Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Frogwares

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Focus Home Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Sherlock Holmes: Crimes & Punishments
    • 16+ pegi 16+
      • 8.2 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (24)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.sherlockholmes-thegame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Εν έτη 2014 στα ράφια των καταστημάτων υπάρχουν αμέτρητοι τίτλοι για όλες τις κονσόλες και τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας που απευθύνονται προς όλων των ειδών τους gamers. Από casual μέχρι και πιο... "hardcore" είδη, όπως FPS και strategy. Για να ξεχωρίσει, όμως, ένα παιχνίδι θα πρέπει να γίνει αυθεντία στο είδος του. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να δημιουργήσει και η Frogwares με τη σειρά μυστηρίου και γρίφων Sherlock Holmes, βελτιώνοντας κάθε φορά τη συνολική εμπειρία που μας προσφέρει η εκάστοτε κυκλοφορία. Από το 2002, λοιπόν, έχουν διατεθεί έξι διαφορετικά παιχνίδια βασισμένα στις φανταστικές περιπέτειες μυστηρίου του πιο διάσημου detective όλων των εποχών, Sherlock Holmes. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και ο έβδομος τίτλος της σειράς με την ονομασία Crimes & Punishments, με την Frogwares να αποδεικνύει πως δεν πρόκειται να επαναπαυτεί στην επιτυχία των προηγούμενων παιχνιδιών αλλά πως είναι διατεθειμένη να πάει τη σειρά ένα σκαλί παραπάνω.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments Image 01

Η μεγαλύτερη διαφορά που συναντάει κανείς είναι, φυσικά, στα γραφικά του Crimes & Punishments, καθώς για πρώτη φορά γίνεται χρήση της Unreal Engine 3 που έρχεται να αλλάξει τα πάντα στο παιχνίδι. Το απλοϊκό περιβάλλον του The Testament of Sherlock Holmes έχει αντικατασταθεί με πανέμορφα κτήρια και πλούσιους εσωτερικούς χώρους που δίνουν αμέσως μια αίσθηση «φρεσκάδας» στον παίκτη. Οι χαρακτήρες είναι προσεγμένοι, με πάμπολλες λεπτομέρειες στην εμφάνισή τους, η οποία μάλιστα παίζει σημαντικότατο ρόλο στην επίλυση των μυστηρίων. Το ίδιο και τα πρόσωπά τους, από τα οποία πολλές φορές καταλαβαίνει ο παίκτης το πως αισθάνονται όταν έρχονται σε δύσκολη θέση. Σε αυτό βοηθά, βέβαια, και το βελτιωμένο animation που πλέον βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, με τις κινήσεις να πραγματοποιούνται πιο φυσικά. Η επόμενη αλλαγή έχει να κάνει με το σενάριο του τίτλου, καθώς αυτή τη φορά έχουμε έξι διαφορετικές, αυτοτελής ιστορίες, η κάθε μία με τις ιδιαιτερότητές της.
Η μεγαλύτερη διαφορά που συναντάει κανείς είναι, φυσικά, στα γραφικά του Crimes & Punishments, καθώς για πρώτη φορά γίνεται χρήση της Unreal Engine 3 που έρχεται να αλλάξει τα πάντα στο παιχνίδι.
Ξεκινώντας από τα "εύκολα", προχωράμε σε πιο... μυστήριες υποθέσεις που θα χρειαστεί να βάλουμε και τη φαντασία μας να λειτουργήσει προκειμένου να λυθούν. Σε κάθε μία από τις έξι ιστορίες υπάρχουν περισσότερα από πέντε διαφορετικά endings, ανάλογα με τη προσωπική κρίση του παίκτη και το σενάριο που ακούγεται πιο πιστικό σε αυτόν. Ερευνώντας εξονυχιστικά τον τόπο του εγκλήματος και μιλώντας με τους μάρτυρες, γεννιούνται όλο και περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα, στα οποία θα πρέπει να βρει την πιο λογική εξήγηση προτού κατηγορήσει κάποιον.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments Image 02

Το παιχνίδι είναι γεμάτο από mini-games και γρίφους που απαιτούν επίλυση προκειμένου να βρεθεί κάποιο σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση, ενώ το πρωτοποριακό "Sherlock Vision" βοηθά στον εντοπισμό κρυμμένων αντικειμένων ή πραγμάτων που έχουν αφαιρεθεί από τον τόπο του εγκλήματος. Αφού έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε αρκετές πληροφορίες για το μυστήριο, το παιχνίδι μας βάζει στο μυαλό του Sherlock Holmes, προσπαθώντας να ενώσουμε τα στοιχεία και να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Εκεί είναι που πολλές φορές καλούμαστε να διαλέξουμε ποια εκδοχή από αυτές που προκύπτουν πιστεύουμε, βασισμένοι στα στοιχεία, στο κίνητρο αλλά και στη συμπεριφορά  των υπόπτων. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη προσθήκη που ουσιαστικά αλλάζει ολόκληρη τη ροή της ιστορίας, καθώς μπορεί να στείλουμε στη φυλακή κάποιο αθώο και ο πραγματικός ένοχος να απολαμβάνει την ελευθερία του. Το παιχνίδι, φυσικά, δεν σταματάει εδώ και προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές για την επίλυση των μυστηρίων. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί να μασκαρευτούμε, προσποιώντας πως είμαστε κάποιος άλλος προκειμένου να αποσπάσουμε πολύτιμες πληροφορίες από γνωστούς του θύματος ή των μαρτύρων, ενώ και η βοήθεια του αγαπημένου βοηθού του Sherlock, Dr. Watson είναι απαραίτητη, ειδικά στις αναπαραστάσεις των εγκλημάτων.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments Image 03
Μέσα στο μυαλό του "δαιμόνιου" detective
Μέσα στο μυαλό του "δαιμόνιου" detective

Με όλα αυτά, η Frogwares καταφέρνει άψογα να βάλει τον παίκτη στο πετσί του ρόλου, κρατώντας την αγωνία σε υψηλά επίπεδα, σαν να πρόκειται για ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να μάθει το τέλος της. Σε αυτό συμβάλει τα μέγιστα και το εκπληκτικό voice over των ηθοποιών που δανείζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές του του Crimes & Punishments, οι οποίες μας ταξιδεύουν στο μακρινό Λονδίνο του 19ου αιώνα. Παράλληλα,  καταφέρνουν να αποδώσουν με επιτυχία την κάθε μια διαφορετική προσωπικότητα των χαρακτήρων του τίτλου, βοηθώντας τον εκκεντρικό detective να διαλευκάνει τις υποθέσεις. Το μόνο αρνητικό στοιχείο που θα εκνευρίσει όσους ασχοληθούν με τον τίτλο είναι τα μεγάλα loading times ανάμεσα στις περιοχές που θα πρέπει να βρεθούν για να ερευνήσουν. Μπορεί να πρέπει μεταβούν σε ένα χώρο για μόνο ένα λεπτό, προκειμένου να ελέγξουν κάτι αλλά η οθόνη φορτώματος να διαρκέσει περισσότερο, χαλώντας την άριστη εικόνα που δείχνει μέχρι στιγμής το παιχνίδι.



Συνοψίζοντας, το Sherlock Holmes: Crimes & Punishments είναι το πιο ολοκληρωμένο και το πιο όμορφο από τεχνικής άποψης παιχνίδι της σειράς, ενώ ταυτόχρονα κερδίζει επάξια τον τίτλο του καλύτερου τίτλου γρίφων και μυστηρίων. Τα καταπληκτικά σενάρια του Arthur Conan Doyle θα κρατήσουν τον παίκτη για πολλές ώρες σε... «αναμμένα κάρβουνα», ενώ η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η Frogwares θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του είδους.


 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφα γραφικά
  • Καταπληκτική ατμόσφαιρα
  • Διαφορετικά endings ανάλογα με την κρίση του παίκτη
  • Πολλοί γρίφοι
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μεγάλα loading times
  • Συνεχόμενες αλλαγές τοποθεσιών
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tim of Heavens
    • Πάντα μου άρεσε το adventure genre. Χαίρομαι που βγήκε καλό. Ούτως ή άλλως θα το έπαιρνα αλλά ακόμα καλύτερα έτσι.

    • john-data
    • Πολύ καλό και δεν το περίμενα!!!
      Είναι η της εποχής για game που δεν πολυακούγονται να είναι διαμάντια!

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Ωραίο το review και έτσι όπως τα γράφει ο κ. Δημητρίου σε καλεί να ζήσεις αυτό το μυστήριο.Για τους λάτρες των Adventure σίγουρα είναι must.Μπράβο και στην εταιρεία που συνέχισε να βελτιώνει την σειρά αυτή.

    • Tobajaras
    • Ωραίο περιεκτικό κείμενο.

      Χαίρομαι ποου βλέπω το Crimes and Punishments να μην αντιγράφει το ξερό γραμμικό QTE στυλ της Telltale αλλά να προσπαθεί, έστω και μέσα από τη λογική του mini game, να δώσει κάτι μη γραμμικό και πιο ενδιαφέρον.

    • mousou12
    • το εψαχνα καιρο γιατι δυστυχως δεν το εβρισκες παντου και εκει που το εβρισκα ξεφευγε η τιμη...
      Τελικα το βρηκα σε πολυ προσιτη τιμη και εχω κολλησει απο την αρχη μαζι του με τα απιστευτα γραφικα και ατμοσφαιρα που βγαζει...
      Ειναι μια διαφορετικη προσεγγιση gameplay που αξιζει πραγματικα την ματια σας...οπως λεει ο κωστας στο πολυ καλο review του που συμφωνω σε ολα ειναι ενα παιχνιδι που παιζει μια κατηγορια μονο με απιστευτους γριφους και πολυ ψαξιμο..
      Μην το χασετε

    • Georgebor
    • το εχω ξεκινησει εδω κ καποιες μερες αλλα δυστυχως το εχω αφησει λογο δουλειας..αλλα απο το λιγο που το παιξα το loading ειναι πραγματικα κουραστικο, βεβαια το παιχνιδι ειναι παρα πολυ καλο.

    • alex4444
    • Εχω παιξει καποια προηγουμενα της σειρας και πραγματικα με ειχαν αφησει εκπληκτο. Η ομαδα αναπτυξης, αντι να επαναπαυθει στους κλασικους adventure μηχανισμους, τολμουσε και εισηγαγε πολλα νεα στοιχεια. Αυτο φαινεται να συμβαινει κι εδω.

      Με δεδομενο τον σεβασμο και την γνωση πανω στα βιβλια του Doyle, χαιρομαι που αλλη μια προσπαθεια τους κριθηκε πετυχημενη. Εξαιρετικο το review, με επεισε για αγορα!

    • paulgouv
    • Το μόνο που με ''χαλάει'' στο κατα τα άλλα εξαιρετικών προσδοκιών παιχνίδι είναι ότι αποτελείται απο 6 πλήρως standalone ιστορίες οι οποίες δεν έχουν ''σημεία τομής'' και δεν συγκλίνουν προς ένα δυναμικό finale...
      Βέβαια απο την άλλη έτσι προσφέρεται μεγάλη ποικιλία υποθέσεων και εξερεύνησης...Προσωπικά πάντως,θα θελα να οδηγούμαστε με αγωνία σε μία ενιαία ιστορία με παράλληλες επιλύσεις άλλων υποθέσεων ...
      Μόλις πέσει λίγο η τιμή του , θα αρχίσω να εξιχνιάζω αποτυπώματα :p !!

      ΥΓ Δεν είχα ιδέα οτι έχουν βγάλει τόσο πολλά games βασισμένα στον απίθανο Sherlock .. βέβαια αυτό οφείλεται κυρίως στο οτι δν ήταν console(=PS)-friendly η σειρά στα πρώτα της 6 βήματα :p

    • zerocool7545
    • Συμφωνω με τον paulgouv, ότι θα έπερε να υπάρχει μια ενιαία πλοκή, όπως γίνεται κατά κύριο λόγο και στις τηλεοπτικές σειρές.
      Για μένα είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πως έπρεπε να είναι τα adventures του 21ου αιώνα.Με έχουν κουράσει τα 2d γραφικά και η αλλαγή εικόνων/backgrounds.Το Crimes & Punishments σε βάζει μέσα στο κόσμο του παιχνιδιού με εκπληκτικά γραφικά δημιουργόντας έτσι μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.

      Επίσης παίζει τέλεια με το 360 controller και σε συνδιασμο με το Big Picture του Steam, αν το έχεις σε PC μπορείς να το απολάυσεις στην τηλεόραση σου.Είμαι στην 3η αποστολή και καραγουστάρω!

    • PORTAL
    • Φοβερο παιχνιδι. Πιστευω εαν ακολουθησουν αυτη τη φορμουλα τα επομενα θα ειναι αριστουργηματα.

*