Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Resident Evil Revelations 2 Episode 3: Judgement Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισαν οι δημιουργοί να διακόπτουν το εκάστοτε επεισόδιο του Revelations 2 και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη διάθεση του επόμενου επεισοδίου, θα λέγαμε πως καθηλώνει πραγματικά τον παίκτη και εντείνει δυναμικά την αγωνία του για τη συνέχεια κι εξέλιξη της ιστορίας. Συνεπώς, μετά την ολοκλήρωση του Episode 2: Contemplation κι έχοντας αφήσει τους Claire, Moira, Barry και Natalia κοντά στα ίχνη της νέμεσής τους, το Episode 3: Judgement έρχεται να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα και επαναφέρει στο προσκήνιο κάτι που είχε καιρό να εμφανιστεί στη σειρά: τους γρίφους.

Resident Evil Revelations 2 Episode 3: Judgement Image 01
Η συνεργασία και η βοήθεια των Moira και Natalia είναι πιο ουσιαστική στο επεισόδιο αυτό, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το revisiting των περιοχών και το backtracking έχει μειωθεί σημαντικά
Η συνεργασία και η βοήθεια των Moira και Natalia είναι πιο ουσιαστική στο επεισόδιο αυτό, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το revisiting των περιοχών και το backtracking έχει μειωθεί σημαντικά

Οι τελευταίοι μπορεί να θυμίζουν μόνο την αίγλη των αρχικών κυκλοφοριών, στον αντίποδα όμως, όσο απλοϊκοί κι αν είναι, δεν παύουν να είναι καλοδεχούμενοι. Η παρουσία τους διακόπτει ευχάριστα την ένταση των μαχών και μάλιστα κάποια από τα αντικείμενα και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται για την επίλυσή τους μοιάζουν να δανείστηκαν ιδέες από το πρώτο Resident Evil, γεγονός που δείχνει τη διάθεση της Capcom να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα νοσταλγίας στους παίκτες, εντύπωση που επεκτείνεται και στο σχεδιασμό των τοποθεσιών, αφού κάποιες από τις περιοχές που θα επισκεφτούν οι παίκτες -και συγκεκριμένα οι υπονόμους και το εργοστάσιο στο campaign της Claire- θα τους θυμίσουν τα Resident Evil 2 και 3. Μέχρι και η αντίστροφη μέτρηση που θα εμφανιστεί σε ένα κρίσιμο για την ιστορία σημείο, θα επαναφέρει στο νου του παίκτη θύμησες από το παρελθόν της σειράς. Οι οπαδοί και οι υποστηρικτές των προ Resident Evil 4 κυκλοφοριών θα αναπολήσουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η συνεργασία και η βοήθεια των Moira και Natalia θα είναι πιο ουσιαστική στο επεισόδιο αυτό ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το revisiting των περιοχών και το backtracking έχει μειωθεί σημαντικά, σε σημείο που τόσο η Claire όσο και ο Barry, από ένα σημείο κι έπειτα, θα επισκεφτούν τελείως διαφορετικές περιοχές.

Resident Evil Revelations 2 Episode 3: Judgement Image 02

Επιπροσθέτως, οι παίκτες θα γνωρίσουν μία περισσότερο συναισθηματική και τρυφερή πλευρά των πρωταγωνιστών ενώ στο προσκήνιο εμφανίζεται και ο λόγος που η σχέση του Barry με την κόρη του Moira είναι τεταμένη και προβληματική… Γενικά, ακόμα και με την παρουσία γρίφων, το Episode 3: Judgement δεν θα αφήσει τον παίκτη για πολύ στην ησυχία του, αφού τα κύματα εχθρών είναι ασταμάτητα, ειδικά στο campaign της Claire, και οι προμήθειες για μία ακόμη φορά θα είναι αναγκαίο να φυλάσσονται με προσοχή, προκειμένου να επιτευχθεί η επιβίωση μέχρι και την ολοκλήρωση του επεισοδίου, την οποία σφραγίζει ένα boss fight τόσο στο campaign της Claire όσο και του Barry.



Εν κατακλείδι, το αίσθημα που αφήνει στον παίκτη το 3ο επεισόδιο του Revelations 2 είναι πως η Capcom προσπαθεί να ισορροπήσει το gameplay προσφέροντας λίγο από όλα: έντονη δράση, εξερεύνηση, επίλυση γρίφων και «χορταστικά» boss fights ενώ, παράλληλα, υπάρχει η υποψία πως όλα αυτά είναι απλά ένα πρελούδιο λίγο πριν το μεγάλο φινάλε όπου αναμένονται, αφενός, οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πορεία των 3 επεισοδίων και, αφετέρου, η τελική αναμέτρηση με την Overseer. Το Enternity έχει ήδη στα χέρια του το τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο, οπότε μείνετε συντονισμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις…

Το Enternity δεν βαθμολογεί τα reviews των επεισοδίων μιας σειράς. Ένα episodic video game θα βαθμολογείται συνολικά στο τέλος, με ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει μια περίληψη όλων των τμημάτων με την τελική κριτική μας.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η μεγάλη επιστροφή των γρίφων
  • Ποικιλία στις τοποθεσίες
  • Συνδυασμός δράσης, εξερεύνησης και γρίφων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ανακύκλωση ίδιων εχθρών
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • korko
    • επιτέλους είπαν να μας ικανοποιήσουν και μια φόρα στην capcom και εμάς τους παλιούς οπαδούς του resident.με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα το παιχνίδι είναι σίγουρη αγορά μάλλον για το Πάσχα που δεν θα έχω και τι να κάνω στις διακοπές.

    • 3nws1th5
    • Εχει βγει ολοκληρο το παιχνιδι, αφηστε τα reviews των επιμερους επεισοδιων και καντε review ολο το παιχνιδι.

*