Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Amazing Spider-Man 2

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Beenox

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Activision

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Amazing Spider-Man 2
    • 16+ pegi 16+
      • 4.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (39)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.theamazingspidermangame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες ταινίες βασισμένες σε υπερήρωες να γυρίζονται, φέρνοντας τεράστια κέρδη στις εταιρείες παραγωγής. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το σινεμά έχει μετατραπεί σε παράδεισο για τους comic book lovers που βλέπουν επιτέλους τους αγαπημένους τους ήρωες να ξεπηδούν από τις σελίδες και να ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη. Βέβαια, όλες οι ταινίες δεν καταφέρουν να αποδώσουν σωστά τις ιστορίες -βλέπε Green Lantern- με αποτέλεσμα να απογοητεύουν το κοινό.

The Amazing Spider-Man 2 Image 01

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνες που αναλώνονται στα ίδια και στα ίδια, χωρίς να προσφέρουν την ένταση και τη δράση που θα περιμέναμε. Κάτι τέτοιο έγινε και με το reboot του Spider-Man το 2012, το οποίο θέλησε να μας υπενθυμίσει για άλλη μια φορά το πως ο αραχνάνθρωπος απέκτησε τις υπερδυνάμεις του και ποιός είναι ο σκοπός του, με μερικές αλλαγές. Δεν είμαστε εδώ, όμως, για να κρίνουμε την ταινία αλλά για να εξετάσουμε το tie-in παιχνίδι -όχι που δε θα κυκλοφορούσε- με τίτλο The Amazing Spider-Man 2.
The Amazing Spider-Man 2 Image 03
Η ελπίδα μας να δούμε ένα καλό movie tie-in μάλλον θα πρέπει να πεθαίνει σιγά-σιγά
Δυστυχώς, η βιομηχανία μας έχει φέρει στο σημείο να ξεκινάμε την κριτική μας προκατειλημμένοι όταν πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται σε ταινία, καθώς στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι τίτλοι είναι κάτω του μετρίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, δε νοείται movie tie-in game που να μη βασίζει το σενάριό του στο αντίστοιχο της ταινίας. Και όμως, το The Amazing Spider-Man 2 είναι ένα από αυτά! Η ιστορία, λοιπόν, είναι μια... σούπα από διάφορες ιστορίες του Spider-Man, μεταξύ αυτών και από τις δύο ομώνυμες ταινίες, αλλά δεν αποτελεί κάποια συνέχεια ή prequel αυτών. Απλά η Activision αποφάσισε να το κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το hype που υπήρχε, οπότε μην περιμένετε voice-over από τους πραγματικούς ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τους ρόλους στις ταινίες, ούτε φυσικά κάποια ομοιότητα στα πρόσωπα των χαρακτήρων.

The Amazing Spider-Man 2 Image 02

Περνώντας στο gameplay, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού έχει βελτιώσει σε γενικές γραμμές τα προβλήματα που υπήρχαν στον προηγούμενο τίτλο της σειράς. Επιτέλους για να πλοηγηθούμε στην -ομολογουμένως μεγάλη πόλη του Manhattan - θα πρέπει ο ιστός μας να "κολλήσει" σε κάποιο κτήριο και όχι στα... σύννεφα, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Επίσης, το Web Rush κάνει και εδώ την εμφάνισή του, γλυτώνοντάς μας από τον κόπο κατά την περιπλάνησή μας στην πόλη. Μια πόλη που είναι γεμάτη από δευτερεύοντα objectives, όπως ληστείες, φωτιές, βόμβες και φυσικά civilian rescues που θα μας κρατήσουν πολλές ώρες, πέρα από τις περίπου 7 που απαιτεί το main story. Δυστυχώς, όμως, πολλά από τα προβλήματα του The Amazing Spider-Man επιστρέφουν, όπως το φαινόμενο που ο Spidey, χωρίς να καταλάβουμε πως και γιατί, βρίσκεται κολλημένος με τη μούρη πάνω σε κάποιον ουρανοξύστη ή τον σκαρφαλώνει προς... άγνωστη κατεύθυνση. Όταν δεν προσπαθείτε να περιπλανηθείτε στην πόλη, θα βρίσκεστε αντιμέτωπος με μικρές και μεγάλες ομάδες εχθρών. Το σύστημα μάχης του παιχνιδιού μοιάζει αρκετά με εκείνο των Batman, με τη διαφορά πως συνήθως η κάμερα αδυνατεί να ακολουθήσει τον Peter Parker που κινείται και επιτίθεται, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρή εικόνα κατά τη διάρκεια των μαχών. Βέβαια, όχι ότι πρέπει να ανησυχούμε μη σκοτωθούμε, καθώς η AI των αντιπάλων είναι αρκετά χαμηλή.

The Amazing Spider-Man 2 Image 03
Ο σχεδιασμός του ήρωα και της πόλης ξεχωρίζουν, ενώ καλή δουλειά έχει γίνει και με τα animations
Ο σχεδιασμός του ήρωα και της πόλης ξεχωρίζουν, ενώ καλή δουλειά έχει γίνει και με τα animations

Τυχαίνει να κοιτούν προς την αντίθετη κατεύθυνση ή ακόμα και στον τοίχο, αφήνοντάς μας το περιθώριο να τους εξουδετερώσουμε αθόρυβα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, ενώ αν ένας από αυτούς μας καταλάβει, ακόμα και αν φωνάξει, οι υπόλοιποι... πετούν χαρταετό. Αν βρεθούμε σε μάχη σώμα με σώμα, οι δυνάμεις του Spider-Man υπερτερούν πολύ άνετα, ακόμα και εκείνων των πιο δύσκολων Bosses. Θετικά στοιχεία υπάρχουν απλά δεν είναι "τελειοποιημένα" ώστε να αποτελούν τα δυνατά χαρτιά της Beenox. Για παράδειγμα, το leveling system που μας επιτρέπει να αναβαθμίσουμε τις στολές μας (υπάρχουν πολλές και αρκετά όμορφες) και τις υπερδυνάμεις μας είναι πολύ έξυπνες ιδέες που απλά θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί ακόμα καλύτερα.
Η πόλη είναι γεμάτη με δευτερεύοντα objectives, όπως ληστείες, φωτιές, βόμβες και civilian rescues που θα μας κρατήσουν πολλές ώρες, πέρα από τις περίπου 7 που απαιτεί το main story.

Επίσης, τα collectibles είναι σελίδες comic που είναι κρυμμένα σε όλη την πόλη και συνθέτουν ολόκληρα βιβλία, τα οποία μπορούμε να ξεφυλλίσουμε στο κομιξάδικο που διατηρεί ο Stan Lee (!!!!) στο Manhattan. Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, κάπου η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται πως έχει χάσει τις ισορροπίες. Μπορεί ο σχεδιασμός και οι λεπτομέρειες του Spidey, η μεγάλη ποικιλία στις στολές του και το animation να κερδίζουν τις εντυπώσεις αλλά για το περιβάλλον, ολόκληρη την πόλη και τους υπόλοιπους χαρακτήρες θα μπορούσαμε να πούμε πως ανήκουν σε τίτλου του 2007 και όχι του '14. Χωρίς να αναφερθούμε στην έλλειψη ποικιλίας στους εχθρούς και τους περαστικούς.



Συνοψίζοντας, το The Amazing Spider-Man 2 δεν καταφέρνει σε καμία περίπτωση να σταθεί αξιοπρεπώς. Με μια ιστορία-"τραβεστί", χαμηλής ανάλυσης textures, επαναλαμβανόμενες ατάκες και φυσικά την έλλειψη των βασικών στοιχείων της ομώνυμης ταινίας, ο τίτλος αποτυχαίνει να αντιμετωπίσει ακόμα και τα υπόλοιπα movie tie-in games. Υπάρχουν πολλές καλές ιδέες που δυστυχώς "συμπιέστηκαν" και δεν αναπτύχθηκαν όσο έπρεπε, προκειμένου το παιχνίδι να κυκλοφορήσει μαζί με την ταινία.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Απλά αισχρό! Όσο καλή ήταν η ταινία άλλο τόσο κακό ήταν αυτό!! Είμαι τεράστιος φαν του Spidey και πρώτη φορά είχα την αγωνία για το πότε θα το τελειώσω για να το πουλήσω. Αν εξαιρέσεις τις στολές είναι μια πατάτα προηγούμενο γενιάς. Εμένα μου φάνηκε πως όλους τους μηχανισμούς του χειροτέρευσαν πάντως...

    • mysterious
    • Γενικά μακριά από παιχνίδια που βασίζονται σε ταινίες...έχει γίνει πλέον κουραστική η προχειροδουλειά και η μετριότητά τους.

    • vonzuchter
    • ταινιες που γινονται παιχνιδια , παιχνιδια που γινονται ταινιες , τι απο τα δυο ειναι χειροτερο πραγματικα... και τα δυο συνηθως ειναι αισχος. Ας σταματησουν και τα δυο

    • Alias
    • Εδω ειναι μουφα οι 2 τελευταιες ταινιες, τα tie-in τους δε θα ηταν... Εφαγε ο Raimi το κραξιμο της ζωης του για το 3 και το ποσο χαλια ηταν και βγαλαν αλλες 2 πολυ χειροτερες και ποιοτικα και εισπρακτικα. Περα απο αυτο, θα περιμενε κανεις να ειχε βγει ενα καλο game Spiderman εν ετει 2014

    • Black
    • Oι ταινίες βγήκαν για να μη χάσει τα δικαιώματα spidey η Σόνυ.

      "ταινιες που γινονται παιχνιδια , παιχνιδια που γινονται ταινιες , τι απο τα δυο ειναι χειροτερο πραγματικα... και τα δυο συνηθως ειναι αισχος. Ας σταματησουν και τα δυο"

      Και η μεταφορά κόμικ στο πανί συνήθως συνοδεύεται από αποτυχία.Θα πρέπει να σταματήσει;Σαφώς όχι.
      Όσο λοιπόν κάποιοι εθελότυφλα πάνε και τα σκάνε,να κράζουμε αυτούς ,και όχι την Σόνυ και κάθε Σόνυ,που λεφτά θέλει να βγάλει,ξοδεύοντας όσο λιγότερα γίνεται.

*