Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Resident Evil Revelations 2 Episode 2: Contemplation Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Capcom, με την απόφασή της να διαθέσει το Resident Evil Revelations 2 υπό μορφή επεισοδίων, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού για την παραγωγή της και να κρατά την αγωνία και την ανυπομονησία σε υψηλά επίπεδα. To Episode 1: Penal Colony ολοκληρώθηκε αφενός με την Claire και τη Moira να κατευθύνονται στον πύργο από τον οποίο θεωρούν ότι παρακολουθεί εκείνη που είναι υπεύθυνη για ό,τι έχει συμβεί στο νησί αυτό και κατ’ επέκταση στις ίδιες τις ηρωίδες.

Resident Evil Revelations 2 Episode 2: Contemplation Image 01
Στο campaign της Claire παρουσιάστηκαν νέα είδη εχθρών, με τον πιο ενοχλητικό να ανατινάζεται μπροστά στις ηρωίδες και να τις τυφλώνει προσωρινά
Στο campaign της Claire παρουσιάστηκαν νέα είδη εχθρών, με τον πιο ενοχλητικό να ανατινάζεται μπροστά στις ηρωίδες και να τις τυφλώνει προσωρινά

Στο Episode 2: Contemplation, αρχίζουν και ξετυλίγονται περισσότερα στοιχεία για την πλοκή καθώς και για το ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Μαθαίνουμε πως οι Claire, Moira και η μικρή Natalia έχουν εμβολιαστεί με έναν επικίνδυνο ιό ο οποίος αντιδρά και εξελίσσεται μέσω του φόβου που αισθάνεται ο φορέας, κάτι που μπορεί κανείς να αντιληφθεί και από το χρώμα που αλλάζει στα ειδικά βραχιόλια που φορούν όλοι οι αιχμάλωτοι της…Overseer, όπως θέλει να αποκαλείται η “κακιά “της υπόθεσης. Η Overseer μπορεί και επικοινωνεί με τα θύματά της μέσα από τα βραχιόλια και οι περισσότερες αναφορές της είναι γρίφοι βασισμένοι από λογοτεχνικά αποσπάσματα. Οι συνέπειες που έχει ο φόβος στους φορείς γίνεται γρήγορα αντιληπτός και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο. Στην αρχή του επεισοδίου η Claire και η Moira συναντούν συναδέλφους τους από την ομάδα αποτροπής βιολογικής τρομοκρατίας TerraSave και μαζί θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν. Σχεδόν σε όλο το επεισόδιο τα ηνία διατηρεί η δράση αλλά η ένταση και ο φόβος που δημιουργείται από τις αναμετρήσεις θα ανεβάσει την αδρεναλίνη του παίκτη στα ύψη, κάτι το οποίο απουσίαζε σημαντικά από τη 2η γενιά του franchise με μόνη εξαίρεση το Lost in Nightmares DLC του Resident Evil 5.

Resident Evil Revelations 2 Episode 2: Contemplation Image 02

H αισθητή έλλειψη πυρομαχικών και θεραπευτικών αντικειμένων, οι απειλητικές ενέδρες των εχθρών, καθώς και η τελική μάχη της Claire με έναν ζόρικο μεταλλαγμένο που δεν συγχωρεί λάθη και ανοίγματα από τη μεριά του παίκτη κλέβουν την παράσταση και θα ικανοποιήσουν τόσο τους λάτρεις της δράσης όσο και εκείνους που αρέσκονται στο survival horror. Παραμένοντας στο campaign της Claire, παρουσιάστηκαν νέα είδη εχθρών με τον πιο ενοχλητικό να ανατινάζεται μπροστά στις ηρωίδες και να τις τυφλώνει προσωρινά, μία πραγματικά δυσάρεστη εμπειρία για τον παίκτη αφού η οθόνη καλύπτεται από τοξική γλίτσα.
Στο Episode 2: Contemplation, αρχίζουν και ξετυλίγονται περισσότερα στοιχεία για την πλοκή καθώς και για το ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά.
Χωρίς το ειδικό θεραπευτικό στην κατοχή του, θα πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό πριν δεχτεί επίθεση από άλλους εχθρούς. Περνώντας στο campaign του Barry, συναντάμε κι εδώ ένα διαφορετικό είδος εχθρού που είναι αόρατος γενικά αλλά φανερό μόνο στη Natalia, που, όπως είχε αναφερθεί στο review του πρώτου επεισοδίου, έχει την ιδιότητα να αισθάνεται και να «βλέπει» την τοποθεσία κάθε απειλητικής ύπαρξης ακόμα κι αν βρίσκεται πίσω από τοίχους ή μέσα σε δωμάτια. Η αναμέτρηση με έναν αόρατο εχθρό είναι και η πιο δύσκολη δοκιμασία για τον Barry αφού, αν δεν ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της Natalia για το που ακριβώς να στοχεύσει, το game over είναι αυτόματο καθώς τα πλάσματα αυτά σκοτώνουν τον ήρωα με ένα και μόνο χτύπημα. Για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο μέρος του campaign του Barry αφορά στην επίσκεψη των ίδιων περίπου σημείων με την Claire με διαφορετικούς όμως εχθρούς και γεγονότα. Στο Episode 2 η τεχνητή νοημοσύνη των Moira και Natalia είναι φανερά βελτιωμένη και μάλιστα η βοήθειά τους θα παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ότι στο πρώτο επεισόδιο.

Resident Evil Revelations 2 Episode 2: Contemplation Image 03

Το επεισόδιο λαμβάνει χώρα τόσο σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη έκταση όσο και σε κλειστοφοβικά μέρη με περιορισμένο φωτισμό που θα θυμίσουν στους λάτρεις της κατηγορίας τις πολυκατοικίες και τα σκοτεινά δωμάτια των Silent Hill 2 και 3. Η σύνθεση των sub-weapons (μολότοφ, αέρια και όπλα αντιπερισπασμού) κατέχει μείζονα ρόλο για την επιβίωση σε δύσκολες μάχες κι εδώ βλέπουμε πως οι δημιουργοί της παραγωγής επηρεάστηκαν σημαντικά από το The Last of Us, κάτι το οποίο συμβάλει θετικά στο gameplay και ενισχύει την ατμόσφαιρα του τίτλου. Η διάρκεια και αυτού του επεισοδίου κλειδώνει μεταξύ 3 και 4 ωρών, αναλόγως επιπέδου δυσκολίας που θα επιλεγεί, και φυσικά της έμφασης που θα δοθεί στην εξερεύνηση από τη μεριά του παίκτη.



Γενικά, το Contemplation συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο την επεισοδιακή μορφή του Revelations 2, κάνοντας το πρώτο επεισόδιο να φαίνεται σαν απλό…ορεκτικό. Τελειώνοντας με μεγάλες αποκαλύψεις εντείνει σημαντικά την αγωνία και το ενδιαφέρον για το επόμενο επεισόδιο της παραγωγής. Μείνετε συντονισμένοι.

Από εδώ και στο εξής, το Enternity δεν θα βαθμολογεί τα reviews των επεισοδίων μιας σειράς. Ένα episodic video game θα βαθμολογείται συνολικά στο τέλος, με ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει μια περίληψη όλων των τμημάτων με την τελική κριτική μας.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη
  • Sequences με ιδιαίτερη ένταση και αγωνία
  • Ενίσχυση τόσο του action όσο και του survival horror
  • Ατμοσφαιρικό και σκοτεινό
  • Διάρκεια
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έλλειψη γρίφων
  • Το revisiting ίσως αρχίσει να κουράζει από το επόμενο επεισόδιο και μετά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*