Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Saints Row: Gat out of Hell

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Volition

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Deep Silver

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Saints Row: Gat Out of Hell
    • 16+ pegi 16+
      • 3.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (3)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.saintsrow.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Το Saints Row… δύσκολα περιγράφεται. Ναι, κάποιος μπορεί πει πως πρόκειται περί σειράς open-world σε third person, ωστόσο αυτό θα άγγιζε μόνο την επιφάνεια. Μετά από ένα μάλλον χλιαρό ξεκίνημα, η Volition αποφάσισε να αφήσει την φαντασία των σχεδιαστών της ελεύθερη. Ως αποτέλεσμα, το Saints Row άρχισε να φλερτάρει με τα όρια του απόλυτου παραλογισμού, ορισμένες φορές ξεπερνώντας τα ευθαρσώς. Μέσα σε τέσσερις τίτλους οι Saints, μεταξύ άλλων, έμπλεξαν με κάθε είδους εξωφρενικό αντίπαλο, έφτασαν στο Λευκό Οίκο, όρισαν ως αντιπρόεδρο τον Keith David(!) και απήχθησαν από εξωγήινους. Τι θα μπορούσαν να κάνουν τώρα, αναρωτιέται ο μέσος fan των 3rd Street Saints, από τη στιγμή που ήδη έκαναν σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει κανείς σε αυτόν τον κόσμο. Μα φυσικά, να πάνε στην Κόλαση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την επιθυμία του Σατανά να απαγάγει τον/την αρχηγό της διαβόητης συμμορίας και να τον/την…παντρέψει με την κόρη του, Jezebel.



Χωρίς δισταγμό, ο Johnny Gat και η Kinzie αναλαμβάνουν τη διάσωση, βουτώντας στα βάθη της Κολάσεως. Πολύ σύντομα ανακαλύπτουν τον πιο ανέλπιστο σύμμαχό τους στο πρόσωπο του Dane Vogel, ενώ το έργο του Johnny και της Kinzie θα βοηθήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο William Shakespeare, ο Blackbeard και ο Vlad the Impaler (ναι, αυτός ο Vlad). Πράγματι, όλα τα παραπάνω συνθέτουν το ιδανικό ξεκίνημα για μια ακόμα περιπέτεια των Saints. Πως δεν θα μπορούσαν άλλωστε, αφού οι σκηνές που αναδεικνύονται ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της σειράς. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ γρήγορα όλη η συνταγή… ξεφουσκώνει. Όπως προαναφέρθηκε, λοιπόν, οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο είτε του Johnny Gat, είτε της Kinzie, εναλλασσόμενοι ανάμεσα στους δύο κατά βούληση, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία χάους και την συνεπακόλουθη προσοχή του Εωσφόρου - με έναν ειδικό μετρητή στο menu να ενημερώνει για την πρόοδο πάνω σε αυτόν ακριβώς τον τομέα.
Τι θα μπορούσαν να κάνουν τώρα, αναρωτιέται ο μέσος fan των 3rd Street Saints, από τη στιγμή που ήδη έκαναν σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει κανείς σε αυτόν τον κόσμο. Μα φυσικά, να πάνε στην Κόλαση.
Το δίδυμο επιτυγχάνει τον σκοπό αυτό με το πέρας ειδικών side missions, τα οποία θυμίζουν αρκετά εκείνα του Saints Row 4, με τη διαφορά ότι, εν προκειμένω, αποτελούν τον κύριο τρόπο δράσης. Μετά από αρκετά side missions, ο προαναφερθείς μετρητής φτάνει σε ένα όριο, οπότε και ενεργοποιεί την πρόοδο της ιστορίας και το αντίστοιχο cutscene. Πέρα από τα όπλα τους, ο Johnny και η Kinzie διαθέτουν μια σειρά από υπερδυνάμεις, οι οποίες επίσης με τη σειρά τους θυμίζουν αρκετά αυτές του Saints Row 4, με ελάχιστες παραλλαγές. Για την ακρίβεια, πολλά πράγματα θυμίζουν την προηγούμενη περιπέτεια των Saints, ακόμα και η ίδια η Κόλαση, κάτι που κάνει την Kinzie να απορεί με το πόσο αυτή μοιάζει με το Steelport.



Η (σχεδόν) αυτούσια μεταφορά των περισσότερων χαρακτηριστικών του Saints Row 4 έχει και τα θετικά της στοιχεία, με ένα από αυτά να είναι τα συστήματα χειρισμού και μάχης. Μικροβελτιώσεις έχουν γίνει κατά μήκος των περισσότερων μηχανισμών, αλλά σε γενικές γραμμές οι παίκτες θα μπορούν να περιμένουν σχεδόν την ίδια εικόνα όσον αφορά το gameplay. Τον πυρήνα αυτού τουλάχιστον, αφού όλα τα «μη-απαραίτητα» συστατικά φαίνεται να χάθηκαν στην πορεία, όπως η παραμετροποίηση της εμφάνισης του χαρακτήρα, έστω σε επίπεδο ένδυσης. Οι κοσμητικές αλλαγές δεν είναι το μόνο που απουσιάζει από το Gat Out Of Hell. Ανάμεσα στις απώλειες πολύ δυστυχώς βρίσκεται και το χιούμορ που χαρακτηρίζει τη σειρά, με την πιο αστεία σκηνή να έχει ήδη γίνει γνωστή εδώ και καιρό μέσα από διαφημιστικό video - και ελάχιστες από τις υπόλοιπες να προκαλούν μετά βίας ένα χαμόγελο. Το soundtrack συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στους απόντες, κάτι που αφαιρεί πολλούς πόντους από τη συνολική εμπειρία. Από τεχνικής άποψης τα πράγματα δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τον προηγούμενο τίτλο, τουλάχιστον στην έκδοση του PC, η οποία και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες αυτού του review. Οι ερμηνείες, τουλάχιστον, ακολουθούν την «παράδοση» της σειράς, με highlights φυσικά τον Daniel Dae Kim στον ρόλο του Johnny Gat και τον Jay Mohr ως Dane Vogel.



Σε γενικές γραμμές το Saints Row: Gat Out Of Hell μοιάζει με ένα «μικρότερο», (σημαντικά) λιγότερο διασκεδαστικό Saints Row IV. Η κεντρική ιστορία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ώρες, ενώ το πρωταγωνιστικό δίδυμο αποδεικνύεται μάλλον ως «λίγο» για τα δεδομένα της σειράς. Σίγουρα υπάρχει πληθώρα side missions και challenges για όσους θέλουν το 100% των δραστηριοτήτων, αυτά όμως γρήγορα αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα. Επιπρόσθετα, η έλλειψη επιλογών ένδυσης και μουσικής δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση σε έναν τίτλο που ζητάει απεγνωσμένα «ενέσεις» ενδιαφέροντος. Οι κάτοχοι του Saints Row: Re-Elected μπορούν να βρουν στο Gat out of Hell λίγες επιπλέον ώρες ενασχόλησης. Ως standalone expansion, πέραν των σκληροπυρηνικών fans των Saints και του Johnny Gat, ελάχιστοι θα βρουν κάτι που δικαιολογήσει την ενασχόληση μαζί του.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μηχανισμοί gameplay/μάχης
  • Πληθώρα δραστηριοτήτων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή Ιστορία
  • Έλλειψη χιούμορ
  • Έλλειψη μουσικής/customization
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • exifern
    • το καλύτερο saints row ηταν το πρώτο αναμφίβολα,μετα είδαν οτι δε μπορούν να ανταγωνιστούν το gta και το καταστρέψανε το παίχνιδι για τα 12χρονα και αυτο

    • john-data
    • Καλκάνη ξέρουμε οτι βάζεις χαμηλές βαθμολογίες για να υπάρξει αντιπαράθεση και διχόνοια των μελών και να αμφισβητήσει την ηγεσία του enternity για να ανέβεις στο θρόνο....
      Αλλά δεν πείθεις κανέναν σε μάθαμε....

    • Scott_Pilgrim
    • Μου ήρθε σήμερα το Re-elected. Αφού είναι δωρεάν το Gat δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρω μια ακόμα πλατίνα, όσο κακό και να είναι.

    • yaponvezos
    • Προσωπικά δεν θα κατανοήσω ποτέ γιατί η πλατίνα είναι παρηγοριά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά είμαι ζοχάδας, οπότε εντάξει.

*