Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Shadow Warrior PS4

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Flying Wild Hog

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Mastertronic

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Shadow Warrior
    • 18+ pegi 18+
      • 6.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (43)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.shadowwarrior.com FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Η επιστροφή του Lo Wang στην gaming σκηνή ήρθε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ο -κατά τα άλλα συμπαθής- αντι-ήρωας εξαφανίστηκε από αυτήν κοντά στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το Shadow Warrior κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013 για τα PC χωρίς ιδιαίτερο hype, αλλά κατάφερε να κερδίσει αυτούς που αναζητούσαν όχι μόνο μια επιστροφή στην παλιά σχολή, αλλά και ένα απλό, διασκεδαστικό shooter. Με την έλευση της νέας γενιάς συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας το έδαφος κρίνεται μάλλον ως πρόσφορο για τις μεταφορές των τίτλων που κυκλοφόρησαν στο τέλος της προηγούμενης, έτσι οι Devolver Digital και Flying Wild Hog αποφάσισαν πως τα PlayStation 4 και Xbox One θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εξίσου καλή «στέγη» για τον Lo Wang και τις περιπέτειές του. Άξιζε όμως ο κόπος;

Shadow Warrior Image 01

Με τον τίτλο ουσιαστικά να αποτελεί μια αυτούσια μεταφορά από τα PC, τίποτα δεν αλλάζει σε όρους ιστορίας και πλοκής, με τον εμβληματικό πρωταγωνιστή να ακολουθεί τα ίδια ακριβώς μονοπάτια και να επιχειρεί την απόκτηση του Nobitsura Kage, ενός θρυλικού σπαθιού Katana, με ορδές δαιμονικών πλασμάτων να στέκονται εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και την εκπλήρωση του στόχου του. Παρά τις ρίζες του στον ομώνυμο κλασσικό τίτλο του 1997, η ιστορία του Shadow Warrior αποδεικνύεται αναπάντεχα ενδιαφέρουσα καθώς αυτή εκτυλίσσεται, με τον Lo Wang ουσιαστικά να αποτελεί ένα μέσο για να κυλήσει η δράση και ένα… comic relief, με τις ατάκες και τα one-liners του να προσφέρουν άφθονο γέλιο. Το χιούμορ μπορεί να μην ακολουθεί το πνεύμα του πρωτότυπου τίτλου, παραμένει όμως ξεκαρδιστικό, επικεντρωμένο περισσότερο στην προσωπικότητα του ίδιου του Wang - χωρίς βέβαια να απουσιάζουν τα περισσότερο… χοντροκομμένα αστεία.
Σε γενικές γραμμές τα γραφικά του τίτλου είναι όμορφα χωρίς όμως να φτάνουν τα επίπεδα της αντίστοιχης έκδοσης για τα PC, ενώ πολύ συχνά δυσκολεύεται να διατηρήσει τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.
Από τα πρώτα λεπτά ο τίτλος φροντίζει να εξοικειώσει του παίκτες με την χρήση του σπαθιού, του πλέον πιστού όπλου στην διάθεση του Lo Wang, με τον υπόλοιπο οπλισμό να γίνεται διαδοχικά διαθέσιμος και να διατηρεί το ενδιαφέρον ψηλά αποφεύγοντας τον κορεσμό. Έχοντας αναφέρει αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αίσθηση των όπλων είναι βγαλμένη από μια άλλη εποχή, ωστόσο οι δυνατότητες αναβάθμισης αυτών προσφέρει ορισμένες πέρα για πέρα αξιομνημόνευτες στιγμές - όπως για παράδειγμα η καραμπίνα με τις τέσσερις(!) κάνες, η ταυτόχρονη εκπυρσοκρότηση αυτών και το μακελειό που ακολουθεί. Τα active και passive skills του Lo Wang φροντίζουν να συμπληρώσουν ιδανικά το οπλοστάσιο του με ένα μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων, διατηρώντας μια όμορφη ισορροπία ανάμεσα στο «παλιό» και το «νέο» και διαφοροποιώντας τη δράση.

Shadow Warrior Image 02

Τα γραμμικά επίπεδα σπάνια ξεφεύγουν από τις κλασσικές εναλλαγές διαδρόμων-αρένας, με την -ήπια- εξερεύνηση να δίνει την θέση της στην μάχη με ορδές εχθρών - και την διαδικασία να επαναλαμβάνεται μέχρι το τέλος. Το ΑΙ των αντιπάλων φαίνεται να έχει παραμείνει στις εποχές του πρωτότυπου τίτλου, με… αυτοκτονικές τάσεις και επαναλαμβανόμενα μοτίβα δράσης, στηριζόμενη περισσότερο στους αριθμούς για να δυσκολέψει το έργο των παικτών. Τέλος, τα πράγματα γίνονται κάπως πιο ενδιαφέροντα στα boss fights και mini-boss fights, όπου και χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση από την κατά μέτωπο επίθεση, αν και το ασταμάτητο hack n’ slash/πιστολίδι φτάνει στο να χάσει -έστω και οριακά- το ενδιαφέρον του στις 10 και πλέον ώρες που χρειάζονται μέχρι τον τερματισμό. Από τεχνικής άποψης η δουλειά που έχει γίνει κατά την μεταφορά του τίτλου στο PlayStation 4 (όπου και έγινε η δοκιμή του τίτλου) κρίνεται ικανοποιητικά καλή, αν και θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί κάποια ατοπήματα, όπως το αρκετά συχνό tearing. Σε γενικές γραμμές τα γραφικά του τίτλου είναι όμορφα χωρίς όμως να φτάνουν τα επίπεδα της αντίστοιχης έκδοσης για τα PC, ενώ πολύ συχνά δυσκολεύεται να διατηρήσει τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Οι χρόνοι loading ανάμεσα στα επίπεδα, αλλά και κατά την διάρκεια πλοήγησης σε αυτά, θα μπορούσαν να είναι μικρότεροι, σε γενικές γραμμές όμως θα μπορούσε κάποιος να πει πως η μεταφορά του τίτλου είναι επιτυχής.



Άρα λοιπόν, πως κρίνεται η -δεύτερη- επιστροφή του Lo Wang; Το Shadow Warrior προσπαθεί να παραμείνει πιστό στις ρίζες του και την παλιά σχολή, με τα «νεότερα» shooter στοιχεία είναι ακριβώς όσα χρειάζεται για να μην το καταστήσει «εκτός χρόνου». Η αλήθεια είναι πως η ισορροπία που έχει καταφέρει η Flying Wild Hog σε αυτόν τον τομέα είναι αξιοθαύμαστη. Ωστόσο το Shadow Warrior δεν φιλοδοξεί να επιτύχει κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι χορταστικό, απολαυστικό, χωρίς να προβληματίζει ιδιαίτερα αυτόν που αποφασίζει να ασχοληθεί μαζί του - και σταματάει εκεί. Όποιος δεν απαιτήσει πολλά από τον Lo Wang (και το… Katana του), θα βρει έναν τίτλο πέρα για πέρα διασκεδαστικό και μια εμπειρία διαφορετική από τα συνηθισμένα σύγχρονα shooters.


 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Old-school δράση
  • Διάρκεια
  • Χιούμορ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θέματα στην μεταφορά
  • Επιμένει στα βασικά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*