παιχνιδιών να βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή της διασκέδασης, έπειτα από την άκρως επιτυχημένη περσινή κυκλοφορία του αρχικού Resident Evil σε HD, η Capcom μάς προσφέρει τώρα το Resident Evil 0 HD. Αυτό αποτελεί το prequel όλης της σειράς και είναι απόλυτα λογικό, πριν προβεί σε μια τέτοια αγορά, να αναρωτηθεί κανείς αν μπορεί το εν λόγω παιχνίδι να σταθεί στη σημερινή αγορά, που, αν μη τι άλλο έχει υποστεί ουκ ολίγες αλλαγές σε σχέση με το 2002 οπότε και αυτό πρωτοκυκλοφόρησε στο GameCube;


Ο τρόμος παραμονεύει στο διάδρομο.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μιας και σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν ασχοληθεί το παρελθόν με το Resident Evil 0, η ιστορία του παιχνιδιού έχει να κάνει με την περιπέτεια της νεοδιορισμένης αστυνομικού Rebecca Chambers και του υπόδικου, πρώην καταδρομέα του αμερικανικού στρατού Billy Cohen, ο οποίος, όπως αργότερα θα αποκαλυφθεί, κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία 23 αθώων κατά τη διάρκεια της θητείας του στην αφρικανική ήπειρο. Η τυχαία, όσο και μοιραία συνάντησή τους σε ένα τρένο που ανήκει στη γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρεία Umbrella, θα αποτελέσει την αρχή για το ξετύλιγμα του νήματος αναφορικά με το τι πραγματικά οδήγησε στην εξάπλωση του Τ-Virus.
Από την πρώτη κιόλας επαφή, το οπτικό αποτέλεσμα γοητεύει. Τα γραφικά έχουν γίνει upgrade σε 1080p, ο ρυθμός ανανέωσης είναι "καρφωμένος" στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, τα μοντέλα των χαρακτήρων έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δείχνουν αψεγάδιαστα, και ο φωτισμός έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία.
Ο εν λόγω ιός θεωρείται υπεύθυνος για τη μετατροπή χιλιάδων ανθρώπων σε zombies και τέρατα. Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ικανότητες αλλά και αδυναμίες και οι παίκτες καλούνται να χειρίζονται πότε τον ένα και πότε τον άλλο, με σκοπό να λύσουν μια σειρά από έξυπνα puzzles και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα διαθέσιμα όπλα και εργαλεία για να αντιμετωπίσουν από κοινού ορδές από zombies. Πάντως, προς αποφυγή των οποιονδήποτε spoilers, η εξέλιξη της πλοκής και το αν η πορεία των δύο πρωταγωνιστών στέφεται με επιτυχία ή όχι, είναι κάτι που οι παίκτες θα ανακαλύψουν μόνοι τους.


Να ένας, αν μη τι άλλο, καλοσυνάτος κύριος.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο σε ένα remaster είναι ο τεχνικός τομέας και είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι αναμένετε να διαβάσετε εάν η Capcom κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο όλων όσων ανέμεναν να δουν το αγαπημένο τους παιχνίδι σε HD. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη κιόλας επαφή, το οπτικό αποτέλεσμα γοητεύει. Καταρχάς, για όσους παραμένουν σταθεροί στα πατροπαράδοτα, το παιχνίδι παρέχει τη δυνατότητα απεικόνισης σε αναλογία 4:3 ενώ αλλά και σε 16:9. Από εκεί και πέρα, τα γραφικά έχουν γίνει upgrade σε 1080p, ο ρυθμός ανανέωσης είναι "καρφωμένος" στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, τα μοντέλα των χαρακτήρων έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δείχνουν αψεγάδιαστα, και ο φωτισμός έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία. Ακόμα προστέθηκε εναλλακτικό σύστημα χειρισμού. Όχι ότι αλλάζουν πολλά πράγματα στο button mapping, απλά η Capcom βρήκε την ευκαιρία να προσφέρει κάτι επιπλέον, πέρα από τα πέντε default control schemes. Τα cutscenes είναι ένας ακόμα τομέας όπου έχει γίνει σημαντική δουλειά. Για όλα παρέχεται πλέον απεικόνιση 16:9, δίχως να γίνεται η παραμικρή έκπτωση στα όσα απεικονίζονταν στην αρχική έκδοση του τίτλου.


Πάντα με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Δυστυχώς, όσοι απεχθάνονταν το save system του παιχνιδιού, θα αναγκαστούν να το ανεχθούν για μια ακόμα φορά. Τα πράγματα είναι τόσο εκτός εποχής που για πολλούς ίσως και να αποτελέσουν τροχοπέδη αποτρέποντάς τους από την αγορά. Πέραν του ότι η αποθήκευση είναι δυνατή μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, όπου βρίσκεται η γνωστή γραφομηχανή, οι παίκτες θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους μελάνι, εάν θέλουν να καταγράψουν την έως τότε πρόοδό τους. Σαν να μην έφταναν αυτά, δεν υπάρχει η δυνατότητα έστω για continue από το σημείο που έχασε κάποιος και σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες θα πρέπει να φορτώσουν ένα save file που θα τους αναγκάσει να παίξουν ξανά και ξανά, μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού αλλά και κομβικά του σημεία, όπως η μετάβαση από μια περιοχή σε μία άλλη. Επίσης, το αδικαιολόγητα μικρό inventory θα ξενίσει αρκετούς. Ναι μεν κανένας άνθρωπος δεν είναι τριαξονικό φορτηγό ώστε να μπορεί να κουβαλάει ολόκληρο νοικοκυριό, αλλά δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι παίκτες θα υποχρεωθούν να αφήνουν χρήσιμα αντικείμενα, επιστρέφοντας αργότερα στο ίδιο σημείο για να τα ξαναπάρουν. Αυτή η επανάληψη των διαδρομών θα κουράσει πολλούς και αναμφίβολα κατατάσσεται στα αρνητικά του game design, με βάση πάντοτε τα σύγχρονα standards.



Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο το να κατορθώσει να "χωνέψει" κανείς τα της πιο πάνω παραγράφου, όμως όσοι το επιτύχουν, θα ομολογήσουν ότι έχουν στα χέρια τους μια άριστη μεταφορά ενός ακόμα κλασικού τίτλου στην HD εποχή. Δεδομένης της διάδοσης του PlayStation 4 κυρίως, της όχι υψηλής τιμής διάθεσης (€20), αλλά και το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει και σε PC, τα 1,25 εκατομμύρια αντίτυπα που είχε πουλήσει το original παιχνίδι είναι αριθμός που δεν φαντάζει αξεπέραστος. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως η δίψα του κόσμου για ποιοτικά παιχνίδια είναι ακόρεστη. Ακόμα και αν πρόκειται για remasters.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άρτια μεταφορά σε HD
  • Έξυπνα puzzles
  • Μοναδική εμπειρία “Co-Op” στο single player
  • Είναι Resident Evil άλλης εποχής και αυτό συχνά αρκεί
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απαρχαιωμένο Save System
  • Άσκοπη επανάληψη διαδρομών λόγω του μικρού inventory
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
23 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Η Capcom δίνει την ευκαιρία στους νέους gamers να μάθουν για την, αλλά και στους παλιούς να θυμηθούν την παλιά καλή σειρά Resident Evil.
      Νικήτα συγχαρητήρια για το άρθρο.

    • dawnstar
    • Νικητα αυτα τα νεα στανταρ στα παιχνιδια κατεστρεψαν το resident γραφεις για το αρχαιο συστημα save του παιχνιδιου αλλα αυτο δεν ειναι μειονεκτημα αλλα πλεονεκτημα .η γραφομηχανη ηταν σημα κατατεθεν της σειρας και πολλα αλλα πραγματα οταν τα αλλαξαν ολα πηραμε το resident 5 και 6 που ηταν απαραδεχτα καιρος να μαθουν οι νεοτεροι γιατι αυτη η σειρα εγινε μεγαλη.

    • Maxus
    • To καλοκαιρι το τελειωσα στο gamecube και ειναι παιχνιδαρος.Σιγουρα αξιζει να ασχοληθει καποιος που δεν το εχει παιξει.

    • SilentPoet
    • Έχω ψηθει παρα πολυ ασχημα να το παρω γιατι δεν το ειχα παιξει στον κυβο. Με εψησε ο Νικητας, παει το εικοσαρικακι :(

    • Roronoa
    • Τα περιορισμενα saves και το μικρο intentory ειναι απο τα βασικα χαρακτηριστικα του τιτλου αφου ασκουν πιεση στον παικτη :P
      Το 0 ειναι απο τα τελευταια πραγματικα resident evil οπου ηταν πραγματικα survival και μετραγες την καθε σφαιρα και κατα την γνωμη μου πολυ underated, το "co-op" συστημα ηταν πολυ καλη ιδεα. Tο συστημα με τους περιορισμους ειναι απαρχαιωμενο αλλα ταυτοχρονα και η γοητεια τους.
      Tank controls ftw!

    • nkav64
    • @ GamingFun, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου

      @mariodm22,η αναφορά σε Co-op έγινε για να καταγραφεί το γεγονός ότι ο παίκτης μπορεί να χειρίζεται είτε τον ένα είτε τον άλλο χαρακτήρα και με τη συνεργασία των δύο προχωράει το παιχνίδι. Όλα αυτά πάντοτε σε μία οθόνη

      @dawnstar, ναι μεν τότε το εν λόγω save system μπορεί όπως λες να χαρακτήριζε τη σειρά, προσωπική μου άποψη όμως, η υλοποίησή του, μόνο προβλήματα έφερνε στους παίκτες. Ένα εναλλακτικό σενάριο που μου άρεσε πολύ ήταν ο τρόπος αποθήκευσης στο RE4. Μιλώντας πάντοτε για τη σύγχρονη εποχή, ποιος θα ανεχτεί να παίξει παιχνίδι που δεν έχει continue;Θυμάμαι, τότε στον κύβο, είχα παίξει ξανα και ξανα την τελευταία σκηνή του τρένου, μόνο και μόνο επειδή στο Mansion μου την έπεφταν σε όποια πόρτα και να άνοιγα και μέχρι να βρω τη γραφομηχανή είδα πολλές φορές την οθόνη του game over. Ναι μεν ο καθένας έχει τις "αξίες" του και καλά κάνει, όμως ας το δούμε και από τη σκοπιά ενός 18χρονου, που ως τώρα έχει μάθει τελείως διαφορετικά.

    • Scott_Pilgrim
    • Χωρίς πολλά πολλά, σύντομα θα τιμήσω το πακέτο με τα δύο remasters για να τα λιώσω όπως πρέπει. Απλό και to the point review Νικήτα, ωραίος.

      Η αλήθεια είναι πως δεν θα με χάλαγε να μπορούσα να παίξω co op με φίλο πάντως αλλά οι λόγοι που δεν μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι προφανείς.

    • john-data
    • Ωραίος ο Νικήτας!
      Απο τα λίγα resident evil που έπαιξα μόνο μια φορά ως το τερματισμό στο game cube.
      Kαλά το 5,6 δεν ξεπέρασα τη 1 ώρα :p
      Παιχνίδαρος!

    • dawnstar
    • Νικητα αυτο λεω που λές η gaming βιομηχανια μεγαλωσε με τα resident 1,2,3 οταν πηγαν να αλλαξουν και καλα προς το καλυτερο εχασαν τα παντα η capcom παει για κλεισιμο παλι καλα υπαρχει το monster hunter αν βγει ενα resident 7 με γραφομηχανη με τρομερο soundtrack και με γριφους βαζω στοιχημα οτι σημερα 2016 θα ξεπερασει ολα τα ρεκορ πωλησεων βλεπεις κατι αρνητικο που στην ουσια ειναι ενα απο τα πραματα που εκαναν το resident μεγαλο το re 6 εκανε τις μεγαλυτερες πωλησεις της σειρας αλλα το feedback ηταν τρομερα κακο ελπιζω η capcom να επιστρεψει...

    • Alias
    • dawnstar νομιζω βλεπεις με πολυ ρομαντισμο το παρελθον. Και ηταν οντως παιχνιδαρες στην εποχη τους αλλα το να νοσταλγεις να ξαναπαιζεις το ιδιο πραγμα ξανα και ξανα επειδη το save ειναι μιση ωρα πισω (aka γραφομηχανη) ειναι υπερβολικο. Ναι προσθετε στην ατμοσφαιρα το 'τικ τικ' της γραφομηχανης αλλα θα μπορουσε απλα να εχει επιλογη save στο μενου και να σου εβγαζε μια γραφομηχανη ετσι για το εφε. Το συστημα save ειναι καθαρο μειονεκτημα.

    • gagas80
    • Θα συμφωνήσω και εγώ ότι το save system ήταν κουραστικό αλλά ήταν κάτι που χαρακτήριζε την σειρά, έβαζε μία δυσκολία στο παιχνίδι και σε έβαζε να βάλεις το μυαλό σού να κάνει σωστή διαχείριση για να τα βγάλεις πέρα. Σίγουρη αγορά και από εμένα

    • Georgebor
    • Τα αρνητικά για μένα είναι τα θετικά!!Αυτή η πίεση λείπει από τα καινούρια παιχνίδια!Αυτό το να φοβάσαι να προχωρήσεις μη τυχών και χάσεις και να κοιτάς τον χάρτη που είναι το κοντινότερο save point.Να καθαρίζεις ένα σημείο και να γυρνάς να κάνεις πάλι save και να λες τώρα θα βρω μελάνι πιο κάτω;;Δεν έχω πάρει ούτε το ένα το zero δεν το έχω παίξει γιατί δεν είχα gamecube (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε λέω να χτυπήσω το Origins.Εχει κυκλοφορήσει φαντάζομαι ε; Ωραίο review!!!

    • dawnstar
    • @Αlias δεν ειναι ρομαντισμος ειναι η αληθεια οταν εβρισκες το backpack που σου ανεβαζε το invetory aπο 6 στις 8 θεσεις αισθανοσουν αρχοντας τετοια μικρα πραγματα εκαναν το resident τεταστιο με τα χρονια εχασε την ταυτοτητα του σαν game και απλα ελπιζω να την ξαναβρει

    • Alias
    • Και οι 2 αποψεις βλεπω εχουν επιχειρηματα οποτε δεν επιμενω για τη γραφομηχανη. Προσωπικα αυτο που μου αρεσε στη σειρα ηταν η ατμοσφαιρα,η γενικη αισθηση τρομου και αγχους, οι λιγες σφαιρες, οι σημειωσεις που σου αποκαλυπταν λιγο λιγο τι ειχε προηγηθει. και γενικα το survival horror που ελεγε και στο κουτι. Πλεον το καταντησανε action ψιλο-spooky

    • mariodm22
    • Να προσθεσω για το θεμα inventory πως μπορεις να αφησεις καποιο αντικειμενο κατω να το παρεις μετα απο εκει που το αφησες . Αυτο λυνει λιγο τις καταστασεις ...

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Θα διαφωνήσω για το σύστημα save και εγώ μιας και δίνει στο παιχνίδι εντονότερα το αίσθημα του survivor,είναι τεράστια ανακούφιση να βρίσκεις save point και πραγματικά πρόκειται όπως γράψανε και άλλα παιδιά για ένα σήμα κατατεθέν.Για μένα μέσα στην τριάδα των καλύτερων RE 2>1>0 μπράβο πάντως Νικήτα για το άρθρο,και σωστά επισημαίνεις σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα,αλλά καμιά φορά γίνονται και για καλό αυτά τα πράγματα,μιας και ίσως δεν βλέπαμε κάποιο dark souls ή αντίστοιχο με τα σημερινά δεδομένα που σε παίρνουν από το χέρι και σε καθοδηγούν παντού.

    • mariodm22
    • Καλα εχω να παιξω το συγκεκριμενο παιχνιδι απο μικρο παιδι .... Τελειο . Ποιοτητα , μουσικη ... Ολα μαγικα ... Οσο για τα Saves και Storage εγω μεχρι στιγμης που αφιερωσα καποιες ωρες δεν εχω καποιο θεμα . Στην αρχη ισως φανει καπως αλλα μετα ισα ισα που βολευει απιστευτα . Δεν spoilaαρω παιδια . Παντως οσοι θελετε να θυμηθειτε πως ειναι να παιζεις ενα Real Resident Evil αγοραστε το ... Και οχι μονο για Resident evil εμπειρια αλλα και για πραγματικη ποιοτητα συνδιασμου παιχνιδιου , απολαυσης , μουσικης , puzzles κλπ κλπ κλπ

    • Viper71
    • @gagas80 κυκλοφορει και σε retail.

      Να πατας το Χ και να ακούγεται απο τα ηχεια το..... "RESIDENT EEEVIL" ξανα, ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!!!

*